Şimdi Ara

Seagate Harddisk Kullananların Dikkatine !!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son 1 aydır özellikle seagate 7200.11 Barracuda serisi harddisklerde yüksek oranda Hardiskin BIOS tarafından tanınmaması, 0 GB görünmesi gibi sorunlar ortaya çıktı. Seagate bugüne kadar disklerde var olan firmware sorununu kabul etmeyip sadece garanti kapsamında değişim yapıyordu.

    Segate forumlarında birkaç harddisk sahibinin başlattığı Seagate 7200.11 serisi problemleri başlığı defalarca kez kilitlendi yada mesajlar silindi. Konu daha sonra MSFN.ORG forumlarına taşındı. Ziyaretçi sayısı çok olan The Inquirer , Toms Hardware gibi sitelerde, DIGG gibi platformlarda herkesin haberi olması için konular açıldı. Bütün bu çabalar sonuç verdi ve seagate disklerde firmware hatası olduğu kabul etti. Sitesinde bu konu ile alakalı bir konu açıldı.

    http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=207931&Hilite=

    Konu içerisinde diskinizin seri numarasını ve modelini belirlemeniz için Seagate tarafından yapılmış Drive Detect isimli bir program veriliyor.
    Diskinizin bilgileri ile müşteri hizmetlerine başvurmanız ve gerekli güncellemeyi yapmanız için gereken dosyaları alabileceğiniz yazıyor.

    http://support.seagate.com/kbimg/utils/drivedetect.exe

    Bu problemin görüldüğü disk serilerinide belirtmiş seagate. Sizde bu disk serilerinden birine sahip iseniz ve bilgileriniz kaybetmek istemiyorsanız biran önce önleminizi alın. İlk işiniz yedek almak olsun.

     Seagate Harddisk Kullananların Dikkatine !!!


     Seagate Harddisk Kullananların Dikkatine !!!


    EK :

    Bilgisi olmayan arkadaşlar için, firmware driver değildir. İşletim sistemi ile alakası yoktur. disk üzerindeki kartta flash bellek içerisinde yer alan disk çalışmasını kontrol eden yazılımdır. Şu an için bu yazılımı edinmek istiyorsanız müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeniz gerekmekte.( Segate forumlarında firmware talep eden kullanıcılara birkaç gün içerisinde çıkacak denilmiş. Şu an için net bir zaman belli değil.) Bunu yapamıyorsanız ilk yapacağınız iş önemli bilgilerinizin yedeğini almak olsun. Disklerin ne zaman devredışı kalacağı belli değil çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkforce -- 17 Ocak 2009; 20:18:12 >



  • Seagate için gerçekten çok büyük bir prestij kaybı!
  • bu driver güncelleme işlemini nasıl yapıcaz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: K.Kahriman

    bu driver güncelleme işlemini nasıl yapıcaz

    benim ingilizcem yok bu işi nasıl yapcaz dogrusu görüntülü olrak anlatılırsa iyi olur acıkcası
  • Bildiğim kadarıyla HDD için firmware update'i biz yapamıyoruz. Bunun için cihazı teknik servise vermemiz lazım. En azından seagate için böyle diye biliyorum.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_29127816/tm.htm

    mevcut konu vardır:::::::: bilgileri oraya taşımanızı tavsiye ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.