Şimdi Ara

Digital çıkış var ama neden giriş yok?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık bir aydır ses sistemleri hakkında araştırma yapıyorum. Digital ses sistemi almayı düşünüyorum. Bu araştırma sırasında dikkatimi çeken ve bana tuhaf gelen bir konuyu paylaşmak istiyorum. Hepsi bir arada ev sinema paketlerinde (DVD/DiVX vs.+5.1 hoparlör) DVD oynatıcıların DOLBY türevi ses desteği ve arkasında da optik/coaxial ses çıkış bağlantı birimleri bulunuyor. Fakat ne hikmetse çoğunun 5.1(veya 7.1) hoparlörlerinde bu girişler mevcut değil.
    1. Digital ses çıkışının kalitesi hakkında tartışma mı var? Öyleyse neden oynatıcı böyle bir özelliğe sahip.
    2. Hoparlörlerde digital giriş konması için sanırım digital decoder özelliğinin olması gerekiyor. Bu özellik çok mu pahalıya geliyor?

    Kısacası hepsi bir arada ev sinema sistemlerinde sadece oynatıcı veya hoparlörün pazarlaması yapılıyor; diğeri fiyatı makul gösterebilmek için yanında promosyon olarak veriliyor gibi geldi.
    Bu konuda beni aydınlatabilir misiniz? Kafam gerçekten karıştı.



  • Dostum hepsi birarada sistemlerde genelde bağlantı çeşitliliği olmaz oynatıcının üzerinde o çıkışlarda harici bir anfiye bağlamak için gereklidir, kendi içinde çözüp aynı zamanda anfide olan dvd player gibi düşün o sistemleri yani üzerindeki anfiye genelde ikinci bir cihaz bağlanamıyor istisnalar olabilir. kendi hoparlöreri içinde özel çıkışları zaaten var üzerinde.

    Hoparlöre digital giriş konması gereksiz olur hoparlörün işlevi ile tamamen alakasız çünki, hoparlörleri ayrıca alan herkezin beslemek için anfisi vardır.
  • @hsari

    Hepsibirarada sinema sistemlerindeki bahsettiğiniz bu optik/koaksiyel dijital ÇIKIŞ dediğiniz portlar GİRİŞ olmasın?

    Genelde benim gördüğüm kadarıyla girişler mevcut, hatta Xanu'nun dediği gibi onlar da kısıtlı sayıda. Çıkış ise ya HDMI ve SCART olarak görüntü+ses çıkışı.. belki bi de kulaklık çıkışı..
    Bunların yanında analog 5+1 hoparlörlere giden çıkışlar.. Kendi hoparlörlerine bağlanan bu portlar dışında diğer sistemlere ses aktaran fazlaca port bulunmuyor, sesi bu sistemin hoparlörlerinden dinleyeceğiniz düşünüldüğü için..

    Bahsettiğiniz özellikleri sağlamak için ev sinema sistemi değil de ses sistemi veya ayrı amfi ve hoparlör tercih edebilirsiniz..
  • Dijital "çıkış" demek, bir cihazın kendi içinde oluşturduğu sinyali dışarıya vermesi, yani başka bir ses sistemine aktarması demektir. Dijital "giriş" ise, bir ses sisteminin, dijital çıkışı olan bir cihazın sesini alıp, kendisine bağlı hoparlörlere aktarabilmesidir. Dolayısıyla bir setin dijital "giriş" ve "çıkış" sayılarına bakarak, hangi özelliğe sahip olduğunu anlayabilirsiniz.

    Sizin sorunuza gelince, ucuz setler ile pahalı setler, anfiler arasında fark olması gerekir ki, üreticiler farklı fiyatlar isteyebilsinler. Bzı anfilerde bir optik, bir koaksiyel giriş varken, bazı üst model anfilerde üç optik ve iki koaksiyel giriş olabilir. Tıpkı bazı televizyonlarda bir HDMI, bazılarında üç hatta dört HDMI giriş olması gibi.

    Tabi bir setin dijital "girişinin" olması için, decoder olarak kullanılabilmesi de gerekir. Mesela normal bir dvd oynatıcının dijital "girişi" olmaz, çünkü sadece sesi dijital olarak dışarıya vermek üzere dizayn edilmiştir. Dahili decoderi vardır ama, sadece 5.1 hoparlör setleri analog olarak 6 RCA ile bağlanırsa ayrıca bir dijital girişli ses sistemine ihtiyaç duymadan 5.1 ses verebilirler.
  • Arkadaşlar benmde tam bu konuyla ilgili kafam takılan biş ivardı,sormak istiyorum...

    Epson marka projeksiyon cihazımın çıkışları aşağıdaki gibi,orda alttaki digital audio out çıkışına 5.1 sinema sistemleri bağlanabiliyormu acaba??

     Digital çıkış var ama neden giriş yok?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: reymor01
    Arkadaşlar benmde tam bu konuyla ilgili kafam takılan biş ivardı,sormak istiyorum...

    Epson marka projeksiyon cihazımın çıkışları aşağıdaki gibi,orda alttaki digital audio out çıkışına 5.1 sinema sistemleri bağlanabiliyormu acaba??

    Öncelikle resimde gözükenler, çıkış değildir "giriştir". Çünkü projeksiyon cihazı kendi içinde sinyal üretmez; sadece dışarıdan aldığı video sinyali perdeye yansıtır

    Soldaki "Audio L-R" analog ses girişleri. projeksiyon cihazının dahili hoparlörü var sanıyorum. Açıkcası "Coaxial Digital Output"un ne amaçla kullanıldığını anlayamadım. Yani "Audio L-R" ile aldığı sesi, Coaxial ile tekrar dışarıya, başka bir ses sistemine vermesini anlamı bulmadım. Bu Coaxial çıkıştan hangi ses sistemine bağlantı yapacaksam, projeksiyon üzerinde "Audio L-R" girişlerine bağlayacağım ses kablolarını doğrudan o ses sistemine bağlarım.

    Gözden kaçırdığım birşey mi var acaba ?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Teşekkür ediyorum cevap ve ilgin için...

    yalnız şöyle ufak bi noktayı belirtmeyi unuttum..epson dm1 cihazımda dahili dvd/divx oynatıcı mevcut,onu eklemeyi unutmuşum,sanırım onunla ilgili bi çıkış olabilir?

     Digital çıkış var ama neden giriş yok?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: reymor01
    Teşekkür ediyorum cevap ve ilgin için...

    yalnız şöyle ufak bi noktayı belirtmeyi unuttum..epson dm1 cihazımda dahili dvd/divx oynatıcı mevcut,onu eklemeyi unutmuşum,sanırım onunla ilgili bi çıkış olabilir?

    Şimdi taşlar yerine oturdu ve dijital coaxial çıkış anlam kazandı. Dahili oynatıcısı olduğunu bilmediğim için tüm bağlantılarının"giriş" olduğunu söylemiştim ama, şimdi hangisinin "giriş (input)" veya "çıkış (output)" olduğunu öğrenmek için kullanım kılavuzuna bakmanızda fayda var. Çünkü bu bağlantılardan bazıları (özellikle soldaki Audio L-R ve Video) dışarıya görüntü ve ses aktarmak için kullanılıyor olabilir. Gerçi pek sanmıyorum, yine de giriş olmaları muhtemel, ama yine de kılavuza bakın.

    Yeniden Coaxial dijital çıkışa dönersem, zaten cihazın sağ alt tarafında Dvd, Divx, Dolby Digital, DTS desteklediği yazıyor. Örneğin 5.1 Dolby Digital sesli bir Dvd veya Divx film izlerken, Coaxial dijital girişi olan bir ses sistemine, projeksiyon cihazın coaxial çıkışından coaxial-coaxial kablo ile bağlantı yaparsanız, sesi dijital olarak aktarmış olursunuz ve 5.1 ses alırsınız.
  • Evet soldaki audio l-r kısmına,uydu alıcıdan gelen 3 renkli kabloyu takıyorum(kırımız,beyaz,sarı) görüntüyü ve sesi projeksiyondan alıyorum,dediğiniz gibi onları giriş sanırım...

    Coaxial çıkış içinde 5.1 ses sistemlerine bakmaya başlayabilirim artık,cevap ve ilginiz için tekrar çok teşekkürler...
  • Açıklamalar için teşekkür ederim. Birkaç ses sistemini daha inceledim. Özelliklerinde "... digital amplifier" yazıyor. Sizin de belirttiğiniz gibi amplifier oynatıcının içinde, harici amplifiere gerek yok. Hoparlörler oynatıcıya bağlanıyor. Kullanım kitapçıklarında "digital çıkışı olan (tv,dvb vs.) cihazları oynatıcının optik girişine bağlayarak hoparlörlerin kullanılabileceği" belirtilmiş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.