Şimdi Ara

pg 40 cl 41 kartuş resetleme canon mx300

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
7.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • CANON MX 300 MODELİNİN KARTUŞ RESETLEME YÖNTEMİNİ ANLATACAM DENENMİŞ VE ÖYLE YAZILMIŞTIR.


    Yazıcının usb bağlantısı çıkarılır.
    Yazıcı fişi çıkarılıp power tuşuna basılır.
    Power ışının kısa süreliğine yanıp sonra sönmesinden yazıcı üzerindeki elektriğin boşaldığı anlaşılıp fiş prize takılır.
    Yazıcı kapalı konumdayken resume/cancel tuşunu basılı tutur.
    Resume/iptal tuşunu bırakmadan power düğmesine basıp power düğmesini bırakmadan resume/cancel düğmesi bırakılır.
    Power düğmesi basılıyken iki kez daha resume/cancel tuşuna basılır ve ikisini aynı anda bırakılır.
    Power tuşu yanıp sönmeye başlayacaktır.
    Power tuşu sürekli olarak yanmaya başladıktan sonra resume/cancel tuşuna 3 DEFA 3 ER SANİYE ARALIKLARLA basıp ardından power tuşuna basIYORUZ.
    20-30 SN BEKLEDİKTEN SONRA KAPAĞI AÇIP KARTUŞLARI ÇIKARIYORUZ.
    SONRA POWER TUŞUNA BASIP SERVİS MODUNDAN ÇIKIYORUZ.
    YAZICIYI TEKRAR BAŞLATTIĞINIZDA KARTUŞLARI TAKIYORUZ VE FULL GÖSTERİYOR.



  • Yararlı bir başlık. Eminim Mx300 kullanıcıları rahatlıkla uygulayabileceklerdir.
  • ya kardeş dediğiniz yöntem hiç bir işe yaramıor konu başlığının yerinide devamlı değiştirip duruyorsun. sen bu yöntemi bizzat uyguladığına emin misin? yazıcının fişi çıkarıldıktan sonra ışığının yanıp sönmesi mümkün değil zaten ki yanıp sönmüyor da. dediğiniz işlemler hiç bir işe yaramıyor kimseyi yanıltmayalım boşa. en sonunda bu mx300 balkondan aşağıya atacam zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _fark_ -- 26 Aralık 2008; 13:59:29 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _fark_

    ya kardeş dediğiniz yöntem hiç bir işe yaramıor konu başlığının yerinide devamlı değiştirip duruyorsun. sen bu yöntemi bizzat uyguladığına emin misin? yazıcının fişi çıkarıldıktan sonra ışığının yanıp sönmesi mümkün değil zaten ki yanıp sönmüyor da. dediğiniz işlemler hiç bir işe yaramıyor kimseyi yanıltmayalım boşa. en sonunda bu mx300 balkondan aşağıya atacam zaten.

    arkadaşım denemesem yazarmıyım. büyük ihtimslle siz servis moduna giremediniz. servis moduna girdiğinizde servise idle gibi bişey yazması lazım .
  • kardeş dediğin yöntemleri uyguladık ama fişi çektikten sonra ışığın yanıp sönmesi mümkün mü sence? ışıkta yanıp sönme yok.
  • beyler oluyo bende denedim ama fişi prizden çıkartınca olmuyo yazıcının arkdasından çıkartmak gerekiyo ya bu arada ben yazıcıyı yeni aldım çok çabuk kartuş azaldı renkli tek çubuk siyah 2çubuk kalmıştı bende toplam 10 sayfa renkli 20 safyfa siyah çıkartmıştım bu normal mi sizce ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _fark_

    kardeş dediğin yöntemleri uyguladık ama fişi çektikten sonra ışığın yanıp sönmesi mümkün mü sence? ışıkta yanıp sönme yok.


    "Yazıcı fişi çıkarılıp power tuşuna basılır.
    Power ışığının kısa süreliğine yanıp sonra sönmesinden yazıcı üzerindeki elektriğin boşaldığı anlaşılıp fiş prize takılır."

    "tmmc" arkadaşımız yazıcıyı düğmeden kapattıktan sonra fiş çekilir demek istedi sanırım. Hali hazırda yazıcı fişi çıkarılmadan power tuşuna basılmamışsa zaten fişin çekilmesi ile devredeki elektrik kendiliğinden boşalmış (harcanmış) olacaktır. Dile getirilen ancak şu halde mümkündür; Fiş çekilmeden power tuşuna basılıp makina kapatılmak süretiyle devre kesilir. Sonrasında fişi çekerek yazıcı güç kaynağında yeralan kapasitörlerin üzerinde bulundurdukları statik elektrik hapsedilmiş olur. Bu hapsedilmiş statik elektrik (tekrar power tuşuna basılarak devrenin tamamlanması ile) devreye aktarılarak fiş takılı olmasa dahi kısa süreliğine power ledinin yanmasını sağlanabilir. (Her seferinde sağlayacak diye birşey yok çünkü depolanmış olan statik elektrik kondansatörün değerine ulaşmamışsa devreye verilmez lakin sıklıkla bu işlemler sonucunda power ledi yanacaktır).
    Bu arada @cemoandcemo fişi yazıcının arkasından veya prizden çıkartmak arasında söz konusu işlemde bir fark yoktur.
  • bu yöntemi uygulayan başka var mı? neden sizdeki mx300 de oluyorda biz de olmuyor. eğer bizzat yaptıysan yardımcı olursan memnun olurum. fişten çektikten sonra ışıkta bir yanma olmuyor. sende olduğuna emin misin?
  • Arkadaşım aynı şeyleri söyleyip duruyorsun. tutturmuşsun ışık ışık diye. yazıcının fişi çekildikten sonra yazıcının devrelerinde kalan elektrik yükü ışığı birkaç sn daha yakabilir. ben de aynı kartuşları kullanan mp210 var. hiç sorun olmadan defalarca resetledim. anlatılanları harfiyen yapmaya çalış. olmazsa birkaç kez dene.
  • Nasıl teşekkür etsem bilemiyorum.
    Başka bir arkadaşın forumda açtığı konu ile denedim eski kartuşlarımı düzlteyim diye ama onlar düzlemedi, üstüne ütslük yeni kartuşlardan siyah olanını da makine tanımamaya başladı.
    Ama "tmcc" adlı arkadaşın dedikleri harfiyen yaptım ve MP450 yazıcımda sorun hemen halloldu. Çok teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mat2000 -- 12 Ocak 2009; 21:11:32 >
  • Arkadaşlar MX310 almaya karar verdim, bu yöntem 310 modelinde de çalışır mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _fark_

    bu yöntemi uygulayan başka var mı? neden sizdeki mx300 de oluyorda biz de olmuyor. eğer bizzat yaptıysan yardımcı olursan memnun olurum. fişten çektikten sonra ışıkta bir yanma olmuyor. sende olduğuna emin misin?



    Evet Hocam..aynı yazılanlar tatbik edilerek CANON MX300 çok fonksiyonlu yazıcım tekrar eski sıhhatine kavuşmuştur..bilgi paylaştıkça çoğalır derler,paylaşım için teşekkürler..
  • Arkadaşlar siteye yeni üye oldum sebebi de bu MX310 :(
    Daha ürünle aldığım siyah kartuşu yeni bitti.Dolum yaptırdım güvenilir bir yerde.Ama şuan mürekkep hatası veriyor. Resetleme işleminizi deniyorum fakat sizin vermiş olduğunuz likte anlatılanları yapmaya çalışıyorum fakat benim yazıcımda bu yazılan seçenekler yok
    mesela Shipping Mode 3 ve Without cleaning diye seçenekler yok.
    Shipping mode 3 yerine factory mode 2 diye bir seçenek çıkıyor.Idle yazısından sonra da çıkan menülerin içinde kartuşla ilgili birşey yok lütfen yardım edermisiniz:(

    Çoooooooooooooooooooook ACİL
    http://forum.donanimhaber.com/m_29043428/tm.htm
  • Anlatılan yöntem mx300 için mx310 da çalışmayabilir.

    quote:

    Orijinalden alıntı: selinferhat

    Arkadaşlar siteye yeni üye oldum sebebi de bu MX310 :(
    Daha ürünle aldığım siyah kartuşu yeni bitti.Dolum yaptırdım güvenilir bir yerde.Ama şuan mürekkep hatası veriyor. Resetleme işleminizi deniyorum fakat sizin vermiş olduğunuz likte anlatılanları yapmaya çalışıyorum fakat benim yazıcımda bu yazılan seçenekler yok
    mesela Shipping Mode 3 ve Without cleaning diye seçenekler yok.
    Shipping mode 3 yerine factory mode 2 diye bir seçenek çıkıyor.Idle yazısından sonra da çıkan menülerin içinde kartuşla ilgili birşey yok lütfen yardım edermisiniz:(

    Çoooooooooooooooooooook ACİL
    http://forum.donanimhaber.com/m_29043428/tm.htm
  • Bu Canon mx300 Yazıcının Kartuşları Çabuk Bitti.Ve Doldurdum Yazıcı Kartuşları Okumadı.Teknosaya Sordum CL-41 ile PG-40 Kartuşları Ve Her Seferinde Yenisini Almak Gerekiyor Dediler.Doğru mu? Bunlar Dolmuyor mu?Doldurmak İçin Ne Yapmak Gerekiyor?Bilgi Verirseniz Sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deliyim

    Bu Canon mx300 Yazıcının Kartuşları Çabuk Bitti.Ve Doldurdum Yazıcı Kartuşları Okumadı.Teknosaya Sordum CL-41 ile PG-40 Kartuşları Ve Her Seferinde Yenisini Almak Gerekiyor Dediler.Doğru mu? Bunlar Dolmuyor mu?Doldurmak İçin Ne Yapmak Gerekiyor?Bilgi Verirseniz Sevinirim




    yazıcınız eski bir model...niçin kartuş dolum seti almıyorsunuz dandik dolumcularla uğraşmayın
  • aynı sorun bendede vardı altakini aynen uyguladım ve problem çözüldü tek sorun kartuşların seviyesi full olmasına rağmen boş görünmekte ancak okadarda önemli değil bunu dene sorunun çözülücek emin olabilirsin. kolay gelsin.

    1. Disconnect the power cable
    2. Connect it while holding down the power button
    3. With the power button still down, press twice the "Cancel/Stop" red button
    4. Release the power button
    5. The printes turns into a kind of factory mode...(wait for about 10 seconds, utils it says "Idle")
    6. Press the ">" (next to the "OK" button) once."Shipping Mode 3"
    7. Press the "OK" button.
    8. Press "OK" again for "Without cleaning"
    9. A test page will print..
    10. Open the cover, like you are about to change the cartridges.
    11. Disconnect the power cable again.
    12. Take out both cartridges.
    13. Close the cover.
    14. Connect the power cable once again.
    15. Turn the printer on.
    16. Now just put the cartridges back...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.