Şimdi Ara

SONY'nin açmazı. mkv oynatan LCD TV'si olacak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bildiğim ve gördüğüm kadarıyla LG ve Samsung'un yeni LCD (ve LED) modelleri divx ve mkv ile paketlenmiş videoları hatta Türkçe altyazılarıyla gösteriyorlar. Ancak SONY'nin mkv video gösteren bir televizyon yapması prensip olarak yanlış geliyor. Çünkü mkv demek, çoğunlukla Blu-ray (nadiren savaşı kaybeden, ama belki de akıllıca davranarak ringden erken ayrılan Toshiba'nın desteklediği HD-DVD) optik disklerden, 1080p çözünürlükte, (nadiren 720p) filmlerden riplenen (bunu Türkçe olarak aşırılan demek gerek) filmler demek. SONY HD video için çok fazla yatırım yaptı, PS3 ve ayrıca ürettiği Blu-RAY playerları var. LCD'lerinde MKV oynatması, (Blu-RAY disklerde görününün daha kaliteli olduğunu kabul ediyorum ama, çoğumuz bunu pek fazla umursamadan, mkv film seyrediyoruz) kendi yatırmlarını baltalaması demek. Ama TV'lerine bu özelliği koymazsa, rakip firmalar karşısında pazar kaybedecek. Koysa bir türlü, koymasa bir türlü.
    Sonuçta gelecek, optik disklerde değil, USB'den taktığımız bellek - disklerde gözüküyor. Bu yorum daha önce yapılmıştı, ama, ne kadar doğru olduğu daha şimdiden ortaya çıkmaya başladı.
    Belki ben yanlış yorum yapmışımdır, SONY'nin mkv oynatan LCD televizyonu var mı? Veya böyle bir planı var mı? Biliyor musunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus535 -- 18 Mayıs 2009; 20:08:14 >



  • tüm yatırımlarının haricinde Sony holywood da yapımcıdır filmlere parasını yatırır vs. bunun yanında online film izleme VOD hizmetleri var bahsettiğim konular sebebiyle dahada zor olacaktır MKV desteği ayrıca Samsung ve LG bu konuda rahatlar hatta benim şahsi kanaatim bence maliyetlerini artıtararak Sony ile rekabet adına bu özellikleri sağlıyor tabi asıl gerekçe HD video kameraları AVC HD görüntüler ve fotoğraf makineleri için destek sağlamak.... bunun yanında benim düşünmcem MKV özelliğine sahip olan Samsung TV ler MKV videolar için Sigma Design chip ini kullanıldığını düşünüyorum ( muhtemelen Linux yazılıma sahip olacaktır cihazın o kısmı bunun yanında internet bağlantısı da Sigma Design'ın altından kalkacağı konular) yabancı forumlarda enine boyuna ele alınacaktır muhtemelen....
  • Sony böyle bir şey yapmaz, yapabilseydi, şimdiye kadar PS3 için çoktan yapardı. Ancak burada kaybeden sony olur. Çünkü LG ve Samsung mkv desteği ile gelmeye başladı. Özellikle samsungun bazı B serisi modellerinin oynatamadığı hemen hiçbir format yok gibi, Philips ise mkv desteğini şimdilik vermiyor ancak H264 desteği var
  • Bakın Şimdi MKV Yasak ölemi öle Blurayden bazı z264 codeklerini kullanılarak encode edilen sıkıştırılmış ve Gb göre değişen RIP Ler.. şimdi bunlar kırılıyo gruplar tarafından oda iyi ..peki firmalar Backup a karşı eee neden MKV amaçlı Tv çıkartıyosunuz aslında her firma kaç kullanıcının MKV Yada Bluray kullandığını biliyo onun için bunun önüne geçemicekleri gibi kasmıyorlar ve Tv üretiyorlar onun için SONY Böle bi nacizanane prensip gelirmi bilmiyorum ama SONY Böle enterasa bi durum göstermez..
  • bu tartışma konusu bence ilginç. yapılan yorumlar içinde doğruluk payı olduğunu düşündüklerim de var, aynı fikirde olmadıklarım da var.

    öncelikle optik medyaların sonunun bir gün geleceğine inansam da bunun için henüz erken olduğunu düşünüyorum. Çünkü maliyet olarak hemen olmasada yavaş yavaş, Blu-ray CD lerin, DVD maliyetlerine kadar inebilme potansiyeli mevcutdur. ancak şu an flash hafızalarda hem kapasite olarak hem de maliyetlendirme olarak bu maliyetlere erişebilmek yakın zaman içinde mümkün görünmüyor. Birçok markanın Blu-ray CD lerin kapasitesini 50GB lardan 500GB lara kadar yükselten çalışmaları olduğunu da biliyoruz. Yani Blu-ray teknolojisi için yakın zaman içinde bitecek demek için henüz çok erken bence. Ayrıca bir arkadaşımızın da belirttiği gibi Blu-ray için belki de asıl tehdit internet bağlantı hızlarının gelişmesi ile online bağlantı ile belki 1-2 dakika içinde istediğiniz filme ulaşabilir olunabilmesidir. İleriki yıllarda bu gelişmeler belki yeni sektörler doğuracaktır.

    diğer taraftan bir LCD yada Plazma TV nin USB den MP3 çalması , MKV film oynatması önemli bir ihtiyaç mıdır. Çünkü bu formatları işleyen ve TV ye aktarılmasını sağlayacak o kadar çok seçenek var ki. Hadi bu seçeneklerin de hiçbiri yok diyelim, yeni nesil TV lerin çoğunda DLNA gibi bilgisayarınız ile ev ağı oluşturabilen bağlantılar da mümkünken neden bir usb ye kayıt ile uğraşmanız yada hard diski ikidebir bir bilgisayara , bir TV ye söküp-bağlamak gereksin ki. Üstelik yukarıda bir arkadaşımızın belirttiği gibi bu özellikler tv nin içinde gömülü olsa da kullanım konforu ne derece başarılı o da tartışılır.

    tüm bunların dışında hadi MKV formatını (işin içinde görüntü olduğu için) anlayabiliyorum da kim TV den MP3 dinlemek ister onu çözemiyorum doğrusu. LCD TV de MP3 dinletme özelliği olması bence son derece gereksizdir ve şahsım için TV alırken hiçbir önem arz etmemektedir. Dolaysıyla böyle gereksiz özellikler doldurarak maliyetleri arttırmak mı? yoksa daha gerekli özelliklerle aynı maliyetleri sunmak mı? yada hiçbirini yapmayarak aynı görüntü kalitesinde daha uygun fiyatlı ürün mü piyasaya sürmek daha iyidir? bence bunun cevabını okuyan tüm arkadaşlar vermelidir.
  • MKV oynatıcılı televizyonlar iyi güzel fakat mkv nin bulunması normal kullanıcı için zor. Kaynak bulunacak, uygun altyazı bulunacak, indirme için beklenilecek, rardan açılacak. Dünyanın %50sinin rar dosyasından haberi yoktur ama dünyadaki bütün insanlar bir bluray diskini oynatıcıya takabilir. Biraz bilgisayardan anlayan insan, mkv ile tv üzerinden film izleyebilir. Ama altyazı ile, mkv sürümü ile, çözünürlük seçimi ile, dosyayı bulmak ile, onu indirmek ile uğraşmak istemeyenler için mkv oynatan tv ile mkv oynatmayan tv arasında hiç fark yoktur bence.

    Ha ne olur? Korsan CD satıcıları korsan mkv satmaya başlar. TV'lerede entegre dvd-rom eklenir ve dvd-rom üzerinden mkv oynatmaya başlarlar, işte o zaman kimse bluray in yüzüne bakmaz.
  • Sony, benzer bir şekilde MP3 ve DivX/XviD desteğini de ürünlerine rakip firmalardan ancak yıllar sonra ekleyebilmişti. MP3 yerine CD Audio, DivX/XviD yerine de DVD Video'yu savunuyordu. Sonunda direnemedi, önce MP3 destekli player'lar, yıllar geçtikçe de DivX/XviD destekli player'lar sürdü piyasaya. Piyasa beklentilerinin gerisine düşmek günümüzde kabul edilemez bir durum. Sony muhtemelen bir süre daha MKV/x264 taleplerine dirense de muhtemelen bu sene veya 2010'da benzer ürünleri çıkaracaktır. Öncelikle PS3'de olduğu gibi AVCHD desteği (HD kameralar için) sunacak. Sonrasında da bir 'rogue' format olan MKV'yi 'içinden küfrederek' destekleyecek, aksi taktirde LG ve Samsung tarafından safdışı bırakılacak.
  • Ben iki gündür elimde filmlerle teknosa,samsung magazaları,egemen magazaları,geziyorum,LG hiç bir modeli MKV oynatamadı ama samsıng oynatdı ve görüntüleri lg daha iyi idi,

    benim izledigim LG LH7000 serisi ve samsung7 serisi ben elimdeki fazla kaliteli olmayan MKV görüntüleri baz alarak samsung daha iyi diyorum.
  • Sony aynı açmazı mp3'de de yaşamıştı. Uzun süre mp3'ü illegal kabul etmiş ve desteklememişti. Sonraları Atrac3 formatını çıkartmıştı ama eninde sonunda pes edip mp3'e teslim olmuştu. Benzer olay divx için de gerçekleşmişti. Şimdi sıra MKV'de. Eninde sonunda pes edecektir ama zaman alır bu süreç. Hem mp3 de hem de Divx'de pazar kaybetmişti ama Sony akıllanmaz MKV'de de pazar kaybedecek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.