Şimdi Ara

UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA (138. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
3.193
Cevap
129
Favori
438.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • zafermahmut86 kullanıcısına yanıt

    n11 de falan satılıyor ama ben amazon.com US'den alıyorum. Tamamen kişisel tercih, başka bir sebep yok.

    Link:


     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA
     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDAamazon.com
    Medihealer CPAP Filters for Resmed(One-Year-Supply) - Premium Filters for Resmed AirSense 10 - AirCurve 10- S9-AirStart-Series Machines - Medihealer Replacement Filters Supplies-24 Packs
    https://www.amazon.com/gp/product/B07QG1ZVND/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
  • eozen81 kullanıcısına yanıt

    sanırım amazonda daha uyguna geliyor.

    tr de tanesi 20 tl

    amazonda 7 liraya geliyor

  • Arkadaşlar merhaba, resmed s9 elite cpap ve philips dreamwear nazal maske kullanıyorum. Yoğun bir kullanım alışkanlığı edinemedim. 2 gün kullansam 3 gün kullanmıyorum. AHİ değerim 1'in altında çıktığı gecelerin sabahında bile başımda bir ağırlıkla uyanıyorum, bir dinçlik söz konusu değil. Acaba maskenin tepesindeki tahliye kısmından az da olsa çıkan ses mi beni gece boyunca rahatsız ediyor diye düşünüyorum. Bir fikri olan var mı?

  • Gece otobüs yolculuğu yapan olmustur nasıl takacagiz maskeyi ve cihazı ,tecrübe eden oldu mu?Yoksa sabaha kadar uyumayacagiz mi?:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samil422 S kullanıcısına yanıt

    Ben bu yaz Antalya ya giderken almıştım yanıma, kullanırım diye, koltuklarda 220 V priz vardı. Ama maske zorunluluğu olduğu için rahat edemem diye hemde Pozisyonel Apnem olduğu için dik uyuyunca horlama ve apnem olmadığı için çalıştırmadım. Siz kullanmak istiyorsanız nemlendiriciyi sökmeniz gerekiyor. Kazayla cihazın içine su kaçabilir.

  • resmed air sense autoset 10 cihazım için ısıtmalı hortum almak istiyorum

    aşağıdaki linkte belirtilen ürünü almam uygun mudur?

     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA
     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDAamazon.com
    Resmed 37296 Climate Line Air Tubing
    https://www.amazon.com/gp/product/B071XD2F9Y?psc=1
  • Doğrudur. 2019'da ben de şu linkten satın almıştım:

     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA
     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDAamazon.com
    ResMed Climate Line Air Heated Tube for ResMed AirSense 10 & AirCurve 10, 37296
    https://www.amazon.com/gp/product/B00NN7KMG4/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1



    Amazon'dan sipariş geçecekseniz çok farklı bir maske olan (aslında maske bile değil, aparat diyelim) Dreamport'u da denemenizi öneririm.


    Dreamport:


     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDABleep Sleepyoutube
    The DreamPort Sleep Solution is small, lightweight, headgear-free and easy-to-use. It’s the best way to get the sleep you need. In just 4 easy steps we will get the sleep you need. Our patented design ensures no leaks with a snug fit that won’t slip during the night. No more sleep disruptions! Check us out https://bleepsleep.com Facebook: https://www.facebook.com/BleepSleep/ Instagram: https://www.instagram.com/bleep_sleep/ Twitter: https://twitter.com/BleepSleep Pinterest: https://www.pinterest.ca/bleepsleep/
    https://www.youtube.com/watch?v=1yUJSkqDVQE
  • eozen81 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu attiginiz ürün 32 kullanimlikli mi nasil bir sey bu aciklar misiniz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • zafermahmut86 kullanıcısına yanıt

    Dreamport'u soruyorsanız evet, videoyu izlerseniz daha iyi anlarsınız.

    1 tanesi tek gecelik, kullan at.

  • ResMed AirSense 10 AutoSet Otomatik CPAP cihazı kullanıcısı olarak;


    Resmed airfit n30i ve p30i maskelerini kullanıyordum, bu konudaki deneyimlerimi detaylı olarak, daha önce grupta yazmıştım.


    Yeni ürünlere de oldum olası hep meraklıyımdır.



    ResMed AirFit n30i maskenin YENİ ALO gibi upgrade edilmiş aynı isimle (NEW) versiyonu çıkınca derhal satın aldım.


    Neden hemen aldınız derseniz; p30i'de de olan ve maskenin burun kısmına denk gelen aparatın ucundaki filtre olayı YENİ AirFit n30i' ye de eklenmiş. BÖYLECE MASKE İNANILMAZ SESSİZ VE BU NOKTADAN HAVA ÇIKIŞI ÇOK ÇOK AZ.


    Bunun her iki faydası da sizinle aynı yatakta veya oda da uyuyan kişi için müthiş bir konfor sağlıyor. Yatağın diğer tarafına (lamanın tükürmesi gibi) üstelikte sürekli hava üfletmektense hep diğer tarafa doğru yatıp uyumaya çalışıyor ve maskenin sesinden ötürü eşim yönüyle çok üzülüyordum, Onu yoğun bakımdaki cihaz sesleri gibi ortamda uyumaya mahkum ettiğim için.


    Çok uzun yıllardır uyku apnesi hastası olarak:


    Önce burnu tam kaplayan maske ile başladım. Bu türün değişik maskelerini kullandıysam da maskenin temas ettiği kısımlarda beyazlaşma ve tahriş problemleri oldu. Hortumda önde olduğundan yatış şeklim çok kısıtlandı.


    Sonra Philips Dreamwear maskeyi keşfettim. Başlangıçta hortumunun baş üstünde olması mucize gibiydi, ancak maskenin bağlantı kısımlarının çok zayıf ve çabuk deforme olması sürekli dolanması ve burna temas eden kısmının rahat ettirmemesi illallah ettirdi.


    Akabinde Resmed airfit n30i ile tanıştım. Bu maskedeki bağlantı kısmı başta premium hissi muhteşemdi.


    TEK DERDİM SESİNİN VE BURUN KISMINDAKİ HAVA TAHLİYESİNİN AŞIRI OLMASIYDI.

    Bu esnada acaba daha rahat olur mu diye, (her iki maskede burun kısmı hariç aynı olduğundan) bir arkadaşımla kendisine uymayan Resmed airfit p30i burun aparatıyla bendeki bana uymayan burun aparatını değiştirdim. P30i'nin sessizliği ve burun kısmındaki hava tahliye miktarının azlığı beni mest ettiyse de; burun yastığının burnun içine giren kısımları ağrı ve rahatsızlık yaptı, kullanamadım.


    Yıllardır P30i'deki fısıltı sessizliği ve hava tahliyesinin azlığı n30i'de de olsa dualarım "YENİ AirFit n30i" maskeyle kabul oldu.


    ARKADAŞLAR BU MUHTEŞEM BİR MASKE. Eğer burun yastıkçığına alışabilirseniz, hele ki ilk versiyon n30i'yi veya başka marka burun yastıkçıklı maskeyi rahatlıkla kullanmakta iseniz bu maskeyi kaçırmayın.

    Garip bir şekilde 2 sene önce aldığım ilk versiyon n30i ile TL bazında aynı fiyattan satışa sunulmuş.


    Nasıl anlatsam nasıl önersem; bu maske çok nadir bulunsa çok istediğim bir yurt dışı tatille aynı fiyatta olsa ve denesem, tatilden vazgeçer bütçemi DERHAL YENİ AirFit n30i maskeye aktarırdım.


    Bu arada başka alanlar varsa ben M boyunu kullanıyorum, diğer boyları takas edebilirim. Böylece eski n30i maskemizi de yedek veya (yıkanıp kurumama,saç boyatma durumunda ilk gece boyanın maskeye geçme riski, seyahat vb hallerinde) dönüşümlü kullanabiliriz veya burun yastıkçığı deforme olduğunda yedeğimiz olur.

     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA


     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA


     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA


     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA


     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA


     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KODEM -- 23 Eylül 2021; 0:38:33 >
  • KODEM kullanıcısına yanıt

    AYNI DERTTEN BENDE MUZDARİPTİM HATTA HEM N30İ HEM P30İ APARATI SUREKLI YANIMDA DURUYOR. BENDE EN KISA ZAMANDA TEMIN ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUM. GELİŞMELERDEN VE YENİLİKTEN HABERDAR ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

  • KODEM kullanıcısına yanıt

    Hocam inceleme için teşekkürler, bu haber güzel oldu. Bende 1 sene önce Philips Dreamwear ile başlamıştım, 4 aydır Akın Bey den aldığım N30i kullanıyorum. N30i, Philips Dreamwear den daha konforlu geldi, çok rahat maske ama dediğiniz gibi hava çıkış yeri yatarken ya elime geliyor, ya koluma. Bu konuda rahatsız oluyordum.

    Yeni olan N30i nin yastıkçığı Eskisine uygun mu. Kafa bandı eskiyene kadar Amazondan yastıkçık bakayım.

    Saygılar..

  • Evet yeni n30i'nin yastıkçığı,eski maskeyle uyumlu

  • KODEM kullanıcısına yanıt

    Bu güzel haber, bilgi için teşekkürler .

  • erolalper E kullanıcısına yanıt

    Evet bende aynı maskeyi kullanıyorum ahi değerim 1 civarı olmasına rağmen özellikle 1 yıldır yine yorgun, gündüz uyuklaması başladı tahliyeden değil ama hava başın etrafından dolandığı için hava sesi benide çok rahatsız ediyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akoz A kullanıcısına yanıt
    Eğer yorgun uyanıyorsanız AHI değerine güvenmeyip, uyku bilgilerinizi OSCAR programı ile incelemenizi öneririm. Özellikle Leak yani kaçak durumunuz var mı dikkat etmenizde yarar var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba

    Kaçak oranıda düşük görünüyor ama bilemiyorum, bahsettiğiniz oscar proğramını duymuştum yalnız ben Respirox g2 cihaz kullanıyorum sanırım desteklemiyor diye okumuştum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akoz A kullanıcısına yanıt

    OSCAR uyumlu değilse bile cihazınızda SD kart var ise uyku kaydı yapıyordur, cihazı aldığınız yere sorup uyumlu program konusunda destek isteyebilirsiniz, neticede o SD kartın anlamı o zaten.

  • Arkadaşlar Amazon dan resmedin isitmali hortumunu aldim. Cihaza bağladığımda cihaz hortumu tanidi. Fakat cihaz calisirken hortuma dokunduğum da bi sicaklik hissetmiyorum gonderdigi havanin da sicak olduğunu hissetmiyorum. Bu hortumun olayi nedir. Yani hortumun dokundugumuzda sicak olmasi mi gerekiyor sicak hava mi uflemesi gerekiyor. Kullanan varsa yardımcı olabilir mi? @eozen81

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • zafermahmut86 kullanıcısına yanıt

    Normalde bir insan burnundan hava soluduğu zaman CPAP makinası gibi ışık hızında sürekli hava girmez, çok daha yavaş akımda bir havayı soluruz, burnumuz da yapısı gereği bu havayı ısıtır, nemlendirir ve böylece burundan solduğumuz hava aslında ılıktır. CPAP cihazı ile burnumuza sürekli ve hızlı şekilde hava girmektedir, haliyle içinde bulunduğumuz odadaki ortam sıcaklığına göre bu hava ılık ya da soğuk olabilir, bu kadar fazla ve hızlı burnumuza giren havayı burnumuz ısıtamaz. İşte bu nedenle CPAP cihazı kullananların ağız kuruluğu problemi olabiliyor, özellikle soğuk ve nem oranı düşük iklimlerde yaşayanların. 


    Resmed'in ısıtmalı hortumunun ve nemlendirici ünitesinin amacı ortam soğuduğunda ağız kurumasını engellemek. Bunu da şöyle yapıyor


    1. Isıtmalı hortumun içinde arabada arka camdaki gibi reziztanslar var, arabada arka camdaki buhar nasıl ki rezistansı açtıığımızda yok oluyor, aynı mantıkla bu hortum da ısınarak içinden geçen soğuk havayı belli bir dereceye kadar ılıtmaya yarıyor. Sanmayın ki 30C ye ayarlarsanız burnunuza 30C hava gelir, gelmez, o kadar kısa sürede hiçbir ısıtıcı o kadar ısıtamaz. Amaç ılıklaştırmak, soğuk havayı sıcak bir boru hattı içinden geçirmektir.


    2. Nemlendirici de burada ek bir fayda sağlıyor, nemlendiricinin tabanı ısınıyor, böylece ısınan su hafif hafif buharlaşmaya başlıyor ve buhar ısıtmalı hortumla birlikte burnumuza girerken nemli ve ılık hava girmesini sağlıyor.


    Nemlendirici ile birlikte kullanıldığında Resmed, hortum sıcaklık ayarını Otomatikte (27 C) bırakmanızı öneriyor ama dilerseniz bunu 16-30 C arasında ayarlayabiliyorsunuz. Nemlendiriciyi de 1-8 arasında ayarlayabiliyorsunuz, diyelim Nemlendirici ayarınız 3 ve hortum sıcaklığı AUto'da ama siz sabah kalktınız ağzınız kuru, bu durumda nemlendirici ayarını arttırarak 5-6-7-8 olarak deneyebilirsiniz.


    İngilizceniz varsa kullanma kılavuzunu okumanızı öneririm:

    https://document.resmed.com/documents/products/accessory/climateline-air-series/user-guide/climatelineair-climatelineair-oxy_user-guide_glo_eng.pdf

  • 
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.