Şimdi Ara

LİSE MEZUNU ARKADAŞLAR NE İŞ YAPIYORSUNUZ MAAŞINIZ NE KADAR ??? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
1
Favori
57.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ssff_allthing

    quote:

    Orjinalden alıntı: fatih989

    öncelikle bu devirde herşey yeteneğinize bakar ilkokul lise üniversite bırakın bunları karşılaştırmayı.siz iş başvurusuna gittiğinizde ben üniversite mezunuyum veya ben bide master yaptım deyince adam hemen sizi işe almaz adam hangi işe girdiyseniz YETENEĞİNİZ e bakar.sizi oturur hadi şunu yap(isterse master yapsın muhakkak soracaktır)der.Bu devirde yani iş çığrından çıktı.Adam 4 yıllık üst düzey bilgisayar mühendisliği okuyor maaşı 1000tl itfaiyeci(kanal d de gördüm)peki bu adam neden okudu üniversiteyi?tamamen mantık hatası bir durum var.

    şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım kimse alınmasın

    Bu devirde Lise Üniversite karşılaştırması değil Yetenek karşılaştırması yapılması lazım

    Bilgisaar mühendisi dediğin adam hiç bişey bilmediğ için itfaiyecilik yapoıyordur..Yada kişilik olarak yetersiz olduğu için..Bana boğaziçi bilgisayar müh. mezun olup,itfaiyecilik yapan adam göster..Yada en basitinden bilkent bilgisayar mühendisliğini başarıyla bitiren adamlar stanfordda yüksek lisans yapıp orada microsoftun şirketlerinde iyi maaşla çalışmaya başlıyor..Aslında bir insanın iş bulması kişilik özelliklerine ve kendi mesleğinde ne kadar iyi olduğuna bağlıdır..Yani kafayı kullanma dediğimiz olaydır..Sistemde hata yok..Üniversiteden mezun olup işssiz kalanların çoğu,iş onları bulcak kafasında olduğu için yada okuduğu bölümle ilgili hangi alanda iş yapabilirim demediği için işssiz kalmıştır..En basitinden mesela bu forumda adamın biri işletme okumuş ve 4. sınıfa gelmiş..Foruma konu açıp,ben iş için nereye başvurabilirm diyor..Sen mezun olduktan sonra çalışacağın alanı daha 1. sınıfta düşünmüyorsan ve kendini bu alanda geliştirmiyorsan,elbette mezun olunca işssiz kalırsın..


    Dediklerine katılmakla beraber işletme bölümünden mezun olan veya okuyan arkadaşlara tavsiyem yabancı dil konusunda kendilerini geliştirmeleridir. Popüler olan ingilizce tercih edilebilir. Fakat seviyesi mutlaka ama mutlaka konuşma düzeyinde olmalıdır.




  • liseden mezun olduktan sonra (2004 yılı) bir fabrikada satış-pazarlama dökğmantasyon işine bakıyordum ve maaşım 300 tl idi. o zamanki asgari ücretten de düşüktü. Zam döneminde maaşım asgari ücret oldu, 1 sene sonra sigortam yapıldı ve maaşım firmanın belirlediği dönemlerdeki asgari ücrete yapılan zam oranı miktarınca zam yapıldı ve 2007 sonunda işten ayrılıdğımda 600 tl maaş alıyordum.

    Sonra babamın kurduğu firmada beraber bişiler yapmak için uğraştık 1 sene de o sürdü şimdi iş arıyorum, 2 yıllık bilg programcılığını bitirdim ve şu anda aof iktisat okuyorum.
  • izmitte oturuyoruz babam piston fabrikasında işçiyken denetimci oldu (18 yıldır orada) tabi) 1.yılı bu tecrübeden sonra gerçekten iyi yerlere geliniyor.1,450 iken maaşı 1,900 oldu.
  • Şunu açıkça söyleyebilirim ki,üniversite okumaya gerek yok diyenlerin çoğu kendini kandırıyor.Belki,okuyamadığı için böyle söylüyor,bilemem.Şu bir gerçek ki,üniversite mezununun iş imkanı daha fazla,çalışırsa daha çok para kazanabiliyor.


    Bakın size bir örnek vereyim,

    Makine mühendisliğinden mezun olan bir tanıdık,işe 1000 TL ile başladı.Bazı arkadaşlar 1500 liradan falan bahsediyor,eğer önde gelen 3-5 üniversiteden birinden mezun olmadıysanız veya tanıdık yoksa kolay kolay 1500 lira ile başlatmazlar.

    Daha sonra adam boş durmadı,kendini geliştirdi.Maaşını şu anda tam bilmiyorum;ama bir kere 3000TL demişti.Aradan yalnızca birkaç sene geçti.

    Ama diğer tarafta teknikerin maaşı fazla artmıyor,600 TL ise oluyor en fazla 1200 lira,o da çok zor.Ortalama 800 diyelim.Çünkü,birinin adı tekniker diğerinin mühendis.

    Arada istisnalar olabilir,genel olarak bakarsak durum budur.

    Bana teknikerin söylediği laf,mühendis ilk geldiğinde,ondan daha çok şey biliyorum;ama benim maaşım onunki kadar artmıyor.




  • Herkes sabancıyı, bill gates'i falan örnek vermiş, iyi güzel de buz dağının görünen kısmına bakıyorsunuz bence.

    Yani üniversite eğitimini almamış bir birey tabi ki başarılı olup, çok iyi para kazanabilir ama bu oran üniversite bitirenlerinkine göre daha düşüktür.

    2 tane bill gates yok mesela. eh, burada işletim sistemi yazıp bill gates olucam diyen yoktur heralde.

    üniversite okumadan çok yüksek mevkilere gelmeniz inanılmaz derecede yüksek şans, ilerigörüşlülük ve kendini her alanda eğitmeyle olur zaten.

    Ve Lise mezunu adamın çalışma alanı kısıtlıdır.

    Muhasebe işinde çalışırsın, ne kadar iyi de olsan alacağın para 1.500 lira falan olur. Ama İİBF mezunu bir öğrenci gider Mali Müşavir olur 1.500 üzerini rahatlıkla kazanabilir, ilerde de yeminli mali müşavir olursa deyme keyfine.

    veya özel bankalarda girip kendini şube müdürlüğüne kadar yükseltip 4.000 lira üzeri maaş alır, liseli adamın böyle bir şansı yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esasiyun -- 18 Mayıs 2009; 19:15:38 >




  • benim yaşım 19 şuan.lise son sınıf ögrencisiyim.seneye askere gitcem.askerden sonra üniversite girsem en azından 2 yıllıga zorluk yaşarmıyım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: The Starbury

    benim yaşım 19 şuan.lise son sınıf ögrencisiyim.seneye askere gitcem.askerden sonra üniversite girsem en azından 2 yıllıga zorluk yaşarmıyım.

    ilk üni oku askerde cok dayak yersin :D
  • quote:

    Orjinalden alıntı: NGabbyNGaGe


    quote:

    Orjinalden alıntı: sadikxp

    sigortalı 1.150 lira maaşım var
    illakide önemli olan üniversite okumak değil
    sen kendini geliştirirsen
    istediğin maaşı ve geliri kazanabilirsin
    İlla tıp v.s. dalında çalışmak istiyorsan gidip okursun
    ama ondada kendini geliştirmen ve azmetmen gerekiyor.
    Misal iki arkadaşdan örnek vereyim.
    lise mezunu bir arkadaşım 1.500 lira maaş alıyor
    ve dışarıdan desen işi alıp aylık gelirini 2.500 liraya yaklaştırıyor
    ama bu demekki üniversiteyede hiç gerek yok
    elektrik-elektronik mezunu arkadaşım vestel argede çalışıyor
    12.500 lira maaş alıyor. 1 senede benim 12 senede aldığımı alıyor.
    vestelin evinde oturuyor

    saçma bir düşünce...

    adam yanlış yazmış yüklenmeyin hemen




  • kazandığım bir üni. işletme bölümünü bıraktım sevemediğimden ve bulunduğu yerden dolayı, bilgisayarlarla uzun zamandır haşır neşir olduğumdan dolayı azmedip sistem uzmanı oldum mcse sertifikası + ekstra sertifikalar aldım.sertifika herşey demek değildir olduğunu bildiğimden kendimi geliştirmeye devam ettim. aöf de devam ederken bu sayede bir firmada sistem uzmanı olarak görev alıyorum. samimi söylüyorum bilgisayar mezunu olupta soru soran çok insan olmuştur çalışma hayatım boyunca.

    fakat üni. durumunda işletmeyi keşke bitirseydim demişimdir sonuçta statü olayı daha farklı bir durum. genç arkadaşlara tavsiyem nasılsa üni mezunları da iş bulamıyor diye üni.den soğumamaları. siz üni. yi halledin eninde sonunda uygun bir kapı size açılacaktır ama kendinizi geliştirmeyi sakın unutmayın.
  • benim bir arkadaşım var meslek lisesi mezunu metal işleri mezunu 3.5 milyar maaş alıyor ama kaynak cok iyi yapıyor meslek lisesine gidecekseniz bolca para almak istiyorsanız metal işleri bölümüne keinlikle gidin bende metalciyim ama öss var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orionsguard


    quote:

    Orjinalden alıntı: fod


    quote:

    Orjinalden alıntı: orionsguard

    vay beee bu kadar universite öğrencisi boşuna okumuş lise mezunları bin liranın altında maaş almıyor

    yada bu işverenler salak universite mezunları işsizken lise mezunları çalıştırıyorlar...


    ilginç .....

    ya da olması gerektigi gibi diplomaya degil adamın beceresine ,ne derece ise yaradıgına göre iş veriyorlar


    diyorum işte boşuna okuyo bu kadar universite öğrencisi nasıl osla lise mezunları yapıyor her işi :)

    yada bu forumdakiler fazla sallıyor....

    öss ye giren ögrenci sayısı 2 milyon iken lise mezunları 1000tl üzeri maaş alıyorsa nedir bu universiteye girme merakı?

    birbirini tutmayan olaylar yorumlar.....


    3-5 tane lise mezunu şanstan kaderden yada kısmetten artık ne derseniz lise den sonra birşeylere sap olabildi diye herkez atlamış ben 1000tl alıyorum felan diye....


    hangi ülkede yaşadıgınızı sanıyosunuz amerika ? ingiltere?


    Üniv terkim bir nevi lise mezunu yani,bir şirkette zincir mağazalar satış destek yöneticisi olarak çalışmaktayım aldığım maaş primlerle beraber 1000 tl nin üzerinde ha sadece maaşı diyorsanın 1100 tl. Tecrübe ve en önemlisi daha önceki çalışılan yerler referanslar iş hayatında çok ama çok önemlidir




  • Arkadaş Migros depolamada çalışıyodur 750 Lira + Yol,Yemek + SSK
    Gayet iyi bence.Daha 18 yaşında ve dersaneye de devam edecek.Yaz tatilinde çalışmıştı...
  • lise mezunlarının bir çoğu zaten vasıfsız olarak iş hayatına atılır,birde çok yüksek ücretler isterler neye göre istediklerini bende anlamadım. Kimse şunu zaten anlayamıyor iş hayatına atılacaksan sıfırdan başlayacaksın ama bizim insanlar direk masa başı iş isterler. Geçenlerde bir iş görüşmesi için birini davet ettik yapılacak iş ise siparişleri hazırlayacak ve kargoya verecek depoaya bakacak. adam lise mezunu 2 sefer öss ye girmiş kazanamamış ben istediği ücreti sordum aldığım cvp 1000 tl den aşağı çalışmam. Ben ve satış müdürü şöyle bir durduk bugüne kadar hiç çalışmamış biri 1000 tl istiyor oysa bizim kafamızdaki rakam da 650+100yol. adamda bu paraya çalışmam dedi bize bizde tşk edip gönderdik. Durum işte böyle
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kurgu

    üni okumayanlar

    bill gates (microsoft)
    vehbi koç (koç holding)
    steve jobs (apple)
    sakıp sabancı (sabancı holding)
    Larry Ellison (en zengin 2 adam)(dünyada)
    facebook un kurucusu
    youtube 'un kurucusu
    yahoo nun kurucusu

    peheeyyyy... daha sayıyım mı... bide bu liseliler zengin olamaz derler. işini adam gibi yaptıkdan sonra ilkokul terk bile olsan zengin olursun.

    mesela Hüseyin Özer ... bu adam ilokul 2 sınıf terk ve şu anda beyaz saray ve pentagon bu adamın restoranlarında yiyor yemeğini. kendisi dünyanın en zengin 32 .insanı.

    hepinize geçmiş olsun


    Evet, 7 milyarlık dünya nüfusunda gördüğünüz gibi lise bitirmeden zengin olabilen 5-10 kişiyi arkadaş sıralamış. Geri kalanların hepsi okumuş insanlar.




  • Lise Mezunu Bolu Mengen Okumuş Biriyim 2.000 Lira Maaş Alıcam Çalışırsam İngilizce Öğrenip Yurtdışına Çıkarsam 5 10 15 20 Gider
  • Aklıma Erkin Koray'ın kızı geldi.

    Türkiye'deki eğitim sistemi saçma sapan diye kızını okula göndermemiş, kendisi okutup büyütmüş. Ama arkasında Erkin Koray var.
  • okulu bırakıcam yeter bu konu :D okuldan soğudum.
  • Maalesef lıse mezununa ıs yok bu devırde.

    Ben magazacıyım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kurgu

    üni okumayanlar

    bill gates (microsoft)

    vehbi koç (koç holding)
    steve jobs (apple)
    sakıp sabancı (sabancı holding)
    Larry Ellison (en zengin 2 adam)(dünyada)
    facebook un kurucusu
    youtube 'un kurucusu
    yahoo nun kurucusu

    peheeyyyy... daha sayıyım mı... bide bu liseliler zengin olamaz derler. işini adam gibi yaptıkdan sonra ilkokul terk bile olsan zengin olursun.

    mesela Hüseyin Özer ... bu adam ilokul 2 sınıf terk ve şu anda beyaz saray ve pentagon bu adamın restoranlarında yiyor yemeğini. kendisi dünyanın en zengin 32 .insanı.

    hepinize geçmiş olsun

    bill gates HARVARD üniversitesi mezunu, steve jobs da stanford üniversitesinden mezun. steve jobs'un bir videosu da vardı orada da bahsediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mental Yatırım -- 21 Eylül 2009; 19:13:28 >




  • Herşey okul değil ancak gençlerin önüne başka bir imkan çıkmıyor.Elinde sermayen olacak parayı riske edip ticarete atılacan yada okuyup maaşlı olarak çalışacaksın.
    Geçen sene işe girdim muhasebe bürosunda beni açıktan işletme okuyorum diye aldılar benle beraber örgün okuyan birini daha aldılar.Tecrübemiz yok diye en ağır işleri yapıyorduk sabahtan akşama canımız çıkıyordu aramızda okul ve eğitim farkı gözetilmiyordu.Büroda 8 kişiydik her birimiz ticaret lisesi okumuş aöf mezunu 6 yıllık tecrübesi olan bir kızın yarısı kadar maaş alamıyorduk.Bence yabancı dille beraber tecrübe çok önemli işe girince ne yapabildiğine bakıyorlar.Üniversite ismi işe girene kadar avantaj sağlıyor.Çok iyi yabancı dil eğitimi veren özel ve devlet üniversitelerini açıköğretim veya ortalama bir devlet üniversitesiyle kıyaslayamam ancak işe alacak adam işe yarayacak şeyleri bilen adamı almak istiyor.
    Üniversiteye girecek arkadaşlara tavsiyem okurken en alttan bile olsa mesleğinizle ilgili bir işe girin.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.