Şimdi Ara

Avrupa'nın en çevreci üreticisi Fiat!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Avrupa'nın en çevreci üreticisi Fiat!
    Fiat, JATO'nun yaptığı araştırma sonuçlarına göre 2008 yılının en çevreci ve en az karbondioksit salınımına sahip otomobiller üreten markası oldu.


    İtalyan otomobil üreticisi Fiat, otomotiv verileri konusunda dünyanın en önemli hizmet sağlayıcısı konumundaki JATO tarafından gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre 2008 yılının en çevreci ve en az karbondioksit karbon salınıma sahip otomotiv üreticisi oldu.

    Üst üste ikinci kez Avrupa’nın en çevreci otomobil üreticisi unvanını kazanan Fiat, bu başarısını Euro 5 normunu başarıyla karşılayabilen üstün teknolojili ve aynı zamanda ekonomik benzinli ve dizel motorlarının yanı sıra LPG ve CNG yakıt türleriyle kombine edilebilen model gamıyla elde etti. Ayrıca kademeli olarak Fiat markalı tüm modellerde kullanılmaya başlanan Start/Stop sistemi gibi çevreci ve ekonomik tüketim sağlayan inovatif teknolojiler, Fiat’a 2007 yılında olduğu gibi 2008 yılında da liderliği getiren unsurların başında geliyor.

    Otomotiv verileri konusunda hizmet veren ve dünyanın önde gelen şirketlerinden JATO, 19’u Avrupa Birliği üyesi 21 ülkede gerçekleştirdiği 2008 yılı karbondioksit emisyon sonuçlarını içeren araştırma raporunu açıkladı. İtalyan otomobil üreticisi Fiat, 133.7 g/km ile 2008 yılında da Avrupa’nın en çevreci otomobil üreticisi unvanını aldı. Böylece üst üste ikinci defa Avrupa’nın en az karbondioksit emisyon salınımı gerçekleştiren otomobil üreticisi olmayı başaran Fiat, 2015 yılında uygulamaya geçecek olan 130 g/km hedefine şimdiden yaklaşmasıyla da başarısını ortaya koydu.

    Çevre dostu otomotiv teknoloji yatırımlarıyla ön plana çıkan Fiat, Euro 5 normlarını karşılayan benzinli ve dizel motor yelpazesinın yanı sıra LPG ve CNG yakıt türleriyle satışa sunduğu model yelpazesiyle de aynı zamanda yakıt ekonomisi de sunmayı başarıyor. Bununla birlikte kademeli olarak tüm Fiat markalı araçlarda kullanılmaya başlanan Start/Stop teknolojisi ise yine Fiat’ın ekonomik mobilite kavramına ekolojik çözümler sunma hedefinin bir diğer yenilikçi ayağını temsil ediyor. Özellikle sıkışık trafikte ve rölantide beklerken yakıt tüketiminin ve karbondioksit salınımının artmasını engelleyen sistem, vites boşa alındığında motoru anlık olarak durduruyor. Motoru tekrar çalıştırmak için ise vitesi seçmek yeterli oluyor. Fiat Linea’dan Fiat Grande Punto ve Fiat Bravo’ya kadar farklı modellerde kullanılan downsizing teknolojili 1.4 litre T-jet ve 1.6 litre Multijet benzinli ve dizel motorlar da daha düşük emisyon sonuçlarına ulaşılmasında etkin rol oynadı.







  • Paylaşım için teşekkür ederim.Bu çevre muhabbetine artık eskisi gibi performanslı motorlarda üretilmiyor

    Şu an için çevre daha önemli bir faktör
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.