Şimdi Ara

BU MODEMDEN UZAK DURUN !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Slm;

    Şu günlerde Telekom ADSL çalışmalarına hız vermiş görülüyor ve kayıt sırası gelipte ADSL modem alacaklarla paylaşmak istediklerim var.

    APACHE ADSL EXTERNAL USB MODEM;
    1,5 sene öncesiydi Telekoma başvuruda bulundum ADSL için. Nihayetinde ADSLim açıldı ve ömrümün hatasını yapıp APACHE ADSL EXTERNAL USB modemi aldım. 2.hafta dolmadan bozuldu.

    Aldığım yere götürdüm (PC GOLD) ve ithalatçı firmaya (Multimedya'ya) yollandı. Modemin değişime çıkarıldığını söylediler. Bunu Multimedyayı arayarak kendim öğrendim. PC GOLD bekletmekten başka birşey yapmadı. Ancak 2 haftayı devirmeme rağmen yenisi gelipte bana verilemedi. (Piyasaya da satılmak için var ama ellerinde yok.)

    Modemin değiştirileceğini bana yenisinin verileceğini öğrendiğimde Multimedya'ya "bunun bilgisini PC GOLD'a iletin bana yenisini onlar versinler" dedim "orasını bilemeyiz" dediler. PC GOLD'a bunu kendim söyledim "yapamayız" dediler.

    Her ürün bozulabilir belki ama boşuboşuna ödediğim sabit ücret + 56K modemle internete bağlanırken harcadığım para sadece ithalatçı firmasından (Multimedya) kaynaklanıyor. Üstelik Cezayir depremi nedeniyle hatlar aşırı yavaşken.


    Herşeye rağmen alacaklar için modemi azacık tanıtayım.

    Modem Connexant çipsete sahip. Diğer ucuz markalar gibi.

    Artıları:
    - Control Panel'e simge ekleyip ayarlamayı kolaylaştırıyor.
    - Splitter kutusunda ayrı olarak geliyor, bunu başka bir odadaki telefon kutunuza bağlayabilirsiniz.
    - Kurulum sırasında bir zorluğu yok.

    Eksileri:
    - Hemen bozuluyor.
    - Bilgisayar kapalıyken bile kocaman bir yeşil led hızlı hızlı yanıp sönüyor. Müthiş sinir bozuyor.
    - internete bağlanabilmek için ayarlamalar sırasında dialup bağlantı oluşturuyorsunuz ve bunu elle çevirmek zorundasınız. Bilgisayar açıldıktan 1 dakika sonra ADSL hata bağlı olduğunu anlayabiliyor.
    (Corecess denen bir markayı inceledim, ethernet kartıymış gibi bağlanıyor ve çevirme yapmanıza gerek yok. Aynı kablonet gibi makinayı açar açmaz internettesiniz.)
    - Kazaa Lite ile download hızı 13K ortalama. (Evim santrale tam 500m. uzakta.) Arkadaşım daha da uzak Corecess ile daha hızlı download ediyor. (düşük bir ihtimal ama bu modemden kaynaklanmıyor da olabilir.)
    - Apache nin kendi Sitesinde driverları yok!!! Connexant a bakmama fırsat kalmadan bozuldu zaten.


    [stop]



  • fiyatını da vereyim.

    Apache de Corecess de;
    yakla$ık 100$ KDV dahil.(3-4 dolar oynar)

    Apache kutulu bi ürün.

    Corecess ise ufacık bi$ii. Splitter!ı kendi üzerinde ve ambalajsız. Fakat Türkçe kullanım kılavuzu var 3-4 sayfalık...
  • Geçmiş olsun. Apache modem(ler) bence satın alınacak cihazlar değil. Sadece kutu görntüsü ve 5 yıl garanti gibi unsurlarla birde pazarlama taktikleriyle şu andaki seviyeye gelmiş bir marka bence. Modem konusunda hangi alt yapıyla kullanılacak olursa olsun, bütçelerin elverdiği oranda <b>Us Robotics</b> tavsiye ederim.
  • geçmiş olsun arkadaşım

    3 yıldır hayes accura kullanıyorum taş gibi tavsiye ederim
  • Armagan1 +1
  • Hayes bence en iyi marka , Modem'i yapan adamlar nede olsa ( Dial-UP )
  • Armagan1 +1. Robotics mükemmel bir modemdir.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by i3attery</i>
    <br />Hayes bence en iyi marka , Modem'i yapan adamlar nede olsa ( Dial-UP )

    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>dial upda Hayes tabiki en iyilerden bende kullandım fakat dial upda apachede çok iyidi demek adsl de başarılı değil.
  • Geçmiş olsun arkadaşım. Pcgold'dan alışveriş yapmak en büyük hata. Paranızı kesinlikle geri almak için mücadele edin, tüketici derneğine bile danışın gerekirse. Az paramı, sanki sokaktan toplanıyor.
  • Hayes ....modemi modem yapanlar. icad edenler.
  • Evet control doğru söylüyor modemi ilk yapan firma hayes...
  • ADSL denince robotics hayes apacy falan geçeceksiniz. Tamam bunlarda güzel modemler ama 56K için:)
    ADSL sisteminin fikir babası olan Alcatel çipsetli (vurkacoglu conexant demişsin?? ) alcatel marka modem alırsanız daha iyi olur. Yeşil vatoz olanı USB olması dışında avantajı yok. PCI olanlarıda fena değil bunların avantajı external olanlara göre daha ucuz olması. En babası ise router lı ethernet üzerinden bağlanan external modeli, bunun avantajı paylaşım çocuk oyuncağı.

    4 değişik markanın ADSL modemini kullandım hiçbirinin arasında hız farkı yok. Marka olarak Alcatel bulamıyorsanız, Dlink öneririm PCImodeli Alcatelin PCI modeliyle tıpatıp aynı :) gerçi ben aldığımda 200$ falandı şimdi oldukça ucuzlamıştır heralde.
  • Birde ben Alanya'da oturuyorum . Antalya'ya ADSL geliyor . Belki burayada gelir .

    Bir ara Telekom Alcatel ADSL Modemi zorunlu olarak aldırıyordu . Ne oldu şimdi istediğimiz modemi alabiliyor muyuz ?
  • USR en iyisi..
  • Yaşasın ADSL
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.