Şimdi Ara

PANASONIC VIERA TX-PF42G10 veya SONY 40W5500 hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iki ürün birbirinden ne akdar farklı olsa da (pana plazma, sony lcd)neticede aynı amaca hizmet ediyorlar. bu sebeple hangisini neden tercih edersiniz?

    ayrıca panasonic G10'u türkiye'de bulmak pek kolay değil gibi. ama ib'de görünüyor ki onlar içinde olumlu konuşmam mümkün değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suwar -- 20 Mayıs 2009; 10:55:40 >



  • Bence G10 almak daha iyi bir seçim olur. SD yayında G10 çok iyi, HD yayında da gayet iyi olduğu söyleniyor. Eee geriye ne kaldı?
    Belki plazma olduğu için yansıma sorunu olabilir.
  • G10'u sallayın distribitör getirmyecek yakın zamanda.
  • g10 iyi bir seçim olabilirdi ama paralel ithalata pek güvenim yok. panasonic'in türkiye'de daha iyi temsil edilmesi gerekiyor bence.
  • Paralel ithalat bir yana bırakırsak, 42G10 mu, 40W5500 mü?
  • G10 serisi TV kullanıyorum, HTPC ye bağlı olarak. Hem SD hem HD TV performansı çok iyi, hele HTPC den 1080P filmleri izlerken bir seyredin, tadından yenmiyor... :-)

    Bu arada nazar değecek diye aldığım günden beri hiç ses etmedim ama normal çatı anteni ve analog kabloTV ile birlikte herkesi hayran bırakmaya yetiyor. HTPC de DVB-S kartı da var, elbette ben genelde buradan TV izliyorum. DVB-C de mevcut ayrıca. 32 GB SD-HC karta atacağınız filmleri direk izleyebiliyorsunuz.

    Paralel ithalat konusunda yorum yapmayacağım, tek söyleyebileceğim işyerimden 4 arkadaş yakın bir zamanda değişik model TV ler aldık söz konusu yerden, çok şükür hiç sorunumuz yok. Hatta bizi gören başka arkadaşlarda çok yakında almayı planlıyorlar buradan.
  • deepkurt plazmanın yansıma olayı nasıl.ayrıca eksi diye tanımlayacağınız bir yönü var mı? bu konudaki gözlemlerinizi paylaşırsanız sevirim.benim gibi aklında g 10 olup bir takım sorulara takılan arkadaşlarada yardımcı olmuş olursunuz.
  • iki ürünü de fiyatı hemen hemen aynı ve etiketlerde yazanların yüzde yüz doğru olduğunu varsayarsak (ki her firma kerameti kendinden menkul olan kendi testleri üzerinden bu değerleri veriyor) panasonic daha üstün gibi duruyor. onun da daha önce belirttiğim gibi paralel ithalat olması gibi bir sakıncası var. elbette siz sorun yaşmamaış olabilirsiniz ama bu hiç sorun yaşanmıyor anlamına elbette gelmiyor.

    benim gibi illa tam yetkili yerden almak isteyenler için sorun oluşturuyor bu durum.
  • Yansıma yok desem yeridir. Pencereye yakı duruyor ve sadece öğlen saatleri az bir yansıma var ama görüntüyü bozmuyor, eskisine oranla bu sorunu oldukça gidermişler. Anti-glare panel var zaten.

    En ince çerçeveli plazma Tv olmasıda cabası, bende 50" var ama inan çoook büyük durmuyor. Oturma düzenine göre 2,5 ila 4 metre arası bir izleme mesafesinde kullanıyorum, her açıdan, her konumdan sorunsuz.

    Bence olumsuz tarafları; USB girişi yok, kumandası az iri kalıyor :-), menülerin kullanımı çok basit, bence daha kapsamlı ve profesyonelce olabilirdi. Eski modellerdeki gibi beyaz yıkama vs. tarzı birşey yok, herhalde yanık olmayacağına kendileride inanmış... :-)

    http://reviews.cnet.com/best-hdtvs/
    Buradan bir bak, "Best picture for the money" seçilmiş. 40-42 inch bütün panel TV ler arasında 3. sırada.




  • Yansımanın az olması güzel. Zaten Samy 40B650 de bile yansıma var artık ve herkes umursamadan alıyor.
    Benim merak ettiğim: Test sitesinde SD yayınla ilgili sorun var, denilmiş. D-smart cihazını altın uçlu scart ile bağlasak sorun olur mu? Sizin SD kaynağı nedir?
  • ilgi ve alaka için teşekkür ederim deepkurt.verdiğin siteyi inceledim.en iyi hdtv sıralamasında g10 lar 2. sırada.led tvlerin panasonic panellerin altında yer alması sorularıma yanıt oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GUNEY_97 -- 19 Mayıs 2009; 21:53:56 >
  • Benim SD kaynağım çeşitli, ama çoğunlukla HTPC den DVB-S ProII kartıyla kullanıyorum, çift çanak, 1400 kanal (gerçi çoğu saçma sapan şeyler).

    Bazen Analog Kablo TV yi bile kullanıyorum, geçtiğimiz hafta şifre girene kadar digital kablo TV yi de kullanıyordum. Şimdi bir Conax Cas7 modül alıp abone olmayı düşünüyorum. Tek problem modullerin gereksiz çok pahalı olduğunu düşünmem, başka çözüm arıyorum. Almanya'da baktım ama bulamadım, orada yaygın bir kullanımı yokmuş (halbuki en iyi modeller Alman malı :-)).

    Dün gece 300 Spartalı filmini izledim MKV olarak, filmi izlerken sırf bu sebepten birkez daha iyi bir seçim yaptığımı anladım. Zaten "best panel TV of 2009" ödülü de bunu doğruluyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: GUNEY_97

    ilgi ve alaka için teşekkür ederim deepkurt.verdiğin siteyi inceledim.en iyi hdtv sıralamasında g10 lar 2. sırada.led tvlerin panasonic panellerin altında yer alması sorularıma yanıt oldu


    Birinci sıradaki TV de Pio'nun Kuro Elite modeli plazma TV si. Aslında buradan da anlaşılıyor ki........




  • deepkurt,
    bikaç tane sd görüntü yollasana.
  • Bu hafta sonu müsait olursam bir inceleme hazırlamak istiyorum,...


     PANASONIC VIERA TX-PF42G10 veya SONY 40W5500 hangisi?


     PANASONIC VIERA TX-PF42G10 veya SONY 40W5500 hangisi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deepkurt -- 23 Mayıs 2009; 9:17:53 >
  • 42G10 NEO PDP PANEL FARKIYLA ÖN PLANA ÇIKIYOR CİHAZ
  • Bende ps3 için almayı düşünüyorum ama TX ve TC paneller arasındaki farkı da bilmek lazım. deepkurt'un verdiği linkte TC panelden bahsediliyor en iyiler içinde TX panelden değil.
  • Bence 42GW10 PANASONİC serisi daha iyi hem onda özel tuner de var....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Weycell 61
    Bende ps3 için almayı düşünüyorum ama TX ve TC paneller arasındaki farkı da bilmek lazım. deepkurt'un verdiği linkte TC panelden bahsediliyor en iyiler içinde TX panelden değil.


    TC ve TX in bir farkı yok, amerika için olanlara TC, avrupa için olanlara TX deniyor o kadar.
  • Acayip kafam karışıyor, Bu Lcd Veya Plazma işinde . Onca yazılar okuyorum okuyorum. Bir şey duyuyorum tekrar sil baştan. Bir alamadım gitti 42 in. ...... Şimdi arkadaşlar VIERA TX-PF42G10 İst. Bilisimde 1800 tl gibi bir fiyattan satılıyor eğer stokda varsa... Bu fiyata 100 hz bir lcd mi almalıyım. yoksa bu plazmayımı.. Çoğunlukla Uydundan normal yaınları izleyeceğim. ama 2-3 yıl sonra ne olur onu tam kestiremiyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.