Şimdi Ara

PANASONİC Klima Kullanıcıları Buraya...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
411
Cevap
6
Favori
55.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;
    Panasonic klima kullanıcıların bu başlıkta bilgi ve deneyimlerini paylaşmalırını istiyorum. Ben evimde CS-E15DKEW/CU-E15DKE- Soğutma: 3.080-17.200 btu/h - Isıtma: 3.080-24.440 btu/h Modelini kullanıyorum. Oldukca memnunum, zaten bu forumda da bazı başlıklarda bunu belirtmiştim.. Benim tek ve en önemli şikayetim yaygın servis ağının olmaması ve bilindik bir marka haline ülkemizde hala gelememesi... İthalatcı firma bu konuda çok yetersiz kalıyor.
    Kullandığım klima minimum ısıtmada 248watt ile 2100watt arası akım çekiyor. Benim saatim eski tip, tespit edebildiğim en düşük çekim 550watt/saat civarıydı tabi otomatiğe geçtiğini de hesaplarsak bu daha da düşüyor.
    Bu değerleri yakaladığım şartlar ise şöyle;
    Evin tüm cepleri açık, son kat üstü kremit çatı, altta boş bir daire var. yerler ağaç kaplama, izolasonsuz duvarlar. Odamın 2 çepheside çift cam pencereli ve 11m2. Dış sıcaklık -2 ile 0 arasıydı iç sıcaklık 22 derece, fan hızı otomatik, sessiz mod aktif olarak ayarlıydı. Akşam 16 gibi otomatik açılıyor gece 24-01 gibi kapatıyorduk. O ay fatura 65tl geldi. Zaten evimize normal olarak 40-50tl arası fatura geliyordu.

    Sizinde deneyimlerinizi paylaşmanızı öneriyorum...

    e-ion
    Panasonic tarafından geliştirilen 'e-ion' hava temizleme sistemi toz, virüs ve bakterileri yakalayarak filtre üzerine çekip inaktive eder.

    Patrol Sensor
    PATROL SENSOR, klima çalışırken veya çalışmazken, hava kalitesini kontrol eder ve ihtiyaç duyulduğunda havayı temizlemek için 'e-ion' sistemini devreye sokar.

    Inverter Kontrolü
     PANASONİC Klima Kullanıcıları Buraya...

    Panasonic inverter model klimalar yeni geliştirilen PFC(power-factor corrector)devresi sayesinde enerji beslemesinden meydana gelen elektrik kayıplarını en aza indirerek güç girişini maximuma çıkarır.

    Doğa Dostu Freon Gazı- R410A

    Sökülebilir ve Yıkanabilir Panel
     PANASONİC Klima Kullanıcıları Buraya...

    Kolayca yerinden sökülebilen iç ünite ön paneli, su ile yıkanıp temizlenebilir. Böylece klimanız hep ilk günkü görünümünü korur.

    Isıtmaya Sıcak Başlama
    Klimanızı sıcak konumda çalıştırmak için ilk açtığınızda ortama soğuk hava üflenmesini önleyerek, başlangıçta dahi sıcak üfleme sağlar.

    Powerful Modu
    Powerful tuşuna bir kere basmanızla cihaz, ekstra ısıtma veya soğutma gücü sağlayarak odanızın ısısını en kısa sürede istediğiniz konfor düzeyine ulaştırır. Özellikle eve yeni geldiğinizde veya banyodan çıktığınızda size konfor sağlayacak özelliklerden birisidir.

    Sessiz Mod
    Sadece bir tuşa basarak iç ünite çalışma sesini 3db kadar düşürebilirsiniz.

    Nem Alma Modu
    Oda sıcaklığını değiştirmeden ortamdaki rutubeti almanızı ve ideal rutubet seviyesine gelmesini sağlar.

    Otomatik Mod Seçimi
    Özellikle mevsim geçişlerinde ve ani sıcaklık değişimi olan bölgelerde sık sık mod değiştirmeyi önlemek ve bu işlemi kolaylaştırmak için sensörler oda sıcaklığını ve dış hava sıcaklığını periyodik olarak ölçer ve bu sıcaklıklara göre, ayrıca sizin kumanda üzerinden set etmiş olduğunuz sıcaklığa göre mikrokompüter en ideal mod seçimini kendiliğinden yapar.

    Auto Restart(Otomatik yeniden başlama)
    Elektrik enerjisi kesilip tekrar geldiğinde klimanız çalışma konumuna kaldığı yerden devam eder.

    Arıza Teşhis Fonksiyonu
    Klimanızda meydana gelebilecek birtakım arızalar, sizin ve servis elemanlarımızın işini kolaylaştırmak amacı ile kodlanarak kolayca görülmesini sağlar.

    Voltaj Dalgalanmalarına Uyum

    Uzun Borulama İmkanı

    Dış Üniteye Üstten Müdahele İmkanı

    Küf Tutmayan,Kolay Çıkartılabilir Filtre

    Koku Giderme Fonksiyonu

    24 Saat gerçek ON/OFF Timer Ayarı

    LCD Uzaktan Kumanda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eligible -- 26 Ocak 2009; 17:42:57 >



  • Allah kurtarsın

    şahane klima ama türküyede saglam ithalatçısı yok senelerdir panatekle aralarında sorun var şimdi o getiriyor bu getiriyor,inşallah arıza yapmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylezof -- 26 Ocak 2009; 22:05:28 >
  • Çok iyi klima oldugunu düşünüyorum.Araştırmalarımdan sonra Panasonicte karar kılmıştım ama Panatek arıza çıkarınca vazgeçtim.Türkiye ithalatçısı gerçekten berbat.O kadar kaliteli bir ürünü piyasada yeterince tanıtamadılar ve servis agları yok denecek kadar az.
  • Aynen sizlere katılıyorum. Cihaz on numara ama ithalatcı ilgisiz... Şuanda bir arıza olmadı inşaAllah' ta olmaz. Bulunduğum yer 5000 kişilik bir ilçe, elektrik çok dengesiz gelip gidiyor sık sık... Gerçi cihaz, elektrik dalgalanmalarına karşı korumalı diye belirtmişler ama ne kadar esnek onu bilemiyorum. Elektrik ani gelip gitmeleri için ne önerirsiniz tedbir açısından?
  • 10 KW regülatör ve özel korumalı priz.
  • Merhaba eligible arkadaşım, sendeki klimanın aynısından bende de var ama bendeki oda 25 m2 ve izmir de oturuyorum. Bana sorarsan 11 m2 oda icin bu klima çok fazla, ben 25 m2 de cok soğuklarda bile kesinlikle problem yaşamıyorum. Yaklaşık 10 sene ewwel 12 lik Panasonic klima almıştım 15 m2 icin ve inverter dğildi. Çalışmasından o kadar mevnun kaldım ki zaman ilerledikce diger odaya da klima almam icab etti ve Panasonic ten şamadım cünkü dediğim gibi ilk klimayı alalı 10 sene oldu ve çok şükür beni hiç üzmedi. Şimdi her iki klima da heman heman hergün çalişıyor ve ben cok mevnunum. Klima almayı düşünen arkadaşlara tavsiye ederim ama bildiğim kadarı ile fiyatı diğer iyi marka klimalara göre biraz tuzlu galiba ve arkadaşların bahsettiği distribütör olayına gelince kesinlikle haklı olabilirler ama dediğim gibi benim 10 senedir distribütör ile hiç işim olmadı. Keşke Panasonic klima sistemleri de Mitsubishi gibi servis ağı ve çoğalımı bol olsaydı ama ne yazıkki herşey her istediğimiz gibi olmuyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: by.technics

    Merhaba eligible arkadaşım, sendeki klimanın aynısından bende de var ama bendeki oda 25 m2 ve izmir de oturuyorum. Bana sorarsan 11 m2 oda icin bu klima çok fazla, ben 25 m2 de cok soğuklarda bile kesinlikle problem yaşamıyorum. Yaklaşık 10 sene ewwel 12 lik Panasonic klima almıştım 15 m2 icin ve inverter dğildi. Çalışmasından o kadar mevnun kaldım ki zaman ilerledikce diger odaya da klima almam icab etti ve Panasonic ten şamadım cünkü dediğim gibi ilk klimayı alalı 10 sene oldu ve çok şükür beni hiç üzmedi. Şimdi her iki klima da heman heman hergün çalişıyor ve ben cok mevnunum. Klima almayı düşünen arkadaşlara tavsiye ederim ama bildiğim kadarı ile fiyatı diğer iyi marka klimalara göre biraz tuzlu galiba ve arkadaşların bahsettiği distribütör olayına gelince kesinlikle haklı olabilirler ama dediğim gibi benim 10 senedir distribütör ile hiç işim olmadı. Keşke Panasonic klima sistemleri de Mitsubishi gibi servis ağı ve çoğalımı bol olsaydı ama ne yazıkki herşey her istediğimiz gibi olmuyor.


    Sn. by.technics, kiracı olduğum için başka bir eve çıktığımda yetersiz kalmasın diye almışken büyük bir şey alayım dedim. Zira şuan oturduğum evin toplam kullanılabilir alanı sadece 50m2. odalarda 10-15m2 arası...
    Ben klimayı Samsun'dan almıştım. Sanayi içinde makina malzemesi satan bir dükkan, dışarıdan klimayla alakalı birşey yok. İçer girip Panasonic klima sorduğumda ordaki müdür, beni önce oturttu, çay söyledi, nereden geldiğimi falan sordu. Sonra dediki " Bizi sanayide bulup bize direk Panasonic klima soruyorsa müşteri, demek gerçekten iyi araştırmış ve sonuçta Panasonic almaya karar verdiği için gelmiş demektir." dedi. " O nedenle Pansonic müşterisi özel müşteridir." dedi. Tabi ben bu lafları ticari olarak almıştım ama gerçektende 3 ay araştırdım, klimalarla ilgili hiç bir bilgi sahibi değilken bir çok şey öğrendim. Sonuçta fiyat, performan ve ürün kalitesi olarak Panasonic almaya karar vermiştim. Uzun uzun konuştuk bana " Biz sizi bir defa göreceğiz. Biz bu klimayı satarken sizi göreceğiz, servisimizde sizin evinize takarken sizi görecek dedi" gülüştük... Hatta ben olsun ben yinede sizinle sohbet için gelirim dedim ama gitmedim 2 sene oldu Panasonic klima konusunda neden pazarda geride kalıyor dedim. "Panasonic klima konusunda asla ucuza kaçamayan, kaliteden ödün vermeyen bir firma dedi. Diğer markalar gibi ekonomik seri çıkartmıyor. O nedenle ayakta kalabilmek için servis ve satış ağını bile daralttı" dedi. Tabi bu çok saçma geliyor bana, malına güveniyorsan ki 10 numara bir mal. Yap reklamını kampanyanı... Sanırım ithalatcı zayıf ve yetersiz... Yinede fiyat olarak en uygun klimaydı o dönem hesaplamıştım. İnşaAllah sorun çıkartmaz, uzun yıllar böyle kullanırım.
  • Kaça almıştınız klimayı?Ben panasonici ithalatçısı degişmesi durumunda almayı düşünüyorum.Pahalıda olsa hakkını veriyor bence.Taş gibi klima.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eligible


    [
    Sn. by.technics, kiracı olduğum için başka bir eve çıktığımda yetersiz kalmasın diye almışken büyük bir şey alayım dedim. Zira şuan oturduğum evin toplam kullanılabilir alanı sadece 50m2. odalarda 10-15m2 arası...
    Ben klimayı Samsun'dan almıştım. Sanayi içinde makina malzemesi satan bir dükkan, dışarıdan klimayla alakalı birşey yok. İçer girip Panasonic klima sorduğumda ordaki müdür, beni önce oturttu, çay söyledi, nereden geldiğimi falan sordu. Sonra dediki " Bizi sanayide bulup bize direk Panasonic klima soruyorsa müşteri, demek gerçekten iyi araştırmış ve sonuçta Panasonic almaya karar verdiği için gelmiş demektir." dedi. " O nedenle Pansonic müşterisi özel müşteridir." dedi. Tabi ben bu lafları ticari olarak almıştım ama gerçektende 3 ay araştırdım, klimalarla ilgili hiç bir bilgi sahibi değilken bir çok şey öğrendim. Sonuçta fiyat, performan ve ürün kalitesi olarak Panasonic almaya karar vermiştim. Uzun uzun konuştuk bana " Biz sizi bir defa göreceğiz. Biz bu klimayı satarken sizi göreceğiz, servisimizde sizin evinize takarken sizi görecek dedi" gülüştük... Hatta ben olsun ben yinede sizinle sohbet için gelirim dedim ama gitmedim 2 sene oldu Panasonic klima konusunda neden pazarda geride kalıyor dedim. "Panasonic klima konusunda asla ucuza kaçamayan, kaliteden ödün vermeyen bir firma dedi. Diğer markalar gibi ekonomik seri çıkartmıyor. O nedenle ayakta kalabilmek için servis ve satış ağını bile daralttı" dedi. Tabi bu çok saçma geliyor bana, malına güveniyorsan ki 10 numara bir mal. Yap reklamını kampanyanı... Sanırım ithalatcı zayıf ve yetersiz... Yinede fiyat olarak en uygun klimaydı o dönem hesaplamıştım. İnşaAllah sorun çıkartmaz, uzun yıllar böyle kullanırım.



    Çok güzel bir anekdot olmuş. Özellikle satıcının laflarına bayıldım. Bilge bir satıcı edası var. Herşey bir yana ben de 8 yıldır Panasonic klima kullanıcısıyım. Birileri önermedi. Kendim araştırdım buldum diyebilirim. Bu tip dayanıklı tüketim mallarında benim fikrim her zaman aynıdır. Tabiri caizse 1 kere alıp ömür boyu kullanmayı amaçlarım. Klimada da panasonic daikinle beraber en uzun ömürlü ürünlere imza atmış. 20 senedir tık demeden çalışan bir ürüne her tüketici sahip olmak ister. Hele de bu kadar pahalı bir ürün gamında dayanıklılık çok önemlidir. Bir buzdolabının ekonomik ömrü 20 yıldı eskiden. Şimdi bazı fabrikalarda bu süre 10 yıl için test edilmekte. İnsanın kafası karşıyor. Yani artık 10 yıl mı hedefleniyor dayanıklı tüketim ürünlerinde. Uzmanlar mesela buzdolabında 20 yıldan sonra motorun daha fazla elektrik tüketimi yapmaya başlayacağını söyleyip değişim öneriyorlar. Acaba bu tarz bir durum klimalar için de geçerli mi ? Malum elektriğin fiyatı almış başını gitmiş. Bizim klimaların 20 yıla daha çok zamanı var ama insan merak ediyor doğrusu.

    Bu arada alan arkadaşlara tavsiyem iyi montaj yaptırsınlar ve arkalarına bakmasınlar. Yoksa arıza yaptıkdan sonra her firmada sorun yaşamak mümkün memleketimizde. Hiç kimse şu firma söyle büyük böyle üzmez demesinler. Ülkemizde firmaların büyüklükleri satana kadar maalesef çoğu zaman. Müşteri memnuniyeti lafda her firmanın ağzında ama icraat olarak neler duyuyoruz bu burnundan kıl aldırmayan firmalarda bile.

    Bu servis ağının çok geniş olması da bişey ifade etmez bana göre. Hizmet kalitesi daha önemlidir bence. Eğer kalifiye elemanlar istihdam edilmiyorsa bir dolu servis noktası olsa ne fayda. Ama bütün bunlar firmaların ekonomik güçlerine ve ticari vizyon ve ahlaklarına bağlı bir durum arz ediyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: loko

    Kaça almıştınız klimayı?Ben panasonici ithalatçısı degişmesi durumunda almayı düşünüyorum.Pahalıda olsa hakkını veriyor bence.Taş gibi klima.


    Sayın loko, ben o zaman 2550 ytl normal taksitli fiyatıydı, peşinde aynıydı. Fakat küçük bir indirim yaptırabildim 2400 ytl ye nakit aldım.(Pazarlık konusunda hiç iyi değilim.) Evim başka bir şehirdeydi, 90km vardı arada... Sırf daha deneyimli diye Samsun' dan servis getirttim, extra yol ücreti vererek... Ama deydi. Montajı iyi yaptılar, fakat sonra öğrendikce bu işler şunu anladım benim klimama vakumlama yapmadan takmışlardı. Ağız sıcaklığı 57 dereceydi o zaman ölçmüştüm, hala diyorum, vakumlama yaptırsam acaba daha mı sıcak üfler? neyse konuyu dağıttım sanırım :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: koko69

    Çok güzel bir anekdot olmuş. Özellikle satıcının laflarına bayıldım. Bilge bir satıcı edası var. Herşey bir yana ben de 8 yıldır Panasonic klima kullanıcısıyım. Birileri önermedi. Kendim araştırdım buldum diyebilirim. Bu tip dayanıklı tüketim mallarında benim fikrim her zaman aynıdır. Tabiri caizse 1 kere alıp ömür boyu kullanmayı amaçlarım. Klimada da panasonic daikinle beraber en uzun ömürlü ürünlere imza atmış. 20 senedir tık demeden çalışan bir ürüne her tüketici sahip olmak ister. Hele de bu kadar pahalı bir ürün gamında dayanıklılık çok önemlidir. Bir buzdolabının ekonomik ömrü 20 yıldı eskiden. Şimdi bazı fabrikalarda bu süre 10 yıl için test edilmekte. İnsanın kafası karşıyor. Yani artık 10 yıl mı hedefleniyor dayanıklı tüketim ürünlerinde. Uzmanlar mesela buzdolabında 20 yıldan sonra motorun daha fazla elektrik tüketimi yapmaya başlayacağını söyleyip değişim öneriyorlar. Acaba bu tarz bir durum klimalar için de geçerli mi ? Malum elektriğin fiyatı almış başını gitmiş. Bizim klimaların 20 yıla daha çok zamanı var ama insan merak ediyor doğrusu.

    Bu arada alan arkadaşlara tavsiyem iyi montaj yaptırsınlar ve arkalarına bakmasınlar. Yoksa arıza yaptıkdan sonra her firmada sorun yaşamak mümkün memleketimizde. Hiç kimse şu firma söyle büyük böyle üzmez demesinler. Ülkemizde firmaların büyüklükleri satana kadar maalesef çoğu zaman. Müşteri memnuniyeti lafda her firmanın ağzında ama icraat olarak neler duyuyoruz bu burnundan kıl aldırmayan firmalarda bile.

    Bu servis ağının çok geniş olması da bişey ifade etmez bana göre. Hizmet kalitesi daha önemlidir bence. Eğer kalifiye elemanlar istihdam edilmiyorsa bir dolu servis noktası olsa ne fayda. Ama bütün bunlar firmaların ekonomik güçlerine ve ticari vizyon ve ahlaklarına bağlı bir durum arz ediyor.


    Evet satıcı Ahmet bey gerçekten bilgili biri ve bu konulara da ilgiliydi. Yani sadece satmak için Panasonic bayisi olmamış anladığım kadarı ile... Oda araştırarak Panasonic bayisi olmuş, yurt dışındaki fuarlarda yaşadığı deneyimlerini falan anlattı. Orada ki Panasonic standınaki Japon yetkililerle sohbetlerinden falan bahsetmişti. Gerçekten etkileyiciydi..(Yani benim için en azından...)

    Bana Panasonic klimanın bir serisinden bahsetti, bulunduğu ortamın oksijeninin arttırıyormuş. Hatta "TR ye 50 adet girdi, 45 tanesini bir hastane aldı, hastaların yaralarının daha cabuk iyleştiriyormuş" dedi. 2 tanesini de Panasonic meraklısı sabit müşterisi varmış, yeni ve ilginç model çıkınca geliyormuş almaya. ona satmış. Şimdi araştırıdım Google den, O2 Shower serisiymiş. Sadece 800watt tüketimle dış ortamdan içeriye oksijen gönderiyormuş. (Tübitak sitesinde bir kullanıcı yorumundan alıntı) Türkiye' ye sadece 9.000 ve 12.000 lik modeli girmiş.

    Klimayla ilgili bulduğum linkleri(Aynı sitede kullanma kılavuzu da var detaylı bakmak isteyen için..):

    Panasonic O2 Shower - 12.000BTU Model No: CS/CU-XE12CKR

    Panasonic O2 Shower - 9.000BTU Model No: CS/CU-XE9CKR

    İngilizce bilen bir arkadaş alttaki yazıyı çevirebilirse tam olarak oksijenle ilgili neyi kastettiğini anlarız sanırım..

    quote:


    O2 Shower Function - Enhances Comfort

    Fills your room with vital oxygen.
    The oxygen content in room air may drop, making the room feel stale & unpleasant. Using a unique oxygen enrichment membrane system, Panasonic's new air contitioners take in air from the outside & use it to produce air that has about 30% oxygen concentration, then supply it to your room. This helps keep the room at an oxygen concentration of around 21% or higher, the same level found in nature - which makes you feel more comfortable. The oxygen enrichment membrane has no holes, so it prevents small dust particles, bacteria & other harmful elements from passing into the room. You get only clean, fresh, oxygen-rich air to breathe.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eligible -- 30 Ocak 2009; 12:40:51 >
  • Merhaba eligible arkadaşım, kiracı olduğunu bilmiyordum. Klimayı büyük almakla iyi yaptığını şimdi daha iyi anlıyorum. Düşüncenden dolayı seni tebrik ediyorum. Senin de bahsettiğin gibi Panasonic klima alan arkadaşlar bencede tesadüfen bu klimayı almıyorlardır, zamanında bende cok araştırmıştım ve başımdan gecen bir iki olayı anlatayım. Yaklaşık üç sene ewwel evime laminat parke döşemek için bir genç usta geldi. Herif klimayı görünce sanki kanı kaynadı ve 10 - 15 dakiika inceledikten sonra abi dedi ben bir senedir Panasonic klima yı araştırıyorum ve aradım dedi zar zor buldum ve aldım ama montajını yaptırmadım daha ve yakında düğünüm var ozaman taktıracağım dedi. İşyerinden de bir arkadaşın arkadaşında Panasonic klima varmış arkadaş da klimayı görmüş ve illa o klimadan almak istediğini söylemiş ama klima almaya gittiklerinde Panasonic klima bayisi nin yerine başka klimacı taşınmış ve uzun bir zaman Panasonic klima araştırmış ama bulamamış. Ve iş klima almaya geldiğinde Fujitsu bayisine gitmiş ve oradan bir klima almış. Dükkandan cıktıktan sonra daha bir iki adım atmadan önünden Panasonic klma sistemleri yazılı bir ticari arac gecivermiş. Başımdan kaynar sular dökülüverdi dedi, bu olay benim cok komiime gitmişti. Daha sonra bu arkadaşla biraz daha samimi olduk ve Fujitsu dan mevnun olduğunu iyi bir klima olduğunu söyledi. İnternetten baktık ve Türkiye de olmayan daha üst seri Fujitsu modellerinde Matsushita kompressör yazıyor dış ünitelerinde. Bu da demek oluyor ki Fujitsu nun üst model klimaları Panasonic kompresörünü kullanıyorlar, ama Türkiyede satılan modelleri değil. Panasonic marka kullanan arkadaşlara burdan çok selam gönderiyorum ve hoşçakalın diyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: by.technics

    Merhaba eligible arkadaşım, kiracı olduğunu bilmiyordum. Klimayı büyük almakla iyi yaptığını şimdi daha iyi anlıyorum. Düşüncenden dolayı seni tebrik ediyorum. Senin de bahsettiğin gibi Panasonic klima alan arkadaşlar bencede tesadüfen bu klimayı almıyorlardır, zamanında bende cok araştırmıştım ve başımdan gecen bir iki olayı anlatayım. Yaklaşık üç sene ewwel evime laminat parke döşemek için bir genç usta geldi. Herif klimayı görünce sanki kanı kaynadı ve 10 - 15 dakiika inceledikten sonra abi dedi ben bir senedir Panasonic klima yı araştırıyorum ve aradım dedi zar zor buldum ve aldım ama montajını yaptırmadım daha ve yakında düğünüm var ozaman taktıracağım dedi. İşyerinden de bir arkadaşın arkadaşında Panasonic klima varmış arkadaş da klimayı görmüş ve illa o klimadan almak istediğini söylemiş ama klima almaya gittiklerinde Panasonic klima bayisi nin yerine başka klimacı taşınmış ve uzun bir zaman Panasonic klima araştırmış ama bulamamış. Ve iş klima almaya geldiğinde Fujitsu bayisine gitmiş ve oradan bir klima almış. Dükkandan cıktıktan sonra daha bir iki adım atmadan önünden Panasonic klma sistemleri yazılı bir ticari arac gecivermiş. Başımdan kaynar sular dökülüverdi dedi, bu olay benim cok komiime gitmişti. Daha sonra bu arkadaşla biraz daha samimi olduk ve Fujitsu dan mevnun olduğunu iyi bir klima olduğunu söyledi. İnternetten baktık ve Türkiye de olmayan daha üst seri Fujitsu modellerinde Matsushita kompressör yazıyor dış ünitelerinde. Bu da demek oluyor ki Fujitsu nun üst model klimaları Panasonic kompresörünü kullanıyorlar, ama Türkiyede satılan modelleri değil. Panasonic marka kullanan arkadaşlara burdan çok selam gönderiyorum ve hoşçakalın diyorum.


    Haklısın arkadaşım, bana da Ahmet bey aynı şeyi söylemişti sen söyleyince hatırladım. Panasonic Komprösör konusunda bir çok ünlü firmaya üretim yapıyormuş hatta yanlış hatırlamıyorsam Daikin markasının bazı modelleri için de komprosör üretiyormuş Bilindiği gibi Daikin klima konusunda üst sınıf bir marka...
  • Merhaba arkadaşlar,
    Ben de yaklaşık 4 senelik bir panasonic klima kullanıcısıyım
    Klima 9 binlik inverter
    Malesef benim klima arıza yaptı, tavsiyesi olan arkadaşlar ilgilenirse memnun olurum.

    Klima çalışırken elektrik gel-git yaparsa ya da voltajda oynama olursa klima kapanıyor ve turuncu uyarı ışığı yanıp sönüyor, şartelden kapatıp açıyoruz bu sefer açılıyor ancak 2 dakika sonra ısıtmaya başlamadan tekrar kapanıyor bu durum ertesi güne kadar devam ediyor. Ertesi gün sabah açtığımızda normal çalışmaya başlıyor. Garantisi bitmeden servise çağırmıştık onlar sorunu çözmekte zorlandılar sonunda kartını söküp gönderdiler 2 ay kışta klimasız kaldık sonra kartı taktılar normal çalışmaya devam etti (zaten kışın bitmesine az kalmıştı az kullandık aslında arızanın giderilip giderilemediğini de test edemedik çünkü zaten bu sorunu her zaman yapmıyordu)


    Fakat ertesi sene sorun yine başladı servisi aradık onlar da kartın yanımış olduğunu ancak ücretle değişeceğini söylediler. ücreti de neredeyse sıradan bir klima fiyatıymış. Biz de sorun arasıra oluyor diye idare ederiz dedik yaptırmadık. (yaptırsak zaten yine aynı arızayı vereceğinden eminim) Fakaat şimdi tam kışın en soğuk zamanındayız bu sefer yine sorun yaptı ve malesef bu sefer sabahleyin de düzelmedi 2 gündür çalışmıyor. yani açıyoruz 2 dakika sonra kapanıyor turuncu sinyal veriyor. şartelden kapatıp açmadıkça kumanda işlemiyor.

    Aslında panasonic klimanın kaliteli olduğundan hiç şüphem yok ancak bizim şansızlığımız ve bu klimanın desteğinin zayıf olması yüzünden paramızla rezil olduk.

    Bence servis klimadan anlamıyor kartını boşu boşuna değiştirdiler
    bu klimada güvenlik moduna girip o moddan uzun süre çıkamama sorunu var gibi.

    ne yapmamı önerirsiniz.
  • Yaşadığınız şanssızlığa üzüldüm doğrusu. Bu durumda en güzeli sorunu tepeden halletmek. Bence türkiyede zaten başka yöntem işlemez olmuş maalesef. Sizin satın aldığınız ürün Panatek garantisindeyse Panatek'in sahibi Ahmet beye ulaşmaya çalışıp durumunuzu anlatın ve yardımcı olmasını isteyin. En kısa ve mantıklı çözüme burdan ulaşırsınız sanırım. Şimdiden kolay gelsin.
  • Zaten servis sadece aracı oluyor. Kartın bundan sonra ücretle değiştirileceğini söyleyen panatek.
    Acaba bu sorunu japonyadaki asıl panasonic firmasına yazsam çözüm olur mu?

    Bu arada bir tane voltaj dengeleyici regulatör tarzı bir şeyle deneyeceğim Fakat bundan da emin değilim çünkü akımı ölçüyorum sorunsuz görünüyor.

    300-400 tl lik klimam çatır çatır çalışıyor 1500 tl lik klima en soğuk zamanda çalışmıyor.
  • Bu konuyu japonyadaki merkeze de yazmanızda elbet fayda var. Ama ben Ahmet beye ulaşın derken bazen aşağıda dönenlerden patronların haberi olmuyor ve personelin insafına kalmış oluyorsunuz demek istedim. Diğer tarafdan yetkililer yetkisiz , sorumlular sorumsuz olabiliyor bu güzide ülkemizde
  • KLİMADA ON OF TUŞUVAR SİVİÇ DEDİGİMİZ MANUEL ÇALIŞTIRMA BUTONU ONU DEGİŞTİRİN TOPRAK HATTI BAGLIYSA İPTAL EDİN PİRİZDEN YADA ŞALTERDEN ÇİHAZINIZ YİNE AYNI ŞEYİ YAPIYORSA GERÇEK TEN KART ARZALIDIR AMA BUNLARI YAPTIGINIZ DA % 90 DÜZELMESİ GEREKİR PANASONİC KARTLARI KOLAY KOLAY ARZA YAPMAZ KOLAY GELSİN.
  • Tasarım ve Üstün Teknoloji Özelliği ile Gözümde Bir Numaralı Klima Markasıdır.

    Ama Malesef çok pahalı ..
  • Size 100% katılıyorum haklısınız.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.