Şimdi Ara

Tek Modem 3 PC ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar bizde önceden 4 port modem vardı fakat elektrik yüzünden geri dönüşü olmayacak şekilde arızalandı bunun üzerine biz de tek port modem ile 3 bilgisayarı nete bağlamak istiyoruz bunun için gerekli olan parça hangisidir? swicht mi yoksa hub mı? birde bunlardan hangisi aldığımızda bağlantılarını nasıl yapacağız her kasanın üstünde kendi onboard ethernet kartı var bu işi nasıl yapabiliriz yardımlarınızı bekliyorum.



  • bence swicht al kullanımı çok basit modeme ethernet kablosuyla bağlıyorsun sonra bunu modem gibi kullanıyorsun mesela bu fena değil


    http://www.hepsiburada.com/inca-8-port-10100200mbps-switch-/productDetails.aspx?categoryid=121&productid=bd28238
    daha ucuzunu bulursan onu al farketmez
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _ThE_GaRgİ_

    merhaba arkadaşlar bizde önceden 4 port modem vardı fakat elektrik yüzünden geri dönüşü olmayacak şekilde arızalandı bunun üzerine biz de tek port modem ile 3 bilgisayarı nete bağlamak istiyoruz bunun için gerekli olan parça hangisidir? swicht mi yoksa hub mı? birde bunlardan hangisi aldığımızda bağlantılarını nasıl yapacağız her kasanın üstünde kendi onboard ethernet kartı var bu işi nasıl yapabiliriz yardımlarınızı bekliyorum.


    Merhaba,
    Elinizdeki tek ethernet portlu modemden birden fazla bilgisayara internet dağıtımı için switch almanız gerekir. HUB çok eski bir teknolojidir ve artık piyasada bulunduğunu sanmıyorum.

    8 portlu switch 15-20 TL civarındadır. Modemle switchi ethernet kablosu ile bağlayacaksınız. Switchten her bir bilgisayara ethernet kablosu çekeceksiniz. Kabloyu mesajınızda belirttiğiniz onboard ethernet portuna takacaksınız. Bilgisayarlarda otomatik IP alacak şekilde ayarlama yapacaksınız (ki sistem kurulduğunda varsayılan olarak bu şekilde ayarlıdır). Elle IP verme işide yapılabilir ama buna ihtiyacınız yoksa uğraşmaya gerek yok.
    Bu aşamadan sonra tüm bilgisayarlar internete çıkmış olacak.
    Şu an elinizdeki modem ile internete çıkılıyorsa modemde DHCP ayarları vs. zaten yapılmıştır. Ekstra bir ayara gerek kalmadan tüm bilgisayarlar modem üzerinden çıkış yapabilir.
  • arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ederim bilgiler çok yararlı oldu aslında 8 li değilde airties markasının 5 li switchini buldum bize daha uygun sonuçta 3 kişi bağlanacağız tekrar teşekkürler...
  • Rica ederiz, kolay gelsin.
    Sonuçta port sayısı yeterli olduktan sonra 5 veya 8 olması fark etmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 22 Mart 2009; 8:21:58 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.