Şimdi Ara

Jeep Patriot vs Jeep Compass ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
2
Favori
91.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu iki Jeep arasındaki fark nedir?İkisi de aynı fiyat,aynı motor ve donanımları da aynı galiba...Bu iki Jeep arasında bir fark varmı?Sizce hangisi?

    İki araçta 65.000TL şu an dikkatimi çekti..


    Jeep Compass 2.0 CRDI 140 HP

     Jeep Patriot vs Jeep Compass ?


    Jeep Patriot 2.0 CRDI 140 HP

     Jeep Patriot vs Jeep Compass ?



  • yok mu kimseden cevap?
  • Dış kasa haricinde teknik altyapı ve donanım+motorlarda hiçbir fark yok.
  • Sadece dış tasarımları farklı galiba. Patriot daha oturaklı duruyor.
  • Peki alınırmı bu Jeep'ler?Sorun falan çıkarırmı?65000Tl verilirmi?
  • dış tasarım
  • Bence alınmaz, boşver.
  • selam neden alınmasın ? ben aldım gayet memnunum 2 senedır hıc bır sorun yok
    bu rakamlara alınacak en ıyı 4 carpı 4
  • ailemizde bir tane yeni kasa 2.4 lt. 173 bg. limited edition Chrysler Sebring var. Bu yüzden Chrsyler-Jeep-Dodge araçlar konusunda bayağı bilgim de var. Alınmaz diye yazanlar önce bir Jeep veya amerikan aracına binsin öyle yorum yapsın. Bal gibide alınır ve yıllarca da kullanılır. Chrsyler holdinge bağlı Jeep firmasının global planlarından birisi olan Compass ve Patriot, Sebring altyapısı kullanılarak üretilmiş kompakt SUV sınıfında yer alan çok sağlam üretimlerdir. Bu sınıfta yer alan araçları saymak gerekirse, VW Tiguan,Land Rover Freelander, Nissan, Qashai, Renault Koleos,BMW X3 örnek verilebir. Her iki araçta da ülkemize ithal versiyonlarında 2.0 lt dizel 140 bg. motor ve 2.4 lt 173 bg. benzinli otomatik motor kullanılmaktadır. dizel motor VW üretimi TDI motordur. 2.4 lt. ise Chrsylerin 2007 yılında üretimine başladığı world engine adına verdiği VVTi sistemli çok modern bir makinedir. araçlar limited yani tam full olarak gelmektedir. hafif arazi kullanımında yeterli verim alınmaktadır. ama araçların ön ve arka yaklaşma ve uzaklaşma açılarının azlığından dolayı daha çok asfalt kullanımına uygundurlar.kokpitleri 2009 yılında makyaj görmüştür. Compass modelini Limited donanımın yanında Rally kiti ekleterek sportif tampon ve mrşpiyeler ile de alabilirsiniz. Aynı segmentte neden iki ayrı araç diye sorulacak olursa Compass biraz daha şehirli hani yeni moda crossover çizgilere sahipken patriot klasik keskin köşeli Jeep çizgilerine sahiptir. ülkemizdeki satışlarda patriot biraz daha öne çıkmıştır. fiyatların TL olarak verilmesi ise eldeki araçların satışına katkı yapmak amaçlı bir stratejidir. Bence SUV alacaksanız gidin bu işin adını koyan markadan alın.
  • patriot daha güzel duruyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ablukada54

    Sadece dış tasarımları farklı galiba. Patriot daha oturaklı duruyor.

    +1
  • araç sorun çıkartmaz akrabamda 2001 model JEEP var 4.7 Limited, daha sorun çıkarttığını görmedim araç hala yeni gibi duruyor bastın mı zaten fırlıyor yerinden
  • Patriot daha güzel
  • merhaba; zamanında bizde jeep patriota bakmıştık. Genelde yabancı sitelerde çok kötü bişey söylenmemişti. beğenilmeyen özelliği içindeki işçilik ve malzeme kalitesi. En büyük özelliği az yakan bir 4x4 olması, bir depo benzinle 1000 km gidiyor diye bir haber vardı bir ara. Ancak daha sonra yolda görünce biraz soğudum. Gerçi bu zevk meselesi. O fiyata en yakın dodge nitro var. Ama onunda iç kalitesi çok iyi değilmiş herhalde.
  • sadece dış tasarım ve ufak tefek model özellikleri dışında alt yapı motor vs. hepsi ayni

    dizel motor hem cok verimli hemde cok ekonomik 0-100= 11 sn civarı

    ancak bu aracların tek dezavantajı dizel modellerinde otm. vites olmaması otm. vites olsaydı en az 2 katı fazla satardı tr.de fiyatı uygun ve jeep logosu taşıyor cünkü..

    birde arac kabininde sert plastik yoğun olarak kullanılmış oda malzeme kalitesi başlıpında - yönlerinden biri...

    eğerki düz vites benim için sorun değil denirse alınır ve keyifle kullanılır

    ancak benim kişisel tercihim otm. dizel bir suv olurdu daima..
  • bugün yolda yeni kasa compass gördüm ilk aklımdan geçen büyük jant alıp bu arabayı yere yaklaştırmak oldu (tabii arazide kullanmayacaksan) bence gayet güzel araçlar parasını da sonuna kadar hak ederler.
  • Ben bu iki aracı da inceledim. Dış görünüşleri çok güzel. Motorları iyi. Ancak malzeme kaliteleri kötü. Kapıyı açtığınızda bunu hemen farkediyosunuz. Zaten kapılar kuş gibi hafif ve güven vermiyor. İçeride kullanılan plastikler ucuz bir görüntü veriyor. Kullanmadığım için uzun süre de ne olur bilemem. Güvenlik testlerinde compassa tavan ve önden çarpışma testi uygulanmadı. Patriot ise önden yandan ve tavan testlerinden iyi sonuçlar aldı. İç malzeme kalitesi önemli değil diyorsanız her ikisi de güzel araçlar.
  • daha önce de yazdığım gibi biz Sebring de kullanıyoruz arkadaşın almayı düşündüğü araçlarıda gayet iyi biliyorum. crd otomatikler ithal edilmeye başlandı.bu ilk not. diğeri ise şu. amerikan araçlarını avrupa araçları ile karşılaştırısanız hata yaparsınız. abd imparatorluğu başka ülkelerin üretimlerini çok fazla dikkate almadan üretim yapar. sadece ford F-150 pikabının yılda 500.000 adet sattığı bilinen bir ülkede de olması gereken budur. evet doğru bu araçlarda sert dolgulu malzeme vardır. fakat çok sağlamdır. sert dolgulu malzeme olması abd de bunun bir ihtiyaç olmasıdır. adamların büyük highwaylerinde ve kasabalar arası yolculuklarında aşırı sıcakları ile meşhur death valley tarzı yerlerde araçların malzemelerinin sert dolgulu vb. yapıda olması gerekir.ben bu iyidir kötüdür demiyorum sadece adamlar kendi ülkeleri için yüzbinlerce adet üretip sattıkları bu araçları kendi ülke şartlarına göre üretmektedir. bunu beğenen alır beğenmeyen almaz.ama şu bir gerçektir ki çok sağlam üretimlerdir. akla hayale gelmeyen std. donanımlarla gelmektedirler.bizim aracımızda 230 wattlık surround DVD navigasyon sistem bile var.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: W_R_11

    bugün yolda yeni kasa compass gördüm ilk aklımdan geçen büyük jant alıp bu arabayı yere yaklaştırmak oldu (tabii arazide kullanmayacaksan) bence gayet güzel araçlar parasını da sonuna kadar hak ederler.

    bu araç yeni kasa değil benim daha önce bahsettiğim rallye donanım kiti uygulanmış olan compasstır.
  • Bu compass kadar çirkin bir 4*4 araç çok azdır galiba... General Motorsun neden battığına şaşmamak lazım, görsel açıdan araçlar bence felaket...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.