Şimdi Ara

Yurt dışından gelen çağrıları iptal etme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
31.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yurtdışından gelen çağrılar nasıl iptal edeceğiz. Benim yurtdışını aramımı demiyorum bana geleni



  • Yok mu yardım edecek kimse
  • up
  • Ya yok mu YARDIM EDECEK KİMSE
  • ya sanki var gibi geliyo, yurt dışı aranma ve aramayı iptal etme tam bilmiyorum ama , onlinve işlem merkezinden bi bak, olmadı 500 u ara
  • 500 arayıp bi saat ohh be demesini dinlemek istemiyorum ya başka yolu yok mu
  • bana dün bulgaristandan çağrı geldi ve bugünde hiç durmadan geliyo... bunalttılar ne yapıcaz bu konu hakkında... dün cevap vermemiştim ama bugün şiddetini artırarak çoğalmaya başladı çağrılar...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: karantina61

    bana dün bulgaristandan çağrı geldi ve bugünde hiç durmadan geliyo... bunalttılar ne yapıcaz bu konu hakkında... dün cevap vermemiştim ama bugün şiddetini artırarak çoğalmaya başladı çağrılar...



    bu tür konuları şikayetvar.comda dile getirelim sanırım gsm operatörleri çözüm bulacaklardır
  • Katılıyorum sana arkadaşım bunu engellemenin bir yolu olmalı
  • Yurtdışından gelen çağrılar ve aramalar verizone call arama olarak adlandırılıyor ve kesinlikle cevaplamamanızı tavsiye ediyorum.Aynı durum benimde başıma geldi ve araştırmalarım sonucunda bu numaralar sahtekarlık için kullanıldığı bilgisine ulaştım.Yabancı birçok forumdada bu konular tartışılıyor ve bir takım uyarılarda bulunuluyor.Nedir bu uyarılar.

    Bu çağrılar ve aramalar uluslar arası proxy şebekelerinden yapılan aramalardır ve ülke kodlarına bakıldığı zaman herhangi bir ülkeden aranmış olarak gösterilir ama asıl arandığı yer belli olmaz proxy number olduğu için.Bu aramalara ve çağrılara cevap verildi zaman ne olabilir ? Hattınız şayet faturalı ise ay sonunda kabarık bir fatura ile karşı karşıya kalabilirsiniz yada kontörlü isede köntörler su gibi akar.

    Çözümü ise ben operatörü aradığımda bana savcılığa başvurmam gerektiğini ve savcılığın konu ile ilgileneceğini belirttiler.Her ne kadarda ben operatöre benim numaramın sizin tarafınızdan izlenilmesini (yani gelen aramalar tarafını) istiyorum desemde bana verdikleri yanıt oldukça komikti.Bana söyledikleri kelimeler : Beyefendi bizim bu şekilde bir numara izleme olanağımız yok dediler olsa bile savcılık tarafından onay alınmadan bu şekilde bir hareket yapmamız mümkün değil dediler (hattın yasal sahibi olmama rağmen).

    Gerçi bunu müşteri hizmetlerini aradığımda görüştüğüm bayanın bilgisizliğine verdim ama sonuçta ne kadarda bilgisiz olsa dahi bunlardan bi haber olmaması gerekiyor ve bu konuyu kendilerine lanse ettirdiğimde beni tam 25dk ara ara beklemelerle telefonda beklettiler.Telefonların menülerinde bu arama kısıtlama yada gelen arama kısıtlama özellikler mevcut ama operatör tarafından belirlenen şifre istemektedirler operatöre sorduğunuz zaman bu şifreyi henüz bu tür bir uygulamanın olmadığını dile getiriyorlar.
    Gerçekten tr deki operatörler gelişmiş diğer avrupa-amerika ve uzakdoğu ülkelerindeki operatörlerden oldukça gerideler ve uzun sürede gelişimini tamamlayamayacak gibi gözüküyorlar.Yptıkları ise saşma sapan kampanyalarla vatandaşın gözünü boyamak.

    Neyse bu yurtdışından gelen aramalara bakmamanızı tavsiye ederim (tanımadığınız yurtdışı aramalar hariç)...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LunarGuardian -- 27 Şubat 2009; 17:57:06 >
  • Turkcell + nokia e 50 için

    Menü - Araçlar - Ayarlar - arama engelleme - kendi ülkeniz dışından yurtdışı aramaları (knd. ülk. dış. yrtd. ar. kısaltmasıyla geçiyor )

    etkinleştiri seçip Turkcell in sitesiden öğrendiğimizhttp://www.turkcell.com.tr/bireysel/servisler/asistan/cagriKisitlama (default şifrenin 0000 olduğu) şifreyi giriyoruz.

    böylelikle yurtdışından gelen +90 haricindeki tüm aramaları engellemiş olduk.

    hayırlı olsun
  • Merhaba arkadaşlar, başlığa 9 yıllık bir hort olacak ama Son bir aydır cep telefonuma Afrikadan , Chad'dan bir saniyelik çağrılar almaktayım. Çok rahatsız edici bir durum. Her gün birkaç kere arıyorlar. Turk telekom müşteri hizmetlerini aradım cebe gelen yurtdışı aramalarını engelleme hizmetleri yokmuş.
    Bu konuda kesin bir çözümü olan var mı (herhangi bir uygulama kurmadan )?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhammed cy

    Merhaba arkadaşlar, başlığa 9 yıllık bir hort olacak ama Son bir aydır cep telefonuma Afrikadan , Chad'dan bir saniyelik çağrılar almaktayım. Çok rahatsız edici bir durum. Her gün birkaç kere arıyorlar. Turk telekom müşteri hizmetlerini aradım cebe gelen yurtdışı aramalarını engelleme hizmetleri yokmuş.
    Bu konuda kesin bir çözümü olan var mı (herhangi bir uygulama kurmadan )?
    Aynisini ben de yasiyorum hocam. 3 sn suren aramalar surekli engelliyorum, farkli numaralardan aradiklari icin engellemek bir ise yaramiyor. Komple Çad'i engelleyecek bir sey lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tur1st kullanıcısına yanıt
    Çözüm numara değiştirmek.

    Numara değiştirmek başlangıçta sıkıntılı ancak bahsedilen problemin giderilmesi için kesin çözüm..
  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    Numaraya bagli cok fazla hesap vardir hocam bir de arada unuttuklarim vs bankalar. Su aralar aramiyorlar bayagi da engelledim zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tur1st kullanıcısına yanıt
    Ben normalde 3 hat kullanırım;

    1. Hat bankalar ve iş başvuruları için kullandığım

    2. Hat Arkadaşlarıma ve güvendiğim kişilere verdiğim

    3. Hat gereksiz insanlar ve orada burada numara özellikle de reklam için isteyenLer. Kısa dönem arkadaşlıklar içinde bu hattı kullanırım.

    3 hat kullanmak için bu düzeni oturtmak benim 2-3 yılımı aldı.
  • Telekom gizli oyunlar ve değişiklikler yapıyor. Mesela sizin arayıpta ulaşamadığınız veya size sabit hattınızdan ulaşamayan kişiler için tecrübe ile sabit olmak üzere söyleyeyim: Online İşlemler'e girip Arama Yönü İzin ayarlarınıza bakın. Hiçbir uyarı vermeden ve ben hiçbir şekilde talep etmediğim halde ayarlar kendiliğinden değişmiş. Dikkat edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 5 Mayıs 2018; 23:59:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.