Şimdi Ara

subwoofer yardım (tda2030a)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar öncelkle selamlar bi kaç hafyadır forumu inceliyorum çok hoşuma gitti yazdıklarınızı okuyorum gerçekten çok iyi bende çok meraklıyım elektroniğe.şimdi kayıt oldum umarım benimde size yardımlarım dokunur.

    evde kullandığım 5.1 ses sisteminin woofer çıkışını yanlışlıkjla kısa devre yaptım ve içinden bi patırtı geldi açtığımda tda2030a diye bi entegrenin patlamış olduğunu gördüm.bugün ise aynı devredeki entegreyi yanan entegreyi söküp onun yerine taktım fişe takınca koku geldi ve tahmin ediyoru o taktığımda yandı ne yapmam gerekir entegreleri değiştirsem çalışırmı yoksa başka parçalarda yanmış olabilirmi ?



  • Başka parçalarda yanmış olabilir. Buradan bunları tahmin etmek zor. En iyisi bir tamirciye götürünüz.

    Saygılar...
  • Entegreye direnç,transistör gidiyorsa onların değerlerini kontrol edin en son sağlam entegreyi takın.Eğer elektronik biliginiz yok ise işi bilene gösterminzde fayda var.
  • tda 2030 entegresini ve onun yakınlarında bulunan 7812 entegresini ve bu entegre yakınlarında bulunan 1n4001 diyodunu değiştirin ve daha sonra çalıştırın sorun çözülecektir. bu durumda tamirciye yönlendirmenin yanlık olduğunu düşünüyorum. sonuçta problemleri paylaşmak ve çözmek için buralardayız.... bu arada sorun belirtirken ppcb nin resimleri herzaman faydalı olur...
  • teşekkür ederim hepinize tda2030a entegrelerden 2 tane aldım çünkü uyazdığım gibi biri patlayınca devredeki başka tda2030u söküp patlayanın yerine takmıştım.takınca çalışmamıştı ve o taktığım entegrede aşırı derecede ısınmıştı onunda arızlandığını düşünüp aldığım yeni entegreleri taktımfakat yine çalışmadı sanırım o dediğiniz parçalarıda alıp denemeliyim.onları değiştirmediğim için yeni taktığım entegrelerin yanma ihtimali varmıdır ? şimdiden teşekkür ederim
  • http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/25043/STMICROELECTRONICS/TDA2030.html
    linkden typıcal aplication' a bir bak ve kontrol et eğer senin devrendede 1n4001 diod'lar varsa beslemeye ters olarak takılmış olanlar bunları ölçme gibi bir olanağın varsa bir bak. illa 4001 olmasına gerek yok 4007'ye kadar yolu var hepsi senin devrende çalışır.
  • aynı olay banada olmuştu bn yeni ses sitemi aldım ama tabi seninki olablecek bişey herhalde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.