Şimdi Ara

80 Gb lık diski 2 adet 40 Gb lık disklere nasıl klonlarım??????????

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar elimde 80 gb lık bir dik var ve ağzına kadar dolu bu diski iki adet 40 gb lık diklere nasıl klonlarım yada iki adet 40 gb lık dikleri nasıl tek diskmiş gibi gösterebilirim makinaya bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum
    Not Norton Ghost 2003 Norton Ghost 9 ve true image gibi programları kullandım olmuyor



  • Ciddiyim. Koloyca cözülebilecek bir sorun. Yanlız sorununu tam olarak yazmamışşın ona göre cevap yazmak isterim. Ne yapmak istediğini tam olarak anlamış değilim. Aklıma gelen alternatifler...
    1- 80 GB harddiski ikiye bilmek istiyorsun ama bunu yaparken üzerindeki bilgiler kaybolmasın diyorsun. Yanlış hatırlamıyorsan PartitionMagic programı işini görecektir.
    2- 80 GB harddiskinden başka 2 adet 40 GB diskin var. 80GB diskin yerine bu iki 40 GB harddiski kullanmak için 80 GB harddiski bu iki 40GB harddiske kopyalamak ve iki 40 GB harddiski tek bir 80 GB olarak görmek istiyorsun. NTFS dosya sisteminde ikinci 40gb harddiski birinci 40gb harddiskteki bir dizinin yolu olarak kullanarak birinci harddiski 80 GB boyunda kullanabilirsin. Tabi 80GB harddiskinin dosya sistemide NTFS olmalı. Eğer değilse ve kullandığın işletim sistemi NTFS yi tanıyorsa kolayca çevirebilirsin.
    3- 80GB diskteki bilgileri başka bir en az ikinci 80GB diske taşımak(daha doğrusu klonlamak) istiyorsun ama bunu yaparkende ikinci 80GB diski birinci 80GB(yani ana ) diskin yanında değil bunun için iki adet 40 GB diski arada kullanmayı düşünüyorsun. Norton ghost klonlama yapmadığı içinde takılıyorsun. Linux da dd komutu var. Dikkat dd komutu dolu bir silah gibidir, bankada soyabilirsin bankada koruyabilirsin. Yani asla bilmeden kullanma. Bu biraz usta işidir ama hemen telaşlanma linux bilen birini bulman zor değil. Bilgisayarcıları dolaş, mutlaka bilene rastlarsın. Nasıl yapılacağını anlatmıyorun zira hata yaparsan bilgilerin uçabilir.
    4- 80 GB harddiski 2x 40GB boyutunda saklamak istiyorsun. Ne bileyim 40GB yazabilen DVD-RW vb. olabilir. Ama biraz zor tabi....
    eeeeee hangisi?




  • 80 gbyte hard diskinin clon kopyasınımı almak istiosun yoksa içinde ki bilgileri mi yedeklemek istiosun. Eğer içindeki bilgileri yedeklicem diorsan hard diskinin birini slave hard disk olarak tak kopyala onun içine
  • Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki çok kazık soru sormuşsun.
    Disk eğer iki partation ise 40gb c 40gb d gibi norton ghost ile olay çocuk oyuncağı bende yanlış hatırlamıyorsam 7.1 versiyonu vardı onunla bile oluyordu.bide ghostta sıkıştırma özelliği var bildiğin gibi eger bmp txt gibi sıkıştırılmamış dosyaların varsa (yani sıkıştırılınca çok daha az yer kaplayan) 40gb lık tek diske bile sığabilir.
    eğer disk tek partition ise partation magic ile 2 partitiona ayır diyeceğim ama öyle ağzına kadar dolu diski bira zor ayırır kanımca.sonra yukarda anlattığımla olayı bitirirsin.
  • iki hdd yi tek disk gibi göstermen için sata olmaları ve anakartının raidi olması gerek. 80 gb lık dolu hdd ni 1. ıdeye tak. 40 lık olan 2 adet hdd ni 2. ıde ye tak. windows u aç ve bilgilerini istediğin gibi kopyala/ aktar. başka birşeyse sorduğun daha açık yaz ona göre cevap yazalım. kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.