Şimdi Ara

Kombi Alacağım...Yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar...Yeni aldığımız ev için 2000-2500 lira arasında bir kombi almayı planlıyoruz. Çok fazla marka ve model olduğu için çok kararsız kalıyoruz. ev brüt 145 m2, net olarak ise 125-130 sanırsam. bu evi ısıtacak, teknik servis ve sorunsuz çalışacak kombiler için önerilerinizi bekliyorum. Bu arada yoğuşmalılar için fikirlerinizi de öğrenmek isterim. şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.



  • amacınız sadece marka araştırmasıysa 2 yıldır b.kesirde buderus un yoğuşmalı kombisini kullanıyoruz,oda kumandasıyla beraber çok rahatız.bir kere programı ve gündüz-gece sıcaklığını seçip gerisini ona bırakıyorsunuz.

    eğer kombi kapasitesi ve ısınmanın yeterli olup olmayacağı sorunuzsa, ev hakkında biraz daha detay verebilirseniz daha iyi bir tavsiye verebiliriz,duvarda yalıtım varmı,kaçıncı kat,güneş görme durumu nedir,vs.. en önemlisi şehir ???

    yoğuşmalı için şöyle diyeyim kombiyi 40-50 derece ısıtma suyu sıcaklığı olacak şekilde çalıştırınca baca gazında su buharı oluşuyor,işte bu sıcak su buharını yoğuşturup içindeki ısıyı alan kombi o sıcaklıkta çalıştığında %105 gibi verimlere ulaşıyor diğerlerine göre tasarrufu barizdir.şehrinizi bilmiyorum ama b.kesirde kışın en soğuğunda bile yalıtımsız ve rüzgara açık 2. katta,çift cam, evde ısınırken 45 derece ısıtma suyu sıcaklığını geçirmiyor kombi,yani ısı kaybını yerine koymak için çalıştığında yüksek verimle çalışıyor.o yüzden mutlaka yoğuşmalı alın derim....

    inşaat mühendisisiniz sanırım, diğer konularda bilginiz zaten vardır. ben makina müh.adayı(son yarım dönemim) olarak,ve bir kullanıcı olarak verebileceğim bilgiler kısaca bunlar.

    diğer markalardanda alsanız mutlaka yoğuşmalı ve oda kumandalı olmasına dikkat edin,gerisi tesisatınıza kalmış.az radyatör kullanıp kombiyi yüksek sıcaklıkta ısıtma suyunda çalışmaya zorlarsınız,fazla olursada gereksiz yere fazladan ısıtma suyunu ısıtmaya uğraşır kombi(sonuçta sıcak su evi dolaşıp tekrar kombiye geleceği için suyun sirkülasyonu gerekmekte,tabi bu tesisatın tipinede bağlı)

    kolay gelsin.
  • herkese merhaba;ben izmir de oturuyorum.evim 25 yıllık ve 3+1(4. kat:üzerimizde 1 kat daha var!) evin m2'si 95-100 m2 arası birsey;kapı pencerelerim ahşap yani yalıtımı iyi değil!Evde tesisat olmadığı için yeni döşenecek eve keşif için gelen firma 6,8 m immerpan marka pkk600 panel ,plastik borular vs.... + Bosh comfort 24 kw hermetik kombi(B1 RDW 2821 H)+ODA TERMOSTATI+kombi balkonda olacağı için dolap vs...
    =3600 YTL NAKİT fiyat teklif etti ve binada ilk bizim evin tesisatını yapacağı için uygun fiyat verdiği izlenimini yarattı VE AYRICA kombi'nin markası'nın ve modelin iyi olduğu konusunda ısrar etti!!!!!
    sizlere,yani bilen arkadaşlara sormak istiyorum ;acaba bu kombi ve teklif edilen fiyat nasıldır?



    Fiyatı tekrar yazıyorum
    *** tesisat+petekler vs....(2100 ytl) + bosch RDW 2821 H+ODA TERMOSTATI(1500)= TOPLAM(nAKİT) 3600 ytl***
  • Ankara-Polatlı da ikamet ediyorum. Gündüzleri dahi hava eksi derecelerde dolanıyor. Ev net olarak 115m2 civarında 3+1. Isıtmayı 90-100m2 lik bir alanda yapıyorum yani odalardan birisini hiç kullanmıyorum. Geri kalan odalar+banyo+tuvalet+mutfak ısıtılıyor. En üst katta oturuyoruz ve alt katımız boş yani alt ve üstte kimse yok(özellikle alt komşu çok etkiliyor).

    Kombi olarak "Baymak Brötje-Heizung Novadens extra 240" modelini kullanıyorum. Kombiden hem kullanım hemde tüketim açısından çok memnunum. Kontrol-ayar panelini kablolu olanlarından aldım ve onuda salona koydum. Cihaza ayrıca satın alabileceğiniz 2. bir sensör de bağlayabilirsiniz. Ayrıca cihazın uzaktan kumandalı sensörlere de uyumlu olması lazım(ciddi düşünüyorsanız yinede emin olmak için yetkili birisine sorunuz). Salon yaklaşık 35m2 ve hem güney hem doğu cepheli. Salona cephe duvarına içten yaklaşık 10cm kalınlığında izolasyon yapıldı. Diğer odalarda izolasyon bulunmuyor. Ayrıca salon güneş alıyor.

    Kombi 20C de ayarlı saat 16.00 da devreye girip 23.00 da devreden çıkacak şekilde ayarladım ayrıca sabahlarıda 7.00 de devreye girip 10.00 da devreden çıkacak şekilde ayarladım. En büyük dezavantajım üstümün çatı altımın ise boş olması buda oldukça fazla etkiliyor.

    Geçen ay 305TL fatura geldi bu ay yaklaşık 370-380 dolaylarında gelicek hesaplarıma göre.

    20C çoğu kimse için serin-ılık sayılır, ancak yukarısı çatı-altımın ise boş olması ve Polatlı gibi biryerde gündüzleri dahi eksi derecelerde olması beni zorluyor. Eğer alt katımda oturan olsa cihazın aynı bu ayarlarda 350TL ye evi 22-23C dolaylarına çıkarabileceğini biliyorum.

    Cihazın verimliliği hakkında sitesinden 2 tane maddeyi buraya kopyalıyorum;

    -Premix yanma teknolojisine sahip Novadens Extra yoğuşmalı kombiler % 109,8 (DIN 4702-T8) verimliliktedir

    -Novadens Extra yoğuşmalı kombiler %30 kısmi yükte %107,5 verimlilikte çalışmaktadır

    Buda ürün bilgilerine ulaşabileceğiniz link;

    http://www.baymak.com.tr/urun_detay.asp?urun_no=422&grup_no=81&dil=TR
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ahmeri

    herkese merhaba;ben izmir de oturuyorum.evim 25 yıllık ve 3+1(4. kat:üzerimizde 1 kat daha var!) evin m2'si 95-100 m2 arası birsey;kapı pencerelerim ahşap yani yalıtımı iyi değil!Evde tesisat olmadığı için yeni döşenecek eve keşif için gelen firma 6,8 m immerpan marka pkk600 panel ,plastik borular vs.... + Bosh comfort 24 kw hermetik kombi(B1 RDW 2821 H)+ODA TERMOSTATI+kombi balkonda olacağı için dolap vs...
    =3600 YTL NAKİT fiyat teklif etti ve binada ilk bizim evin tesisatını yapacağı için uygun fiyat verdiği izlenimini yarattı VE AYRICA kombi'nin markası'nın ve modelin iyi olduğu konusunda ısrar etti!!!!!
    sizlere,yani bilen arkadaşlara sormak istiyorum ;acaba bu kombi ve teklif edilen fiyat nasıldır?



    Fiyatı tekrar yazıyorum
    *** tesisat+petekler vs....(2100 ytl) + bosch RDW 2821 H+ODA TERMOSTATI(1500)= TOPLAM(nAKİT) 3600 ytl***

    ****yarın alıcam,bilgisi olan arkadaşlar yazarlarsa sevinirim.(bir de arkadaşım eca confeo plus hermetik önerdi sadece kombi 1400 civarı;nasıldır acaba?) teşekkürler***
  • arkadaslar İstanbulda aldıgım 2+1 yeni daireye kombi taktırmak istiyorum. Dairem yüksek giris üstünde, köse daire ve kuzey cephe. Dairemin yanlarında cıkmada var ama dairemin her tarafı mantolamalı ve cift cam.Toplam net kullanım alanı 75 m2 gibi.Salon 20 m2 2x1000 petek var, yatak odası 15 m2 ve 1x1000 petek var,cocuk odası 9 m2 ve 1x800 petek var.Mutfak 12 m2 ve 50x70 havlupan var, aynı havlupan 5 m2 olan banyomda da mevcut.Mutfagım salon ve yatak odasının arasında kalıyor ve kombim buraya monte edilecek yani evin tam ortasında olacak diyebiliriz,yani uzak oda falan yok. Birinci sorum bu tesisat evimin konforlu ısınması icin dogrumudur ve yeterlimidir.İkinci sorum ise bu özelliklerdeki evim icin önerebileceginiz kombi marka/modeli ne olabilir.Forumda takip ettigim kadarıyla Buderus U52, Viessman Vitopend 100 yada ECA Confeo Plus'tan birini tercih etmem muhtemel gözüküyor.

    simdiden tesekkür ederim, herkese iyi bayramlar
  • vaillant'ı tavsiye ederim. Bir modelini 1993 yılından beri sorunsuz olarak kullanıyoruz. Servis kalitesi tartışılmaz.
  • Orada bir topik var...Orada...O topik bizim topiktir....Gitmesekte....Görmesekte ...o topik....DOGALGAZ KOMBİ ÖNERİSİ topiğidir...Ağacı dalaandırıp budaklandırmanın anlamı yok....Arkadaşlar Aradıgınız her sorunun cevabı orada.........Saygılarımla...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.