Şimdi Ara

Ram sıcaklığının aşırı artması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • CRUCIAL BALLISTIX TRACER LED 4 GB DDR2 800 MHz Ram kullanıyorum. Biraz hız aşırtma ile şu anda 1068 Mhz de çalışıyorlar. Fakat sıcaklıkları el değmeyecek kadar artmış durumda. Normalde nasıldı bilmiyorum ama. Bu sıcaklık normal midir yoksa OC yapıldığı için mi bu kadar artmış. Günlük kullanım ve bellek stres testlerinde herhangi bir sorun yok ama bazen oyundan atmalar başladı (GTA 4 oynarken). Başka bir sorun yaşamadım ama oyundan atmalar tam da oc sonrası başladı gibi geldi. Acaba bu sorun sıcaklığa bağlı olarak mı ortaya çıkıyordur? Ve bu sıcaklık Ramlere zarar verir mi?



  • Selamlar!
    Benim RAMlerime de OC çektiğim zaman çok ısınmaya başlıyor. Kaç volt veriyorsun? Kasa nedir? Hava akımını iyi ayarlaman lazım...
  • Standar 2 V ile çalışıyor daha fazla voltaj vermedim. fazlada 0.1 vermiştim ama sanırım sıcaklıktan sistem stabilitesini etkiledi sanırım. Sanırım bir ram soğutucusu almak gerekiyor bikaç model baktım ama pek de ucuz değiller. Önerebileceğiniz soğutucu var mı?

    Mesela

    Thermalright HR-07 Ram Cooler DD1/DD2

     Ram sıcaklığının aşırı artması


    Güzel ama 40 YTL gibi bir fiyatı var 1 tanesinin.

    Ve 4 tane ram takmak istersem kullanamam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labtek38 -- 3 Şubat 2009; 18:25:37 >
  • tracer'in kendi sogutucusu yeterli olur bence eger ramlerin uzerine 80mm bir fan eklersen.sogutucusunu cikarirsan garanti disi kalir gereksiz yani.2.2v olan tracerlerden kullaniyorsun sanirim.1068 icin 2.3v verdiysen o voltajda isinmasi normal.

    sogutucusuz bir ram icin sogutucu sordugunu varsayarak sunu gostereyim kullandim gayet guzel agir bir urun.

    http://www.sanalmarketim.com/urun/RS009/REVOLTEC-Ram-Cooler-Bakir-Platin-(Stok-1-Adet)

    80mm fan olmaz dersen su urun de olabilir ama bence 80-120 mm fan bir sekilde tuttur ramlere bakacak sekilde.

    http://www.mavibilgisayar.com/ud/11534
  • Kullandığım Ram bu. 2 v ta çalışıyor. voltaj ayarını oyomatikten 2 ye getirdim özellikle daha fazla voltaj çekmesin diye.


     Ram sıcaklığının aşırı artması



    Oyun sırasında yükleme ekranlarının normalden daha uzun sürmeye başladığını fark ettim. Şu anda bütün OC ları iptal ettim. Oyun yükleme süreleri çok düştü fakat işlemcinin de hızı düştüğünden FPS azaldı. Bunun yanında ram sıcaklıklarının da düştüğünü gözlemledim. En azından el yakmıyor. Şimdi acaba yüksek MHZ de çalışırken yüklemelerin uzun sürmesinin sebebi sıcaklık olabilir mi? yoksa zamanlamalar da değiştiği için mi bu olay oluyor. Resmini verdiğim soğutucuyu takmak için üzerindeki soğutucuyu çıkarmak mı gerekiyor? Direk üstüne takılamıyor mu acaba?
  • quote:

    Biraz hız aşırtma ile şu anda 1068 Mhz de çalışıyorlar.


    2.0v ile 1068 mhz mi yaptin simdi sen o aleti?2.0v versiyonlari 1050 mhz'de stabil en son 2 arkadas denedi soyledi onlarin dedigine gore soyluyorum.1068'de stabil olmaz oyun yukleme sureleri bu yuzden uzundur yoksa sicaklik yuzunden uzun surmez.komple iptal etme oc'yi biraz azalt 1000-1050 arasi yap bir daha dene.gosterdigin sogutucuyu takmak icin ramlerin sogutucusunu cikarman gerekir yoksa ise yaramaz ve takilamamasi lazim kalinlik yuzunden.agir hem o alet unut bence.senin sorun ramleri fazla zorlaman.1000 mhz'de dene sicakligina bak ramler buz gibi calismaz zaten sicaklik olacak biraz.ramlerin uzerine fan onerimi ben yenileyeyim etkili bir yontemdir.
  • Aslında ramlerin hızıyla pek ilgilenmiyordum ama işlemciyi yükseltirken bi baktım ramler uçmuş gitmiş hız. İntel Q9550 yi 3.8 civarına getirince ramler de o kadar oldu manuel olarak bir alt seviyedeki frekansa getirdim (900 lü bişeydi o da tam hatırlayamadım şimdi) ama sonuç pek değişmemişti. OC ile ilgili çok derin bilgimin olmadığını anlamışsınızdır. Fakat HD 4870x2 yüksek saat hızlarında daha iyi performans sergilediği için işlemciyi biraz yukarı çekmek istedim sadece. BUnun yanı sıra kuzey ve güney köprüsüne , ramlere verilecek fazladan voltajların hangi durumda uygulandığını ve ne gibi getiri ve götürüleri olduğunu, sıcaklıkların kaç dereceye kadar normal kabul edildiğini çok derin araştırmadım . Bu yüzden kurcalamak istemedim. Ben ramlere daha fazla voltaj vermeden sadece işlemciyi yukarı çekmek için FSB yi arttırarak (450x8.5 yaparak voltaj da 1,3 volt) ram frekansını da manuel olarak düşük seviyeye çeksem geçici olarak sorunuma çözüm olur mu? Asus P5Q Delux anakart kullanıyorum. Konu biraz dağılıyor ama neyse. Zaten çok vaktim olmuyor günlük bikaç saat oyun oynamak istyorum şimdilik sadece. Tavsiyelerinize uyup ramleri daha düşük frekansa alıcam.

    Edit: Şu an ramler 900 Mhz de ve sistem daha iyi çalışıyor. Oyun yükleme süreleri normale döndü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labtek38 -- 4 Şubat 2009; 0:41:43 >
  • overclock ayari neyi gerektiriyorsa o yapilmali stabil degerler icinde.kiminde 960 kiminde 900 bende 951 mesela ama islemci degisince o ayar da degisecek.carpan ben de dusurdum yoksa 1140 mhz olmasi gerekiyordu.1068 mhz stabil olmadiktan sonra ise yaramaz, stabil 900 mhz is gorur.ayarlari sonra degistirip deneyebilirsin ramlerin oluru 1050 dedigim gibi fark var mi diye bakmak istersen ama bence islemci icin optimal ayarsa 900 olarak kullan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.