Şimdi Ara

Raid0 ve Elektrik Kesilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar yaklaşık 20 dk önce 2 kere elektrik kesilmesinden dolayı raid0 kurulu seagate 500 gb hdd den birisinde "error occurred" yazıyor. windows açılışından birkaç dakika sonra mavi ekran çıkıyor. bende güvenli kipte açıp intelin raid programından hddyi normale çeviriyorum ama normal açılışda hata meydana geliyor. galiba hdd uçtu. ne yapmamı önerirsiniz? ayrıca bu hddleri hgudan almıştım. garanti için nereye göndereceğim bilen var mı?

    bir de yedekleme için yarın 1.5 tb harici hdd alacağım. bunu tam mı formatlayım yoksa hızlı format iş görür mü?

    saygılar



  • O hata ile veriler hemen uçmaz.Önce sistemi güvenli kipte çalıştır.Sonra kapat ve varsa başka sata kablosu tak ve öle dene bakalım bunları yaptıktan sonra yine aynı hatayı verecek mi ?

    Ama o hatayı sık sık alıyorsan format atarsan sorunun büyük ihtimal çözülür.Ama format son ihtimalin olsun.Sen dediklerimi dene.Birde hangi driver varsa raid ile ilgi onu güncellemeye çalış.Bunları denedin halen sorun varsa format atarsan sorunun çözülebilir.

    Birde mümkünse hdtune ile diskleri tek tek tarat.Ama raid bozman lazım.Tek diske format atman lazım.Uzun iş ama sorun varsa görür ona göre ne yapacağına karar verirsin.

    Son not:Şuan verilerin halen duruyor.Eğerki Non-Raid disk derse asıl felaket o zaman başlar.
  • intelde nasıl olur bilmiyorum ama via da windowsa girmeden raid kapatılabiliyor. raidi kapat. windowsu raidli diske mi kurmuştun? en tehlikeli yol raid 0 kullandığın diske yedek yapmaktır. eğer yedeklerin varsa hatayı düzeltmen için diske tekrar mbr yazmak zorunda kalabilirsin. vakti zamanında pata raidde onarma ile mbr düzeltilmiyordu.

    diskleri biçimlendirirsen kullanabilirsin ama raid o şeritleme yapılmış iki disk tek disk gibi çalışır. o yüzden dosyaların 2 diske parçalanmıştır.
  • Arkadaşlar bende 3 adet seagate 500 gb 320 as raid 0 yapmıştım.sorunsuz çalışıyordu.Az önce criysis açarken kitlendi bende pc yi kapatıp tekrar açtım.Bu hatayı verdi.
    1 ay öncede bu hatayı vermişti.bende hatayı veren diski garantiye yollamıştım hala gelmedi.Şimdi diğer diskte aynı hatayı verdi.Ne yapmam lazım
    formatla çözülecek bişey olacağını zannetmiyorum.çünkü pc açılırken raid denetleyiccisi diskleri kontrol ederken veriyor hatayı.

    Not:320 as leri yeni firmware güncellemesi yapmıştım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rambetiko

    bir de yedekleme için yarın 1.5 tb harici hdd alacağım. bunu tam mı formatlayım yoksa hızlı format iş görür mü?

    saygılar


    İlk aldığınız hdd ye tam format atmanız daha faydalı olacaktır. Hızlı formatı ik formatdan sonra atın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.