Şimdi Ara

***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye... (369. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39.775
Cevap
419
Favori
3.764.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 367368369370371
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar,
    2 ağustos 2010 derin siyah (sedefli) S&S tiguan'ımı teslim aldım. aranıza katıldığım için memnunum.
    selamlar,
  • gerçekten üzücü bir durum. opet benzinini bende sevmiyorum. ayvalıktan aldığım benzinle izmitteki petrolümden aldığım benzin arasında dağlar kadar fark var. izmitten ayvalığa araç daha sıfırken ilk kullanımda 130 falan yakmıştım aywalıktan gelirken opetten 150 attım gene bile yetmedi gemlikte almıştım. ben artık petrol ofisi kullanıyorum ve gerçekten memnunum:)

    quote:

    Orijinalden alıntı: frekans76

    Arkadaşlar başımdan geçen üzücü durumu hem sizlerle paylaşmak,hem de bu konuda siz değerli araç kullanıcılarını bilinçlendirmek için yazıyorum.

    Yeni aracımı 19 Ağustos da Hyundai Tuna bayisinden almıştım.

    Araca Tuna'nın hemen yanında E-5 yan yolda Kadıköy istikametine doğru Opet Benzin İstasyonu (Acar Petrol) var, oradan 100 tl. ye parolu kartımla Eurodizel yakıt aldım.100 km. ye kadar bir problem yoktu ondan sonra devir saatinin sol tarafında bir ışık yanıp sönmeye başladı,ben ilk başta pek önemsemedim, ama sonradan yana ışık sönmemeye başladı.3-4 gündür de İst. dışında olduğum için ilgilenmemiştim.

    Bugün İş yerime yakın olan Elmas Servisine gittim, belki kısa bir şeydir, hemen yapılır diye ümit ederken,oradaki elaman aracı makinaya bağlayıp,aracın mazotunun sulu olduğunu söyledi.Bana 280-300 tl. gibi bir rakam çıkardı.Aracın deposunu açtılar içinden mazot örneği aldılar,mazotun Eurodizele benzer bir tarafı yoktu tamamen limonata rengindeydi.Aracı toplattım,direk mazotu aldığım Opet (Acar Petrol) istasyonuna gittim.Yanımda götürdüğüm aracın deposundan alınmış sulu mazotu oradaki yetkiliye gösterdim.Karşılığında bir özür beklerken bi küfür yemediğim kaldı.Adam benim bu sulu mazotu oradan aldığıma inanmıyor,beni yalancılıkla suçluyor.En sonunda kamera kayıtlarını inceleyin dedim. 19/08 saat 15:13 bakın dedim.Anca o zaman benim o istasyondan aldığıma kani oldular.Bu seferde başladı nereden yan çizeriz diye iftiralara " ben senin bunun içine su koymadığını nereden bileyim, Tuna'nın sana bu arabayı sattığında içindeki mazot suluymuş gibi ipe sapa gelmez iftiralar sıralamaya başladı.Beni tanımadıkları belli, bunu yanlarıma bırakır mıyım hiç? Aradım Müş. Hiz. ni durumu anlattım:ama şunu öğrendim böyle durumlarda olayı sıca sıcağına halledeceksiniz.Müş.Hiz bekleyin,sıraya aldık,gibi yuvarlak laflar etmekte.Opetin gezici yakıt kalite kontrol birimi var.Onun gelmesi için bu gün tam 5 sefer M.H. aradım.Gelsin ki sulu mazot aracın deposundayken örneğini alsın,sonradan beni zor durumda bırakacak iddialarda bulunmasın.
    M.H. ile görüşürken komiğime giden şey; bana 1 litrelik 6 tane CAM şişe bulmamı, sulu mazotu bunlara koymamı istediler
    Yav bırakın CAM şişeyi ben burada pet şişeyi zor buluyorum,o kadar gerekliyse senin opet istasyonun versin bana dedim.Onlarda da yok ki.

    Oranın sahibi sonradan geldi efendi birine benziyor,o zamana kadar benimle muhatap olan oranın müdürü olan yeğeniymiş.
    Opetin hemen yanında Hyundai bayisi Hunko var.Oranın sahibi gösterdiğim örneğe inanmak istemedi ki aracı birde Hunko servisine göstermek istedi.aracı makinaya bağladılar,makina mazotta su var ukatılımı verdi,Servis elemanı bunu tanıdığından kem kim etmeye başladı,sonra Mazot filitresini söktük içindeki mazotu bir şişeye boşalttık.Bir görmeliydiniz içindeki suyu.Öylece yağ gibi ama ağır kütle gibi şişenin dibinde bir parmak kalınlığında koyu renkli öylece duruyordu.Amcamın artık diyecek bir şeyi kalmadı,ben M.H. ile görüşürken sessizce sıvışıp gitti.Aracı hemen orada toplattım, adamlar şaşırdı.Aracı yaptıracağımı sanıyorlardı.

    Hemen Tuna ya geçtim.Aracın deposunu açtırdım, o sırada opetin gezici kalite kontrol elemanı da geldi.Örnek almak için 1 litrelik 6 tane cam şişeyi çıkardı, aracın deposundaki sulu mazottan örnekleri aldı.2 şişeyi bana bıraktı,diğer 4 şişeyi tahlil için aldı.
    Size 1 hafta içinde dönülür dedi.
    Benim aracım daha 346 km. de içindeki de ilk aldığım yakıt.
    Serviste Yakıt filitresini değiştirdim,aracın yakıt deposundaki sulu mazotu komple boşalttırdım, içine yeni yakıt koydurdum.Yeni yakıt alınırken de küçük bir anlaşmazlık oldu sanırım; ben Shelden alınsın dediğim halde elamanın gönderdiği kişi gidip yakıtı Opetten almasın mı Baktım opet fişi, "kardeş ben o yakıtı aracıma bir daha koymam,6 saattir bunların pisliği ile uğraşıyorum ben size opetin hemen arkasında Shel var oradan alın, gidin ne yaparsanız yapın,benim araca Shelden alın" dedim.Sonara gidip shelden aldılar artık.Ona para vermedim.İlk aldıkları yakıtı naptılar bilmiyorum.Bu bana 202 tl. + 50 lik yakıt 252 tl ye maal oldu.

    Siz siz olun Opetten yakıt alırken dikkatli olun derim.Ben opetin her zaman müşteri yanında olduğunu düşünürken böyle bir olayın başıma gelmesi bendeki opet fikrinin değişmesine sebep oldu.

    Bunlar olup bittikten sonra yaklaşık 1.5 ay sonra OPET in Müş.Hiz.den aradılar( bir hafta da belli olu demişlerdi 1.5 ay sonra aradılar).Nereden bir bahane uyduracaklarını bilemediler.Laboratuvar sonuçları depodaki sulu yakıtın opetin yakıtı olduğu ve sulu olduğu yönünde çıktığı için bahane olarak aracı satan bayinin sıfır aracı satarken deposundaki mazot suluymuş dediler baktılar olmuyor bu seferde aracın deposundan laboratuar için alına 6 litrelik yakıt örneklerinin konduğu cam şişelerin içinde su olduğunu iddia etti.Onlara dedim ki cam şişeleri sizin kalite kontrol elamanı getirdi, su mu yok içinde sıfır ambalajından çıkardı cam şişeleri( ben bunların başıma geleceğini bildiğim için bizzat kalite kontrol aracının gelip aracın deposundaki sulu yakıttan örnek almasını ısrarla istemiştim ) yukarıda 1.5 ay önce yazmıştım bunu.
    Sonra Müşteri hizmetlerindeki bayana dedim, ben 252 tl ile ne batarım ne çıkarım ama bu OPET in ayıbı olarak daima kalacak ve anılacaktır.
    Şimdi burada OPet belki şöyle düşündü.Sulu yakıtı kabul etsek Opet bayisinin (Opetin) sulu yakıt sattığını kabul etmiş olacakları için gerçeği red edelim, inkar edelim yoluna gidiyorlar.
    Ama bilmiyorlar ki bu gerçek onlara daha çok zarar verecek.Her platformda bunu dile getireceğim.

    Bununla ilgili şikayetvar.com a da yazdım.Yazmışken bir bakayım Opet hakkında sulu yakıt ile ilgili başka şikayetler varmı dedim.Birde ne göreyim 3-5 ay içinde 7-8 tane sulu yakıtla ilgili bir sürü şikayet,mağduriyet meydana gelmiş ve Opet hiç biriyle ilgilenmemiş.Hatta bir tane si yanlış hatırlamıyorsam balayına giderken yolda kalmış Opetten aldığı yakıttan dolayı.Ama o büyük diye geçinen OPET kendine toz kondurmamış yine.Onları okuduktan sonra yaşadıklarıma ve OPET e daha farklı bakar oldum.

    Artık bütün bunları okuduktan sonra araçlarına değer veren siz araç kullanıcıları gönül rahatlığı ile OPET ten yakıt alabilecek misiniz? Yada bana değmeyen yılan bin yıl yaşasın mı diyeceksiniz ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oxi-gen

    merhaba doctor ; uzun zaman sonra sana tekrar rastlamak güzel oldu artık eski arkadaslar çok forumda olmuyorlar ve bir çok yeni üye oldu ; aracın kaç bin oldu bu arada ben 24790 oldum anca ; aracını değiştireceğin zaman bir sonraki alacaığın aracın isimini soylersen bende aynısından alır yine aynı marka model kulübünde forumdaş oluruz

    sayın oxi-gen,burada dr çok:)ama hemen benim yazımın üzerine olunca bana olabileceğini düşündüm...42000km deyim...şoför kapısı cam motoru değişimi yaptılar en son garantiden 2 ay oldu...ben hep buradayım aslında ama hasta yoğunluğundan sadece okuyorum...aracı değiştirme konusunu düşünmüyor değilim ama 1.6 tdi dsg olursa düşünüyorum...bir de ev meselesi var eğer olursa o zaman da satabilirim...HALA CİKLEMEDİMM:))))


    keyifli sürüşler...




  • arkadaşlar bu sabah bi şey aklıma geldi. bu turbo motorlarda servis 1 dakika bekleyin diyor motor ısınması için ,çalıştırın 1 dk sonra hareket edin diyor. acaba direk harekete geçen arkadaşların zamanla su pompasında arıza oluşuyor ve bu yüzden cikliyo olamaz mı? motor soğukken hareket ediliyor sonuçta. hem zaten motor ilk çalıştığında yakıt sarfiyatı saniyede 4 gibi başlıyo daha (1 dk içinde) ses azalıp 0.6 lara kadar düşüyor. bence düşene kadar beklenilmeli.bende bi kaç kez cikleme oldu ancak bunlarda direk kalkışlarda olmuş olabilir. son 3 haftadır öle bir ses almıyorum ve aracımı 1 dk bekletiyorum artık gitmeden önce. bence bu kurala uyalım motor korunur ve yakıt sarfiyatı düşer gibi geliyor.
  • Aracınızı güle güle kullanın, üye listesine ekledim.
    Paylaşımlarınızı bekliyoruz.
    İyi sürüşler

    quote:

    Orijinalden alıntı: kptargan

    arkadaşlar,
    2 ağustos 2010 derin siyah (sedefli) S&S tiguan'ımı teslim aldım. aranıza katıldığım için memnunum.
    selamlar,
  • Bluetooth araç kiti düşünenlerin ilgisini çekebilir...

    dışarda bu kitin (parrot ck3000) fiyatı 450TL civarında..

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-aksesuar-arac-kiti-parrot-ck3000-bluetooth-arac-kiti/detay
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuestra


    quote:

    Orijinalden alıntı: wanderer

    evet oyle olmus .. % kac indirim yaptılar ?


    % kaç olduğunu bilemiyorum fakat şu anda kampanyalı liste fiyatı 59913 + 744 = 60657 TL


    %1,01263772954 gibi küsüratlı bir indirim yapmışlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turati

    sayın alaylı senin araçın yan aynaları elektirikli katlanır sistemdi,peki aracı park edip dışarda kumanda ile kitleyince aynalar kendiliğinden katlanıyormu?
    birde akşam araca binmeden kumanda ile aracın kapı kilitlerini açınca ayna altında ışık yanıyormu? bunda amaç bastığımız yerde su ve çamur birikintisini görme açısından

    bu resimdeki gibi
     ***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye...



    Maalesef aynalar kumanda ile kilitleyince katlanmıyor. Araç içinden ayna joystick ini saat 10 yönüne çevirmek gerekiyor ve ben hep katlamayı unutuyorum. Yan aynaları kumandadan katlamayı servis bir türlü beceremedi. Bu işlerden iyi anladığını bu forumdan öğrendiğim özel skoda servisi Şahkan otomotivden Serkan diye bir arkadaş Vagcom ile baktı o da halledemedi.

    Evet ayna altında ışık yanıyor. Hava karardığında aracı kumandadan açınca ve kontağı kapatıp aracı terkederken bu ışıklar otomatik yanıyor. Aynen resimdeki gibi...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuestra

    Arkadaşlar gecenin bu saatinde aklıma birşey takıldı , size danışmak istedim.

    Aracımı Pazartesi günü teslim alacağım. Satış temsilcisi bana yeni gelen tiguanlarda cd changer olmadığını söyledi. VW sitesinde 6'lı CD changer standart olarak yazıyor fakat opsiyonlara girdiğinizde RNS510'da CD changer'ın olmadığını görüyorsunuz. Acaba yeni gelen araçlarda RCD510 yerine RNS510'lu mu geliyor ? Bu arada oradaki test aracında da cd changer yoktu.


    Satış temsilcisi sallamış. Bildiğim kadarıyla RCD510 larda stok sıkıntısı var ve bazı araçlar o sebeple RCD310 ile geliyor. CD changeri olmayan monokrom ekranlı daha ucuz müzik sistemleri RCD310'lar. RNS510 ile gelirse (ki aracı aldığınız fiyata RNS510 dahil olması mümkün görünmüyor) çok çok şanslısınız ve indiriminiz süper olmuş oluyor bu durumda...

    Daha önce resmini verdiğiniz renkli ekranlı cihaz varsa aracınızda 6 lı cd changer kesinlikle vardır. (CD changer derken RNS 510 lara sonradan takılabilen ve kol dayama altındaki eşya gözüne monte olan harici changer değil bahsi geçen) 6 cd birden cihazın kendi icine takılıyor RCD510 larda...




  • Arkadaşlar,
    aracımın 4 çeker ünitesininin arızalanması üzerine uzay oto srvise götürmüştüm geçen hafta. gelen cevap fare kemirmiş ve kabloları koparmış??? önce çıkan masraf 2180TL+kdv dediler, ardından 4 adet kbloyu sadece değişince hallolacak deiler. o da 75tl imiş. ALLAH'tan ana üniteye hasar gelmemiş. ben vw mahkemeye veriyorum. aracın bu kadar hayati, önemli ve pahlaı bir parçasının bu kadar dış tehlikele açık olarak üretilmesinden dolayı bana verdiği manevi ve maddi zarardan dolayı.
    siz siz olun aracınızı benim gibi otoparkınıza parketmyin. fare'ler!!! yer sonra
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alayli


    quote:

    Orijinalden alıntı: nuestra

    Arkadaşlar gecenin bu saatinde aklıma birşey takıldı , size danışmak istedim.

    Aracımı Pazartesi günü teslim alacağım. Satış temsilcisi bana yeni gelen tiguanlarda cd changer olmadığını söyledi. VW sitesinde 6'lı CD changer standart olarak yazıyor fakat opsiyonlara girdiğinizde RNS510'da CD changer'ın olmadığını görüyorsunuz. Acaba yeni gelen araçlarda RCD510 yerine RNS510'lu mu geliyor ? Bu arada oradaki test aracında da cd changer yoktu.


    Satış temsilcisi sallamış. Bildiğim kadarıyla RCD510 larda stok sıkıntısı var ve bazı araçlar o sebeple RCD310 ile geliyor. CD changeri olmayan monokrom ekranlı daha ucuz müzik sistemleri RCD310'lar. RNS510 ile gelirse (ki aracı aldığınız fiyata RNS510 dahil olması mümkün görünmüyor) çok çok şanslısınız ve indiriminiz süper olmuş oluyor bu durumda...

    Daha önce resmini verdiğiniz renkli ekranlı cihaz varsa aracınızda 6 lı cd changer kesinlikle vardır. (CD changer derken RNS 510 lara sonradan takılabilen ve kol dayama altındaki eşya gözüne monte olan harici changer değil bahsi geçen) 6 cd birden cihazın kendi icine takılıyor RCD510 larda...



    RCD310 'le gelirse o aracı almam yada RCD510'un en geç 1 ay içerisinde ücretsiz olarak aracıma takılacağına dair yazılı ve kaşeli bir onay garanti alırım. Fakat test aracında RCD510 vardı ve bagajda CD Changer yoktu.




  • tamam işta rcd 510 larda cd changer kendisinde var zaten ayrı bir parça değil onun için bagajda olmaması normal.....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: My__MaGe


    quote:

    Orijinalden alıntı: turati

    sayın alaylı senin araçın yan aynaları elektirikli katlanır sistemdi,peki aracı park edip dışarda kumanda ile kitleyince aynalar kendiliğinden katlanıyormu?
    birde akşam araca binmeden kumanda ile aracın kapı kilitlerini açınca ayna altında ışık yanıyormu? bunda amaç bastığımız yerde su ve çamur birikintisini görme açısından

    bu resimdeki gibi
     ***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye...



    ayna sanırım passatların aynası..
    tiguanda yeri daha dışarıda sanırım.(yeri belli oluyor)
    acaba taktırılabilir mi ki bu?

    bu arada yağmur-far sensörü ve otm. kararan ayna takan vw yetkili servisi var mıdır acaba?
    yağmur sensörü için camı değiştirmek gerekebilir demişlerdi ama...
    zaman olacaktı paketi vardı öyle alacaktık ama işte... (şu sensörler+ışıklandırmaların bulunduğu paket)


    cevap verebilecek biri yok mu ?!




  • AYNI SES BENİM 1.4 TSI BEYAZ RENK FUN FUNCTİON TİGUANIMDAN DA GELİYOR.ANKARA DOĞUŞ OTO YA BU DURUMU BİLDİRDİM DAHA ÇÖZÜM BULAMADILAR SUÇUDA BİZDE BULUYORLAR ŞU AN MAHKEMYE VERDİM BÜTÜN TİGUANCILARIN BU SESTEN DOLAYI ŞİKAYET EDERSE ÇÖZÜM BULURLAR DİYEREK 0312 39479 20
  • Selamlar,

    Bir sure once burada fotograflarini gorup, esik ismarlamistim. Bugun esiklerim geldi. Yusuf beye cok tesekkurler.


     ***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye...


     ***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye...


     ***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye...




  • O..t ile ilgili bir olayda arkadaşımın yıllar önce başına gelmişti.Yeni aldığı (sıfır renault brodway) aracın tam özelliğini bilemediği için istasyona 250-300 metre kala benzini bitti.İterek istasyona götürülüp depo dolduruldu,fabrika standardı olan (sanırım 40LT) depo 47 Lt benzin almıştı.:)) Tabi 7 litrenin fiyatını söke söke aldılar.O gün bu gündür bu istasyondan hep uzak durmuşumdur.
  • İyi günlerde kullanın Okan bey, gerçi sizin kargonuz 1 hafta gecikmeli geldi ama,geç olsun güç olmasın.
    Orijinalden alıntı: hokant

    Selamlar,

    Bir sure once burada fotograflarini gorup, esik ismarlamistim. Bugun esiklerim geldi. Yusuf beye cok tesekkurler.


     ***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye...
  • ÇOK ÖNEMLİ

    İzmir den tüm Tiguancı ardaşlara selamlar, uzun zamandır takip ediyorum ama msj atma fırsatı olmadı. Benim 2010 S&S refleks grisi aracım var. Uzun zamandır arabamın arka sağ tarafı ağırlıklı olmak üzere bozuk yollarda ses geliyordu. Bagajı boşalttım, emniyet kemerlerini sabitledim ama bir türlü sesi çözemedim. Ne zaman bozuk yola girsem kulağım hep o sesde oluyordu. Dün için randevu almıştım ve test sürüşüne çıktık sesi ustalarda farketti. Bu arada servisten kapılarla ilgi kontrol olduğunu (vw merkezden bildirilmiş ama herhangi bir çağırma yok servise ilk gittiğinizde bu işlem yapılıyor) bunuda yapacaklarını ilettiler. Akşam üzeri aracın olduğunu teslim alabileceğimi söylediler. Aracımı teslim aldım kilit noktalarını inceledim bu noktalarda işlem yapıldığı belli çünkü yağlanmış herhalde sökülüp işlem yapıldı. Şimdi o sesi duymuyorum umarım bundan sonrada duymam bilginize....




  • tiguanlara özel krom çerçeve ve yüzüklerden elimde 1 takım (8 parça) kaldı arkadaşlar. Tiguan forum üyelerine maaliyetine veriyorum.(47 TL. sahibinden.com da 67,5 TL) dileyen arkadaşlar yusuf_ka@yahoo.com adresinden mail atabilir. saygılar.


     ***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye...


     ***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye...


     ***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alayli


    Satış temsilcisi sallamış. Bildiğim kadarıyla RCD510 larda stok sıkıntısı var ve bazı araçlar o sebeple RCD310 ile geliyor. CD changeri olmayan monokrom ekranlı daha ucuz müzik sistemleri RCD310'lar. RNS510 ile gelirse (ki aracı aldığınız fiyata RNS510 dahil olması mümkün görünmüyor) çok çok şanslısınız ve indiriminiz süper olmuş oluyor bu durumda...

    Daha önce resmini verdiğiniz renkli ekranlı cihaz varsa aracınızda 6 lı cd changer kesinlikle vardır. (CD changer derken RNS 510 lara sonradan takılabilen ve kol dayama altındaki eşya gözüne monte olan harici changer değil bahsi geçen) 6 cd birden cihazın kendi icine takılıyor RCD510 larda...


    Dediğiniz aynen çıktı. Test aracında RCD510 olması sebebiyle ve web sitesinde belirlenen fiyatlarda ona göre belirlendiğinden ben satın aldığım araçta RCD510 olduğunu düşünmüş ve ona göre almıştım. Fakat ne yazıkki bugün aracıma bakmaya gittim ve RCD310'la karşılaşınca soluğu satış müdürünün yanında aldım. Açıklayıcı bir dille kendisi bana durumu izah etti ve ben açıkcası herhangi bir art niyet olduğunu sanmıyorum sadece bir yanlış anlaşılma benim tarafından.

    Sonuç olarak bayiye Zenec NC2010 ve geri görüş kamerası takılması talimatını verdim. Bana herşey dahil 2900 TL'ye mal oldu. Bilginize.




  • 
Sayfa: önceki 367368369370371
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.