Şimdi Ara

EN İYİ HOSTİNGİ ARAYANLAR MUTLAKA OKUYUN !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar selam,internette aylarca benimde yaptığım gibi en iyi hosting firması hangisi diye tüm webmasterler web sahipleri bu soruyu sormuşlardır..gerçekten bu sorunun cevabı ülkemizde çok zordur..denemelerim tecrübelerim beni su sonuca götürdü Türkiyede 17-18 yaşında birinin evinden işlettiği server bile, en eski en büyük hosting firmasının serverlerini 3-5 e katlamaktadır..Bazılarınız itiraz edebilirler ancak devamını okumanızı tavsiye ederim,
    Diyelim ki sizin bütçeniz kısıtlı yılda en cok 50-100 usd hosta para verebilirsiniz..dış ülkedeki hostingler güzel ,sınırsız ve ücretler çok düşük ancak frenlemeniz gerekir önünüzde türktelekom duvarı var.. Türk kullanıcısına hitap edecekseniz bu duvarı aşmanız zor alternatif kalmadığına göre ben burda türk hostlarından bahsedeceğim..
    -Önce kendi ihtiyacınızı belirleyin,forum sitesi yada dinamik içerik sahibi bir site kuracaksanız trafik band genişliği gerekir işlemci hızı bellek gerekir,eger 3-5 html sayfa şirket webiyse aramanıza gerek yok en ucuz hostingi alın..bir kaç tane web sitesini aynı anda tek bir hostta işletecekseniz reseller(paylaşımlı ip)host almanız gerekecek..türkiyeye hitap edecekseniz mutlaka türkiyeden host arayın..
    BAŞLAMAK;
    -Hostbul.net diye bir site var orda tüm istatistikleri bulabilirsiniz..ancak firma bilgileri dşında diğer yazılanlara pek inanmayın..çogu firma basıyor parayı reklam veriyor yorumları kendine göre yönetiyor..size tavsiye sadece olumsuz yorumları okuyun okurken de domaine bakın dandik bir sitemidir yoksa dinamik bir site sahibi mi yazmış bu yorumu..çünkü hiç bir zaman 3-5 sayfa dan ibaret sitesi olan bir şirket sahibi yada webmasteri gelip de burada yorum yazmaz..olumsuz yorumlar hep neden şikayetçi alın kagıdı kalemi yazın kendi ihtiyacınız nedir onu da biliyorsunuz zaten..
    -Hosting firmalarının fiyatlarına kanmayın,ucuz etin yahnisi kötü olur siz ortalama fiyatları arayacaksınız ne ucuz nede pahalı..Unutmayın ki host bir kere alınmalı dinamik bir web sitesi kuracaksanız hosttan hosta gecerken bir kaç gün kesinti yaşarsınız bu da eger günlük aşagı yukarı ziyaretci yapmışsanız o zaman kadar o ziyeretçilerinizi kaybetmeniz demektir..
    -reseller hosting alacaksanız http://whois.domaintools.com/açın elinizde kalan elenmiş bir kaç hosting firmasının hakkında yorum yapan herhangi bir kullanıcısının domainini sorgulayın..açılan sayfada aşagıya doğru kaydırın Reverse IP yazan yere bakın eğer karşısında 200den fazla bir sayı varsa hemen kaçın ..burada bir çok önemli araç daha var karıştırın çok yararlı şeyler bulacaksınız..
    -eger gözbebeğiniz bir site yapacaksanız dinamik içerikli.. resellere hiç girmeyin bastırın yılda 15 usd farkı sitenize benzersiz ip adresi alın..google botlar ve pagerank olayı shared ip leri pek önemsemez pagerankınız yükselmez 10.sayfalarda indexlenirsiniz vb..ayrıca sitenizin özgün içeriği olması gerektiğinide hatırlatayım..
    -devamlı girdiğiniz forumlar olsun e ticaret siteleri olsun büyk dinamik içerikli sitelerin hostingleri nereymiş araştırın forum kuaracaksanız donanım haber forum veya başkası e ticaret olacaksa büyük sitelere bakın genelde bu tür siteler kendi hostinglerini kendileri yaparlar ama azminizi kaybetmeyin araştırın..
    -Başkalarını sözlerine cazip tekliflerine kanmayın inanmayın her koyun kendi bacagından asılır..elinizde elediğiniz bir kaç hosting firmasına telefon açın cins cins sorular sorun uzun uzun bu işi bilmiyormuş gibi aptal sorular sorun ordaki görevli size sabırla cevap verecektir büyük ihtimalle çünkü size host satana kadardır hep bu sabır ondan sonra dahada göremezsiniz..ama biz burda sabır değil ordaki elemanın ne kadar teknik ve bilgili olduğunu ölçeceğiz..üşenmeyin mesai satleri dışında ve gece saat 2-de3de arayın bakın bakayım bir görevli varmı..eger burdan host alacaksanız çoook o saatlerde telefonu tırmalayacaksınız..
    -Mail atın ve size geri dönüş zamanına bakın ayrıntılı bir cevap gelmesi gereken bir soru sorun cevapda eger size özel yazılmış bir yazı yok da sistem mesajı gibi bir cevapsa size bir url adresi verilmişse gene hızla o hosttan kaçabilirsiniz..
    -Çogu host firmasında deneme süreleri vardır kesinlikle yeltenmeyin bir sürü zaman kaybı..deneme süresince sizi çok hızlı bir servere koyarlar ve başınıza teknik bir eleman verirler 7/24 öyle memnun kalırsınız ki ama yutmayın..eger ömür boyu o deneme serverinde kalmanızı kabul ederlerse hosting alın size garanti kesinlikle etmeyeceklerdir..sizi 15 gün sonra porcheden indirip hacı muratla yola devam ettireceklerdir.
    SONUÇ;
    -Biz türk kullanıcıları olarak ye lafı otur aşşağı,idare et abi,elektrik kesildi,servere virus girdi,serverde çalışma yapılıyor,vb gibi hosting yanıtlarına alışmış bulunmaktayız ama eger sizin pekde bişeyden anlamadıgınız anlarlar sa yandınız demektir..sayfanızda bir kod işlemciyi sömürüyor ,trfiği bitiriyor çaaat siteniz kapalı..sayfanızda kod hatası var çaat gene kapalı,band limitini aştınız gene kapat..sonuç??? değerli kullanıcımız sizden kaynaklanan hatalardan dolayı su kadar para daha öderseniz angil dingil...
    -Daha aklıma gelmiyor arkadaşlar ekleme yaparlar gerisiniz sağlıcakla kalın







  • bir ilave
    " hosttan hosta gecerken bir kaç gün kesinti yaşarsınız "
    ... bir host firmasına denk gelirseniz.Avukat araçılığı ile bile haftalarca vakitde bile zar zor değişim yaptırabiliyorsunuz.Öylesine berbat firmalar var (isim vermiyorum ama bunu yapan büyük bir firma idi)
    Şu an kulladığımız host firmasının kendi sunucuları yok onlada Borusan Telekomdan sunucu kiralamış uzaktan yönetiyorlar.
    Şimdiye kadar bir sıkıntımız olmadı.
    Bilgiler için teşekkürler.
  • @zodyak gerçekten doğru söylüyorsun... hep duyduğumuz şeyler bunlar. ben hosting ve domain hizmetlerimi isimtescil.net'den yapıyorum bugüne kadar hiçbir sıkıntım olmadı.
  • reseller (tek serverde çoklu domain barındıran )host kullanıyorum managed(tek server host firmasının yonetiminde size çalışıyor) hosting başlangıç için pahalı geldi..benim barındığım serverde tam tamına benle beraber 798 tane daha domain var..ancak biz coderlerin de yapabilecekleri bir
    yere kadar..dün serveri sorguladım (shared server) tek bir server
    üzerinde 797 tane domain(web sitesi)var hosting firmam yaklaşık 2500
    domain barındırıyor..kaba bir hesapla türkiyenin en büyük ve en eski
    firmasında sadece 4 tane win.server makina var demek..oysaki ben de
    zamanında host işletmiştim.. paylaşımlı bir serverde yaklaşık 100 adet
    domain barındırılması gerekir sağlık açısından..nedenine gelince bu
    serverin 4 gb belleği olduğunu düşünürsek anlık site trafiği başına 5
    mb düşüyor 1 kullanıcının ana sayfayı çağırması ve ana sayfanın
    açılması serverde anlık aşağı yukarı 100 kb trafik oluşturduğuna göre
    aynı anda 50 ve daha fazla kullanıcı sayfaya girdiğinde bu bellek ve
    işlemci sapıtmaya başlayacak..
    şimdi bu teknik hesaptan sonra ben iddia ediyorum localhostta test
    ettim google ana sayfası sadece yazıdan ibaret olduğu halde ve benim
    sitemin ana sayfasında 20 tane resim ve onlarca yazı yüklediği halde
    aynı milisaniyelerde açılıyor..
    anasayfamı agırlıktan etkilenmemek için 27 kb den 4 kblere düşürdüm ayrıntı tüm sorguları kaldırdım..ancak fayda etmiyor sayfanız 1 kb de olsa sunucu cevirmedikten sonra boş..belki dedim teknik elemanlar acırlarda biraz ayrıcalık yaparlar diye tavsiye niteliğinde biraz eskilerden bahsettim sizde bu işlerle daha önce ugrastınız yani bizdensiniz dedim bana cevapları siz otobüsde giderken porsce koltuğu hızı istiyorsunuz demek oldu

    bir tarafda google bir tarafda ben bir
    tarafda googlenin serverleri bir tarafta bizimkiler..google botları
    bile sayfaya ugradıklarında zaman aşımlarına takılıyorlar neden?sunucu
    cevap vermiyor çünkü..şimdi düşünmek lazım hangi zeka bu durumu aşar?
    bence bunun zeka ile alakası yok parası olan bastırıyor alıyor en
    iyisini en hızlısını..bizdeki en iyi hosting firmasının içler acısı
    hali ortada.rakamlarla istatistiklerle..facebook örneği aynı anda 5
    milyon kullanıcı ziyaret ediyor adamlar 2,5 milyon dolar koydular bu
    işe işte sonuç..




  • Kendi sunucumuzu kendimiz tutalım diyeceğim ama bağlantı problem olur :)
    Madem en iyi hosting i buraya açtık o zaman elde olan hostingleri tartışsak nasıl olur ?
    Mesela sunucu için 100 kullanıcı sağlıklı demişsiniz.Ama şu da var sistemin konfigurasyonuda önemli bir kriter değilmi ?
    2x4 çekirdekli bir 8-16GB belleki bir sistem ile 2-4 çekirdekli 4-8 GB bellekli bir sistemin kaldıracağı yükler farklı olacaktır.
    Birde webdeki birçok sayfa günde 3-5 kereden fazla ziyaret almıyor.
    Sizin bu taviseyiz üzere bildiğim ,düşündüğüm birkaç firmanın barındırdığı sitelere baktım 400 e yakın sayfayı bir makinede barındıran firmaların barındırdığı bazı sayfalara girdim açılan sayfalar pekte yavaş gelmedi.
    Hazır söz açılmışken vargonen nin barındırdığı sayfalar neler bilen varmı ? (donanımhaber hariç :) )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 22 Ocak 2009; 11:55:40 >
  • ben 100 domain demekle bunların hepsinin dinamik içerikli sistemlerin olduğunu varsayarak dedim..mesala bir serverde 100 domain var ancak bunun 20 si dinamik ise elbette hızlı açılacaktır..hosting şirketlerinin burada bir hatalarına da değinmek istiyorum yeri gelmişken..eğer ben host firması kurmuş olsam 4 adet serverim olsa benden host alacak kişiye site içeriğini sorarım ..örnek olarak farzedelim 4 serverim var (linux,windows önemli değil) 400 müşterim var..bu 400 kullanıcının 100 tanesi forum sitesine sahip 100 tanesi eticaret geri kalanları da şirket sayfası,blog,tanıtım sitesi olsun;
    ben 100 forum sayfasını aynı serverde tutmam..25 er şekilde 4 servere dağıtırım aynı şekilde diğer eticaret sitelerini diğer sistemleride..bu önemli bir sunucu optimizasyonudur..maalesef hiç bir host bırakın yapmak yerine bunu akıl bile etmiyor..
    sistemin konfigurasyonu elbette önemli ancak internetin yurt dışı çıkışı telekomdan avrupa yakasında sanırım gayrettepede yani eger yurt dışına da hitap edeyim diyorsanız bu bölgede konuşlanan host firmalarına bakacaksınız ...
    bölgede çok önemli sizin bir forum siteniz yada şirket, emlak vb sayfanız varsa ve siz diyelim marmara bölgesine ve cevresine hitap ediyorsanız istanbul kocaeli ankara vb..eger siz izmirden host alırsanız cevrim şöle olacaktır;sizin istanbuldaki emlak büronuzun bir kaç mahalle ötedeki kullanıcısı sayfanızı tıklayacak istek izmire gidecek geri istanbula gelecek toplam 1300 km yol ortalama..ping değerleri yükselecek..
    buradan cıkacak sonuç hangi bölgeye hitap ediyorsanız o bölgede sunucu alın..sonucta veri bir yol katediyor..tabii bunları derken hostun kalitelerininde aynı olduğunu farzedeyorum..
    eger burada hangi host daha iyi tartışmasına girersek konu dışına çıkmış oluruz keza internette yüzlerce bu şekilde tartışma var saatlerce okuyun bir sonuca hatta bir fikre bile ulaşamazsınız..konuyu açma amacım en iyi hosting nasıl olmalı sorusuna cevap bulmak..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.