Şimdi Ara

39'UNCU MKNZ. P. TUG. K.LIĞI İSKENDERUN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
1
Favori
112.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İstanbul dan gelen var mı arkadaşlar nasıl bi yer bilgisi olan var mı



  • Ankaradan var :)
  • Ankaradan var 2:)))

    nasil bir yermis fikri olan var mi?
  • Malatya'dan geliyorum. Eski dönemlere bakmaya çalıştım, herkesin genel anlatımı çok olumlu ancak uzun dönemler için dağıtım yeridir diye yazanlar gördüm. Hayırlısı...
  • malatyadan var :)
  • ankara gölbaşından bende aynı yere gidiyorum tertipler.hepimize hayırlı olsun
  • arkadaşlar google arattırıyorum doğru dürüst bir bilgi yok var mı bura ile bilgisi olan
  • selam bende oraya gidiyorum istanbuldan.
    çok şahane bir yer diye anlatıyor herkes.hem bina olarak falan hemde çevresi olarak.ordan genelde batı tarafına veriyorlarmış.istanbul izmir tekirdağ tarafları.birde antakya da sınır karkollarında termal ile kaçakçıları takip etmek için o taraflara verdikleri insanlar oluyormuş.kafa dinlemek istiyorsan bu karakolları tercih edin diyorlar.ne olursanız olun yazıcı olmayın diyorlar.bizden bir önceki kısa dönemler kantin içinde adam seçiyormuş.6-7 ade kantin varmış.bütün oturmaktan sıkılırsın diyor benim oarada yapan arkadaşlarım.eğitimler biraz ağırmış.yemin töreni için baya bir uğraştırıyorlarmış.gideceğimiz yer 6000 7000 kişilik bir tugaymış.herhalde el artık şapkadan inmez selam vermekten.hepimize şimdiden hayırlı teskereler.umarım rahat bir askerlik yaparız.
    ÇAĞLAR ÖZKAN BU ARADA BENİM ADIM
    39'UNCU MKNZ. P. TUG. K.LIĞI İSKENDERUN
    KD ŞAFAK KARANLIK DİYORLAR BİZİM İÇİN.
    DİYEN ARKADAŞLARIMIN ÇOĞUNUN HALA 190 GÜNÜ VAR BANA ARTİSLİK YAPIYORLAR.:)BEN GELİP İŞE BAŞLIYCAM ONLAR HALA ORDA OLACAK.YAZIK.
    NEYSE UMARIM YARDIM OLUR BİLGİLER.




  • sağol bilgiler için çağlar kardeş.kısa dönemlerde de dağıtım olacakmı acaba yoksa ordamı kalırız.bu arada ben selami karahancı.has turizm den cumartesi gecesi için 23.45 otobüsüne bilet aldım ankaradan.boş yer var hala çabuk davranın arkadaşlar beraber gidelim::))))
  • ARKADAŞLAR BU ARADA BEN PAZAR SABAHI SAAT 06 20 UÇAĞI İLE ANTEPE GİDİYORUM.YOKSA BAŞKA TÜRLÜ YETİŞEMEYECİĞİM.İSKENDERUN OGÜN UÇAK 15 40 DA BU ŞEKİLDE GİDRESEM YETİŞEMİYORUM.ADANADAN İSE 3 SAATLİK BİR YOL TUTUYOR OTOBÜS İLE.VE ODA AKŞAM TEK TOTOBÜS VAR METRODA.ORDA BÖLGE MÜDÜRÜMÜZ BENİ KARŞILAYACAK.ORDAN İSKENDERUN GEÇECEĞİM BİR ŞEKİLDE.BELKİDE BENİ O BIRAKIR. AYNI UÇAKTA YER VARDI EN SON.BU ŞEKİLDE GİDECEKLER VAR İSE GÖRÜŞÜP BERABAR GİDEBİLİRİZ.
    BENİM TEL NUMARAM
    0532 731 10 63
    ÇAĞLAR İSMİM.
  • arkadaşlar google earth için arama kısmına ahmet tor kışlası yzın ben buldum.
    arkadaşım senin bittim askerlik yoksa hala devam ediyomu.eğitimler nasıl oluyo.usta birlikleri nereler oluyo.bu tür bilgileri yazarsan çok memnun oluruz.şimdiden sağolll.
  • ben İstanbul'dan cumartsi gecesi 22:55 uçağı direkt Hatay'a ile hareket ediyorum beyler.

    Gece bir otelde konaklayıp ertesi sabah teslim olmayı düşünüyorum.

    Bu arada google earthde bulamadım
    kmz ya da koordinat verme şansınız var mı?
  • tertip google earth de iskenderunu bul.ordayken arama kısmına 'ahmet tor kışlası' yaz.buluyooo hemen

    yada

    latitude:36°37'52.93"N

    longitude:36°12'28.46"E
  • ankaradan bende gidiyorum arkadaşlar.
    adım kutluay,has turizm den aldım cumartesi 23.45 arabasına.koltuk num. en ön no:4
    sabah 8 de inermişiz,ama pozantı yolu yeni yapıldı süre dahada kısa olabilir.
    orda önce pac meydanını bulmamız gerekiyor,ordan dolmuşlara binerek tugay a ulaşabilirmişiz.
    hangi köre sorsanız gösterirler dediler,çünkü çok büyük bir yermiş.

    bende orda askerliğini yapmış birkaç arkadaşımla konuştum şehir çok güzel,çok temizmiş.
    acemilikte sporu ağırmış ama zevkliymiş.
    yarıkkaya diye bir yer varmış,ordan sert rüzgar gelirmiş.
    tugay oranın en güzel manzarasına sahipmiş.

    ha birde erkenden teslim olmakta fayda varmış,çünkü içerde çok fazla işlem yapılıyomuş.saatlerce sürebiliyomuş.öğleden sonra giderseniz işlemleriniz gece 1 i bulabilirmiş.
    benderim ilkgünden telef olmayalım erkenden teslim olmakta fayda var.




  • bencede kutluay kardeş erkenden teslim olmak en iyisi ama birazda gezmek lazım çünkü 1 ay çarşı yok.bu arada okul bölüm ne senin.benim gazi kamu has turizm 19 numara::))))
  • selami kardeş,hele bi gidelimde,sabah orda güzel bi yerde kahvaltı falan yaparız...oturur çay,çorba muhabbetinden sonra duruma göre ortama bakarız.sonra birliğe geçelim..yatak-dolap kalmaz falan,iş çıkmasın başımıza.

    ben ankara üni. jeofizik mühendisliğini bitirdim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kutluay345

    selami kardeş,hele bi gidelimde,sabah orda güzel bi yerde kahvaltı falan yaparız...oturur çay,çorba muhabbetinden sonra duruma göre ortama bakarız.sonra birliğe geçelim..yatak-dolap kalmaz falan,iş çıkmasın başımıza.

    ben ankara üni. jeofizik mühendisliğini bitirdim.



    kardeş ankara jeofizik kaç girişlisin? bende ordanım hemde aynı yere gidiyorum askere :)
  • aha:)şansa bak..
    ben 2002 girişliyim.sen kaç girişlisin.
    hem orda benim bi sınıf arkadaşım,aralık 325. dönem gitmişti.onu bulurum inşallah.adama burdan ulaşamadım.
  • Merhaba arkadaşlar, biraz geç gördüm forumu ama sizlere kısa bir bilgi vereyim. Ben 323 Kd. olarak acemiliğimi iskenderun 39.mekanize piyade tugay komutanlığında yaptım(2008 Ağustos) ve teskere alalı 3 ay oldu neredeyse :)

    İskenderun yazları sıcak geçecektir.Nem çok fazla. Sizin şansınız var yine de nem sıcak yaşamayacaksınız eğitimlerde. komutanlar çok iyidir. Hele orada İsmail komutan vardı bizleri çok güldürüyordu :) Binbaşımız vardı şeker gibi kişiydi. İlk gittiğinizde okuldan kalan bir alışkanlık olsa gerek, komutanlarınıza HOCAM diyebilirsiniz. Merak etmeyin kızmıyorlar :) Onlar da üniversiteden okullardan geldiğimizin farkındalar. Ama bu alışkanlığınız da uzun sürmesin:)

    Tugay güzedl bir yerdir. Belki beğenmeyeceksiniz ilk gittiğinizde. Belki sizlere kirli çarşaflar verilecek(ki bizlere verildi) Hiç dert etmeyin işte askerliğiniz o zaman başlamış oluyor:) Yemekleri iyi değildir açıkçası öyleydi. Ama tugayın içinde döneci var. Oradan dürüm yaptırabilirsiniz. Kantinlerde poğaça tost hamburger yapılıyor. Tugayın içinde pastahane, market, sigaracı, fotoğrafçı, içecek reyonu, gazeteci, hamam her şey var. Telefon sorununuz olmaz. Sadece ankesörlerde sıra bekleyebilirsiniz. Eğer kalacak olduğunuz yerde dışarıdan aranabilen ayrı bir telefon varsa oradan arattırın kendinizi(ben topçu birliğinde kalmıştım oranın telefonu vardı.) hafta sonları eğitim yok(tu).hafta içi biraz yorulacaksınız :) ama eğitimleriniz çok zevkli de geçecek. Hiç kendinizi kasmayın. Rahat olun. O üniformayı giymek çok ayrı bir duygu. Kilo verebilirsiniz :) Bizim zamanımızda mobil kantin vardı. Eğitim yaptığımız yere kamyon şeklinde kantin gelir ihtiyaçlarımızı alırdık. Eğitim zamanında su poğaça çay tang satışı yapılırdı. Bir ay boyunca selam vermek, komutanlara nasıl hitap edilir, künye okuma, sağa dön sola dön, silahlı eğitim(3 tane mermi sıkacaksınız), ve de en son günlerde devamlı yürüyeceksiniz :)

    Botlarınızı sivilde giydiğiniz ayakkabı numarasına göre bir numara büyük alın. Kilit alın botlarınız için ve de spor ayakkabılarınız için. Eşyalarınıza dikkat edin. Tugay içinde Akbank var. Nakit ihtiyacınızı oradan karşılayabilirsiniz. Temizlik, hijyen, düzen unutun herşeyi. BUlduğunuzu yiyin :)

    Yemin töreni çok güzel oluyor. Ufak statdı var tugayın. O günü iple çekin!

    Uzun dönem askerler size poşet der, dalga geçer. Takmayın:) Evet ben poşetim diyin :)

    Dağıtımınız ise; siz Hatay ilinin askerisiniz artık. Hatay dışına çıkamayacaksınız. Bir kısmınızı acemilik yaptığınız Tugayda bırakacaklar, bir kısmınız İskenderun Ordu Evinde kalacak(şiddetle tavsiye:) ) öğretmen olanlarınız ise dersanelerde kullanılacak, diğerleriniz Hatay merkeze ve Kırıkhan, Yayladağ, ve Narlıca arasında dağıtılacaksınız.

    Ben Kırıkhanda yaptım askerliğimi. Nasıl mıydı? Pek tavsiye etmem. Kırıkhana düşenler için: 5-7 gün eğitim alacaksınız. Bu eğitimler nedir? Acemi birliğinin tekrarı :) Son gün silah atışları(sabah: sıfırlama ve 200 metre desteksiz atış, gece:50 metre atışları) Tabur komutanı sizi seçmeye gelecek. Eğer aklınızda bir yer yoksa; ve ben insanlarla içiçe olayım diyorsanız, "komutanım siz nereyi uygun görürseniz" demenizi tavsiye ederim :) Kırıkhan merkezde tabur var ya oraya düşersiniz yada yine kırıkhandaki emniyet takımı(yani 5-7 günlük eğitim alanınız)na düşersiniz. Diğer kişiler Suriye sınırına gönderilir ve de termal kamera ile kaçakçılık önlenmesi için görev verilir. Karakollardır bunlar. Asker sayısı 20-30 kişiden oluşur. Akşam üzerinden sabaha kadar termal kamera ile nöbet tutarsınız. Krıkhan merkez is ufaktır onu da belirteyim :) Hiç birşey yoktur hatta :)

    Çok uzatmak istemiyorum baya yazdım. Eğer sorusu olanlar varsa ine de iletişim kurarız:)

    HERKESE ŞİMDİDEN HAYIRLI TESKERELER. ŞUNU UNUTMAYIN; ASKERLİK SABIR İŞİ, KİM NE DERSE DESİN KULAĞINIZI TIKAYIN;)MANTIĞIN BİTTİĞİ YERDE GERÇEKTEN DE ASKERLİK BAŞLARMIŞ :)




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.