Şimdi Ara

BAZ İSTASYONU HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
97
Cevap
2
Favori
69.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Milyonlarca insanın elinden düşürmediği cep telefonları arasında görüşme nasıl sağlanıyor hiç merak ettiniz mi ? O bahsi geçen istasyonların olmadığı ya da yetersiz kaldığı yerlede görüşmenin sağlıklı bir şekilde yapılamayacağını bilmiyor musunuz.

    quote:

    Bas istasyonu; iki yönlü bir mobil ağ sisteminde yayın yapan birim. Radyo sistemindeki bir antenden farklı olarak baz istasyonu hem sinyal alır , hem de sinyal gönderir. ( yani iki antenden oluşur ).

    Günümüzde baz istasyonları değişik yönlere doğru değişik güçlerde yayın yapan kabiliyetine sahip olan tevcihli antenler kullanılır.


    Baz istasyonları hakkında ileri geri konuşup bilmişlik taslayanlara ve onunla yetinmeyip kulaktan duyma haberlerle başkalarınada bilmediği bir konu hakkında yalan yanlış şeyler anlatanlara kıl oluyorum. Bu yazımda baz istasyonlarının etkili olduğu alanlar halk dilinde zararları ve halkın gösterdiği tepkilere açıklık getirmek istiyorum.

    Bir çok elektronik alette olduğu gibi onlarda frekans yaydığı için radyasyon tehlikesi içeriyor haliyle ama bunu ısıtıp ısıtıp medyanın önüne atmanında pek bi anlamı yok bence.

    Cep telefonlarının şebekeleri yetersiz kalmasın diye sürekli gelişen ve değişen ülkemizde yeni sahalar (baz istasyonu) kurulur.İhtiyaçları karşılaması açısından durmaksızın çalışmalar yapılır. Özellikle 3G ihalesinin sonlanmasından sonra çalışma temposu iki kat arttı diyebilirim.

    3G yeni bir sistem olduğu için alt yapısı eksiksiz ve düzenli bir şekilde hazırlanması lazım. Görüntülü konuşmanın yapılabilmesi için yeni baz istasyonlarının kurulması ve mevcut istasyonlarda bulunan antenlerde de değişiklik yapılması gerekiyor. Ve de yapılıyor…

    Kurulan baz istasyonlarının karşılıklı bağlantı kurduğu yani alışveriş yaptığı diğer istasyonu vardır. A noktasındaki istasyonla B noktasındaki istasyon arasında frekans ağı vardır. Bir kaç istasyon için değil tüm istasyonlar için geçerlidir bu olay. Verilerin toplantığı ana merkez de dahil olmak üzere her istasyon birbiriyle bağlantı içinde çalışır.

    İstasyonlara kurulan antenlerin görüntüsü aşağıdaki gibidir. Ve üzerlerinde minilik dediğimiz alıcılar mevcuttur.

     BAZ İSTASYONU HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER



    Bu minilikler olmazsa biz görüşme yapamayız. Telefonlarımızın şebeke göstergesi full olur belki ama konuşmamıza izin vermez. Buda miniliklerin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor aslında.

    Baz istasyonlarının etki ettiği alanlar. Tabiri caizze zararları diyelim; :)

    Çeşitli yerlere kurulan baz istasyonlarındaki antenlerin çıkış güçleri vardır. Bu çıkış güçleri gsm şirketleri için çok önem arz eder. Yani antenlerin güvenlik mesafelerini hesaplarken bu çıkış güçleri dikkate alınır ve hesaplamalar ona göre yapılır. Sonuç olarakta antenin güvenlik mesafesi belirlenir.

    Antenin güvenlik mesafesi içinde hiç bir canlı bulunmadığı için sorun teşkil etmez. Gelin görün ki insanlara bunu anlatamıyoruz. Güvenlik mesafesi belirlenmiş bir anten ‘in basitçe çizimini göstereyim sizlere.

     BAZ İSTASYONU HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER


    Antenin etki ettiği alan yukarıda girilen güvenlik mesafesi değeri kadardır. ‘9.74 m.’ mesafe içinde yaşayan insanların olmamasına dikkat edilir. Bu mesafe içerisinde okul, park,ev, kamu binası daha doğrusu yaşayan canlıların olması mümkün değildir… Böyle bir şey söz konusu bile olamaz. ,

    Gördüğünüz gibi medyanın abarttığı kadar yokmuş değil mi. Antenin zararı sadece güvevlik mesafesinde etkili oluyor. Ondan sonrasına etki etmiyor.

    Ola ki gsm şirketi hata yaptı ve insanların bulunduğu yöne doğru bakan antenleri kurmaya kalktı. Hazırladıkları dosya’yı inceleyen BTK ( Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) olduğu gibi dosyayı geri çevirir ve onaylamaz. Bırakın onaylamayı gsm şirketi hatalı dosya gönderdi diye yüksek miktarda ceza bile keser.

    Bu olaylar sizlerin sandığı kadar basit işlemiyor aslında. Gsm şirketleri kafasına göre baz istasyonu kuramıyor. Her zaman denetleyecileri ve ceza kesicileri vardır mutlaka.

    Mesela insanların sık kullandığı caddelere antenler monte edileceği zaman çıkış güçleri düşük olan anten tipleri seçilir. Çıkış güçleri çok az olduğu için haliyle güvenlik mesafeleri de kısa olur. Ve bu antenler insanlara gelmeyecek şekilde monte edilir.

    Şimdi gelelim halk arasındaki ayaklanmaya.

    Geçtiğimiz günlerde haberlerde izlediğim bir bayan dan söz etmek istiyorum. Kucağında çocuğuyla elinde 2 adet cep telefonuyla kamera karşısına geçip diyor ki; bizim çocuklarımız kanser olacak, zarar görüyor bunu burdan kaldırsınlar yoksa evden taşınacağız :) demeye getirdi lafı.

    Ey benim güzel ablam, kacasından dayak yememiş, burnu havada, aklı kuaföründe kalmış saçı boyalı ablam. Sen elinde tuttuğun aletin zararını bilmiyorsan ben ne yapayım şirketler ne yapsın…

    Sırf bu konu için EMR cihazını alıp cep telefonlarının yaydığı manyetik alanı ölçtük. Arayan kişinin cep telefonundan yayılan manyetik alan (zarar) 2.44 w civarında çıktı. Aranan kişi telefonu açtığı an 1.90 w civarında manyetik alana maruz kaldı yani zarar gördü. Telefonla konuşan herkes aşağı yukarı bu değerlerdeki manyetik alana maruz kalıyor. Bu arada cep telefonlarındadan birilerini ararken telefonu hemen kulağınıza götürmeyin. Biraz bekleyin daha sonra çalmasını dinleyin.

    Benim saatlerce uğraşıpta anlatmaya çalıştığım olay nedir biliyor musunuz ? Baz istasyonlarının, cebinizde duran cep telefonları kadar zararlı olmadığını anlatmak. Onların tek etkili olduğu mesafe güvenlik mesafesidir. Onun dışında etkisi yoktur. Bunu aklınızdan çıkarmayın…

     BAZ İSTASYONU HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER


    Çalışan ekipler sahaya çıktığı zaman bazı bölgelerde tepkilere maruz kalırlar. Sabahtan akşama kadar vaktini kahvehanelerde geçiren insanların çıkarmış olduğu laflara inanıp istasyon kurulumuna tepki gösterenlerede uyuz oluyorum. Gerekçeleride nedir biliyormusunuz ? Kısırlık korkusuymuş, bilmem ne korkusuymuş… Siz anladınız onu. :) Gülmekten kendimi alamıyorum. Adamlar sırf yatak odalarını düşündükleri için tepki gösteriyor yoksa baz istasyonları umurlarında değil.

    Ekipler öyle bir saçmalığın olmadığını açık açık anlatsalarda kahve kültürü ve anlamamakta ısrar etmeleri üstün geliyor malesef..

    Bu konuya burada son veriyorum. Umarım yeterince açık olabilmişimdir. Aklınıza takılan olursa sormaktan çekinmeyin. Sağlıklı günler dilerim. (:

    Kaynak: Burası



  • Açıklayıcı bilgiler için teşekkürler
    Ancak bizim insanlarımız arasındaki şehir efsanelerini kırmak maalesef çok zor
    cep telefonu kulanan birinin baz istasyonundan korkması için bir anlam yok zaten, bedava diye satlerce konuşan, yatağının baş ucundan cep telefonunu ayırmayan bir insanı baz istasyonu değil kendi telefonu kanser yapar
  • güzel açıklama teşekkürler...

    bunun bi film haline getirilmesi, 80 lerde televizyondaki doğru ahmet ile yanlış mehmet, fişini al ali vb şeklinde bu ülkeye izletilmesi gerekiyor

    her ulusal kanalın da, prime time da en az 1 olmak üzere, günde 5-6 defa çevirmesi zorunlu tutulmalı...

    seda sayan ın ağzından çıkanı kanun kabul ederler, iki satır araştırma yapmadan teknik ekibin üstüne saldırırlar.

    ve Allah aşkına çocukların eline "oyun oynasın" diye cep telefonu vermeyin, ağızlarına sokuyorlar, elinden alamıyorsunuz, ağlıyor, uyuncak telefon alın eğer engel olamıyorsanız.

    aynen arkadaşımın verdiği örnek gibi, "kendi yutar salkımı, başkasına verir talkımı" sen elindeki telefonu/ları çocuğundan uzak tut önce...

    edit: yazım hatası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greentooth -- 15 Mart 2009; 14:27:20 >
  • teşekkur ederım hocamızda anlatmıştı güvenlik mesafesını
  • teşekkürler hocam
  • Hocam vermiş olduğun açıklayıcı bilgiler için teşekkürler
  • Merhaba
    Minilink yanlış tabir olmuş
    Sektörden olanlar bunlara RadioLink adını verir.
    Normalde türlü türlü RadioLink cihazları vardır.
    RadioLink cihazları, bildiğiniz 900 ve ya 1800 mhz değil, 6 GHz-80GHz aralığında kullanılan profesyonel cihazlardır.
    En basitinden, 1.25 GbE(1250 Mbps) hızında olan bir radiolink cihazı 30000$ dır. Bu tarz yüksek hız kullanan cihazlar genellikle 20GHz üstü kullanır.
    Bu Radiolink cihazları için görüş mesafesi şarttır. Bu yüzden karadenizde baz istasyon kulesi çok yüksek olan istasyonlar vardır, bunu görünce oha bundaki güce bak demek yersizdir, ha uzak mesafede yerden yükseklik, anten yüksekliği olarak tabir edilir olumlu birşeydir ama P2P bağlantılarda.
    Genellikle eski istasyonlardaki 2Mbps veri iletişimi kurar. Yenilerin kapasitesini bilmiyorum.
    Günümüzde çıkan başka bir teknoloji var FS/O. Bu teknoloji kızılötesi ile iletişim kuruyor ve daha ucuza mal oluyor fakat aradan ufak bir engel geçse bile bağlantı kopan bir tür.
    Günümüzde 3G yatırımı için en önemli etkenlerden biri, RadioLink'tir.
    Düşük gecikme süreli(latency), yüksek güçte taşıyıcılık yapacak birşey kullanmalıdırlar. Bu yüzden sadece ufak bir devre değil, 2 Mbps olan radiolinkler tek tek upgrade edilmelidir. En basitinden bir istasyon 3 adet sektör anten kullanıyorsa, ve kullandığı teknoloji 7.2 Mbps ise, sorunsuz bir iletişim için en az 25 Mbps lik radiolink kullanmalıdır.
    Eğer bu radiolink, yayını aktarıcaksa(bu istasyon üzeirnden başkası da yararlanacak ise) daha yüksek BW li R/L kullanması gerekir. Mesela 622 Mbps lik doğrudan ATM hızında çalışan full duplex cihazlar var. Bunun gibi...(Fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 20000$ civarıydı 1 tanesinin ücreti bu kadar.)

    Bu yuvarlak şeylerin çalışma prensibi, parabolik antendir. Yani bir çanak anteniniz varmış önünü kapatmışlar gibi düşünün. Kapama sebepleri, Feed-horn kısmının Yağmur gibi etkenlerde titreşme yaratmasının SNR yi aşırı düşürmesinden kurtulmaktır. Tabi anteni dış etkilere karşı da korumak cabası. Bu cihazlar hiçbir şekilde(yuvarlak olanlar) insana sinyal yollayacak yakınlıkta durmadığından, insana zarar yoktur.

    Daha çok şey anlatmak isterdim sizlere ama tek diyeceğim şu:
    Cebine 3-5 kuruş rüşvet verilen her prof. a inanmayın. Geçende bir konu vardı. Çevre ile ilgili uzmanlaşmış biri insan DNA'sını bozduğunu iddia ediyordu. Bu kişi ne telekomunikasyon, elektronik haberleşme vb... ile ilgili birşey okudu ne de insanın genleri ile ilgili birşey okudu.(Yani lisede gösterilen basit biyoloji derisni kastetmiyorum) Sadece isminin önündeki prof. dr. gibi ünvanlarla insanları kandırmaya çalışıyorlar. Ülkemizde de sorgulamadan, araştırmadan inanan insanlar çok.
  • Süper bir yazı olmuş. Güncel.
  • çok güzel bir yazı,bende yıllardır türk halkına bunu anlatmaya çalışıyorum ama dinleyen yok geçen bizim burada da tepkiler vardı,bende geçtim karşılarına detaylı bir şekilde anlattımana baktım hala odunum diyorlar,bende allah hepinizin belasını versin cahil insanlar diyip çekip gittim
  • Ellerine sağlık süper anlatım...
  • baz istasyonu istemiyoruz vs. diye bağrırlar sonra telefonumuz niye çekmiyor telefonla konuşamıyoruz vs diyede bağırıp çağırırlar böyle insanları anlamak mümkün değil.hiç bir zaman baz istasyonu kurulmasına karşı çıkmadım kuranlara laf edenlerede karşı çıktım.
    ancak bu yazıyı okuduktan sonra aklıma takılan bir şey oldu.güvenlik mesafesi diye bir şeyden bahsedilmiş yazıda.

    "Gördüğünüz gibi medyanın abarttığı kadar yokmuş değil mi. Antenin zararı sadece güvevlik mesafesinde etkili oluyor. Ondan sonrasına etki etmiyor. "

    bence burada eksik bilgi bulunmakta.ben yazıyı özelliklede burayı okuyunca sanki şunu anlamam gerekiyor.o 10 metrede zararı var ondan sonrasında sıfır zarar.böyle bir şey mümkün olmaması lazım.sonuçta bir frekans yayılıyor ve 10 metreden sonra bu frekansın sıfırlanması mümkün değildir.ancak insana zarar vermeyen boyutlara iniyor denebilir.eğer yanlışım varsa düzeltin.

    ben bir yerde baz istasyonların antenlerinin arkasına özellikle bir binaya konduysa arkasında yaşayan insanlara zarar vermemesi için çelik plaka konduğunu okumuştum.yazıda bununla ilgili herhangi bir şey yok.okuduğum bilgi yanlışmı acaba?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: karizma2

    baz istasyonu istemiyoruz vs. diye bağrırlar sonra telefonumuz niye çekmiyor telefonla konuşamıyoruz vs diyede bağırıp çağırırlar böyle insanları anlamak mümkün değil.hiç bir zaman baz istasyonu kurulmasına karşı çıkmadım kuranlara laf edenlerede karşı çıktım.
    ancak bu yazıyı okuduktan sonra aklıma takılan bir şey oldu.güvenlik mesafesi diye bir şeyden bahsedilmiş yazıda.

    "Gördüğünüz gibi medyanın abarttığı kadar yokmuş değil mi. Antenin zararı sadece güvevlik mesafesinde etkili oluyor. Ondan sonrasına etki etmiyor. "

    bence burada eksik bilgi bulunmakta.ben yazıyı özelliklede burayı okuyunca sanki şunu anlamam gerekiyor.o 10 metrede zararı var ondan sonrasında sıfır zarar.böyle bir şey mümkün olmaması lazım.sonuçta bir frekans yayılıyor ve 10 metreden sonra bu frekansın sıfırlanması mümkün değildir.ancak insana zarar vermeyen boyutlara iniyor denebilir.eğer yanlışım varsa düzeltin.

    ben bir yerde baz istasyonların antenlerinin arkasına özellikle bir binaya konduysa arkasında yaşayan insanlara zarar vermemesi için çelik plaka konduğunu okumuştum.yazıda bununla ilgili herhangi bir şey yok.okuduğum bilgi yanlışmı acaba?

    çelik plakanın asıl amacı o değil:
    Tüm antenlerde(omni de vertical olur bu bir tek) F/B olayı vardır, yani Front/Back oranı. Ön kısmın arkaya yaptığı sinyal. Mesela 30/1 olur bu değer. Demektir ki: Anten 15 dBi ise arkasında 0.5 dBi kazanç vardır, fakat arkadan gelen sinyaller engellemesin diye bir plaka konulur ve bu kazanç 0.05 lere kadar düşürülmeye çalışılır.

    Zarar konusuna girersek, evinizde koridorun bir ucuna wireless access point(modem de olur) kurun ve yanına laptop ile gidin. Netstumbler programını kurup açın, size sinyal olarak -10 dBm civarı gösterir, uzaklaşınca ise -40 dBm ye kadar düşer.
    Bu da -10-(-40)= 30 eder
    30/3=10
    Yani 2 üzeri 10 kat sinyal azalmış demektir.
    -40 dBm ise, 0.0000001W eder. Cep telefonlarının beyine tutulduğu an 1W ettiğini düşünürseniz, bu değer çok makuldür.
    Birde bunu baz istasyonuna uygularsak, 50 metre ötede sinyal -60 dBm civarında olacağı için, neredeyse zararsıza yakın kalıyor.
    Şöyle diyeyim:
    Hiç yaşamınızdan götürmüyor mu?
    Baz istasyonu karşı apartmanınıza kurulduktan sonra, apartmanınıza girince, sadece bir tane merdiven çıkıp tekrar inin, daha sonra asansörü kullanabilirsiniz... bunun kalbinize yararı, aldığınız elektromanyetik radyasyonu amorti etmekte üstüne 1-2 hafta daha fazla yaşarsınız
  • Değerli Arkadaşlar
    Sanırım olayı net bir şekilde çözdük
    Baz istasyonları tamamıyla zararsız bunları eleştirenler rüşvet yiyen insanlar (kim veriyorsa) ve eleştiren kişiler sadece lisede biyoloji dersi okumuş ve/veya onuda anlamamış cahil insanlar buna karşın bu baz istasyonu kuran arkadaşlar yada savunalar çok bilgili hücrelerim sinirsel/elektriksel işleyişini ve buna etki edebilecek süreçleri tamamıyla bilen insanlar. Ayrıca ek olarak eleştiren insanlar çoğu işsiz kavelerde kumar oynayan insanlar buna karşılık bas istasyonlarını savunan kişiler topluma çok katkıları olmuş çok değerli insanlar Gerçi ben şahsen insanları aşağılamayı ve onlara cahil demeyi kendimde görmesemde bas istasyonlarını savunan arkadaşlar çok bilgili her şeyden haberdar oldukları için onların kolayca yargılama haklarından istifadeederek bilir kişi raporuyla cahil oldukları anlaşılan, baz istasyonlarına karşı cıkanlara cahil diyebilirim
    Cep telefonu bas istasyonundan daha zararlıdır bas istasyonları masum birer kedi gibidir bakmayın siz onların kilometrelerce alana sinyal yaydıklarına devasa güçlerine olsa olsa 9metre alan için etkilidirler
    birinci olarak bunların zararlı alanlarını belirleyen kurum ve kuruluşlar kesinlikle işini doğru yapan operatörlerden hiç bir rant almayan (?) ve kesin kez insan sağlını olmassa olmaz değer olarak düşünen kişi ve kurumlardır
    İkinci olarakOperatörlerimiz o kadar iyidirki kavede kumar oynayıp akşama kadar boş gezen çahil cahil konuşan insanlara hizmet için sundukları baz istasyonlarında her türlü güvenlik önlemini almakdadırlar ve kesinlikle insanlara hiç bir zararı yoktur
    Üçünçü olarak öyle bu işler kolay değil ülkemizde bu işleri düzenleyen süper kalitede kurumlar var bakmayın siz bize dünyanın en pahalı karasal telefon hizmetini sunduklarına kaçak teelfonları önleyemediklerine bakmayın bu işte o kadar başarılılarki kavede boş boş oturup elinde iki telefonla gezen çoçuklu bayanları korumak için her türlü görevini harfiyen yerine getirmekdedirler görseniz burası türkiye demessiniz
    Dördüncü olarak bas istasyonlarının zararını araştıran üniversite kurum ve kuruluşlara ve tün dünyadaki araştırmacılara operatörler hiç bir engel çıkarmamışlar bunlara bu araştırmadan vaz geçin diye para teklif etmemişler hiç bir baskı yapmamışlardır aksine elinden gelen desdeği vermişlerdir bu konudaki söylentiler tamamıyle şehir efsanesidir
    Beşinci Olarak operatörler o kadar halk sağlığını düşünürlerki insanların en az yaşadığı (?) otel dersane özel okul çatılarına baz istasyonlarını gizleyerek koyarlar (Gizleler çünkü mağlesef kavede boş gezen cahiller itiraz ederse kaldırmak zorundalar çünkü mağlesef kanun ve meşru haklar gereği bu kişiler yaşadıkları bölgede bilgileri haricinde yapilan bu tur kamuyu etkileyen degisiklikleri bilmek/izin vermek gibi mesru bir hakları vardır )

    Ama gelin görünkü bu kadar olumlu gelişmeye ve halkı cok seven halkın sağlığına çok önem veren onlar için canla basla çalışan operatörlere rağmen -bu akşama kadar kavede oturan- yada isminin önüne profesör simgesi konulmuş cahil insanlar telefonu bile kullanmayı bilmezler ve risk burdan kaynakalanır aslında tamamaıyla kendi hataları
    Son olarak dikkat ederseniz cevrenizde yada dunya genelinde kanser riski bas istasyonları kurullamaya baslayalı dususe gecmistir hatta azalmıstır tabiri caizse kanser bas istasyonları sayesinde bizi teget gecmistir ,
    Son olarak tekrar belirtmek gerekirce yüzbinlerce kullanıcısına kilometrelerce etki alanına devasa güçlererine rağmen baz istasyonalrı cep telefonundan daha az zararlıdır
    bunlar yaydıkları radyosyon ile hücrelerin elektriksel yapılarını bölünmelerini kesinlikle bosmazlar aksine hücreye masaj etkii yaparak sağlığına desdek olurlar İYİ Kİ VARLAR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gittigider -- 18 Mart 2009; 1:44:50 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gittigider

    Değerli Arkadaşlar
    Sanırım olayı net bir şekilde çözdük
    Baz istasyonları tamamıyla zararsız bunları eleştirenler rüşvet yiyen insanlar (kim veriyorsa) ve eleştiren kişiler sadece lisede biyoloji dersi okumuş ve/veya onuda anlamamış cahil insanlar buna karşın bu baz istasyonu kuran arkadaşlar yada savunalar çok bilgili hücrelerim sinirsel/elektriksel işleyişini ve buna etki edebilecek süreçleri tamamıyla bilen insanlar. Ayrıca ek olarak eleştiren insanlar çoğu işsiz kavelerde kumar oynayan insanlar buna karşılık bas istasyonlarını savunan kişiler topluma çok katkıları olmuş çok değerli insanlar Gerçi ben şahsen insanları aşağılamayı ve onlara cahil demeyi kendimde görmesemde bas istasyonlarını savunan arkadaşlar çok bilgili her şeyden haberdar oldukları için onların kolayca yargılama haklarından istifadeederek bilir kişi raporuyla cahil oldukları anlaşılan, baz istasyonlarına karşı cıkanlara cahil diyebilirim
    Cep telefonu bas istasyonundan daha zararlıdır bas istasyonları masum birer kedi gibidir bakmayın siz onların kilometrelerce alana sinyal yaydıklarına devasa güçlerine olsa olsa 9metre alan için etkilidirler
    birinci olarak bunların zararlı alanlarını belirleyen kurum ve kuruluşlar kesinlikle işini doğru yapan operatörlerden hiç bir rant almayan (?) ve kesin kez insan sağlını olmassa olmaz değer olarak düşünen kişi ve kurumlardır
    İkinci olarakOperatörlerimiz o kadar iyidirki kavede kumar oynayıp akşama kadar boş gezen çahil cahil konuşan insanlara hizmet için sundukları baz istasyonlarında her türlü güvenlik önlemini almakdadırlar ve kesinlikle insanlara hiç bir zararı yoktur
    Üçünçü olarak öyle bu işler kolay değil ülkemizde bu işleri düzenleyen süper kalitede kurumlar var bakmayın siz bize dünyanın en pahalı karasal telefon hizmetini sunduklarına kaçak teelfonları önleyemediklerine bakmayın bu işte o kadar başarılılarki kavede boş boş oturup elinde iki telefonla gezen çoçuklu bayanları korumak için her türlü görevini harfiyen yerine getirmekdedirler görseniz burası türkiye demessiniz
    Dördüncü olarak bas istasyonlarının zararını araştıran üniversite kurum ve kuruluşlara ve tün dünyadaki araştırmacılara operatörler hiç bir engel çıkarmamışlar bunlara bu araştırmadan vaz geçin diye para teklif etmemişler hiç bir baskı yapmamışlardır aksine elinden gelen desdeği vermişlerdir bu konudaki söylentiler tamamıyle şehir efsanesidir

    Ama gelin görünkü bu kadar olumlu gelişmeye ve halkı cok seven halkın sağlığına çok önem veren onlar için canla basla çalışan operatörlere rağmen -bu akşama kadar kavede oturan- yada isminin önüne profesör simgesi konulmuş cahil insanlar telefonu bile kullanmayı bilmezler ve risk burdan kaynakalanır aslında tamamaıyla kendi hataları
    Son olarak dikkat ederseniz cevrenizde yada dunya genelinde kanser riski bas istasyonları kurullamaya baslayalı dususe gecmistir hatta azalmıstır tabiri caizse kanser bas istasyonları sayesinde bizi teget gecmistir ,
    Son olarak tekrar belirtmek gerekirce yüzbinlerce kullanıcısına kilometrelerce etki alanına devasa güçlererine rağmen baz istasyonalrı cep telefonundan daha az zararlıdır
    bunlar yaydıkları radyosyon ile hücrelerin elektriksel yapılarını bölünmelerini kesinlikle bosmazlar aksine hücreye masaj etkii yaparak sağlığına desdek olurlar İYİ Kİ VARLAR





    diyorum sana.
    Gidin biraz, basit bir radyo alıcı verici nasıl çalışır öğrenin, daha sonra konuşun. Çünkü konuştuğunuz şey o kadar saçma ki.
    Öyle bir yazmışsınız ki sanki her ilde 1 tane baz istasyonu var tüm şehiri bozuyor.
    Bir önceki mesajımda yazmıştım. 5W çıkış güçlü bir istasyon, antenle bağlandıktan sonra dibine girseniz bile 5W lık elektromanyetk radyasyon yaymaz.Yine de insanın o elektromanyetik radyasyonu yaklaşık 10 metre içinde almasıyla belli bir süre sonra mini bir mikrodalga fırın etkisi yaratıcaktır. Örnek vermem gerekirse yaklaşık 1 hafta boyunca 10 metre dibinde yaşayan insanın beyni 1-2 derece ısınır. Daha uzak mesafede yaşayan insan, hareket halinde olduğundan kafası soğur, varsayalım ki hiç kıpırdamadı ve kafası izole edilmiş bir insan var bu insanın apartmanında baz istasyon olsun ve ya 100 metre ötesinde, belki 400 yıl sonra beyin ısısı 1 derece artar(beyin kalmayacağı için sorun yok).Kaldı ki vucudumuzun 900 ve ya 1800 mhz ye hiçbir kazancı yoktur. Bu yüzden kilometrelerce yayın yapan dediğiniz şehir içinde aslında 1-2 km mesafeli olan vericiler, 1 km sonra sinyali almak için -90 dBm lere kadar düşmektedir. Bu da 0.000000000001W demektir. Böyle bir elektromanyetik radyasyonun insana etkisi nasıl olabilir?

    Lütfen böyle alaycı konuşarak bizi rezil etmeye çalışmayın. Daha uslubunuzdan belli oluyor, konu hakkında hiçbir bilginiz yok. Hangi operatör destek vermiş zararlı mı değil mi diye? Lütfen uydurma yapmayın!!! Kaldı ki operatörler bunların rüşvet aldığını bildiği için pek taktıkları yok. Zaten bilen biliyor, amerika kıtasındaki kurallar avrupadan çok daha serbest(en basitinden herkes 900 MHZ kullanıp 1-2W lık kendi vericisini kurabiliyor) Şu da bir gerçek ki ABD de insan yaşamı(eceli ile ölmekten bahsediyorum) Türkiye'den daha geç. Kaldı ki 1900 lü yılların başından beri RF kullanan ülkeler var neden orda hiçbir hücre değişimine uğramış insan yok?

    Kaldı ki böyle bir çevre ile ilgilenen prof ile biyoloji dersinde insan yapısı ile aynı konuları gördük(ben ve bu konudaki diğer arkadaşlar). Üstüne RF ile ilgili çeşitli eğitimler&araştırmalar yaptık. Bu yetmezmiş gibi evde, ailemizin(en sevdiğimiz insanların yanında) denedik. Eğer dediğimi anladıysan bu çevre ile ilgilenen proftan bu konu ile ilgili daha bilgili olduğumuz bariz belli. En azından insanlarımız, konuşanın nereden olduğuna bakıcaklarına rütbelerine&ünvanlarına bakmasalar çok daha iyi olacak. Çünkü mesajınızdan bu bariz bir şekilde belli oluyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

    Bu yüzden kilometrelerce yayın yapan dediğiniz şehir içinde aslında 1-2 km mesafeli olan vericiler, 1 km sonra sinyali almak için -90 dBm lere kadar düşmektedir. Bu da 0.000000000001W demektir. Böyle bir elektromanyetik radyasyonun insana etkisi nasıl olabilir?


    1- 2 kilometreden bahsetmişsiniz ama ben merkezdeyim ve yaklaşık 23 farklı noktadan yayın alıyorum ve bu yayınların hepsinde de arama yapabiliyorum ve aldığım yayın 1-2 km katlarından uzakraki yerlerden geliyor
  • Bende onu dedim zaten sinirlenmenize gerek yok operatörlem mazum kuzucuk suçlu biziz bir cep telefonunu bile kullnamiyoruz yoksa elincde cocuk ile 2telefon kullanmak zorunda olan kadin kendişsi suclu operatörlerin tarifesi değil ama niye cahil hiç bir şey bilmiyorsunuz diyorsunuz insanaları aşağılamak doğru bir davranış değil ben bilmiyorlar demiyorum sakladıklarını iddaa ediyorum Özeelikle kırsal bölgelerde 15km uzak bir noktada teelfon gayet iyi cekiyor orası kucuk bir yer oldugundan baz istasyonu herkez biliyor mesafeyide bilmek için uzmak olmaya gerek yok
    Bu teknolojiyle iç içe yaşıyoruz herkez bilinçlenmeli ve otel dersane çatılarındaki baz istasyonlarına izin vermemeli şehir merkezlerinde 2kmde bir olmasının sebebi güçünün düşük olduğundan değil şehirde çok insan olduğundan kaynaklanan bir durum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gittigider -- 18 Mart 2009; 1:37:13 >
  • Diyecek çok şeyim var baz istasyonlarına karşı çıkanlar için kendimi biliyorum başlarsam çok kırıcı olabilirim.

    Baz istasyonuna karşı çıkıyorsan cep telefonu kullanmayacaksın arkadaşım. Kullanıyorsan hiç bir şey demeye hakkın yok. Telsiz mi bu tabi ki baz istasyonları olacak.
  • Baz istasyonlarına karşı olmak cep telefonuna karşı olmak günümüz ihtiyacları ve teknolojik gelişmişliği içinde yürütülebilir bir mantık sistemi değildir Kaldıkı cep telefonu hiç kullanmasak bile direkt baz istasyonlarından yada çevremizde kullananlardan zaten zarar göreceğiz

    Burda bilinçlı kendisiniz ve çevresindeki insanların/çoçuklarının sağlığını düşünen bir toplum için bir şeyin kuralına göre yapılıp yapılmadığının tartışılmasından ibarettir bilgiyi insanlara sunarken cubugu suya batirerek bu cubuk egri eğridir diyerek degil direkt tum ciplakligiyla ortaya koymak gerekir cunku cubuğu suya sokunca ışık kırılır ve cubuk eğri görünür ve bu bilgi izafi bilgidir gerçekde çubuk doğrudur insanlara yanlış bilginin verlmemesi insanalrın kendi mantığı ile ölçerek doğruya ulaşmasına yardım edilmesi sağlanmalıdır Bu forumda takip ettiğim kadarıyla coğu kendi alanında uzman ve değerli arkadaşlar var bu arkadaşlar sahib oldukları bilgiyi tarafsız ve tam açıklık ilkesi ile yazmalıdırlar

    Bugun bir çok ürün hatta modemler bile kablosuz iletişim ile insan sağlığına teklike oluşturuyor olabilir bundan kaçınılamaz benim demek istediğim baz istasyonları öyle dersane çatılarında otel çatılarında olmamalı gerekirse baz istasyonları için özel yerler temin edilmeli yürüme yolundan 2metre yükseklikde baz istasyonu olmamalı cep telefonu kullanma o zaman diyerek sorun çözülmez komu kurumları bu sorunların kendine getireceği devasa sağlık yükünü düşünerek önleyici hizmetler almalı ve insan sağlığına zararı en aza indirmelidirler mahalle sahinleride haklarını bilmeli gerektiği durumlarda baz istasyonlarının kaldırılması için dava açmalı imza toplamalıdır yada gerekli güvenlik önlemleri alınarak mümkün olan en uygun yere konulmalıdır Şahsen bu kadar karşıymış gibi görünmeme rağmen gelip bana 50bin doalr verseler evinizin çatısına baz istasyonu kuralım deseler hayır dermiyim bilmiyorum burda meselele o bölgede yaşayan insanların baz istasyonun münkün olan en uzak yere yapılıp yapılmadığını irdeleyerek buna karşı hareket etmesidir
    Birde benim anlamadığım nokta bu rüşvet meselesidir bunu gündeme getiren arkadaşlardan açıklama istiyorum karşı cıkanlara rüşvet veren kimdir
    karşı cıkan sıradan insanlar mı rüşvet veriyor zaten mesele buradadır karşı cıkanlar sıradan insanlarken operatörler ve sair baz istasyonlarını her yerde yapmak isteyenler güçlüdür bu olay para olayı rüşveti parası olan verir
  • Rüşvet meselesini ilk kez duyuyorum. Bilgim yok. Ama kendi alanım konusunda şöyle bir şey diyebilirim. Baz istasyonlarının kaldırılması için açılan davalar yüksek olasılıkla reddediliyor(%90 üzeri). Tabi bu değerlendirmeleri mahkemeler kafasına göre yapmıyor. Bilirkişiler görevlendiriliyor ölçümler yapılıyor. Bir baz istasyonunun yasal değerler üstünde çıkması çok nadir bir durum. Kaldırılan baz istasyonları konusunda ise yargıtay'ın şöyle bir değerlendirmesi var. Psikolojik etmen olarak insanları rahatsız ediyorsa baz istasyonlarının kaldırılmasına karar verebiliyorlar ki zaten sizin dediğiniz öğrenci yurdunun üstü, okul yanı gibi nedenlerle kaldırılan baz istasyonları buna dayanıyor.

    Yani sanıldığının aksine ölçümler titizlikle yapılıyor. Kaldı ki büyük alışveriş merkezlerinin içinde baz istasyonları bulunuyor. Çevresinde demiyorum direk içinde. Kurallara uyularak kurulan baz istasyonlarının hayati bir riski yok. Elbetteki elektrikle çalışan her alette olduğu gibi bunda da radyasyon var ama kafayı baz istasyonuna takıp çevreyi görmemek bana cehaletle ilgili geliyor. Bilmiyor ki adam cebinde taşıdığı telefon baz istasyonundan daha zararlı, bilmiyor ki mikro dalga fırında adamı kanser ediyor, bilmiyor ki kullandığı elektrikli soba da zararlı, bilmiyor ki günde bir paket içtiği sigara baz istasyonundan kat kat zararlı. Tutturmuş bir baz istasyonu diye gidiyor. Benim şahsi düşüncem mahallenin taa öbür ucuna baz istasyonu kurmaya gelmiş görevliye tuğla fırlatan adam, her şeyden daha tehlikeli. Asıl bu adamı yeryüzünden kaldırmak lazım. Hadi bu adam cahil, bu adamı kışkırtan profesöre ne demeli. Açıklama yapıyorsun anladık, peki senin cahil halkının okuduğu o yazıda baz istasyonun zararını diğer zararlı etmenlerle niye karşılaştırmıyorsun. Sigaranın baz istasyonundan kat kat zararlı olduğunu niye söylemiyorsun. Niye belirtmiyorsun kurallara uygun yapılan baz istasyonunun zararlı olmadığını. Bin tane profesör kurallara uygun baz istasyonun zararı yok derken meşhur olmaya çalışan yüzkarası bir hoca çıkıp sorumsuz sorumsuz açıklama yapıyor.

    Bu konunun meşhur olmak adına çok kullanıldığını ve cahil olan kesimin kışkırtıldığını düşünüyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gittigider

    gerekli güvenlik önlemleri alınarak mümkün olan en uygun yere konulmalıdır




    Bu bambaşka bir sorun. GSM operatörü gider apartmanın üstüne kurar niye oraya kurdun binada insanlar yaşıyor derler. Parka direk koyar oraya kurar orda çocuklar oynuyor derler. Caminin minaresine koyar millet namaz kılıyor derler. Elektirik direğine kurar yoldan yüzlerce insan geçiyor derler.

    Dostum bana söyler misin sence uygun yer neresidir??? Çünkü ben biliyorum ki (sözüm sana değil) nereye koyarsa koysun biri çıkacak buraya baz istasyonu mu konulur diyecek.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.