Şimdi Ara

otomobilde sigara kokusunu nasıl giderebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
65.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yeni aldığım otobilde ağır bir sigara kokusu var. aracın eski sahibi içinde çokca sigar içmiş. aracı bir haftadır kullanıyorum ama hala daha koku geçmedi.

    bu kokuyu nasıl giderebilirim?



  • Galerici değilim ama onlardan öğrendiğim şu dur ki denenmiştir. Aracı bir yıkamacıda koltuk ve tavanlarını bir güzel sildirin, alt döşemelerine kadar, kullandığınız deterjanda kesinlikle alkol içermesin (çünkü sonra daha kötü kokuyor) aracı iyice havalandırın bu havalarda biraz zor ama mecburen.... ve gelelim işin can alıcı noktasına bildiğimiz vanilya varya hanımların pasta kek yapımında kullandığı onlardan yaklaşık 10 adet alın iki üç tanesini kül tablasına dökün ve kültablasını sürekli açık tutun, geri kalanlarıda koltuklara ve yer döşemeleri ile bagaja sepeleyin aracı yaklaşık bir hafta kadar böyle kullandıktan sonra tekrar oto yıkamacıda zemini ve koltukları süpürge ile çektirin ve kültablasında vanilya kullanmaya devam edin, deneyin göreceksiniz ayrıca bu vanilya konusunu sigara içen arkadaşlar içinde dehşetle tavsiye ederim aracınız hiç sigara kokmaz, bir de unutmadan aracınızın içine süt falan dökülürse yine aynı hemen üzerine vanilya dökün, haydi bakalım kolay gelsin.
    quote:

    Orijinalden alıntı: Whisper911

    glade in kavun kokan parfumu var baya etkili ondan 2 tane alırsanız hayatınız boyunca kavun koklarsınız....
    sürekli rakı balık isteği doğurur tabi kötü yanları da var.....bide nargile gibi kokuyo hafif...özendirio insanı...

    şaka bi yana prof. temizleyen yerler birşeyler yapıyodur...

    Alıntıları Göster
    Detaylı iç temizlik şart. Ya kendin yapacaksın, ya da parasıyla yaptıracaksın. Koltuklar, halılar, kapı içleri ve (en önemlisi) tavan iyice temizlenmeden o kokudan kurtulman mümkün değil. Bunun için yaz gelmesini beklemen de şart değil.
  • Eskiden tv. lerde AUST diye bir sprey çıkıyordu, belki faydası olur.
    Yaz gelinde koltukları, tavanı güzelce yıkatırsan koku falan kalmaz.
  • şimdi yaza kadar o kokuyu mu çekecem yani:)
  • glade in kavun kokan parfumu var baya etkili ondan 2 tane alırsanız hayatınız boyunca kavun koklarsınız....
    sürekli rakı balık isteği doğurur tabi kötü yanları da var.....bide nargile gibi kokuyo hafif...özendirio insanı...

    şaka bi yana prof. temizleyen yerler birşeyler yapıyodur...
  • Detaylı iç temizlik şart. Ya kendin yapacaksın, ya da parasıyla yaptıracaksın. Koltuklar, halılar, kapı içleri ve (en önemlisi) tavan iyice temizlenmeden o kokudan kurtulman mümkün değil. Bunun için yaz gelmesini beklemen de şart değil.
  • carrefour'da iç temizlik için koku giderici bişey varmış onunla tavanı komple temizlersen çıkar tam olarak nedir bilmiyorum ama şampuan gibi bişi olması lazım. zaten sigara kokusunun çoğunluğu tavandadır.
  • Sigara kokusunun kesin cözümü temizlikle olmuyor maalesef.
    Tr. de yapiyorlarmi bilmiyorum ama bu is icin "ozon" aletleri var. Veya benim firma yapiyor ama ben Tr de degilim :).
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Whisper911

    glade in kavun kokan parfumu var baya etkili ondan 2 tane alırsanız hayatınız boyunca kavun koklarsınız....
    sürekli rakı balık isteği doğurur tabi kötü yanları da var.....bide nargile gibi kokuyo hafif...özendirio insanı...

    şaka bi yana prof. temizleyen yerler birşeyler yapıyodur...




    herneyse şöyle bir ürün var, fena değil diyorlar ama nekadar işe yarar bilemem

    http://www.hipernex.com/Pro.aspx?CID=2016&IID=59454




  • Aracımda 60.000km ye varana kadar sigara içtim ve binenlerde içti , 60bin bakımdan çıkınca klima temizleme amaçlı polen filitresinin oradan sıkılan Arexons klima temizleme spreyi sıktıklarını anladım , fan çalışınca hoş bir koku geliyor , aslında daha önceleri klima açıkken sigara içseydim sigara kokusu ile karışan spreyin kokusu berbat oluyor , neyse o taze kokunun havası çok hoşuma gitti 2 haftadır araçta sigarayı yasakladım gittikçe sigara kokusu kayboluyor , tavan ve silinebilecek yerleri abartmadan silince hiç bir şey kalmıyor çok özel temizleyiciler kullanmaya gerek kalmaz
  • glade veya air vick'in sıvı spreyleri var, ben bunlardan kullanıyorum,bütüm kumaş yüzeylere bolca sıkıyorum ve sigara kokusu olmuyor arabamda...
  • arabanın içinde kumaş ne varsa hakı yıkama makinesi ile silmek tavanda dahil.ayrıca aracınız klimalı ise polen filtresini de değiştirmeniz gerekir.aynı sorunla bende boğuştum.ben bu şekilde temizledim aracımı.polen filtresini niye değiştirmeniz gerektiğine gelirsek polen filtresi nikotini üzerinde tutuyor.klimayı açınca bütün nikotin kokusu hoppp içeriye.
  • Nikotin kokusu çok sert ve kolay kolay çıkmıyor. Sigara içmiyorsanız koku bi şekilde geliyor, duyuyorsunuz... Kokunun gitmesi için güçlü bir koku giderici alacaksınız, sonra iyice havalandıracaksınız...
  • aracın havalandırmalarını çok iyi temizleseniz yada aracı çok havalandırsan bile koku çıkmaz..
    çünkü döşemelere koltuklara sigara kokusu sinmiştir..

    aracın tavan döşemelerinide iyice temizlemek lazım..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _opeth

    carrefour'da iç temizlik için koku giderici bişey varmış onunla tavanı komple temizlersen çıkar tam olarak nedir bilmiyorum ama şampuan gibi bişi olması lazım. zaten sigara kokusunun çoğunluğu tavandadır.

    sölediğim sanırım buna benzer bişey
    http://www.hipernex.com/pro.aspx?CID=1590&IID=102481
  • bence şöyle iyi bi detaylı temizlik yapan bi kuaföre götürmek lazım onlar hallederler

    bu arada araç nedir ??????
  • söylediğiniz şeyleri ayrı ayrı deneyeceğim.

    araç punto @miraz.
  • 85 binde 2006 yılında aracımı almıştım. adam açıkca söyledi biz sigara içtik dedi. kül tablasıda hafif zedelenmiş belliydi zaten. ama ilk bindiğim gün dahil hiç bi zaman ne ben ne de sigara içmeyen arkadaşlarım akrabalarım fark etmediler. araba sigara kokuyor mu sorusuna hayır dediler. neden bilmem sinmemiş. arabanın kendi kokusu halen geliyor ilk bindiğinizde.


    ilginç yani ama sonuçta koku yok. geçende tavanı sildim evde ablamın tavsiye ettiği bi maddeyle tavan meğersem siyahmış. bembeyaz oldu mis gibi.. araba aydınlandı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

    85 binde 2006 yılında aracımı almıştım. adam açıkca söyledi biz sigara içtik dedi. kül tablasıda hafif zedelenmiş belliydi zaten. ama ilk bindiğim gün dahil hiç bi zaman ne ben ne de sigara içmeyen arkadaşlarım akrabalarım fark etmediler. araba sigara kokuyor mu sorusuna hayır dediler. neden bilmem sinmemiş. arabanın kendi kokusu halen geliyor ilk bindiğinizde.


    ilginç yani ama sonuçta koku yok. geçende tavanı sildim evde ablamın tavsiye ettiği bi maddeyle tavan meğersem siyahmış. bembeyaz oldu mis gibi.. araba aydınlandı



    Bazıları pencere açık içiyor, ya da sigarayı dışarıda tutuyor alışkanlıktan. Bazıları da pencereler kapalı içiyor, işte o zaman her yere siniyordur.

    6 ayda bir hatta yılda bir araba yıkatanlar var, onların ki nasıldır bilmiyorum




  • oneMoreaCupofCoffee ablanın önerdiği malzeme nedir tavan temizliği için , nasıl yaptın , hare hare mi kaldı yoksa adam gibi oldumu ...

    Bende tavana el atayım diyorum
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.