Şimdi Ara

Bi halt yedim hele bi fikir verin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben bir halt yedim anlatayım;

    Şimdi imzamdaki aracımın orjinal teybi olan sony kaset çalar 1 sene evvelı söktüm yerine bir mp3 çalabilen teyb taktım, sonrasında bu yeni teybin radyoları güzel çekmediğini düşünürken, eski teybimide aynı zamanda araçta kullnma fikri kafamda yer etti,

    Bu akşam 3 saatlik uğraşı sonucu diğer teybe giden bağlantılardan bire bir çekerek 2. teyb için alt yapı hazırladım ve uzun uğraşılar sonucu 2. teybi aracıma monte ettim, ve güzelce çalıştırdım buraya kadar bir mesele yok,

    Araçta 2 teyb faztazisinin hazin sonu ise sony radyo çalarken diğer teybi de açmamla son buldu (aslında hata ile oldu birini kapatıp diğerini açtığımda herhangi bir mesele yoktu), ikisi birlikte 10 sn çalıştıktan sonra elektrikleri kesildi, hemen aklıma sigorta geldi baktım şemada 10A sigorta gösteriyor dedim ben 15A sigorta takar durumu kurtarırım diye düşündüm ancak sigorta atmamıştı, teyblerinde sigortaları sağlamdı. Kaputun altındaki diğer sigorta kutusuna baktığımda ise
    "80 Amper Akü Sigortasının" kopuk olduğunu gördüm, şu durumda çektikleri elektrikten değil aynı şaşi hattını kullanmalarından kaynaklı bir sorun gibime geldi.

    Şimdi bu iki teybin aynı anda çalışması buna sebeb olabilirmi (ki muhtemelen oldu) ,bu sigorta bulunur mu bulunmaz mı onuda bilemiyorum, ben bu iki teybi aynı anda kullanamayacak mıyım, yarında pazar elektrikçide bulunmaz, bu gecel uyku tutmaz gayri beni. Bu sorunun neden kaynaklıdır? Bu akü sigortası neyi korur, ben bu fantaziden vaz geçip ikinci teybi sökeyim mi ?







  • 2 teyp 80A. sigorta attırmaz abi... Naaptın?
    Ben ilk defa bir otomobilde 80A. sigorta duyuyorum vallaha dumur.....
    Araba çalışıyormu peki?
    2 teybin hoparlörleri aynı mı? Ses ne çıktı peki?
    Bak şimdi 80 A. sigortayı attıran hadise o elektrik tesisatını çatır-çatır yakar. Aman kurcalama
    Komple bir dağıt yaptıklarını sakin kafayla bir daha topla derim. 2 teyp olurda siz bir yerde sağlam bir hata yapmışsınız.
    Orda 10A atmamış, ne hikmetse 80'lik atmış. Bir çapanoğlu var ama.....
    Bizi aşar bu hadise abi . Maximum dikkat.. 80A diyorsun yanarız Allah korusun.
  • araçta saat ve teyb hariç her fonksiyon çalışıyor,
    acaba diyorum ki şimdi teyb cihazlarının diğer cihazlardan farklı olarak kontağın yanında birde (ayarları kontak kapalıyken korumak için) direkt akü bağlantısının olması bu işe sebeb olmuş olabilirmi acaba, yeni taktığım teybin bu direkt akü bağlantısını kessem nasıl olur ki ?

     Bi halt yedim hele bi fikir verin.
  • öncelıkle geçmiş olsun soylediğin gibi muhtemel akuden direk gelen hafıza koruma elektriğinin olduğu uca şase yaptırmış olmalısın sen. bu kablonun bağlantılarını elden geçir ve sağlamlaştır. gerekirse ısı ile daralan makoron felan kullan sağlam olsun. yoksa 10A atmadan 80A sigorta hayatta atmaz. ben sunu merak ettim ayrıca 2. teybi nereye nasıl koydun goruntu acısından merak ettim. sonradan taktığın teyp ne marka radyosunun zayıf cekmesınde belkı antan faktoru vardır. anten kablolarını da kontrol edebilirsin.
  • 80A sigorta atık gözükmesine rağmen atık değilmiş sanırım düz bağlantı yapmışlar bu gün onu anladım (sağlamıyla değiştirmem gerekecek sakata gelmeyelim), atan sigorta fotograftaki yeni işaretlediğim Back-up 7.5A sigortasıymış :) şu durumda bu Back-up denen hafıza koruma hattının sigortası oluyor gibi ona ufak bir ayar çekerek durumu kurtarırım diye düşünürken, bugün yanına uğradığım elektrikci arkadaş iki teybi ortak hoperlörlerle kullanırsan biri açıkken aynı hoperlör hattından diğerine elektrik gider çıkışları yakarsın dedi :(( ama ben bu yola baş koydum iki teybden icabında biri yanana kadar bu sevdadan vaz geçmeyecem :)

    ikinci teybi yerleştirdiğim bölümü temsili bir fotograft göstermeye çalıştım,
    aracın orjinali sony kasetçalar ve sesi-radyoları bası falan kullanışı çok hoş, ama mp3 sevdası ile navitech usb zart-zurt bir teyb alma ihtiyacı duydum bu teybin ise aynı anten ile çektiği radyolar hoşuma gitmediğinden bu işe kalkıştım, eğer bu hafta içinde ikisinide yeniden çalıştırabilirsem durumu yeniden fotograflıyacam.

    Bu çıkışları yakma davası hakkında ve bu 7.5A sigortayı 10 yada 15A ile değiştirme yada teyblerden birinin bu hafıza koruma hattını kesme fikrim hakkında görüşleriniz nedir acaba?

    Fikirlerini paylaşan arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim.

     Bi halt yedim hele bi fikir verin.


     Bi halt yedim hele bi fikir verin.




  • teybi birak arabayi falan yakarsin allah muhafaza

    en iyisi git bir fm transmitter al bir cok versiyonu var usb de takarsin sd hafiza kartita vs vs

    hemde arabinin icindeki goruntu bozuklugundan kurtulmus olursun
    benim bir arkadasim var onun da bir mercedes var onun kaset calari vardi ama radyosu trt turkiyenin sesi radyosunun cekiyordu kisa dalga olayi arkadasta bundan vaz gecmiyordu malum yani radyolarda fm am var sadece

    bunada gittik bir fm transmittir aldik oda rahat herkes rahat :):)
  • sorun elektrikçinizin dediği gibi teyplerin ortak hoparlöre bağlanmış olmasından kaynaklanıyor ve istediğiniz kadar sigorta değerini yükseltin bu durum sürekli risk oluşturur, teyp çıkışlarının yanmasına sebep olacağı kesin.
    benim size tavsiyem şu;
    biraz elektronikten anlıyorsanız ki anladığınızı tahmin ediyorum, teyplerden birinin çıkşları üzerine röleler yerleştirin ve bu röleleri teybin anten + çıkışıyla tetikleyin. böylece röleler kapalı konumdaykendiğer teybin açık konumdayken ise de anten otomatiğine bağladığınız teybin çıkış gücünü hoparlörlere iletsin. burada kullandığınız röleler çift taraflı seçici röle olmalı.
  • resimde 3 teyp görünüyor benmi yanlış gördüm???
  • iki teybin tek tek çalışması için akımı çekecek röle konulması gereklidir. tüm güç çeken sitemlerde araya sadece anahtar (switch) konulması akımı perdelemez akımı engelleyecek şey çıkış amperi gücünde bir röle konulmasıdır. Bu konuda mustyyy arkadaşımızın daha teknik bilgisi olduğunu görerek kendisi ile temasa geçmenizi öneririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.