Şimdi Ara

UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA (148. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.206
Cevap
130
Favori
439.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • eozen81 kullanıcısına yanıt

    Imei kayıt işi sadece bizde değil, kimsede olmadı demek ki.

  • Arkadaşlar uyku apnesi sorunu bendede var.Tam yüz maskesi almıştım ama burun kısmımda yara oluştuğundan Philips Respironics Dreamwear Full Face aldım.Maske rahat ama şimdide devamlı boğulma nefes akış bozukluğu yaşıyorum uyutmuyor sebebi nedir acaba düşününki maskeyi çıkarıyorum aklıma geldikçe yine nefes bozukluğu yaşıyorum.

  • hakan_harputlu H kullanıcısına yanıt

    TAM YÜZ MASKESİ İLE BENDE AYNI SORUNU YASADIM. DAHA SONRA NAZAL MASKEYE GECTIM COK RAHAT ETTIM. İLK ASAMALARDA PROBLEMLERINIZ OLCA ZAMANLA ALISACAKSINIZ.

  • Hocam uyku testinde ve ya eski maskemde böle bir daralma yaşamadım. Bu maskede böle bşr duygu gelişti. İlk full face maskem burnumu tahriş ediyor diye bu geçtim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • idemo kullanıcısına yanıt

    İkinci raporum çıktı. 10 cm basınç ile ahi 3,7. Sonucu doktora gösterdim, manuel yerine otomatik cihaz alsam nasıl olur diye sordum ve çok iyi olur dedi. İyi bir cihaz al, ömür boyu kullanacaksın dedi.


    Cihaz ve maske için reçete yazıldı, rapor yazıldı. Oradan sgk'ya gidip işlemleri yaptırdım, elimizde cihaz yok yazısı verdiler. Medikalleri gez, aldığın cihaz için belgeleri getir dediler ama ben sgk payını kullanmadım.


    Zaten bana sabit basınç çıktığı için otomatik cihaza ödeme yapmayacaktı.


    Sgk işlemlerini yaparken sabit basınç ya da otomatik alsam nasıl olur diye oradaki görevli ile konuşurken (görevliler de otomatik al dedi) birisi geldi. Medikal işi yapıyormuş. Gel yardımcı olayım dedi. Tabi, fiyat söylersen düşünürüm dedim.


    Resmed airsense 10 autset için nemlendirici hariç 20 bin lira. (şu an nemlendirici yok, yakınca gelecek, gelince o da 2500 olur dedi.). Resmed n30i maske kaç lira diye sordum, 3 bin lira da ona söyledi. Medikal firmasının kartını falan verdi. Tabi bu fiyatları duyunca düşüneyim diye kaçtım.


    Kayseri Hastane caddesine bir medikale gittim. Resmed için nemlendirici dahil 20 bin dedi. Löwenstein otomatik cpap için de 12 bin dedi. Buradan çıkarken sgk'da gördüğüm kişiyi gördüm. Doğru yere gelmişsin, burada olur, bizim yer de olur falan dedi ama araştırmak istiyorum diye başka bir yere gittim.


    Bu gittiğim yerde Resmed a10 autoset, nemlendirici dahil ve n30i maske için 20 bin lira dedi. N30i maskeye baktım, eski model. Yenisi daha yok, 10-15 günden gelir dedi. Nemlendirici de yolda dedi.


    Maske hariç 18 bin liraya anlaştık. 4+3=7 taksit yaptık. Nemlendirici iki gün sonra geldi. Bu arada n11'den 2250 liraya yeni model n30i maske siparişi verdim.


    İkinci yatışta 10 cm basınçla yatmıştım, medikalde basıncı min 10, maks 20 şeklinde ayar yaptı. Ancak ben eve gidince 6-20 yaptım.


    Maske cuma geldi ama nemlendirici yoktu. Yine de gece yatmak istedim. Nemlendirici olmadan Kayseri gibi bir yerde yatmak çok zor. Odamda 20 derece sıcaklık, % 40 bağıl nem var. Burnum çok kuruyunca gece biraz çıkardım ama sonra geri taktım.


    İlk gece sonucu


    7,2 saat kullanım,


    ahi 0,14,


    % 95 basınç 7,6


    Kaçak 4 litre/saat


    Oscar programını kurdum, ilk gece verilerini aktardım. Her şey normal görünüyor ama çok acemiyim, biraz daha yatıp buradan sonuçlarıma bakmanız için paylaşacağım.


    Cumartesi günü nemlendirici de geldi. Medikalde 2'ye ayarlamıştı ama gece burnum kuruduğı için 4 yaptım. Sabah yine kuruluk vardı, bu sebeple 6 yaptım. İkinci gece kaçak 2 litreye düştü. Ahi 0,1 çıktı.


    3. gece kaçak 6 litre, ahi 0,2


    4. gece ahi 0, kaçak 1 litre.


    Şimdi bu akşam verileri oscara aktarıp tekrar bakmayı planlıyorum.


    Bu arada medikalde verileri uzaktan görmek için 6 ay sürem olduğunu söyledi. Sonrasında aylık 15 dolar/euro para verirsen görmeye devam edersin dedi ama devam etmem. Başka yolları var, burada paylaşılmıştı.


    İlk 4 gün sonunda cihazdan ve maskeden memnunum. Gece uyuma problemim olmuyor. İkinci gece maskeyi çıkarmışım ama geri taktım. Diğer günler sorunsuz yattım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idemo -- 28 Şubat 2023; 11:16:22 >




  • idemo kullanıcısına yanıt

    nemlendırıcı ıcın amazona (abd) baksaydınız keske.. ben ordan temin etmiştim. piyasa fıyatının yarısının bıle altındaydı o zaman.. ara ara maskelerı de ordan bulabılırsem alıyorum.. aklınızda olsun

  • onrozc kullanıcısına yanıt

    İki gün sonra gelince sorun etmedim. Ama ileride amazon vs nereden uygun bulursam alırım. Teşekkür ederim.

  • idemo kullanıcısına yanıt

    DUN BAKTIM KARGO GUMRUK VERGISI DAHIL 65 USD YE GELIYOR ABD DEN





  • onrozc kullanıcısına yanıt

    Sağol, gördüm bunu.

  • Nemlendirici ayarı 6'da olmasına rağmen burnum kuruyor. Odam 20 derece. Cihazın sol üst köşesinde kar işareti çıkıyor. Bu soğuk demek galiba.


    Bu durumdayken nem ayarını 8 yapınca hortum içinde su birikmeye başladı. Hortumu kuruması için astım ve ayarı tekrar 6 yaptım.


    Bunun önüne geçmek için illa ısıtıcılı hortum mu almak lazım.

    Hortuma kılf taksam, yoğuşmanın önüne geçer miyim?

  • Fiyatlar kurun da etkisi ile cok artmis. 2019 basinda Resmed Aircurve V10 Auto ve resmed maske (saniyorum f20'ydi) icin 10 bin lira vermistim. Airsense suan 20 binse aircurve v10 auto da saniyorum 40 bin filan olmustur herhalde  UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coppermine -- 1 Mart 2023; 13:38:32 >
  • idemo kullanıcısına yanıt

    İlk haftanın istatistikleri bu şekilde.


    Bir hafta sonunda kendimi daha dinç hissetmeye başladım. Sabah uyanmakta çok zorlanırdım, şimdi hafta sonu bile saat 8'de kendim uyanıyorum. Eşim daha mutlu olduğumu söylüyor. İnşallah böyle devam eder.


    Biraz daha kullandıktan sonra maksimum basıncı 12 civarında çekmek istiyorum. Bir şey değişmeyecek ama 20'de durmasın istiyorum.


     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA




  • Merhabalar, ağır dereceli rem ile artan osas devamlı sabit yüksek basinc tolere edemediginden nemlendiricili nazal maske ile 5-12 cm h2o basincta otomatik apap kullanimi uygundur seklinde rapor cikti.

    Piyasada hangi tur cihazlar var henuz gezemedim, 1 medikalciyi aradim, löwenstein önerdi 13000 tl gibi fiyat var. Çin mallari varmiş 6 bin civari önermedi. Nette baktim respirox g2s var 6bin civarina, sizlerin önerisi nedir, yüksek butce ayirmak da istemiyorum. Bu respiroz da çin malimi, neden çin mali önerilmiyor.

    Sgk dan rapor ile xihaz alinirmi, iyi cihaz gelme ihtimali nedir, Ankaradayim bu arada. Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gokhantr26 G kullanıcısına yanıt

    Sgk'nın elinde cihaz yoktur. Vefat eden birinden cihaz dönerse onu verirler ama % 99 olmuyor.


    Löwenstein bilmiyorum ama çin malı alma diye burada okudum, yabancı forumlarda okudum, hastanedeki teknisyen söyledi, ayrıca doktorum da söyledi.


    Ayrıca sizinki otomatik olacağı için iyi bir cihaz almak lazım. Çünkü normalde cihaz basit ama sizin apne durumunuza göre farklı basınç vermesi için geliştirilen algoritma önemli. Resmed için s9'da bu algoritma yok ama a10'da var.

  • idemo kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler cevabınız için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihaz ve aksesuarların ozon ile dezenfektasyonu konusunda son durum nedir arkadaşlar? Konu içinde arama yaptım, Philips cihazlarda sorun yaratıyormuş. Kullanmayı bırakanlar var. Respitekin satışını yaptığı 2 cihaz var. Bu cihazlar hakkında bilgisi olan var mıdır? Airsense 10 kullanıyorum, cihaza göre cevap farklılaşır mı bilmediğim için belirtmek istedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bmc p2 kullaniyorum. Kafa bandı siparis ettim intenetten ama uyumlu değil buyuk geldi. Maskeye uygun kafa bandi bilen var mı? Teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün gece maskeyi çıkarmışım, cihazla uyama sürem bir buçuk saat. Şu an dayak yemiş gibiyim. Çok uykum. Bu kadar fark ettiğini unutmuşum.


    Şimdi önümüzdeki iş gereği ay 2-3 gün yurt dışına çıkacağım. Normalde 2 gün için cihazı götürmem diyordum bama Bu gün cihazsız uyuyup da çok kötü olunca kafam karıştı.


    Cihazı yurt dışına götürsem uçağa alırlar mı? Valizim ufak olacak, bagaja da vermek istemiyorum, başına ne geleceği belli değil. Bu halde bu cihazı uçak içine alırlar mı? Hem gidiş hem de dönüş için.

  • idemo kullanıcısına yanıt

    ben 10 kere gıttım geldım, hıcbır sorun cıkarmazlar.. hatta tartı hakkından bıle gıtmez uluslararası kural geregı. rahatlıkla goturebılırsın. ben 1 gun bıle kalcagım yere goturuyorum acıkcası

  • 
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.