Şimdi Ara

106 ekran bir Tv almak istiyorum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
5.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Sayın Andy,

    bence ne dedigini bilmiyor,en büyük fasoncuyu destekliyor vestel arçelik profilonun sadece işçi sömürmek dışında ülkemize zerre faydası dokunmamıştır,

    arçelik ispanyadan klima fabrikasını komple aldı klima ürecegim diye bir senede eline yüzüne bulaştırdı bunun gibi onlarca markayı batırdı blomberg gibi grundig gibi,neden kendisi klima yapamıyor iyi çamaşır makinesi yapamıyor bütün üst grup ürünleri LG,profilo ilşe el birligi ile grundig aldılar 1 senede batırdılar biri ismini digeri fabrikasını aldılarda ne oldu kocaman bir hiç.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: andy1

    Vestel arçelik hükümete LCd üretimi için (herşeyiyle türkiyede üretilcek bir tvden bahsediyoruz) baş vurdular öneri götürdüler başta maliye bakanı ve alarko olmak üzere bu öneriye sıcak bakmadılar ve vaz gecildi...


    Ben şu cümleye takıldım; Vestel'le Arçeliğin hükümete götürdüğü öneriye Alarko'nun sıcak bakmaması ne demek oluyor? onlara ne ki :)
  • Halen ne anlatıldıgının farkında degilsiniz.Vestel fason üretim yapar Sony fason üretim yapar Samsung Sharp Hitachi panasonic hepsi fason üretim yapar yaptırırlar.Ülkemize gelen ürünlerde fasondur!Buraya kadar umarım anlaşılmıştır!!!Şimdi Vestel almam fasondur diyenler yada arcelik almam fasondur diyenler yada marka meraklısı olanlar için bilgi paylaşımı yapalım hangi Türk firması kimlere fason üretim yapar!!!Marka meraklılarımızda bunları orjinaldir diye alır yüzlerce dolar vererek!!!
    ...........................................Fason üretim yapan yerli firmalarımız.....
    BEYAZ EŞYA ve ELEKTRONİK
    Vestel
    Dünyanın büyük OEM ve ODM üreticilerinden. Yıllık 27,5 milyon adet kapasiteyle Avrupa'nın en büyük renkli TV üreticisi. Avrupa'nın elektronik eşya üretiminin yüzde 28'ini gerçekleştiriyor.
    Arçelik
    İhracatının yüzde 80'ini kendi markalarıyla yapıyor, kalan yüzde 20'sini ise başka markalar için yaptığı üretim oluşturuyor.
    Profilo Telra
    Sony'nin kendi ülkesi dışındaki ilk tedarikçisi olan Profilo Telra, elektronik cihazlarda 2007'de üretiminin yüzde 80'ini ihraç etti. Philips, Telefunken, OEM markaları Salora ve Silva Schneider ile bu ihracatı gerçekleştirdi.
    .......
    AYAKKABI
    Ziylan Ayakkabı

    Tamaris, Next, JD Williams gibi dünya markaları için ayakkabı üretiyor. Üretiminin yüzde 25'i fason. Günde 10 bin çift kapasiteye sahip.
    Dema Group

    Camel Active'in dünyadaki 2 üreticisinden biri. Körfez ülkeleri, Ortadoğu, Türk Cumhuriyetleri ve Türkiye için yılda 150 bin çift fason üretim yapıyor.
    Devran Ayakkabı

    Cirosunun yüzde 50'sini Pierre Cardin gibi markalar için yaptığı üretimden elde ediyor. Yıllık fason üretim miktarı 75 bin çift.
    ...................
    DERİ
    Orjin Group

    Boss, Armani ve Timberland gibi çok sayıda dünya devine üretim yapıyor. İhracat odaklı şirketin cirosunda fason önemli yer tutuyor.
    Matraş

    Coach, Burberry, Boss, Mullbery, Armani gibi dünya devlerine üretim yapıyor.
    Derkon

    Üretiminin yüzde 97'sini ihraç ediyor. 35 milyon dolarlık ihracatının yüzde 60'ını Chevignon, Lacoste, Levi's, Docker's, Timberland gibi markalar için yapıyor.
    HAZIR GİYİM
    Yeşim Tekstil

    Cirosunun tamamını fason üretim oluşturuyor. Nike, Gap, Banana Republic, Zara, Marks$Spencer üretim yaptığı bazı markalar. 50'den fazla şirkete de fason ürettiriyor.
    Hey Tekstil

    120 milyon dolarlık ihracatının tamamını fason üretim oluşturuyor. Büyük müşterileri arasında Esprit, H&M, Tommy Hilfiger gibi markalar var.
    İmteks

    Nike, Puma ve Adidas gibi markalara yılda 8 milyon adede yakın üretim yapıyor. 70 milyon dolarlık cirosunun tamamı fason üretim.
    KİŞİSEL BAKIM ve TEMİZLİK
    Viking Temizlik

    Tesco Kipa, Bizim Toplu Tüketim, Carrefour, DiaSa, Pehlivanoğlu, Adese, Aytaş-Tespa, Gimsa, Besaş ve Kiler'le çalışıyor.
    Hayat Kimya

    Yıllık toz ve sıvı deterjan üretim kapasitesi 240 bin ton. 500 milyon dolarlık cirosunun yüzde 6-7'sini fason üretimden elde ediyor.
    Ahsen Kimya

    Sadece private label üretim yapıyor ve temizlik ürünlerinde sektörün en büyüğü, kişisel bakımda 3'üncüsü.
    Başer Kimya

    Çeşitli zincirler için üretim yapıyor. Private label üretiminde 2007 cirosu 12 milyon doların üzerinde.
    OTOMOTİV
    Mako

    Fiat, BMW Almanya, Volvo, Honda UK, Ford Avrupa gibi birçok şirkete hizmet veriyor. Toplam geliri içinde ihracatın payı yüzde 25.
    Teknik Malzeme

    144 milyon Euro'luk cironun yarısı koltuk üretiminden geliyor. Türkiye'deki otomotiv üreticileri için üretim yapıyor. İhracatı da var.
    Hema Endüstri

    Yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda şirket için hidrolik kaldırıcı, hidrolik pompa, valf, dişli grubu, silindir bloğu, krank mili, balanser ünitesi üretiyor. Toplam üretiminin yüzde 65'ini ihraç ediyor.
    TENCERE
    Mehtap

    Wal-Mart ve Carrefour'un tencere tedarikçisi. Cirosunun yüzde 10'u perakendeciler için yaptığı üretimden geliyor.
    Korkmaz

    Tencerede yurtiçinde Esse ve Bernardo için yurtdışında Leckermann ve pek çok marka için private label üretim yapıyor. Elektrikli ev aletlerinde Arzum'a da üretim yapıyor.
    Cem Bialetti

    Günlük 25-30 bin üretim kapasitesinin yüzde 60'ını ihraç ediyor. İhracatının yüzed 40'ını fason üretimden elde ediyor.
    ..............................................
    Komleksli olmamıza gerek yok Japonyada fason üretimle başladı dünya devi oldu.Kore fason üretimle başladı.Teknoloji devlerine full üretim yapıyor Samsung başta olmak üzere Çin Hindistan Taiwan Fason üretimden dünya devleri arasındalar ekonmik olarak!!!
    Vestel olarak karalama yapmayın bilginiz varsa x ürünü kötüdür hatalıdır vs vs vs dir deyin.Samsung tvlerin yetersiz LCD leri halen konusuluyor Sony nin belli serileri yere çakıldı avrupda eleştiriler yapıldı.Elestirenler emeğe saygısı olan bilgisi cercevsince SOny XXXX serisi olarak eleştirisini yapar.Sony Samsung kötüdür demez!!!Vatandaş ütü almıs ütüsü hatalı vestel üretemez klima almıs hatalı vestel üretemez..sen aldıgın ürünü söyleki insanlar bilinçlensin.Diğer türlü orda çalışanlarada saygısızlık yaparsın Yerli firmalarada.




  • Bize anlamıyorsunu diyenin asıl kendisi anlamıyor,bizde aynı şeyleri yazdık ama arada şu fark var,bütün dünya markaları her şeyi kendileri üretmezler ve bir kısmını başka markalardan alırlar bunu herkes biliyor ama burada şu fark var vestel her şeyi dışardan alan TAM fason firma ve kendisi üretim değil montaj yapıyor çalışan arkadaşlarımız var,mesela manisa ÜÇEL kundura dünyaya ayakabı yapar ama nasıl yapar siz o firmayı biliyormusunuz bizzat biliyorum tasarımcısı,ustası italyan,

    bir şeyi bilmiyorsunuz bari atmayın,

    siz degilmisiniz ben fason mala para vermem diyen o zaman vestele hiç vermeyin tam FASON,

    ayrıca şunuda unutmayın masa başında ahkam kesmeyin inin sanayiye işçilerle sohbet edin bakalım neler diyecekler izmir 1.sanayide oto parçası üreten bir işçi ile geçenlerde görüştüm diyorki dışarıya kalite kontrolü yapılmış mal içeriye kalite kontrolden asla geçemeyecek mallar hah bende alırım Türk malı alnımda enayi yazmıyor bana 5. kalite mal satana saygım yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fliz35 -- 2 Haziran 2009; 2:55:51 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: andy1
    vestel arcelik vs kendi üretmiyor montajlıyor derseniz haksızlık edersiniz sony den sharpına kdar çin tayvan vs ülkelere montaj yaptırıyor..Halende avrupada ben vestel karsılastırması bulamıyorum diyenler varsada biraz arastırın görürsünüz.beyaz eşya içinde gecerlidir bu olaylar...
    saygılar


    araştırdım bulamadım.

    Link rica edebilir miyiz?
  • Gerçek bir tüketici şikayeti:


    vestel onyx flat 82 ekran 16:9 100 hz pip marka televizyonu 5 sene önce 2.100 ytl vererek satın aldım. bu süreç (1 yıl önce) içerisinde ilk önce konjektörü bozuldu. sebep olarak stand by konumunda bıraktığınız için bozuldu dediler. 260 ytl ücret aldıktan sonra tamir ettiler. ya sabır olur böyle şeyler dedim sineye çektim. bu arızanın üzerinden 1 yıl geçti. bu kez renkler gitmeye başladı. servis çağırdım. renk tüpü bitmiş 600 ytl dediler. bu durum, yenisi 1000 ytl civarı olan bir televizyonun, tüpü 600 ytl olunca çöpe at yenisini al demek. 82 yılında amcamın almanya'dan getiridiği itt schaub lorenz marka televizyon hala takır takır çalışırken vestel üretimi 2.100 ytl'lik televizyon çöp oluyor. avukat olsam sizinle uğraşırım. ama ben bu dünya da olmasa da öbür dünyada kesin çözüm yaratan başka bir yol seçiyorum. şimdi….bu televizyonu üretenin, yapım aşamasında çalışanın, kamyona koyup istanbul'a getirenin, mağazasına koyup müşterisine satanın, eve getirip kuran teknik servisinin, vestel reklamın da oynayan sanatçısının, o fabrikayı yapan mimar ve mühendisinin bu firmanın sahibi mehmet nazif zorlu olmak üzere ölü - diri tüm zorlu ailesinin allah bin türlü belasini versin….. iki yakalari bir araya gelmesin…. fabrikalari yansin, ocaklari batsin….. kuru ekmeğe muhtaç kalsin….. kestiği kurbanlar ettiği dualar kabul olmasin… mezarlarina bir tas su döküp, fatiha okuyan olmasin….. cehennemin en dibinde cayir cayir yansin….. vatandaşta sattiği çürük malin parasiyla satin aldiği uçaği düşsün, yati batsin….. soyu kurusun…. arayani sorani olmasin…… amentü birsin ve billahi nursun. bütün müsibetlerin vestel'in üzerinde dursun. eveet. şimdi rahatladim. gelelim benim gibi 'yerli malı yurdun malı herkes bunu kullanmalı' düşüncesi ile yaşayan ulusalcı öküzlere.... araştırmadan sormadan, en azındanwww.sikayetvar.com' da ki vestel hakkında yazılanları okumadan 2.100 ytl verip bu televizyonu alan birisi olarak, öküz olduğumu kabul ediyorum. ama günün birinde bu aile'ye (zorlu) mensup birisiyle karşılaşırsam, burnunun üzerine kafayı koyacağımı buradan taahüt eder, şimdiden yaptığım bu açık tehdit'i yetkili savcılıklara bildiririm. ayrıca allah kısmet ederse bu yaz tatilinde çeşme'ye giderken, üşenmezsem arabanın bagajına televizyonu koyup vestel fabrikasının kapısının önüne atacağım. o fabrika da bu televizyonu üreten herkesin münasip bir yerine sokacakları kadar un ufak edip hediye olarak bırakacağım. tabii en büyük parça mehmet nazif orlu'ya.. vestel kullanıcısı bir müşterisinden hatıra olarak. bu yazdiklarima ilaveten yok biz doymadik bi de küfür ve dayak yemek istiyoruz diyorsaniz adresim de telefonum da gerçektir. yiyorsa arasiniz. sizden bu durumu düzeltmeniz için birşey de istemiyorum. zira firma olarak zaten böyle bir vizyonunuz yok. mali satana kadar sizin işiniz. allahin babadağli basmacisindan elektronik devi olursa bu kadar olur zaten.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Fliz35

    siz degilmisiniz ben fason mala para vermem diyen o zaman vestele hiç vermeyin tam FASON,

    ayrıca şunuda unutmayın masa başında ahkam kesmeyin inin sanayiye işçilerle sohbet edin bakalım neler diyecekler izmir 1.sanayide oto parçası üreten bir işçi ile geçenlerde görüştüm diyorki dışarıya kalite kontrolü yapılmış mal içeriye kalite kontrolden asla geçemeyecek mallar hah bende alırım Türk malı alnımda enayi yazmıyor bana 5. kalite mal satana saygım yok.

    Sn.Fliz35..Evet ben uzak dogunun fason üretimlerine para vermem!!!Vestelin pixcelence tvsi senin japonlarınınla aynı kalitede hatta daha üstün yanlarıda var!!Okursanız arstırırsanız görürsünüz!!!Halen Türk düşmanlığı yapıyorsunuz Türk firmalarını karalıyorsunuz Her cümlenizde firmaların isimleri degil Türk mallarını almam enayi değilim diyorsunuz!!!Türk malı almamanızdan gercektende kendi şahsıma sevindim.Sizin gibi bilgiyle değil Türk düşmalıgıyla kurulan cumlelerinizden sizi gayet iyi anladım.Sana bir sürü bilgi paylaşımı yaptım lcd panel üreten firmaları yazdım fason üreticleri yazdım.Konuyu dahi okuma zahmetine katlanmıyorsunuz.Çünki amacınız bilgi paylaşımı degil Türkiye nefretinizi anlatmak.
    Türkiyeden nefret eden sizin gibi zihniyete bir şeyler anlatmak nafile çabadan ötesi degildir.60 senelik istanbulda ticaretle ugrasan bir ailenin ferdiyim.Bana sen ticareti anlatma.
    Türk düşmalıgı altında zekice yorumlar yapmaya calısıyorsun aba altından sopa göstermek denir senin yaptığına.Bu ülkeyi sevmiyor olabilirsin nefret ediyor olabilirsin.Bu ülkenin vatandaşıyım ülkemide seviyorum Türk firmaları bu ülkenin temelidir sen ve senin gibi Düşmanlık koakan zihniyet her zaman olmustur olacaktırda.Vesteli diger Türk firmaları bugun Avrupada malını satıyor ve sen üzülsende kahrolsanda avrupalı Türk mallarını alıyor almayada devam edeckeler.
    Bu forum bilgi paylaşımı içindir Siyasi görüşünü nefretini teknoloji altında yapma yapamıyorsunda son yazında gayet net amac sadece Türk düşmanlıgı Vestel arçelik vs bahane.Sanıyorum herkeste bunu anladı.




  • Kardeşim burda milliyetçilik filan yapan yok.

    Vestel'in TV'leri kaliteli de olabilir. Ama sonuçta kul yapısı bozulabiliyor. şikayetvar gibi sitelere girip vestelin içler acısı satış sonrası servis zihniyetini görebilirsin. Vestel alıp saç baş yolacağıma gider efendigibi X marka alır rahatıma bakarım diyor insanlar.

    Vestel de parayı yabancıdan kazansın bana ne?
  • Bir tüketici mesajı iletmişsiniz Samsung Sony panasonic vs hakkında o kadar kötü yorumlar varki sanıyorum okusanız bu acaba samsungmu derdiniz.Samsungun 2009 modellerindeki ses sorunları dvd oynatmadaki sorunlar yüksek çözünürlükteki görüntülerde titreme vs diye şikayet listesi uzuyor!!!Samsung un arıza yapan tvlerdeki servis yetersizliği müşteriden serialleri vs istemeleri ve gercektende çok şikayet var.Bu şikayetlere göre ben Samsung kötümü demeliyim yoksa samsungun xxx modeli sorunludurmu demeliyim.Samsung kötü dersem bu gercektende komik olur samsungu bir hatalı ürünle karalamak saçmalıktan başka bir ifade olmaz.Vestel içinde gecerlidir bütün markalar içinde.Kavrama sorunumuz var bu gerçek!!!GENELLEME YAPMAK AYIPTIR ÖZELLİKLE TÜRK ÜRÜNLERİ ALACAK KADAR ALNIMDA ENAYİMİ YAZIYOR DEMEKSE.IRKÇI TARAFLI BİR YAKLAŞIMDIR!
    SANIYORUM KONULARI OKUMUYORSUNUZ SADECE GÖZDÜKLERİNİZİ ANLATIYORSUNUZ.bURDA HERKESİN YAZDIGINI SONUNA KADAR OKURUM HATTA BAZILARINDA YANLISMI ANLADIM DİYE TEKRAR TEKRAR OKURUM.
    ÖNCE BİRBİRİMİZE SAYGILI OLMAYI ÖĞRENELİM LÜTFEN!!!




  • andy1 , hocam şimdi hiç üşenmeden ve sıkılmadan bu konuyu baştan sona okudum. Yerli malı kullanmak tabiiki güzel bir düşünce ve yaklaşımdır yalnız bu söylediklerim diğer arkadaşlarında dediği gibi yerli firmaların insanımızı yoluncak kaz gibi görmedikleri sürece geçerlidir... Dikkatimi çeken diğer bir konu ise sizin düşüncelerinizi destekleyen bir kişi bile yok ! Hiç durup düşündünmüzmü neden herkez benim düşüncelerime karşı diye ?


    Savunduğunuz firmalardan biri olan vestel çalıştırdığı işçilerini inek gibi görmekte ve ne kadar sağarsam o kadar faydalı olur bana zihniyeti ile işçilerini sömürmektedir. Bunu söyleyen ben değilim bizzat bu firmada çalışan işçilerdir. Böyle bir çalışma ortamından , işçisini ve halkını sömürmeyi kendine kural edinmiş yönetici kişiliklerinden kaliteli mal bekleyemezsiniz , beklesenizde bu hata olur. Halka açıklanan veriler tamamen göz boyamadır ve yurtdışına giden malların kalitesi yurtiçi mallara göre çok daha iyidir. Bunu kaliteli sebzelerin yurtdışına kalanlarının ise yurtiçine sürülmesi gibi düşünebilirsiniz.

    Bence bu konuyu daha fazlada uzatmayın , çünkü sonuçta çok gereksiz bir tartışma...




  • filiz hanımın tv tavsiyesi istemesi tek kişilik bay doğru andy1 ve geriye kalanlar başlığı altında savaşa dönmüş.ya bu kadar kişi yanılıyor yada andy1.konuya taraf olma yanlısı değilim.sadece sürükleyici bir hikaye okur gibi konunun başından sonuna kadar okudum.bu hikaye burda bitmez onu anladım.nuh diyor peygamber demiyor .neden üstüne gidiliyorki.
    şimdi şahsi fikrime gelince : evimdeki tek yerli malı ürün vestel dvd idi. tüm eşyamı evlenirken almıştım bir o dayanamadı nedense.servise gitti geldi.servis geldi aldı geri getirdi.sonunda garantisi bitti onlarda kurtuldu bende kurtuldum.bir dahamı tövbe.
    yrli malı düşmanlığı değil bizimkisi.ülke şartları ekonomik durum belli.aynı fiata daha kalitelisi daha üstün özelliklisi ve tüm dünyaca bilineni varken neden gidip paramı çöpe atayım ki.milliyetçilik ayrı akılcılık ayrı bir olay diye size göre çok yanlış düşünorda olabilirim.
    bu arada bur forma üslubuyla yazan üyeler neden ceza aldılar onuda anlamış değilim.ha bende ceza alırmıyım bunu anlarız ama ne zaman azzz sonra





  • Ben de aynen Güney_97'nin söylediklerine katılıyorum. Adam gibi, kaliteli üretim yapıp satanların başımın üstünde yeri var ama söz konusu Vestel markası olunca durup düşünürüm. Hatta durup düşünmeyi bırak arkama bakmadan kaçarım. Ayrıca konunun vatan sevgisine bağlanmasına anlam veremiyorum. Öyleyse Ziraat Bankası hariç hiçbir bankayla çalışmamak gerekir. Zira hepsi yabancıların elinde. Bu ve bunun gibi başka örnekler verilebilir. İnsanlar kolay para kazanmıyor. Zorlu karını arttıracak diye sırf bu ülkede üretim yaptığı için kalitesi vasatın aldındaki mallara tonla para saymam, yakınımdakilere de saydırmam. Sırf bu yüzden kompleksli diyorsanız evet ben kompleksliyim. Zorlu ailesi benden para kazanamayacak. Bunlar şahsi fikrimdir, kimseyi bağlamaz.
  • Sn.Arkadaşlar anlayamadıgınız şey ben ürünlerini savunmuyorum.Vestel Arçelik Beko vs yerli markadır.Dikkat ederseniz ürün karalanmıyor firmalar karalanıyor!!!Sony ürünleri eleştirlebilir samsungu panasonic vssi dünyanın her yerindede bu böyledir.Ama dünyanın hiç bir yerinde SONy ve digerleri firma geneli karalanmaz kötülenmez hatalı ürünleri elbetteki olacaktır.Biz burda ne yapıyoruz Firmalarımızı ürünüyle degil Markasıyla karalıyoruz eleştiriyoruz.Buna dikkat edelim lütfen.Hatalı özürlü mallara gelince 5-10 yıl öncesini unutun lütfen tüketici hakları var ve firmalarada hatalı üründe asla göz yummuyorlar.
    Hatalı ürün çıkınca bizim yanlışımız tüketici haklarımızı bilmemizden hiç bir firma hatalı özürlü ürünü almam değiştirmem diyemez!!!Diyen firmayıda 930 tlden az ise ürün bedeli tüketici hakem heyetine baş vuru yapıyorsunuz (kaymakamlıkardan) 930 tlden yüksekse bedeli tüketici mahkemesine baş vuru yapmanız lazım.Burda üşenen arkadaslara yada astarı yüzünden pahalıya çıkar diyen arkadaşlar yanılırlar Tüketici mahkemelerine baş vuru para yükümlüğü getirmez.
    Özürlü ürünü ya değişme teklifi yaparlar son çıkan yeni modelle yada para iadesini geri alırsınız.
    Özetle burda feryat figan edip Yerli üreticileri karalamak bize zarar verir bu firmalar bizim.Biz bilinçli tüketiciler olursak Firmalarda biliçlenir!!!
    Saygılarımla




  • Sevgili andy1,
    Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Burada senin gibi düşünmeyen insanları kompleksli yada karalama kampanyası yürüten insanlar gibi göstermeye çalışma lütfen. Senin gibi düşünmeyen insanların söylediklerine bakarsan her biri vestelin farklı ürünlerinden canı yanmış insanlar. Vestelden aldığım çoğu üründe sorun yaşamışsam kusura bakmayın ama ürünü değil markayı eleştiririm.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BaZZaM

    Sevgili andy1,
    Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Burada senin gibi düşünmeyen insanları kompleksli yada karalama kampanyası yürüten insanlar gibi göstermeye çalışma lütfen. Senin gibi düşünmeyen insanların söylediklerine bakarsan her biri vestelin farklı ürünlerinden canı yanmış insanlar. Vestelden aldığım çoğu üründe sorun yaşamışsam kusura bakmayın ama ürünü değil markayı eleştiririm.

    Sn.BaZZaM Her firmanın ürününde hatalar olur.Markayı kanıt olmadan deliller olmadan karalama yapmak suç teşkil edecek cümleler kullanmak firmalara yahut develetlere dava tazminat hakkı tanır.Her firma ithalat yada ihracat yaptıgı ülkenin şartlarına uymak zorundalardır.Bu amerikada yaşandı Samsung ve Sony milyar dolarlara varan para cezalarına carptırıldılar sebebi haksız rekabetten.Şimdi Yerli firmalar pahalıdır yada distribütor firmalar pahalıdır demekte haksızlıktır.Sebebine gelince bu firmalar devletin belirlediği kıstaslara vergilere tabidirler.Vestel yada her hangi bir firma distributor firmaların degeri altında ürün satması zordur.Yasamız örnek teşkil eden ürün üzerinden rekabeti belirler.Ancak belli aralıklarla kampanyalar yapabilirler.Vestel Arçelik sanıldıgı gibi avrupada ucuz degildir zaten bunu yapma hakkıda yoktur.Aynen amerikada yaşandıgı gibi inanılmaz para cezalarına carptırılırlar.Tekrar ediyorum bizler tüketiciler olarak haklarımızı bilmiyoruz servis ne derse ona uyuyoruz bu yanlışta sonucta bizim bilinçsizliğimizden maddi manevi zararlara ugruyoruz.
    Mesela bazı firmalar pixsel hatalı ürünlere 3-5-7 adet olursa iade olmaz diye bir takım yasal olmayan uygulamaya gidiyorlar.Böyle birşey yok özürlü ürün demek sizin seyir zevkini kullanımınızı engelleyen hataları kusurları varsa bu hatalı üründür degişmesi gerekir!!!Amerikada tüketiciler böyle üründe değişim yada para iadesini rahatlıkla alır avrupadada bu böyledir.
    Ben bu sorunu yaşadım aldıgım ürün firma ve bayi adını yazmıyorum cunki firmayı degil bayisini bağlayan bir sorundu.Yasal haklarımla konusunca o zora koşan elemanlar gitti yerine gayet bilincli mantıklı konusan insanlar geldi ürünümüde hemen yenisi ile değiştiler.Hatalı ürünlerde sizi zora kosan servisleri şikayet edin bayilerini şikayet edin.Onlar dahi sattıkları Markanın isim hakkına zarar verdiklerinden habersiz.Bu olayda anlasıldıgında MARKA sahibi kuruluş bilinçsiz servis ve bayiliklerin sözleşmelerini iptal ediyorlar.
    Lütfen TÜKETİCİLER olarak yasal haklarımızı öğrenelim bu tvden beyaz eşyaya arabaya kadar değişmez kuraldır.Her firma devletin belirttiği kural ve sözleşmelere uymak zorundalardır.
    Saygılarımla




  • konuya müdahil olmayayım diyordum ama dayanamadım.

    işim gereği vestelle çok sık temas içerisindeyim. hem onlara malzeme satıyorum, hem orada geçmişte çalışıp ayrılmış hem de şu an hala çalışan bir çok arkadaşım var. ayrıca eski bir vestel çalışanı arkadaş ise şu an firmamızda çalışıyor. geçmişte de defalarca vestelin fabrikalarını ziyaret ettim, üretimlerini gezdim. yani konu hakkında biraz tecrübeliyim. aynı şeyi türkiye'deki arçelik ve bsh fabrikaları için de söyleyebilirim.

    vesteldeki temel sorunları şöyle sıralayabiliriz:
    1. vestel satın aldığı ürün ne olursa olsun her zaman en ucuz fiyatı tercih eder. (%1'lik fiyat farkı için bile ucuzunu tercih eder) kalite ikinci planda gelir. (bu konuda birinci firma bsh, ikincisi arçelik)
    2. ucuz işçi çalıştırır, çalışanlarını sürekli sirküle eder, bir sene satınalmanın belli bir dalında tecrübelenmiş bir kişi, ertesi sene başka bir bölüme kaydırılır, yerine yeni mezun ve konudan bihaber bir çömez alınır.
    3. çalışanlarına çok düşük ücret ödediği için fırsatını bulan arkasına bakmadan kaçar gider. bu yüzden iyi personel bulmak zordur.
    4. çalışan motivasyonu yukarıdaki sebeplerden dolayı oldukça düşüktür. işleri genelde pek umursamazlar, hatta dışardan biri olarak yaptığım ziyaretlerde kimi zaman ben söylemesem proseslerdeki hataları bile görmezler. (bu konuda bir numara bsh, çalışanlar iyi derecede motive ve elit, daha sonra yine arçelik, sonra indesit)
    5. her ne kadar zorlu vizyon konusunda başarılı olsa da, kendisini bu hedeflere taşıyacak orta ve üst kademe yönetici seçimlerinde oldukça başarısız (şahsi gözlemimdir)

    eğer yerli firmalara destek vereceksek bence işi layıkıyla yapanları desteklemeliyiz.

    bilgilerinize sunarım.




  • bende dayanamadım
    1990 li yıllarda yapılması gereken entegre fabrikası nasıl yeterli kaynak olmadıgı için ( devlet iştiraki olmasına ve %95 hakedişleri verilmesine ragmen) buyuk bas hayvan barınagına cevirildiyse gunumuzdede devletimiz arazi kiralamak ve sayamadıgım bir cok utanc kaynagı eylemi okey veremekteyken lcd uretimini önemsemezler sebepleri tahmin erdilebilir. bunun yanı sıra sony lg sharp ve bu ulkelerin cokgunda sözunu tutamayanlar İNTİHAR ETMEKTYEDİR YANİ ONURLU İNSANLARDIR burası turkite bir turk olarak onlar kadar onurlu ve gururlu olmak isterdim ve ölmek isterdim kurtulus savasında böyle bir yonetim böyle bir siyaset varken yasanan ulkede markalar degil tum genelde bir su istimal ve degersizlik olusacaktır. yıllarca her gun 1 saat devlete bedava calısan japonun malını almak suc degildir cunku tum dunya alıyor cunku mahkumdur eger biz bir gun avrupanın cok ulkesinin 1950lerde halkın cektiklerini cekersek adam olacagız o gunleri görmek nasip olursa vicuduma turk bayragını dövme yaptıracagım..UNUTMAYALIM BU VATAN İÇİN CALISANLAR BU VATANI HAK EDENLER ÖLDULER bu yuzden bizden vatan bekcisi olmaz Ataturk genclige hitabesini okumanızı tavsiye derim.. uretttigimize de üretenimize de sahip cıkmayız Ataturk bunu gördugu için Köylu milletin efendisidir dedi yani bizden sadece çiftci olur istinalarımız bol olmasına ragmen...
    okuyan herkese saygılarımı sunarım kabahatım olduysa özur dilerim......




  • bence 200hz yerine 100 hz olan lcd panellerden tercih etmekte fayda var .zaten gelen yayın 200hz desteklemiyor.Bu nedenle lcd panellerin diğer özelliklerine odaklanmak lazım.Mesela SONY'lerdeki bravia engine teknolojisi görüntü de iyileştirme yaparak daha iyi görüntü ekrana veriyor, ya da samsunglar daki b650 serilerinde ki usb girişi ve yazılımı ile birlikte content libary denen interaktif kumanda menüsü lcd tv'lere farklı bir bakış açısı yaratarak daha eğlenceli hale getirmiş.Hatta usb girişi istanbul bilişim'in mecidiyeköydeki mağazasında deneme fırsatım oldu.Ben blue ray.rip mkv uzantılı olan bir konser görüntüsü vardı.Samsung 'un 40b650 modelinde denedim.Ben çalıştıracağını düşünmüyordum.Ama flash belleği taktığım gibi çalıştırdı.Saolsun ordaki arkadaşlar da yardımcı oldu.Benim şu anda ki favorim kesinlikle samsung b650'dir.Hatta şimdi kampanyada 46'' ekranları İstanbul bilişim'de .Umarım hemen tükenmez .Çünkü 2 hafta içinde paramı denkleştirebilicem.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: skaya35

    . yıllarca her gun 1 saat devlete bedava calısan japonun malını almak suc degildir cunku tum dunya alıyor cunku mahkumdur eger biz bir gun avrupanın cok ulkesinin 1950lerde halkın cektiklerini cekersek adam olacagız o gunleri görmek nasip olursa vicuduma turk bayragını dövme



    Bunun adı "angarya"dır ve zorla çalıştırılmışlardır. Keyfen memleket gelişsin iye kendi iradeleriyle değil.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.