Şimdi Ara

Crackli Antivirus kullanmak!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
9.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bu saglıklı bir yöntem mi? kıstlı deneme sürümlerini uzatarak (galiba bu kayıt bilgilerini silerek oluyor) sınırsız olarak kullanmak ne kadar saglıklıdır? antivirüs kendini günceller mi? antivürüsün bütün özellikleri eksiksiz olarak kullanılabilir mi? koskoca antivirus şirketleri bunu önleyemezler mi? çünkü adamlar parayı bu işlerden kazanıyorlar. yoksa biz full kullandıgımızı sanıp güncel olmayan, sınırlı bir antivirus mu kullanmış oluyoruz?



  • Bazı prorgramlarda registry kayıtlarını silerek tekrar trial süresi alınabilir.Bunda herhangibir sorun olmaz.Ancak en basitinden örnek vereyim.En çok fix lenen yazılımların başını çeken bir program ile.Başka bir forumdaki yazımdan alıntı yapıyorum;

    Fix lerin bazılarını Nod32 görüyor ama yenilerini görmüyor.Bu duruma üzülüyorum.Uzmanlar korunmanız için program çıkarıyor.Siz korunacağınız şeyleri kendi ellerinizle bilgisayarınıza sokuyorsunuz.Bunların WORM olduğunu ısrarla forumlarda söylüyorum ama kendini işin uzmanı sanan bazı tipler öyle olmadığını iddia ediyor.Sanarsın ki programı kendisi yazmış.Cevap versen anlamaz.Çünkü kulaktan dolma olay bunlar.Öyle basmakalıp düşünceyi aklına yazmış bir kere.Kimse babasının hayrına cr**k veya patch yazmaz.Bunu anlamak çok zor değil.Eset,trial kullananların server sayısını düşürmüş.Güncelleme yapamıyoruz diye sağda solda yırtınmak yerine 1 ay sigara almayıp gidin ücretli alın veya diğer programların kampanyalarından faydalanın.Forumları gezip bilgilenin diğerleri hakkında ama bizim ülkenin insanı beleşe,rahata ve hazıra alışmıştır.Ben sanmıyorum ki şu yazıdan çoğunluk doğruluk payı çıkarsın.Yine birçok kişi bildiğini okuyacak ve fix ie bilgisayarına Worm yerleştirecek.

    Bu örnek diğer programlar için de geçerlidir.Fix,patch ve crack lerin %90 ından fazlası zararlı kod içerir.Siz elinizdeki programı bu tip yöntemlerle kullanırsanız kendinizi kandırmaktan başka hiçbir şey yapmazsınız.Ha yok ben satın alamam mecburen bu yönteme başvuracağım derseniz bari gidip serial bulup öyle kullanın.Fix lerle cracklerle kendinizi kandırmayın.Korunmak için program yüklüyorsunuz ama gidip zararlı kod içeren bir yöntemle hem programa hem kendinize zarar veriyorsunuz.Ayrıca ülkemizde çok kişi ücretsiz yazılımların kötü olduğunu ve korumadığını zanneder ki buna da gülüp geçiyorum sadece.Sanki parayı veren düdüğü çalar gibi konuşup insanları yanıltanlar var.Bence önyargıları kenara atıp ücretsiz programları da deneyin.Aklı başında biri iseniz yeter de artar bile.Buna en basit örnek olarak 80 milyon Avast kullanıcısını ve Avast ın son 1 yıldır bütün ücretli yazılımlara meydan okumasını verebilirim.Bunun yanında birçok firma kampanyalar düzenliyor.Bunlardan faydalanmak lazım.2 programa kendinizi bağlamayın.Farklı alternatiflere de yönelin.
    Yazılım firmaları ve crack konusundaki şu başlığa göz atabilirsiniz.
    http://doctus.org/dev-yazilim-firmalari-crack-yapanlar-ile-bas-edemez-mi-t37098.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgardian -- 18 Mayıs 2009; 7:48:00 >




  • yani vatandaş fix mix crack falan kullanmadan sadece deneme süresini uzatarak (eger bu kayıt bilgilerini silerek mümkünse) herhangi bir antivirüsü sanki para verip lisansını alıyormuş gibi full olarak kullanır da kullanır. bu kadar kolay mı yani bu iş? güvenlik yazılımı üreten, bundan para kazanan koca koca firmalar buna nasıl engel olamıyorlar?
  • 1 seneye yakındır Antivir kampanyalarından yararlanıyorum.
    Kafam rahat...
    Nod32'yi bir ara Fix'leyerek kullanıyordum. Sonra gördüm ki bilgisayarımda daha önceleri nedenini bir türlü bulamadığım sorunlar bu Fix programı yüzünden oluyormuş; windows'un güncellememesi, ekran koruyucunun devreye girmemesi gibi...
  • @civalı sokak lambası
    Malesef bu kadar kolay.Ev kullanıcıları için pek düşünceli değiller zaten.Genelde kurumsal şirketlerden para kazandıkları için sorun etmiyorlar fazla.Tabi buna biz açık ta diyebiliriz.Bir registry kaydı silinerek programı tekrar trial kullanabilmek o programın açığıdır.
  • ben g-data ashampoo ıdm bunların hepsını lısanslı kullanıyorum lısansız nero kullanmıstım fılm kopyalayamamıstım bende lısanslı ashampo aldım rahatladım vırus programını mutaka lısanslı alın her saat gunceleme ve teknık destek lısanslı 3 pc kullanıcılı g-data ınternet securıty 2010 93 tl satın aldım para degıl cracklı fıx programlar hıc br zaman saglıklı degıldır hatta basınızı agrıtabılır kolay gelsın
  • Nereden indirdiğinizi bilirseniz sorun olmaz. Ama google'da bitdefender crack diye aratıp ilk çıkanı indirirseniz tabii virüs yersiniz. Crack programlarının %99'unun ilk halinde zararlı kod yoktur. Mesele tamamen programı nereden edindiğinize bağlı.
  • Bir süre Patchli Bitdefender Total Sec 2009 kullandım. Sonra farkettim ki o patch denen şey haşarat yuvasının ta kendisiymiş. Bilgisyarımın korunduğunu sanarken bilgisayarımı bir spam mail gönderme merkezi ya da özel bilgilerimi başkalarına gönderen bir pc haline getirmiş olabilirmişim. Bunu farketmemde Doctus.Org'un çok büyük katkısı oldu. Zaten program kendi patch dosyasında zararlı tespit ediyor ama silemiyordu. Programı kaldırdıktan başka antivirüslerle patchden arta kalan zararlıları ancak kaldırabilldim. Şimdi free sürüm antivirüs, antispyware ve güvenlik duavarı kullanıyorum ama içim çok rahat. Artık patchli crackli vs yazılımlardan uzak duruyorum.

    Kısacası bu tip şeylerdne uzak durmak da fayda var.
  • Tam aradığım bir konu ve çok güzel bilgiler vererek, sağlam noktalara değinmişsiniz. Tüm bilgiler ve yorumlar için teşekkür ederim. Platformunuzu çok uzun yıllardır biliyordum fakat şu an nasip oldu üye olmak. İlk yorumumu da buraya yazmaktan mutluluk duyuyorum. Emeğinize sağlık
  • Şahsen crackli antivirüs kullanmak çok güvenilir gelmiyor. Lisanslı antivirüs programları eskisi kadar pahalı değil, gittigidiyor, n11 vs. 3 paket sigara parasına 1 yıllık alabiliyorsunuz. Ha ben öğrenciyim, o kadar da para veremem diyorsa kişi, en azından web koruması güzel olan bir ücretsiz kullanmak daha mantıklı gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.