Şimdi Ara

D-Smart & Home Cinema Sistemi Entegrasyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar

    D-Smart dijital platformu kullanıyorum. D-Smart'ı almadan önce merkezi yayın ile (receiver olmadan) CRT TV ile izliyordum. Bu şekilde Vestel AV3000 modeli ev sinema sistemini bazen açıp TV yayınları sinema sisteminden 5+1 desteklemese dahi duyuyordum. D-Smart'ı takınca sinema sisteminden normal TV yayınında ses çıkışı alamıyorum. Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim. D-Smart müşteri hizmetleri bunun mümkün olmadığını söyledi.

    Saygılarımla



  • okuyanlar arasında bilgisi olan cevap verirse sevinirim arkadaşlar.
  • dsmart uydunun 2 adet scart çıkışı var. Birini TV ye diğerini de sizin AV3000'in AV in girişine bağlamanız lazım. 5+1 olmaz, stereo oluyor sadece. Dsmart müşteri hizmetleri teknikten anlamaz.
  • Cevap için çok teşekkür ederim. Böyle bir bağlantı yaptımmı hatırlamıyorum, ama akşam deneyip olursa burada paylaşırım. Bu şekilde bağladığım zaman hem görüntü, hem de ses (5.1 olmasa bile) alabiliyor muyum?
  • evet alabilirsin 5.1 i unut, o sadece 5.1 destekli DVD disk izlerken mümkün.
  • Anlattığınız şekilde oldu, çok teşekkür ederim.
  • Konuyla ilgili bir soru daha sormak istiyorum, bilgisi olan arkadaşlar esirgemezse teşekkür ederim.
    Scart kablosu ile TV'ye D-Smart'ı ve Ev Sinema sistemini bağlıyorum. TV'de tek scart girişi var. Sök-Tak yapmamak için 3 çıkışlı scart aldım, bu kablonun tekli ucunu TV'ye, diğer ucuna ise D-Smart'tan ve AV3000 ev sinema sisteminden gelen scartları bağladım. D-Smartı kapatıp kabloyu çıkarmadan DVD izlemek veya DVD oynatıcıyı kapatıp D-Smartı açmak istedim ama ne yaptıysam olmuyor. İkisi aynı anda bağlıyken çalışmıyor. Mutlaka scartı çıkarmak gerekiyor. Her seferinde bir ucu TV'de olan scartın diğer ucunu D-Smarta veya DVD oynatıcıya takıp çıkarmak zorunda kalıyorum.

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • PM den de cevap verdim. Hala ucuz yöntemle halletmek istiyorsan. Aldığın scart çoklayıcıyı değiştir. Yerine 3 girişli ve tek çıkışlı girişler sviçlenebilir olandan al. Girişlere Dsmart ve DVD yi bağla , çıkışını da TVye ver.
  • teşekkür ederim ilgi ve cevap için. Dediğiniz gibi LCD alınca bu sorun kalmayacak. Zaten az kaldı, 40X4500 fiyatı biraz düşünce alacağım direk.
  • Bende de d-smart ve vestel slim 10 5.1 ses sistemi mevcut. Ben dvd ve d-smartı tak-çıkar olmadan izliyorum. Dvd.yi d-smarttaki vcr girişine takınız.D-smartı da tv skart çıkışıyla tv.nize takın. Ses sistemi bağlantısını sadece d-smarttan yapın. Film izleyeceğiniz zaman kumandanızdan d-smartı kapatıp dvd.yi açın, d,rek ekrana dvd gelecektir. Film bitince dvd.yi kumandasından kapatıp d-smartı açınca normal tv yayını izlemeye devam edersiniz. Ben aynı bu şekilde plazmada sorunsuz kullanıyorum kullanıyorum. Bilginize.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ht22

    Bende de d-smart ve vestel slim 10 5.1 ses sistemi mevcut. Ben dvd ve d-smartı tak-çıkar olmadan izliyorum. Dvd.yi d-smarttaki vcr girişine takınız.D-smartı da tv skart çıkışıyla tv.nize takın. Ses sistemi bağlantısını sadece d-smarttan yapın. Film izleyeceğiniz zaman kumandanızdan d-smartı kapatıp dvd.yi açın, d,rek ekrana dvd gelecektir. Film bitince dvd.yi kumandasından kapatıp d-smartı açınca normal tv yayını izlemeye devam edersiniz. Ben aynı bu şekilde plazmada sorunsuz kullanıyorum kullanıyorum. Bilginize.



    Benim de istediğim aslında tam olarak bu. Ama lütfen kusura bakmayın, birşeyi anlayamadım; D-Smart'ta 2 scart çıkışı var, vcr çıkışına DVD'yi, diğer çıkışa ise TV ile aradaki scartı bağlayacağım, buraya kadar ok, ses sistemi bağlantısını D-Smarttan yapın derken bir de 3.bağlantı mı yapacağım? 2 scart varken nasıl yapacağım ve neden?
    Teşekkürler ilginize.




  • dsmartın optic çıkışından ses sisteminizin optic girişine bir kablo daha bağlamalısınız ki.
    ds izlerken sesi ses sisteminizden alasınız.
    Bunu demek istiyor.
  • teşekkür ederim, deneyeceğim.
  • Sayın blackice_serkan, ATA@ arkadaşımızın dediği gibi yaparsanız sanırım ses işi hallolmuş olur. Ben optik değil de kırmızı-beyaz uçlu ( tos) kabloyu kullanıyorum. Benim ses sisteminde optik olay yok da onun için. Umarım olay çözüme kavuşmuştur.
  • Akşam deneyeceğim, olumlu ya da olumsuz burada paylaşırım. Değerli yardımlarınız için çok teşekkür ederim. En kötü ihtimalle switchli scart alırım, çok mantıklı.
  • Sadece iki scartla halloldu, tak çıkar yapmadan hem D-Smart, hem DVD oynatıcı çalışıyor, hem de istediğim zaman TV yayınının sesini sinema sisteminden alabiliyorum. İlginiz ve yardımınız için çok teşekkür ederim.
  • İyi seyirler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.