Şimdi Ara

CRUCIAL BALLISTIX Bozuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba "CRUCIAL BALLISTIX - 2x2 GB DUAL DDR2 800 TRACER LED" rami 2 ayı aşkın kullanmaktaydım. yanlız 3 gündür yaşadığım reset sorunları üzerine ramleri test ettiğimde dual channel olarak kullandıgımda ramlerden birinin 705.3'üncü megabyte ında arıza oldugunu gördüm. yanlız ramleri tek tek test edince hata bulamadım ama dual olarak kullandığımda %49 da hata verirken ramlerin yerlerini değiştirince %99 da hata verdiğini gördüm.

    ürünü garantiye göndermek istiyorum fakat ramleri tek tek test edince hata alamayacaklar. t.servisleri benim gibi memtest mi kullanıyor yoksa bunun dışında kullandıkları ram test sistemlerimi var. hata varsa geçrekten ordada bu çıkarmı :)

    (MEMTEST86 v2.1 test no:7 de hata alıyorum)

    boğaziçinden garantili ürün.



  • gecmis olsun hocam.gonderin tabi programla degil bir test sistem-yontemleri vardir bogazici diyorsun.aldigin yer kabul edip gonderir sonucta onlarlik bir sey degil.
  • hocam sistem çok iyyidi bu hafta nolduysa hdd de 72 bad sector çıktı onları onardım birde bu çıktı başıma :S . birde crucciallarn ışığı anakartın ram slotlarında iz bırakmış ısıdan. :)
  • memtest in 3.4 sürümü ile arızalı olan ram i tesbit etmiş bulunmaktayım. şimdi size sormak istediğim bi soru var.
    - sadece arızalı rami mi garantiye yollayayım yoksa ikisini birden mi?
    *sadece arızalı olanı yollarsam ram masrafından kurtulacağım
    *yok ikisini birden yollarsam ucuz yollu bir ram alacağım ama dual özelliği bozulmamış 2 ram geçecek elime.
  • iki parcali urun almissin sorun cikmis tastamam gondereceksin tekini gondermek senin isine gelmez ki adamlarin isine gelir.mesela senin gibi biri gondermistir kit biri bozuktur biri saglamdir o saglam olani gonderirler sana ya da ellerinde tek yeni vardir onu gonderirler.elindeki artik kit olmaz seri numaralari uretim tarihi degisir.gerci 1050'yi gecmiyor demistin ama olsun kit kittir.2 parca olarak gonderirsen de sadece bozuk olani degistirebilirler ama tek gonderirsen kesin oyle yapacaklar sen cift gonder cift bekle en guzeli.
  • Tek parça yolladım gitti sabah. elimdeki bilgisayra daha fazla masraf yapmak istemedim idareten alacağım ram 50ytl tutuyordu tek parça yolladım. hata yaptım ama neyse artık ne gelirse şansımıza :)
  • Benim başıma benzer bir durum geldi çift olarak gönderdim ama corsiarin dağıtıcısı dijitalcenterdı sanırım tek rami değiştirip geri gönderdi ben de kabul etmedim sonra yeni bir tane verdi vatan o da dual kit değildi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diciotto -- 3 Ocak 2009; 16:53:17 >
  • Dual kitlerde belleklerden biri bozulursa, bozuk olan değiştirilir.
    Sebep? Dual çalışmaları için aynı boyutta olmaları yeterli. Zaten aynı mhz ve timinglerle çalışıyorlar.

    Aldığınız dual bellekler özene bezene saatlerce test edilerek oluşturulmuyor.
  • düşük voltajdan bozulmuş olma ihtimali varmıdır. 1050mhz için 2.0v veriyordum.


    birde ram sistemde takılı iken overclocklu kullanıyordum e6750 yi 3.4 ghz de 2 ayı aşkın sorunsuz kullndım ama bu reset zamanı orthos ile test ediyordum pc yi açıp 2 saat boyunca hata vermiyordu ama 20-30 saat vs kullandıktan sonra reset atıyordu. reset sonrası hemen orthos açınca hemen hata veriyordu :S . kafamı bu kısımda karıştırıyor. bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
  • quote:

    Sebep? Dual çalışmaları için aynı boyutta olmaları yeterli. Zaten aynı mhz ve timinglerle çalışıyorlar.

    Aldığınız dual bellekler özene bezene saatlerce test edilerek oluşturulmuyor.


    Nassi ya dual kit demek aldiginiz zaman kesin dual calisir mi demek hic beklemezdim senden bu cevabi.
    ben 533 mhz 512 mb 4-4-4-12 1.8v ram ile 800 mhz 1gb 5-5-5-15 1.9v rami yan yana takiyorum dual oluyor almayalim o zaman kit mit??iki tane ram oldugu zaman dual calisir teoride boyutla alakasi yok.

    dual ramler ayni anda uretilir bu da yeter test etmelerine gerek yok.uretilmis bir oc ramin %100 aynisini bir daha uretemezsin ama ayni saatte uretsen bile bir birine en yakin ramler olur bu da uyum yani overclock demek.dual kitlerin ilk ciktigi zamani hatirliyorum kardes ram diye arka arkaya uretilmis ramleri paketliyorlardi nikahiydi fiyatlari.amd x2 islemcilerinin uretim tarihlerine gore overclock performansi degisiyor ramler de farkli degil.corsair 675 uc arkadas aldi hic biri benim kadar cikaramadi mesela cunku onlarinki kit degildi tek tek almislar ama ayni versiyon ayni cipti guya.

    quote:

    düşük voltajdan bozulmuş olma ihtimali varmıdır. 1050mhz için 2.0v veriyordum.


    islemci oc olayini bilemiyorum ancak 1050 icin 2.0v dusuk vermissin gercekten.baska bir arkadas denemisti ayni ramleri 1050 yapmisti ama 2.0v uzeri bir voltaj vermisti.makineyi 20-30 kesintisiz kullaniyorsan islemciye cok yuklenme duzgun calissa daha onemli bence.su an dedigin seyi tekrar yapabilirsin reset attiktan sonra orhos yap ama blend degil stress some ram ya da sadece islemciye yuklen ram olabilir 2.0v az cunku.




  • diğer ram i gönderdiğimden tek ramle overclock yapayım. aynı değerlere belki gelemem ama yinede 3.2 görürüm. deneyeyim.
    dual ram olayına gelince memtestte ramler hakkında detaylı bilgiler var 00 ff 01 vs. iki ram arasına çok küçük farklar var 1-2 yerlerde farklılık var. tek yumurta ikizleri gibilerdi.
  • yok hocam senlik bir sorun.
    ramlerin 2 sinidemi gönderdin 1 inide mi ?
    2 sinide göndermen tavsiyemdir kesinlikle..
  • Malesef sadece arızalı olanı yolladım. şuan sağlam olan ile 3.4ghz de kullanmaktayım.dual iken 4400 olan bellek okuma hızı diğer ram i çıkarınca 2700 lere düşmüş durumda rezalet :D
  • Keşke ikisinide gönderseydiniz.
  • yanlış yapmışsın ikisini beraber yollayacaktın onlarda sana yeni bir dual kit yollayacaklardı
  • garantiye yolladığım sıra adama sordum elinde 2gb 800 mhz hangi ram var diye. kingston deyince birini yolladım. 1.5 ay cl6 800mhz ramle yaşayamam :)
    maliyetine aldığımdan başka biryerdende almak istemedim.
  • Arkadaşlar firmalar dediğim gibi kit dual olsa da tekini değiştiriyorlar ama satarken dual kit bu diye daha fazla alıyorlar işte varın siz düşünün ülkemizde dürüst satıcılığı
  • ellerinde satacak 2x2 crucial yok bakalım benim rami ne yapacaklar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zebani

    düşük voltajdan bozulmuş olma ihtimali varmıdır. 1050mhz için 2.0v veriyordum.


    1066 5.5.5.15 için 2,1v veriyorum, bence sana da 2,1 gerekirdi...
  • Ballistix lere dikkat! ramler çok hassas en ufak voltaj dalgalanmasında dahi uçabiliyorlar.
    Boğaziçi senin ramleri de benimkilere yaptığı gibi sağlamdır raporu verip geri yollayacak ki benimkinin birtanesi hiç çalışmıyordu.
    Başımdan geçen Ballsitix macerası.
    Bundan iki ay önce benim 2x1 Gb Ballistix ler de arıza yaptı. Aldığım yere (Gigatek) telefon ederek garanti için yolladığımı söyledim. Onlarda distribütöre yolladılar, Boğaziçi'ndeki teknik servis almış test etmiş ramlerde arıza yok diyerek geri yollamış ve Gigatek te bana geri yolladı.
    Ürünün bana geri gelmesi 15 iş günü gibi bir zaman sürdü. Bu arada 667Mhz Veritech ramleri hiç sorunsuz kullandım.
    Sağlam diye yollanan ramleri alıp sisteme tekrar taktım, sistem yine açılmıyor. Ben de ramlerdeki arızayı bulmak için teker teker sisteme takarak denediğimde bir tanesinin arızalı olduğu, takılı olduğunda sistemin açılmadığını gördüm ve Gigatek'i tekrar arayıp durumu anlattım onlar da geri yollamamı kendilerinin konuyu aynen distribütöre bildireceklerini ve takip edeceklerini söylediler ve ben de dual olarak her iki rami tekrar yolladım. Birtanesi sağlam olduğu için benimkilerden sadece arızalı olan ram değiştirilecek bunda d abir sakınca yok.
    Ramlerin dual olması için aynı seriden olmasına gerek yok. Aynı hızda ve aynı gecikmelerde ve aynı voltajda eşit değerleri verdikleri müddetçe dual olrak hiç bir sıkıntı oluşturmadan kullanılabilirler.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.