Şimdi Ara

Gediksavaşları Serisi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
8.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Büyücü Çırak

    Huzurun hâkim olduğu Adalar Krallığı'ndaki bir sınır karakolu olan Crydee'de, bir öksüz olan Pug, büyücü ustasının yanına çırak olarak verilir -ve iki dünyanın yazgısı sonsuza dek değişir. Esrarengiz yabancılar istilaya başlarken Krallık'taki huzur aniden bozulur. Pug da çatışmanın orta yerine sürüklenecektir, ancak o savaşçı arkadaşı Tomas için bilinmeyene yolculuk daha yeni başlamıştır. Tomas, kadim bir uygarlığın vahşi erk mirasını devralacaktır. Pug'ın kaderi ise onu zaman ve uzamda açılan bir gedikten geçirerek yeni ve yabancı bir büyünün olağanüstü güçlernde ustalaşma yoluna götürecektir.
    "Epik bir öykü.. Fantazya yazınının gelişimen önemli bir katkı.."
    Washington Post


    Büyücü Usta

    Bir zamanlar Midkemia gezegeninde, bir büyücünün yanına çırak olarak verilmiş, bir öksüz olan Pug, büyü marifetiyle açılan bir gedikten geçerek dünyalarına gelen, savaşçı bir ırk olan Tsuranilere esir düşmüştü. Orada bir köleyken, Tsurani toplumunda büyük saygı gören Yüceler Meclisi'nce gücü fark edilir ve ona yeni bir ad verilir -Milamber. Meclis'in elinde, saklı güçlerini kullanmayı öğrenecek, bir eşi daha olmayan, kudretini iki dünyadan alan bir büyücü olacaktır.
    İki dünyaya da ait olan Milamber, bir taraftan eski sahipleri Shinzawailerin savaşı sona erdirmek için giriştikleri entrikalara destek çıkacak, bir taraftan da zamanın kendisinden bile eski olan bir düşmanla girişilen mücadelede yerini alacaktır.


    Gümüşdiken

    Krondor Krallığı'nda neredeyse bir yıldır huzur hüküm sürmektedir. Ancak bir gün, Hırsızlar Loncası'nın en genç ve yetenekli üyelerinden Eliuzun Jimmy, bir çatının üzerinde,
    Krondor Prensi'ni öldürmeyi amaçlayan bir Ölüm Loncası üyesine rastlar.
    Suikast girişiminden Jimmy'nin yardımıyla kurtulan Arutha'yı, daha zor günler beklemektedir; düğün günlerinde Prenses Anita zehirli bir oka hedef olur. Arutha onu kurtarabilecek tek şey olan Gümüşdiken'i bulmak için yollara düşer.
    Bu yolculukta Arutha ile sadık yoldaşları, her adımda büyüyen bir tehlikeyi göğüslemek zorundadırlar. Büyücü Pug ise Arutha'nın canına kasteden gücü ararken, en derin korkularının bile ötesinde bir düşmanla karşılaşır...

    Krondor Dünyasından Gediksavaşları Efsanesi
    "Yıllardan sonra yazılmış en iyi fantazya serisi. Yazarını, Tolkien'in tahtına çıkartıp, orada oturtmayı sağlayacak denli başarılı bir eser."
    Dragon

    Sethanon'da Karanlık

    Midkemia'da şer bir rüzgar esmektedir. Kara birlikler Adalar Krallığı'nı ayaklar altında çiğneyerek uğursuz büyüler köle etmek üzere toplanmıştır. Düzen ile Kaos arasındaki nihai savaş, Sethanon adlı kentin yıkıntıları arasında başlamak üzeredir.

    Milamber olarak da bilinen büyücü Pug'ın zamanın şafağına doğru, yüreklere korku salan, tehlikelerle dolu yolculuğunu yaparak bin dünyanın yazgısını değiştirmek üzere kadim ve dehşet verici Düşman'la karşı karşıya gelmesinin zamanıdır artık...


    Yorumum:Ne desem az.İlk başta yazarı tanımamam ve kitabın isminden dolayı pek bir beklentim yoktu ama alacak başka bir şey bulamadığımdan almıştım.Sonra okudukça yazara ve kitaba hayran kaldım.Hatta bazen kitabı kapatıp düşündüm adam burayı nasıl yazmış diye.Adamın anlatış tarzı kesinlikle sıkmayacak aksine beş yüz küsür sayfanın her bir sayfasında eğlendirecek bir tarz.Maceranın arasına komik diyalog ve olaylar çok güzel ilave edilmiş ve yazarın oluşturmuş olduğu karakterler çok neşeli ve hoş.Gerçeğe yakın ama bir o kadar da uzak.(Okuyunca anlayacaksınız )Yazar aynı zamanda bazı yerlerde diplomatik ilişkiler ve siyaseti anlatmış ve bunu okadar kusursuz yapmış ki oradaki karakterlerde şimdiki siyasetçilerin bazı yanlarını görebiliyorsunuz.Yani sonuç olarak montunuzu üzerinize geçirin paranızı cebinize atın ve en yakın kitapçıya koşun.Hem de hemen!Bunu okumadan geçirdiğiniz her saniyeye yazık!

    Arkadaşlar gerçekten vaktim yok bu yüzden ne kapak resmi koyabildim ne de başka bir şey bu seriyi okuyanlar bu başlık altına koyarlarsa sevinirim.



  • yok mu başka okuyan bu seriyi
  • Gediksavaşları en sevdiğim seriler arasındadır. Fakat Gediksavaşlarının Ardından ve sonraki serileri hiç tavsiye etmem. Yazarın üslubunu gerçekten çok akıcı. Komik diyologlarda kitabların sonlarında toplanmış ve çok hoş gercekten. Ama ne kadar sevsemde Pug karakteri özellikle Ejderha Mızrağındaki Raistlini okuduktan sonra bana çok yavan ve içi boş geldi. Hiç bir azim ve ya hırs belirtisi göstermeden her yere iyilik saçan bir büyücünün bu kadar kudretli olmaması lazım bence.
  • Raistlin'in karizması ayrıdır, Milamber'inki ayrıdır hocam. Ama ben de sana katılıyorum, bu serinin ardından gelen Krondor Serisi'ni ve diğerlerini ben de başarılı bulmadım. Ama bu 4 kitap için harika diyerek herkese tavsiye edebilirim.
  • Gedik savaşları ve bu seriyi takip eden diğer kitapları okudum yazarın savaş betimlemeleri mükemmel
  • o seri bu akdarla sınırlı olmaması gerek tam sırasını yazmak gerekırse ;


    Gedik Şavaşları Efsanesi

    Yazar : Raymon E.Feist
    Tür : Fantastik Kurgu
    Yayın Evi : Artemis Yayın Evi

    Bilgi : 13 kitaptan olusan bir seri ( 4 gediksavasları efsanesi , 1 gedik savasları dunyasından ,3 Krondor serisi , 4 Yılan Savasları Efsanesi )

    1. Kısım Gedik Savaşları

    Büyücü ( Çırak )
    Büyücü ( Usta )
    Gümüşdiken
    Sethanonda Karanlık

    2. Kısım Ara Kitap ( Gedik Savasları Dunyasından )

    Kralın Krosanı


    3. Kısım Krondor ( Gedik Savaslarının Ardından)

    Ihanet
    Karanlık Katiller
    Tanrının Gözyası


    4. Kısım Yılan Savasları

    Karanlık Kralicenın Golgesı
    Tüccar Prensın Yukselısı
    Iblıs Kralın Ofkesı
    Kırık Tacın Parçaları

    tum serı bu kadar degıl aslında 1 kıtap daha var ama bulamadım o yuzden sıralamadakı yerını bılmedıgım ıcın yazmadım ama okumanızı sıddetle tavsıye ederım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 15 Mart 2009; 16:39:22 >
  • Bütün seriyi okudum baştan sonra...

    İlk 4 kitp harika denecek kadar iyiydi.. Gedik Savaslarının Ardından serisinde ise gördümkü özellikle aksiyon içeren olaylardaki nlatım birbirini çok tekrarlar hale geldi... o yüzden sıkıcı oluyor birsüre sonra.. senaryo fena değil ordan biraz kurtarıyor.. Yılan Savaşları ise ikinci seridende kötü... Raymon aasla bir salvatore olamaz işte bu yüzden çünkü hayalgücü sınırları o kadar geniş değil...

    Genede ilk 4 kitap ı fantastik tür okuyan herkese tavsiye ederim...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Barbar

    Bütün seriyi okudum baştan sonra...

    İlk 4 kitp harika denecek kadar iyiydi.. Gedik Savaslarının Ardından serisinde ise gördümkü özellikle aksiyon içeren olaylardaki nlatım birbirini çok tekrarlar hale geldi... o yüzden sıkıcı oluyor birsüre sonra.. senaryo fena değil ordan biraz kurtarıyor.. Yılan Savaşları ise ikinci seridende kötü... Raymon aasla bir salvatore olamaz işte bu yüzden çünkü hayalgücü sınırları o kadar geniş değil...

    Genede ilk 4 kitap ı fantastik tür okuyan herkese tavsiye ederim...


    Son tavsiyende sana katılıyorum forumdaş, fakat Salvatore'u abartmaktasın. İyi, güzel yazardır oturmasını kalkmasını bilir, fakat hayalgücü aşmamıştır. Normal seyrindedir. Ayriyetten fryi ne kadar geliştirip popülerleştirmiş olsada bu diyarın yaratıcısı o değildir. Ed Greenwood amcamızdır.( Sende biliyorsundur mutlak). İlk 3 kitap gayet akıcı, ilginçtir, boşu boşuna bestseller olmamıştır muhakkak fakat, Salvatore kara elf 3 lemesinden sonra sıkıcı bir yazara dönmüştür maalesef. Drizzt gibi aşırı ütopik bir karakterin sürekli derte düşüp son anda kurtulması veya arkadaşlarını kurtarması bi yerde baymaktadır, kal getirmektedir.

    Açıkcası GedikSavaşları Efsanesini geçtiği evreni kim yarattı bilmiyorum. Fakat araştırmalarımdam karşıt bir sonuç çıkmadığı için Raymond E. Feist olduğunu varsaymaktayım. Ki bu da yaratıcılık yarışmasında onu Salvatore dan öne çıkarmaktadır.

    Ha şunu diyebilirsin, 'Salvatore amcamızın yazdığı savaş sahneleri hiç bir seride yoktur'. Herkesin tarzı farklıdır , ama bi yerde haklısın der susarım.
  • 1. kitabı yeni okumaya basladım ve vizelerim olmasına rağmen başımı kaldıramıyorum gerçekten cok güzel ve akıcı bir dil kullanmış...
    inşallah devamında bunun kadar güzel gelir...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: demonwashere

    1. kitabı yeni okumaya basladım ve vizelerim olmasına rağmen başımı kaldıramıyorum gerçekten cok güzel ve akıcı bir dil kullanmış...
    inşallah devamında bunun kadar güzel gelir...


    bende 1. kitabını okumaya başladım. güzel gidiyo
  • ya anlamadıgım bir sey var adamın sitesini inceleyince gedik savaşları dizisi 3 kitap iken bizde 4 kitap resmen basımevi bizi ticaret tuzagına cekiyor :S
  • butun serıyı bıtırdım,
    Turkçeye cevrılen sıralama şu şekilde ;

    Büyücü (Çırak)
    Büyücü (Usta)
    Gümüşdiken
    Sethanonda Karanlık

    İhanet
    Kiralık Katiller
    Tanların Gözyaşı

    Asilkan Prens
    Kralın Korsanı

    Kırık Tacın Parçaları
    Karanlık Kraliçenin Gölgesi
    Tüccar Prensin Yükselişi
    İblis Kralın Öfkesi

    bunların tamamını okudum ancak daha sonrada çıkan,

    İmparatorluğun Kızı
    İmparatorluğun Hizmetkarı
    İmparatorluğun Hanımefendisi

    3 leömesı var bunun hakkıdna bır bılgım yok,
    kısacası yayın evının yaptığı bır hata yok..
  • bu büyücü romanı süper ya askerlim son sorisine kadar okudum harika bi roman sanki romanın içinde onunların arasında gibiydim her okudum cümleden büyük bir heycan içindeydim nöbet tutarken acaba ne olcak pug daha güclü olcakmı tomas valheruyu kontrol edebilcekmi arutha jimyle ne gibi sorunlar yaşayacak diye içim içimi yerdii en sonunda bitirdim tüm serileri okudum herkese tavsiye ederim
  • Bende seriye yeni başladım büyücü usta kitabındayım.Gümüş dikeni de aldım.Bitirdiğimde hala güzel olduğunu düşünüyor olursam diğer kitapları da almayı düşünüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Knisath

    Bende seriye yeni başladım büyücü usta kitabındayım.Gümüş dikeni de aldım.Bitirdiğimde hala güzel olduğunu düşünüyor olursam diğer kitapları da almayı düşünüyorum

    Gümüşdiken gibisi var mı şu alemde ya? En güzel kitabıdır serinin. Çok geç... Ona başladın mı, hiç bırakamazsın artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Şuga

    quote:

    Orijinalden alıntı: Knisath

    Bende seriye yeni başladım büyücü usta kitabındayım.Gümüş dikeni de aldım.Bitirdiğimde hala güzel olduğunu düşünüyor olursam diğer kitapları da almayı düşünüyorum

    Gümüşdiken gibisi var mı şu alemde ya? En güzel kitabıdır serinin. Çok geç... Ona başladın mı, hiç bırakamazsın artık.

    Öyle diyorsunuz ama Zaman çarkına başlamaya bir türlü kıyamıyorum.Ucundan biraz başladım ve bıraktım korkuyorum ki tam anlamıyla kendimi kaptırırsam devasa tuğla kılıklı oldukça masraf yaptıracak seriyi de kütüphaneme ekleyecek olmam.Ondan sonrada sağlam seriye sahip bir roman serisi bulamayacak olmam da beni korkutuyor çünkü ejderha mızrağı gibi uzun soluklu bir serinin temel kitplarını ve yan kitaplarından birçoğunu okudum.Warcraft diablo moonrock teckla unutulmuş diyarlar kara kule serisi ve daha bir çok fantastik kurgu romanları elimden geçti.Şu anda okumadığım bir zaman çarkı serisi bir de gedik savaşları var piyasa da iyi olarak tabir edilen serilerden.

    Neyse okumanın sonu yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Knisath

    quote:

    Orijinalden alıntı: No Şuga

    quote:

    Orijinalden alıntı: Knisath

    Bende seriye yeni başladım büyücü usta kitabındayım.Gümüş dikeni de aldım.Bitirdiğimde hala güzel olduğunu düşünüyor olursam diğer kitapları da almayı düşünüyorum

    Gümüşdiken gibisi var mı şu alemde ya? En güzel kitabıdır serinin. Çok geç... Ona başladın mı, hiç bırakamazsın artık.

    Öyle diyorsunuz ama Zaman çarkına başlamaya bir türlü kıyamıyorum.Ucundan biraz başladım ve bıraktım korkuyorum ki tam anlamıyla kendimi kaptırırsam devasa tuğla kılıklı oldukça masraf yaptıracak seriyi de kütüphaneme ekleyecek olmam.Ondan sonrada sağlam seriye sahip bir roman serisi bulamayacak olmam da beni korkutuyor çünkü ejderha mızrağı gibi uzun soluklu bir serinin temel kitplarını ve yan kitaplarından birçoğunu okudum.Warcraft diablo moonrock teckla unutulmuş diyarlar kara kule serisi ve daha bir çok fantastik kurgu romanları elimden geçti.Şu anda okumadığım bir zaman çarkı serisi bir de gedik savaşları var piyasa da iyi olarak tabir edilen serilerden.

    Neyse okumanın sonu yok

    Zaman Çarkı serisine girişmek için hem bol zaman hem de kabarık cüzdan gerekiyor. 5 e kadar gelebildim ben, sonrasında hem kitap başı 60 lira vermek çok koyduğundan hem de, yazarın ister istemez kendini tekrar etmeye başlamasından dolayı bıraktım gitti. Mutluyum valla. Ne zaman ki, piyasa da okumadığım eli yüzü düzgün fantastik kitap kalmaz, o zaman tekrar başlarım heralde. Salla şimdi Zaman Çarkını. Gediksavaşlarıyla devam et, ya da Yerdeniz serisine bir göz at. Elenium serisi de çok bombadır. Yerdenize göre daha dalgalı daha keyifli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Şuga

    quote:

    Orijinalden alıntı: Knisath

    quote:

    Orijinalden alıntı: No Şuga

    quote:

    Orijinalden alıntı: Knisath

    Bende seriye yeni başladım büyücü usta kitabındayım.Gümüş dikeni de aldım.Bitirdiğimde hala güzel olduğunu düşünüyor olursam diğer kitapları da almayı düşünüyorum

    Gümüşdiken gibisi var mı şu alemde ya? En güzel kitabıdır serinin. Çok geç... Ona başladın mı, hiç bırakamazsın artık.

    Öyle diyorsunuz ama Zaman çarkına başlamaya bir türlü kıyamıyorum.Ucundan biraz başladım ve bıraktım korkuyorum ki tam anlamıyla kendimi kaptırırsam devasa tuğla kılıklı oldukça masraf yaptıracak seriyi de kütüphaneme ekleyecek olmam.Ondan sonrada sağlam seriye sahip bir roman serisi bulamayacak olmam da beni korkutuyor çünkü ejderha mızrağı gibi uzun soluklu bir serinin temel kitplarını ve yan kitaplarından birçoğunu okudum.Warcraft diablo moonrock teckla unutulmuş diyarlar kara kule serisi ve daha bir çok fantastik kurgu romanları elimden geçti.Şu anda okumadığım bir zaman çarkı serisi bir de gedik savaşları var piyasa da iyi olarak tabir edilen serilerden.

    Neyse okumanın sonu yok

    Zaman Çarkı serisine girişmek için hem bol zaman hem de kabarık cüzdan gerekiyor. 5 e kadar gelebildim ben, sonrasında hem kitap başı 60 lira vermek çok koyduğundan hem de, yazarın ister istemez kendini tekrar etmeye başlamasından dolayı bıraktım gitti. Mutluyum valla. Ne zaman ki, piyasa da okumadığım eli yüzü düzgün fantastik kitap kalmaz, o zaman tekrar başlarım heralde. Salla şimdi Zaman Çarkını. Gediksavaşlarıyla devam et, ya da Yerdeniz serisine bir göz at. Elenium serisi de çok bombadır. Yerdenize göre daha dalgalı daha keyifli.

    Yerdeniz beni kesmedi ama Elenium u ilk defa sizden duydum bir göz atarım ona.
  • http://urun.gittigidiyor.com/kitap-dergiler/fantastik-seri-kitaplar-roman-56782258

    bak burada çok uygun fiyata satıyorlar
    kaçırma derim bu seriyi
    ben okurken zamanın nasıl geçtiğini anlayamadım
  • Herkese selam; seriyle yeni tanıştım ve iki günde ilk kitabı bitirdim. ve hemen internetten diğer kitapları sipariş ettim. Fakat tüm aramalarıma rağmen serinim 3. kitabı ''Gümüşdiken'' i bulamadım. 2. kitap bitmek üzere biri bana yardımcı olsun lütfen, İzmir de oturuyorum nerede bulacağımı bilen yada ikinci el satmak isteyen olursa çok sevinirim, şimdiden teşekkürler...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.