Şimdi Ara

TOYOTA DA ÖTV İNDİRİMİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
236
Cevap
0
Favori
20.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ötv yi %1 e düşürmeyi düşünüyorlarmış, eğer sonuç %1 olursa 40.600 corolla 29.795 e düşüyor rakamlar süper ama ikinci eller biter, paket 3 aylık olacakmış, indirim daha düşük olursa ben pek talep göreceğini sanmıyorum %1 e düşürmeleri şart tamamen ötv yi kaldıramıyorlarmış yasa değişikliği gerekiyormuş



  • yüzde 1'e düşmesi şu an için bilmece... tam oran ne olur ? bilinmiyor... keşke olsa,3 ay değil ,sürekli...
    geçtiğimiz hafta sıfır araç alanlara geçmiş olsun...
  • slm tabi net değil ama %1 e düşmesse satışlar pek artmaz zaten toyota sinyali alınca 37.750 olan kampanyalı fiyatı 40.600 e çekti 35.000 e düşürseler bile kimse almaz gibime geliyor,ötv yi %1 ile fiyatları 30.000-29.000 civarına düşürmeleri lazım
    quote:

    Orjinalden alıntı: soldier_of_fortune

    yüzde 1'e düşmesi şu an için bilmece... tam oran ne olur ? bilinmiyor... keşke olsa,3 ay değil ,sürekli...
    geçtiğimiz hafta sıfır araç alanlara geçmiş olsun...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NIGHTBOY -- 14 Mart 2009; 10:59:24 >
  • %8 olacak.
  • slm ötv oranı %8 mi olacak ,yoksa indirim oranı sadece %8 mi olcak yani
    quote:

    Orjinalden alıntı: froster2006

    %8 olacak.
  • ötv yüzde 18.5'e düşmüş...
  • kesinmi daha açıklamda
    quote:

    Orjinalden alıntı: soldier_of_fortune

    ötv yüzde 18.5'e düşmüş...
  • ben şubatta aldığımda arabayı liste fiyatı 39100 tl idi. şimdi toyotanın sitesine baktım 38600 tl yazıyor. yani 500 tl indirim yapmış toyota.
  • Toyota zam yapmamış indirim yapmış diyen arkadaşlar araştırmadan yazıyorlar.Martın başından beri İstanbuldaki 4-5 Toyota bayiine gittim yüzyüze görüştüm,bir başkasından tanıdık araba satın almıştı onu yönlendirdim fiyat alması için,gene görüşemediğim bir bayiyi telefonla aradım konuştum yani arkadaşlar işkembeden sallamıyorum.Bütün pazarlıkları nakit para üstünden yaptım,fiyatları ölesine sormadım uysa direk alacaktım.
    Şunu gördüm Toyota'nın liste fiyatına bakarak yorumda bulunmayacaksın.Mart başında 40700 küsür liste fiyatındaydı istediğim araba ve daha pazarlık yapmadan 37700 küsur fiyat aldım.3 martta yeni liste fiiyatları açıklandı bu sefer istediğim modelin liste fiyatı 40600 idi yani 100 ytl indirim yapılmış ama Toyota liste fiyatında indirim yapmasına rağmen gerçek satış rakamında zam yaptı ve 39000 altına bırakmamaya başladı bu otoyu.Demek ki neymiş,liste fiyatı denen şey tamamen müşteriyi kandırmak için uydurulmuş bir şeydir.




  • Bu arada başbakan ötv'nin %1 olacağını açıklamış, duyan oldu mu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rahan35

    Bu arada başbakan ötv'nin %1 olacağını açıklamış, duyan oldu mu?

    Ticari araçlar için o.
  • taslak hazırlanmış %37 olan ötv %18 e indiriliyor taslakta. bakalım otomotiv satıcıları fiyatları indirecekmi yoksa kendi cebine mi atacak. bence kendi cebine atacak çünkü dolar ve euro kurlarını fiyatlara yansıtmadılar. şimdi diyecekler ki döviz kuru nedeniyle indirim yapamıyoruz
  • bence tam tersi olacak.talep artacağı için otomobil fimalarıda rekabete girecek staoklarını tüketmeye çalışacak ve daha fazla indirim yapacak.ilk iki ay olmasa bile üçüncü ayda inecektir fiyatlar. aralık ayındada böyle oluyor..
  • inşallah dediğiniz gibi olur
    quote:

    Orjinalden alıntı: ugurcugum

    bence tam tersi olacak.talep artacağı için otomobil fimalarıda rekabete girecek staoklarını tüketmeye çalışacak ve daha fazla indirim yapacak.ilk iki ay olmasa bile üçüncü ayda inecektir fiyatlar. aralık ayındada böyle oluyor..
  • efesefes, fazladan cebimizden çıkan paralar bir anda sinirlenebiliyoruz sen de haklısın tabi

    KKDF'de de indirim olacağı yazıyor, umarım gerçekleşir de en azından benim gibi kredi ödeyenlere de yarar
  • Araba alacaklar son 10-15 günü beklesinler. Bende satış müdürü olsam, 34 bine çekmem gereken aracı önce 38 bine çeker, satabildiğim kadar satarım. Daha sonra nabza göre şerbetlerim, 37-36-35 derken son dakikada kalan stokları tüketmek için gerçek rakama (ama asla zarar etmeyeceğim rakama) 34 bine çekerim. Böylece hem stoklarımı tüketir, bir iki ay bekleyemeyen müşterileri tırtıklar, japon patronumu zengin ederim.

    İki hafta önce D-4D Sedan Elegant modeli için 40.750 fiyat almıştım, bu ötv indirimiyle 35.100 TL ye geliyor. Toyota'nın bu rakamı 38 Bin'in altına çekmeyeceğine iddiaya bile girerim. Bir tek son hafta 36 bin civarına düşermiş gibime geliyor.

    Bu yüzden lütfen ama lütfen, zaruri olmadıkça araba almayın, 2 ay sonrasını bekleyin. Paranızı sokakta bulmuyorsunuz.
  • Belash bu fiyatı dizel düz vites için mi aldın?
  • çok mantıklı

    kimse balıklama atlamasın
  • corolla nın bazı 39 dan başlıyor....bazılarıda hala Toyota zam yapmadı diyolar...Corolla Comfort un fiyatı 2-3 ay öncesine kadar daha 35-36 civarlarındaydı...Bunlar milleti iyiceee enayi sanıyolar galiba...Şimdi 39 luk fiyatı 35 çekecek sonra gel vatandaş indirime diyecek, böylece devletin vatandaşa hak olarak sunduğu Ötv indirim oranı kadar meblayı cebe indirecek...Bekleyelim arkadaşlar, bu kadar sömürülmek yeter artık
  • Dövize bağlı değil mi bu fiyatlar? Neden herkes 1 ay önceki fiyatlara takılmış kalmış? Dolar 15-20 kuruş, euro da 10-15 kuruş arttı son bir ayda. 39 milyarlık Corolla hala Almanya liste fiyatından (20 bin euro, %19 KDV dahil) %10 düşüğe satılıyor Türkiye'de, bu pek görülen bir durum değil.

    ÖTV indirimine gelince, insanların araba/ev hatta beyaz eşya gibi maddi önemi büyük alışverişlerini ertelemelerinin nedeni ekonomik belirsizlik. Arabada, sıfır evde %10-15 indirim pek birşey ifade etmez gibi geliyor o yüzden, belirsizlik ortamı düzelmedikçe. Büyük ihtimalle bu 3 ayla sınırlı olduğu iddia edilen indirim 3 ay geçtikten sonra da sürecek o yüzden, belirsizliğin ortadan kalkması kısa sürmez gibi gözüküypr.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.