Şimdi Ara

Playstation 3'ün sürücüsü blu-ray'i otomatik almıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet almıyor. Hani normalde blu-rayi içeri doğru hafif koyduğumuzda sistem otomatik olarak alır oynarız, işte bu olay bende bugünden itibaren olmamaya başladı. Olay akışıda aynen şu şekilde, Metal gear solid 4 oyunun blu-rayini koldan eject diyerek çıkardım ondan sonra yeni oyunu takmak istediğimde playstation 3 hareketsiz kalıyor bir işlem yapmıyor, daha doğrusu blu-rayi takmaya çalışırken, blu-ray çıkarma tuşu yanıyor. Biraz karışık gelmiş olabilir, fakat şu anda bıkkın bir durumdayım. Bu olayı çözebileceğim bildiğiniz bir yer var mı?



  • Allah Allah daha öncesinde hiç böylesini duymamıştım.. Peki PS3'ün normalde BD yi döndürerek mi yoksa düz mü alıyordu??
  • Mekanizmada sorun olmuş görüldüğü kadarıyla. Garantili değilse cihazı açıp bakabilirsin.
  • dostum senin olayın aynısını ben ps3 de değil .. PIONER müzik setimde yaşadım sorun diski hep iterken kendi icine alıyordu ve daha sonra diski icine almaz ve ittiğimde yarıda takılı kalıyordu seti söktiğümde makanizma cok tozlanmış kızağın hareketli kısmı sıkışır durumda kalmış temizleyince düzelmişti.. ps3 ün hareket mekanizmasıda bu şekilde tozlanıp diski cekmeyeri tozlanmış ola bilir veya hareket mekanizmasının motoru arzalanmış ola bilir.. garantisi yoksa icini acıp baka bilirsin garantisi varsa eğer garantiye gönder hic uğraşmadan... eğer yoksa söylediğim gibi üst kapağı sök makanizmanın herek noktalarına bak eğer motor arzalandıysa 10 tl kadar motoru bulup yapman kolay sorun farklıysa ozaman işin ehline gitmen lazım iyi günler..
  • aynı sorunu ben arabadaki cd playerda yaşadım, yetkili servisine götürdüğümde oradaki tamirci bana bunlara cd'yi verdikten sonra iteklemeye devam etmeyeceksin eğer edersen içinde tırnak var o kırılıyor demişti, sanırım seninkide böyle bir sorun, bu işten anlayan birisine göstersen iyi olur.
  • arkadaşım ps3 e iteklemeden girmiyorki
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hougras

    arkadaşım ps3 e iteklemeden girmiyorki

    dostum itmeden eğer blu-ray yuvasına sadece ucunu görecek şekilde bırakırsan ,mekanizma kendi çekiyo içine cd,yi.
    itmene gerek yok yani
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mr_Beyaz

    aynı sorunu ben arabadaki cd playerda yaşadım, yetkili servisine götürdüğümde oradaki tamirci bana bunlara cd'yi verdikten sonra iteklemeye devam etmeyeceksin eğer edersen içinde tırnak var o kırılıyor demişti, sanırım seninkide böyle bir sorun, bu işten anlayan birisine göstersen iyi olur.


    aynen oyle. cdyi yarısına bile gelmeden zaten dondurerek alıyor bu yuzden sonuna kadar ittirmeye gerek yok.
    zaten herhalde dünyada tekiz bu konuda normal cdrom'u bile acma kapama dugmesinden degil, ittirerek takarız.
  • arkadaşımla konuştum da yabancı forumlarda görmüş o da bu olayı...

    son güncelleme sonrasında 60 GB lik PS3 lerde bu sorun oluşmuş ve son güncellemyi silip bir öncekine dönünde problem halloluyormuş, yine de hallolmazsa o zaman problem büyük demekmiş ve donanımsal bazı şeylerin değiştirilmesi gerekebilirmiş...
  • iteklemeden derken köküne kadar ittirmekten bahsetmyorum tabii yarısına kadar sokunca alıyor iteklemeden almıyor dememde ki maksat xboxta eject tuşuna basınca alıyor ama ps3 de farklı mekanizma var cd yi biraz itiyoruz gerisini alıyor. yani ayı gibi itenlerden değilim ve hiç bir zaman cdromu iterek kapatmadım hep tuşundan kapattım
  • Geçen iki gün içerisinde playstationı aldığım yere götürdüm ve işte bu sorunu onlara anlattım. Onlarda böyle bir sorunu ilk kez duyduklarından falan bahsettiler. Bir gün baktılar. Fakat yapamadılar aleti, şimdi ise platin elektronikte bakalım yapabileceklermi. Bir türlü anlamadım neden böyle birşey yaptığını bu aletin. İnternette yaptığım araştırmalarda bir kısım vatandaş software kaynaklı diyor bazıları bluray kaynaklı diyor, tam olarak ne olduğuda belli değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.