Şimdi Ara

celeron 633 ü 792 mhz e o/c ettim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar,nazar değmesin ama iş yerinde kullandığım kendi topladığım gigabyte 6VXE7+ BOARD VE CELERON 633 işlemcili makinamı fsb.yi 83 mhz ye çıkararak 790 mhz ye overclock ettim.ve hemde hiçbir ek soğutma kullanmadan.bu stabil çalıştığı en üst sınır.bundan yukarısında kilitleniyor.ama yinede %25 lik bir artış süper.bende şaştım
    herhalde işlemci kısmeti bu.bazıları bir gram bile o/c olmuyor.mesela evimde kullandığım ABIT BE6 II board ve PIII 667(133) fsb yi 135 e dahi getirdiğimde kitliyor.halbuki abitler o/c ile ünlüdür.ama sanırım esas sorun zaten 133 olan fsb.si.yani üst sınırda zaten. 100 lük olsaydı olurdu herhalde.133 ün üzerine çıkıldığında ekran kartınında hızı çok artıyor ve ekran kartı kilitliyor.(3dfx woodoo 4 4500)bir keresindede 150 fsbyi zorladım sistem bir kilitlendi.bir türlü açılmadı.neyseki abit boardlar klavyede insert tuşuna basılı tutularak açılırsa en düşük işlemci konfigürasyonu ile açılarak biosa girebilmeye izin veriyorda durum tekrar düzeltilebiliyor.her neyse mesele abit diil.celeronum 790 mhz de gayet ityi çalışıyor vede performansı hissedilir derecede arttı.midtown madnes 2 oyununu daha hızlı oynamaya başladı.(maşallah) :)))

    Paylaşayım dedim.tekrar selamlar....







  • 83 Mhz'de pci 41 Mhz oluyor ya onun için çokda olmayabilir ilerde herhangi bir sorunla karşılaşırsan tv kartı çalışmaz ise yeni agp kartın kitlernirse normale dönerek dene birde. O yetmez miş gibi bazı hdd'ler bile sorun çıkartabiliyor. Keşke 100 Mhz'e çıksada pci 33 Mhz'e düşse.

    Bide anlamadım 150 fsb'yi neyle zorladın. 135'de kitleniyor yazmışında.

    Birde tavsiyem overclock sonrası bir iki test programı ile olayı analiz etmen bakalım gerçekten değer mi ?

    Abit'lerde var ama bazen çalışmıyor <img src=icon_smile.gif border=0 align=middle> zaten mantıklı. Gerçi sana hiç oldumu bilmiyorum. Birde korkma en fazla bios'ununun restleme jumper'ı filan vardır ordanda çözebilirsin.
  • evet kilitleniyor ama 32 bit renk derinliğinde ve 800/600 ve üstü çöz.lerde...
    zaten zorlanınca 256 renke düşüyor.yani ben onu 256 renk haliyle zoprlamıştım..ok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.