Şimdi Ara

'İNSANLAR SÜRÜ PSİKOLOJİSİYLE OTOMOBİL ALIYOR'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Otomotiv sektörünün Türkiye’nin göz bebeği olduğunu söyleyen Çağlayan, otomotivin teşvik edilecek sektörlerin başında geldiğini belirterek, "Sektörü yolda bırakmayacak çalışmaların içinde oluyoruz’’ dedi.
    ÖTV indirimi ile birlikte piyasaların canlandığını dile getiren Çağlayan, "Sektördeki bu hareket, ne zaman evleneceği belli olmayan kızımıza bile çeyiz düzdürüyor’’ diye konuştu.

    Otomotiv sektöründe de yapılan düzenlemeyle patlama olduğunu ifade eden Çağlayan, son günlerde tüketicilerden gelen şikayetleri hatırlatarak, ’Sakın ha, velinimetiniz olan müşteriyi üzmeyin. Siz kabul edin ya da etmeyin, gelen şikayetleri biliyorum’’ şeklinde konuştu.

    Çağlayan, müşterilerin yüzde 75’inin kendi öz kaynağıyla otomobil aldığını, çuvalla, bavulla vatandaşın parasını harcamaya başladığını belirterek, "İnsanlarda ciddi şekilde akım var. İnsanlar sürü psikolojisiyle otomobil almaya başladı. Stoklarda araba kalmadı. Eğer gerekli psikolojik ortam oluşturulursa Türk insanında para var, harcar" açıklamasında bulundu.

    ÖTV indirimiyle birlikte yaşanan canlılığın birçok alana etki ettiğine işaret eden Çağlayan, ’’Gazetelerin sayfa sayısı bile arttı. Otoparkçısından, araba yıkayıcısına kadar işler açıldı. Maşallah nazar boncuğu satanların bile işleri açıldı" değerlendirmesinde bulundu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caslann -- 24 Mart 2009; 22:41:51 >



  • televizyonda gördü ya lazım olmasa da alır bizim millet
  • konuyu siyasete bağlamış gibi olmayım ama (kesinlikle böyle bir şeye sebep olmak istemem) gerçekten merak ettiğimden soruyorum.
    sizce bu ÖTV indirimi bir seçim yatırımı mı? bana biraz öyle gibi geliyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dctcagri

    konuyu siyasete bağlamış gibi olmayım ama (kesinlikle böyle bir şeye sebep olmak istemem) gerçekten merak ettiğimden soruyorum.
    sizce bu ÖTV indirimi bir seçim yatırımı mı? bana biraz öyle gibi geliyor

    Bence alakası yok arkadaşım parası olan alıyor.
  • Bir taşla iki kuş
  • Otomotiv sektöründe bir hareketlenme olacağını tahmin etmiştim ama bu kadar olacağınıda düşünmemiştim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: plantamax

    quote:

    Orjinalden alıntı: servecold

    Otomotiv sektöründe bir hareketlenme olacağını tahmin etmiştim ama bu kadar olacağınıda düşünmemiştim.


    bu memlekette vergiyi biraz çek milletin sırtından sen izle o zaman eğlenceyi.......tüketimde arapları sollarız.......tr yastık altından 80 ton altın çıkarmış memleket......başbakana herkes güldü teğet geçti felan diye ama başbakan haklıymış.........millet krizi kendi yarattı........bi kriz lafı döndümü millet pintiliğe başlıyor.....1-2 arayan millet olayı sapıtıp alış verişi kesiyor çarkları tek tek kendi eli ile durdurmaya başlıyor.........bu milletin parası yoktuda nerden satılmaya başlandı binlerce araba??????nerden piyasaya sürülmeye başlandı 80 ton altın...........KRİZ FELAN YOKMUŞ ARKADAŞ BEN BUNU ANLADIM BUNU SÖYLERİM....KRİZ DENİLEN ŞEY AMERİKANIN DOLARIN DEĞERİNİ ARTIRMAK İÇİN YAPTIĞI BİR OYUN BİR DÜZEN........GM GİBİ DEVLERDE SANAYİ DEĞİŞİMİNE GİDECEK; BATTIK BİTTİK LAFLARIDA DEĞİŞİMİN BAHANESİ........MİLLET TE PARA YOK; 9 DAİRELİ APARTMANDA OTURUYORUM 3 DAİRE BU AY İÇİNDE EVİ SATMADAN EV ALIP GİTTİ......KRİZMİŞ SMİLE OLSA BAŞKA YERLEDE GÜLECEM AMA SMİLE YOK


    Çalşıyormusun ? Kendi işini yapanlar ile bir görüş istersen durum ne diye.

    Ben söylüyorum ülkede kriz war, 2 tane bagkurlu watandaş 1.600cc araba aldı diye kriz mi yok dicez

    Boyle sacma sapan bir mantık olur mu ? Para olabilir, birikmiş servet olabilir, mantıklı gelen bir şekilde harcarsın ama bu az kazandıgını yalanlamaz

    Bugun kapanan fabrikalar, sönen ocaklar, hatta ışıkalrda artan selpak-dilenci sayısı bile bunun kanıtıdır

    Fırsat war watandaşın onunde 48K liraya sirocco weriyorlar 2-3 sene bin sonra 37.5-40 a sat nerde bu güzellik almıcakta napıcak

    Adam parasına para katma derdi ile araba alıyor arakadaş, sanki kıcına batan parası ile alıyor

    5.000 lira inmiş kaçırmayalım alalım diyor, o 5.000 in hesabında adam, kar ediyor usutune arabası oluyor adamın
  • Kriz yok mu?İş yerinde telefonun sesini unuttuk.
  • Kriz yok mu ?

    eger kriz olmasaydı işler geçen yıl ki gibi gitseydi şimdiye Murcielago ile geziyor olurdum...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ATTRACTION

    Kriz yok mu ?

    eger kriz olmasaydı işler geçen yıl ki gibi gitseydi şimdiye Murcielago ile geziyor olurdum...



    Beraber, Serhat, beraber...!!!!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oldsalt


    quote:

    Orjinalden alıntı: drahte 1905



    Çalşıyormusun ? Kendi işini yapanlar ile bir görüş istersen durum ne diye.

    Ben söylüyorum ülkede kriz war, 2 tane bagkurlu watandaş 1.600cc araba aldı diye kriz mi yok dicez


    Bugun kapanan fabrikalar, sönen ocaklar, hatta ışıkalrda artan selpak-dilenci sayısı bile bunun kanıtıdır






    Son iki ayda eşimin çalıştığı özel okulda 16 veli çocuğunu aldı eğitim ücretini ödeyemeyeceği için.

    Kızımın sınıfında 1 arkadaşı babasının durumu bozulduğu için okuldan alındı ki istanbul'un tanınmış liselerindendir, girmek için imtihanda ter dökersin.

    Kriz yok diyenlere ithaf olunur.



    Bizim ülkede de kriz var ama bu krizi kendi elllerimizle büyüttük. Sağlam bir adama bile her defasında sen hastasın deyin hasta olur o adam.

    Daha krizin ilk günlerinde her gün haberlerde döndüre döndüre kriz kriz diye diye krizde olmayan insanları bile kriz psikolojisine soktular.

    Kriz psikolojisine giren insanlar az harcamaya başladı, alacağı güc yeteceği şeyleri bile almaz oldu. Tüketim azalınca elbette fabrikalar yavaşladı ve git gide işçi atılmaya başlandı. Bu sefer fabrikalar işçi çıkarmaya başlayınca bunlar haber oldu, insanların psikolojisi daha beter bozuldu. Kriz kendi kendini besler oldu.

    Buna en iyi örnek cirolarında karlarında en ufak azalma olmayan firmalar bile işçi çıkarıyor. Kriz var deyip vuruyorlar tekmeyi. E be adam kriz var sen kar üzerine kar ediyorsun ama krizi bahane edip işçi çıkarıyorsun. Herkes senin gibi yapsa millet işsiz kalsa harcamasa elbette tüketim azalır kendi krizini kendin oluşturursun.

    Sabit geliri olan memurlar bile kriz psikolojisi yüzünden harcamıyor ve krize katkıda bulunuyor. Düşünün krizde çoğu kiralar-ürünler ucuzladı memur eskisine göre daha rahat. Elbette çok kazanıyor demiyorum bir önceki seneye göre kıyas yapıyorum yalnız.

    Kriz vardı ama bu kadar şiddetli değildi. Krizin üzerine resmen kendi ellerimizle benzin döktük.

    Kına yaksın Uğur Dündar, Ali Kırca, M. Birand sayenizde krizi yaşamayan insanları bile krizde olduğuna inandırarak tüketimin azalmasına vesile oldunuz. Parası olan adam bile harcamıyor sayenizde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abavf -- 25 Mart 2009; 9:19:58 >
  • kriz bir gerçek.ama bazılarına teğet geçiyor bazılarının ocağını söndürüyor.işini kaybettiği için 40 yaşında ağlayan adam gördüm.2 çocuğum var.ben napacam diyor.beni bişii sandı medet umuyor.abi sen hallet , görüş beni çıkarmasınlar diyor.o gitti arkasından ben ağladım ( gerçekten ağladım )öbür adam geçen seneki milyarlık kazancına göre hesap yapıyor.şu an gene kazanıyor ama iş az diyip işçiyi kırıyor.ben tek kelimeyle bu krizlere,işçi çıkmasına sebep olanlara (mecburen işçi çıkaranlara değil ) allah belanızı versin diyorum.
  • özet olarak krizin vurduğu kesimler farklı kesimler...

    ama burda tartışılması gereken insanların otomobil alma merakıdır..

    bayide çalışan bir tanıdığımla 2 gün önce konuşurken araçların fiyatlarını ötv indirimi öncesindeki haline çeksek bile yok satarız demişti.. Aslında sürü psikolojisi sözü bu durumu çok güzel özetlemiş
  • arkadaşın biri krizi bi de kendi işini yapana sor demiş. doğru demiş. eğer cebinde parası olan harcamazsa ilk önce küçük esnaf etkilenir. önemli olan çarkın dönmesidir. bunun için de parası olan harcayacak. sürü mürü psikolojisinin ne olduğu farketmez.
    ayrıca başbakana hak veriyorum. işçi çıkaran patrona kızıyor. doğru. yıllardır bu insanların sırtından para kazanan patron azıcık kriz lafı duydun mu başlıyor işçi çıkartmaya. birazcık sabretsene. bizim patron 1,5 ay tek gram iş yapmadan tüm maaşlarımızı ödedi. helal olsun.
    kimi de kısa çalışma ödeneğine başvuruyor. fabrika çalışıyor ama müfettişin geleceği günün 1 gün öncesinde adamları evine yolluyor. bu ne biçim bir insanlıktır. pes.

    bırakın parası olan harcasın.
  • bu ülkede sadece otomotiv sektörümü var??
    şu Çağlayan denen adam amma dar kafalı yaw..nazar boncukçuları bile rahatlamış ifadeye bak!!..
    millet araba aldı krizden kurtulduk diyecek utanmasa!...
    herkesin aracı oldu diyelim ekonomimiz kurtulacakmı,yakıtını koyup gönlünce gezebilecekmi,kaskosu-vergisi-bakımı ne olacak? sonra 2-3. kezmi araç aldıracaklar olanlara??
    netice olarak ötv büyük oranda patronlara yaradı son zamlarla...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: toz-koparan


    millet araba aldı krizden kurtulduk diyecek utanmasa!...
    herkesin aracı oldu diyelim ekonomimiz kurtulacakmı,yakıtını koyup gönlünce gezebilecekmi,kaskosu-vergisi-bakımı ne olacak? sonra 2-3. kezmi araç aldıracaklar olanlara??




    bursa izmit taraflarında birsürü otomobil ile alakalı fabrika var ayrıca otomobil bayilerinde yüzlerce hatta binlerce insan çalışıyor.
    araçların satılmasını sadece birkaç markaya fayda getiriyordur olarak düşünmemeliyiz

    bunu yanında onlarca yan sanayi fabrikası lastik aksesuar cam vb. fabrikaları var.. bütün olarak düşünürsek onlarca fabrika hatta yüzün üzerinde fabrika yeniden çalışmaya başlıyacak buda binlerce insanın işten atılma riskini azaltcaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetuEs -- 25 Mart 2009; 15:13:59 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Eswod

    özet olarak krizin vurduğu kesimler farklı kesimler...

    ama burda tartışılması gereken insanların otomobil alma merakıdır..

    bayide çalışan bir tanıdığımla 2 gün önce konuşurken araçların fiyatlarını ötv indirimi öncesindeki haline çeksek bile yok satarız demişti.. Aslında sürü psikolojisi sözü bu durumu çok güzel özetlemiş


    senin o bayide çalışan tanıdığının kapasitesi o kadar işte yok satarız abi.tüccar mantığı işte,madem alemin akıllısı sensin krizden önce niye yok satmıyorsun
  • Sevgili Arkadaşlar; aşağıda sizin diger konu basliklarinda yazdıklarınızın alıntılarından ve benim eklemelerimde derlenmiş, ÖTV indiriminden faydalanan nitelikli sahtekârların vatandaşı ve devleti nasıl dolandırdıklarını devletin ilgili kurumlarına açıklamak için yazılmış bir metin bulunmaktadır.

    Sizden ricam bu metni aşağıdaki adreslere göndermenizdir.

    http://www.sanayi.gov.tr/trk/TukSikayetDis_.aspx?Tur=Ayipli&SektorKey=23

    http://www.basbakanlik.gov.tr/bimer/index.htm


    Sayın bakanım; öncelikle ÖTV indirimi için size teşekkürü bir borç biliriz. Ancak ben ve benim gibi binlerce tüketici az bucuk birikmiş parasıyla, devletin yapmış olduğunu bu ÖTV indirimden faydalanmak için otomobil satış bayilerine gittiğinde kriz fırsatçılarıyla karşılaşmaktadır.

    Sizin üreticiyi desteklemek ve tüketiciyi tekrar tüketebilir hale getirmek için yaptığınız bu indirimi ne yazık ki oto bayileri ceplerini daha fazla doldurmak için iyi bir fırsat olarak görmektedirler.

    Dün kapınızda kan ağlayan otomobil firmalarının da ne kadar krizde olduklarını bu vesile ile gördük ama şimdi hepsi dünyanın en uyanık tüccarları gibi davranmaktan da geri durmuyorlar. Modern ve kapsamlı bir karaborsacılık olayı ile karşı karşıyayız. Üretici, satıcı ahlaken sükût etmiş vaziyette. Varlık sebepleri olan müşterilerine ihanet içindeler. Üstelik tarihte hiç görülmemiş bir büyük organizasyon ile... Aynı organizeliği tüketici gösteremediği için atlarını bildikleri gibi oynatıyorlar.

    Bu bayiler ki stoklarımızda 150.000 araç var satamıyoruz diyenler, kampanya üstüne kampanya yapanlar ne hikmetse ne ÖTV indiriminden sonra bir anda mevcut stoklar ortadan kayboldu üstelik Euro arttı bahanesi ile sizin yaptığınız indirimi kendi ceplerine atmak için otomobil fiyatlarına zam yaptılar. Demek ki doğru değilmiş söyledikleri.

    Ne yazık ki eskiden sadece Milleti aptal yerine koyuyorlardı artık devleti de aptal yerine koyuyorlar

    Sayın bakanım, ÖTV indirimini fiyatlara yansıtmayıp, önce indirip sonra bindirenler hakkında lütfen inceleme başlatsınlar. Devletin halktan almadığı vergileri, türlü liste fiyatı oyunlarıyla bayi patronlarının ceplerine akıtılması nitelikli dolandırıcılık konusuna girer. Bu durumda suç duyurum sayılır bu vesileyle.

    Gereği için bilgilerinize arz olunur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tween25


    quote:

    Orjinalden alıntı: Eswod

    özet olarak krizin vurduğu kesimler farklı kesimler...

    ama burda tartışılması gereken insanların otomobil alma merakıdır..

    bayide çalışan bir tanıdığımla 2 gün önce konuşurken araçların fiyatlarını ötv indirimi öncesindeki haline çeksek bile yok satarız demişti.. Aslında sürü psikolojisi sözü bu durumu çok güzel özetlemiş


    senin o bayide çalışan tanıdığının kapasitesi o kadar işte yok satarız abi.tüccar mantığı işte,madem alemin akıllısı sensin krizden önce niye yok satmıyorsun

    ötv öncesinde aracın fiyatının ne olduğunu bile bilmeden araç almaya gelen insanlar olduğu sürece ayrıca yeterki sıfır araç olsun fiyatı donanımı opsiyonları önemli değil elinizdeki kalan aracı lütfen bana verin diye yalvaran vatandaşlar olunca tüm bayiler aynı mantıkta çalışıyor..

    firmaların yaptığı çok yanlış ama böyle bilinçsiz davranan vatandaşlar olduğu sürece onlarda fırsatcılık yapıyor
  • tamamen katılıyorum arkadaşım doğru
    quote:

    Orjinalden alıntı: Eswod


    quote:

    Orjinalden alıntı: tween25


    quote:

    Orjinalden alıntı: Eswod

    özet olarak krizin vurduğu kesimler farklı kesimler...

    ama burda tartışılması gereken insanların otomobil alma merakıdır..

    bayide çalışan bir tanıdığımla 2 gün önce konuşurken araçların fiyatlarını ötv indirimi öncesindeki haline çeksek bile yok satarız demişti.. Aslında sürü psikolojisi sözü bu durumu çok güzel özetlemiş


    senin o bayide çalışan tanıdığının kapasitesi o kadar işte yok satarız abi.tüccar mantığı işte,madem alemin akıllısı sensin krizden önce niye yok satmıyorsun

    ötv öncesinde aracın fiyatının ne olduğunu bile bilmeden araç almaya gelen insanlar olduğu sürece ayrıca yeterki sıfır araç olsun fiyatı donanımı opsiyonları önemli değil elinizdeki kalan aracı lütfen bana verin diye yalvaran vatandaşlar olunca tüm bayiler aynı mantıkta çalışıyor..

    firmaların yaptığı çok yanlış ama böyle bilinçsiz davranan vatandaşlar olduğu sürece onlarda fırsatcılık yapıyor
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.