Şimdi Ara

SONY HC9 mu yoksa Canon HV30 mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık dört yıldır severek kullanmakta olduğum SD çözünürlükte sony hc40 miniDv kameram bazı kaset sorunları yaşattığından dolayı yeni bir kamera almaya karar verdim.Yaptığım çekimleri kendi çapımda montajlayan kurgulayan premiere pro ve after effects ile oynamayı seven biriyim.Bu nedenle kasetli kameraya devam etmek benim için daha uygun olacak gibi.
    şu saatten sonra almak istedğim şey artık HDV özellikte bir kameradır.Bunlarla nasıl olsa istersem SD çözünürlükte çekim yapılabiliyor değil mi?

    almayı düşündüğüm makine Sony HC9 ya da Canon HV30.

    Yapmış olduğum araştırma ve okuduğum onca yazıdan sonra bu kameraların bana uygun olduğuna kara verdim.Ama hangisini seçeceğim işte ona karar veremedim.Nereye baksam karşıma HV30 çıkıyor.Çok sevilen bir kamera.HC9 daha arka planda kalıyor.Ancak daha uygun bir fiyata sony-HC9 buldum.

    SONY'de yedek parça servis vs konuların çok yaygın olması söz gelimi yedek batarya,ekstra objektif,ışık kaynağı vs şeyleri SONY de daha kolay temin edebileceğimi düşündürüyor.Sony kalitesinden de memnunum açıkçası.Ama bu Canon HV30 un adı o kadar çok geçiyor ki.İster istemez tereddüte düşüyorum.

    Çekim esnekliği,manuel ayarlar özellikle manuel aperture ayarı,24p modu,cine modu ve görüntü kalitesi falan herşeyiyle mükemmel bir makine gibi duruyor.Gerçi her iki makineyi de bizzat görmedim.Canon HV30 u nereden nasıl bulacağım hakkında hiç fikrim yok.(internetten almayı düşünmüyorum)Bu nedenla zorunlu tercih SONY gibi duruyor.Maalesef canondaki manuel ayarlar sony de pek yok.Özellikle loşve kapalı ortam çekim performansı önemli.

    Mesela vimeoda bir video var HV30 ve sonyhc37 karşılaştırması.hc37 benim halen kullanmakta olduğum sınıfta SD makine.(Gerçi burada elmayla armut kıyaslanmış) HV30un görüntü kalitesi beni büyüledi.hem de vimeodaki görüntüyle.O kadar fark var ki arada...Hem ses hem de görüntü bakımından.

    Bu makineleri kullanan ya da bilen arkadaşların görüşünü öğrenmek istiyorum.Dediğim gibi sadece sıradan doğumgünü çekimleri ötesinde biraz daha kaliteli görüntüler alabileceğim,az da olsa net alan derinliği etkisini hissettiren(tamam bu kameralarda fazla DOF beklentim yok canım),özellikle az ışıklı ortamda performansı daha iyi olan makine hangisidir acaba?

    Mesela sony de night shot özelliği var.Ha bu güne kadar hiç işim olmadı ama mesela bu Canon da yok sanırım.Mesela loş ışıkta bir balo salonunda yapacağım çekimde hangisi daha iyi sonuç verir.(sürekli düğün videoları çekmem ama bazan gerekiyor akarabaları çekiyoruz.Karanlık çıkıyor).Gezilerimi belgesel havasında bilgisayarda kurgulamayı severim.Hafiften kısa film merakım da var ama önceliğim bu değil tabii.Net keskin görüntü olsun.Mikrofon sorunlu olmasın.(HV20ler öyleymiş mesela)

    İşte bu noktada önerinize ihtiyacım var.Derseniz ki çok fark yok(canon HV30 daha önde farkındayım), HC9 sana diğerini pek aratmaz...derseniz gidip onu alacağım.zaten yolda geliyor.ne de olsa fiyat avantajı var.Yok derseniz ki aman ne yap et Hv30 al başka şeye bakma arada dağlar kadar fark var...o zaman da vazgeçip HV30 satan yer arayacağım.Ne yapacağıma karar veremedim.Lütfen başka kamera önermeyin.Kararım bu ikisinden biridir.Ama hangi kamera işte onda sizlerin değerli görüşleri etkili olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 20 Aralık 2008; 21:31:13 >







  • Şimdiden hayırlı olsun!

    Ben de aynen bu iki makine arasında kalmıştım.
    HC9 ilk çıktığında, 2.400-2.500 gibiydi Morfare'de. Nisan, mayıs gibi hepsiburada'dan 2.150 ye aldım. Geçende Teknosa'da rastladım. 1.500 YTL. Hem de 12 taksit.
    O zamanlarda da aynen, HV30 hiç bir yerlerde bulunmuyordu! Erkayalar'da bile yoktu!

    HC9e ile mutluyum. Eğer HV30 alsaydım gene olacaktım muhtemelen!
    Bu senin başlığa aynen ingilizce bir sitede rastlamıştım.
    Bir forum yazarı şunu demiş: bende ikisi birden var! Bir an geliyor insan HC9'u kullanmak istiyor, başka bir zamanda ise HV30'u!

    HV30'u kurcalama imkanım olmadı hiç. O nedenle tam bir mukayese yapamayacağım. Ama HC9 hakkında herhangi bir şeyi bana sorabilirsin!

    Yazdıklarından şunu çıkardım: Senin için önemli olan HDV çekmek ve edit etmek!
    HC9'da "zebra" diye bir seçenek var. Bu acayip bir "professional touch" katıyor makineye! Özellikle de HDV çekerken son derece elzem bir şey!
    Eğer bu "zebra" dan HV30'da yoksa o zaman kocaman bir "eksi" yazmalısın, HV30 tarafına!




  • canon hv30 daha çok profosyonel bir kameradır özellikle kısa filmciler bu kamerayı kullanır vimeo sitesinde en çok hv30 videoları dikkat çeker, kullanan çok fazladır.Ben canon hg20 kullanıyorum manual ayarlar hv 30 ile aynı ve çok kullanışlı 2.nokta hv30 kasete kayıt yapıyor bunu göz önüne alın ayrıca hv30 eski bir model olduğu için ben yurtdışında bile bulamamıştım oyüzden hg20 aldım, şuan çok zor bulunuyor piyasada...
  • Selam
    Bende yakın zaman önce Canon HF100 aldim. Oncesinde de epey bir arastirma yapmistim. Sunu kesinlike söyleyebilirimki CanonHV30 cok önde bir kamera dir. Eger kaset kayitlii bir kamera alsaydim kesinlikle HV30 olurdu. Zaten Camcorderinfo sitesinde ilk basta gelen kameradir.
    Bence kameranin daha dogrusu kamera ve fotograf makinalarinin en buyuk dez avantaji Turkiyedeki distriburutör firmadir. Sony de alsaniz cok sey kaybetmessiniz ama dediginiz gibi hv30 un hakli ve uzerinde uzlasılan bir saygınlıgı var.
  • @MIND GAMES,@burhiuaua,@cemele
    arkadaşlar ilginiz ve önerileriniz için çok teşekkür ederim.

    MIND GAMES sizin HC9 kullandığınızı daha önceki mesajlarınızdan biliyordum.Bu nedenle sizin yorumunuzu özellikle merak ediyordum.Sanırım ben de HC9 a yöneleceğim.Zira fiyat bakımıdna nispeten daha uygun geldi.1500 ytl ye alacağım.yoksa fiyatı normalde 2000 ytl üzerinde bir alet.Hatta HV30dan bile pahalı.SONY kalitesine güveniyorum.Aslında hala aklım HV30 da.Ama bu kadar zor bulunması biraz düşündürüyor.Fazla maceraya atılmayayım HC9u alıvereyim diyorum.(zaten adamlar benim için getirdiler bekliyorlar.ben son an kararsızlığındayım.)

    MIND GAMES,zebra seçeneği nedir bilmiyorum.Canonun teknik özelliklerine baktım.Her bir şey avar ama böyle bir özellik yok sanırım hiç görmedim.Vimeodaki HC9 görüntüleri gayet güzel.Yakın planlarda bir miktar alan derinliği hissi de oluşturulabiliyor gördüğüm kadarıyla.Düşük ışık performansı da hiç fena değil gibi.

    Sony de minimum ortam ışığı ihtiyacı 5 lux Canon da 0.2 lux.Aslında çok fark var göünüyor.Ama partikte bu kadar fark var mıdır merak ediyorum.Zifir karanlıkta SONYnin nigt shotu var zaten (ama pek işim olmuyor onunla)




  • Selamlar,
    "Sony de minimum ortam ışığı ihtiyacı 5 lux Canon da 0.2 lux" demişsin. Bunda ben de tereddüt etmiştim baştan.
    Aslında çok az da olsa, "tavuk karası" hastalığı var diyebilirim HC9'da. Ama bu iyice extreme durumlarda kendini belli ediyor.
    Bir önceki bayramda, Kıbrıs dönüşü, gece vakti, Sabiha Gökçen Havaalanına inerken, Pendik, Tuzla, evlerin, yolların ışıkları.. gayet güzel sonuç verdi çekimler! Sorun yok yani, en azından bu ışık seviyesine kadar!

    Unutmadan, daha ilk günden, dokunmatik ekranı, uygun bir kalemle, sivri uçlu bir cisimle kullanmaya alıştırırsan kendini.... yaz günü gerçekten çok çabuk kirleniyor lcd ekran!

    Zebra'ya gelince... HDV çekmek, expose etmek, SD çekmekten daha farklı bir olay. SD çeker gibi çekilmemesi gerekiyor yani! Zebra da bu konudaki en büyük yardımcı. %70 ve %100 gibi 2 ayrı seçeneği var. Ben devamlı %70 de kullanıyorum.
    Olay kısaca şu : HDV, yüksek çözünürlüğünden ötürü, bütün hataları, kırışıkları, netlik hatalarını, ışıklandırma hatalarını son derece rahatsız edici bir şekilde ortaya çıkartıyor, HD ekranda seyrederken.
    Beyazlar oluyor, aşırı beyaz... "patlıyor" adeta, "patlamalar yapıyor". Geçenlerde CNBC-E de, Homer Simpson ailesiyle beraber Blu Ray DVD seyrediyor!
    "Ah, kör oldum" diye bağırıyor bir yerinde Homer. Bu espriyi seyredenlerin kaç anladı bilmiyorum ama sorun beyazların, açık renklerin, "highlights" ların aşırı parlamasıydı.
    İşte zebra, bu highlight'ları daha baştan "reduce" etmeye, azaltmaya yarıyor. Canon da herhalde bu işi bir şekilde halletmiştir ya da halletmiş olmalı!
    Sahne şu : yaz günü, güneş tepede, deniz kıyısı, Banu'nun da başında şapka var!!! Zebra ile gökyüzünü "normal" hale getirdim ama Banu'nun yüzü, zaten güneş tepede, bir de şapka var, iyicene karanlıkta kaldı!!
    Yani normal şartlarda, fotoğraf, dia falan çekiliyor olsa kesin dolgu ışığı gerektiren bir sahne. Ama başka seçeneğim yoktu. Kızın yüzünün oldukça karanlık belki de simsiyah çıkmasını göze almak zorunda kaldım. Amaaaa... Bravia'ya bağladığımda, gökyüzünün rengi masmavi, doğru şekilde ışıklanmış, Banu'nun karanlıkta kalan yüzü de gene doğru ışıklanmış gözüktü. Hiç de "az ışıklanmışa" benzemiyordu. Korkularım boşunaymış.
    Uzun lafın kısası: HDV çekerken, "zebra" ile highlight'ları kısıyorsun, azaltıyorsun, parlamaları önlüyorsun, geriye kalan kısımlar içinse özel hiç bir ışıklandırma ayarı falan yapmıyorsun!

    Geçen yaz bu 3 saniyede 270 kare mi ne çekiyor, onu da denedim! Eğer camera ile konunun (mesela koşan bir çocuk) mesafesi hep aynı kalıyorsa sorun çıkmıyor, hoş bir effect ortaya çıkıyor. Ama eğer konu cameraya doğru koşmaya başlıyorsa, o zaman biraz netlik problemi çıkıyor ortaya! Ama zaten herşeyi manuel focus da çekmek lazım, iyi sonuçlar elde etmek için.

    Özetin özeti: Ne kadar çok manuel ayarı, bilinçli kullanırlarsan, sonuçlar o kadar şahane oluyor:)




  • Detaylı bilgiler için çok teşekkürler MIND GAMES.

    Bu gün aldım HC9'u ve akşam şarja bağladım.Teknosada fiyatı uygun geldi.Almaya giderken son bir ümit Canon HV30 için telefonla Erkayaları aradım.Fiyat falan alayım acaba bir sürpriz olur mu ki falan diye(!) sizin oradaki filanca yerle görüşün orası bayimiz bilgi alırsınız ellerinde yoksa bizden getirtecekler dedi.Ellerinde varmış amma velakin fiyat alamadık.Gittim,dediği fotoğrafçıya (bayileri imiş) sordum.Maalesef elimizde yok fiyatını pazartesiye öğrenebiliriz demez mi?

    Aletin piyasa fiyatını biliyoruz zaten.HV30 lar 2000-2100 civarı bir fiyatta sanırım.Ona bakarsan SONY HC9u da 2300'e satan yerler bile var hala.Ama ben 1500e aldım.İşte bunun gibi bir sürpriz olur mu dedim kendi kendime.Aklım hala HV30da idi.Ama bu şartlar altında HV30 şansını kaybetti.Usandım beklemekten.Adamlar benim için getirmişlerdi zaten HC9 u gittim oradan alıverdim.Nasip onaymış.

    İlk izlenimlerim olumlu.İnşallah sonradan tercihimden pişman olmam.HV30 almamakla çok şey kaybetmiş olmuyorumdur.

    Loş ışık ortamında çekim tahminimden iyi.Yanlız kameryı sağa sola çevirince odaklama biraz yavaş gibi.Herhalde manuel odaklamaya alışmak gerekecek.LCD ekran ve menüler eski kameramla nerdeyse aynı.Onda da LCD paneli minik mikrofiber beziyle siler dururdum arada.Alışkınım yani.Parmak izi sorun değil benim için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 20 Aralık 2008; 21:16:17 >




  • Hayırlı uğurlu olsun! İyi günlerde kullan!
    Bakarsın ileride HV30 un da fiyatı düşer... o zaman bir tane de ondan alırız!

    HC9 la ilgili takıldığın yer olursa sorabilirsin...
  • Teşekkürler MIND GAMES.Umarım fiyatı düşer.Okuduklarımın etkisinde kaldım.Çok tutuyorlar bu canonu.Aslında HC9 bile şu an benim bekletimin üzerinde bir alet.Çekiminden memnun kaldığımı söyleyebilirim.

    Aklım şu Canon'un 24p çekimi ve manuel aperture ayarlarında kalmadı değil yani.Belki de çok öyle ahım şahım bir fark yok.Vimeodaki canon hv30 24p diye çekilen filmlerde öyle çok belirgin bir fark göremedim.Açıkçası ben eski kameramla bile premiere de o film havasına benzer havayı verebiliyordum.Yani hepsi buysa sorun değil.Sanki bana daha fazlası var gibi geliyor.Canondaki etkilyeci net alan derinliği imkanını bunda yakalayabilecekmiyiz bakalım?Benim gibi dramatik çekim yapmayı seven biri için aslında çok önemliydi bu özellikler.

    Deneme çekeyim diyorum havalar da inadına kapalı.Bulutlu kasvetli bir hava.Ama buna rağmen renkler canlı,grensiz net görüntüler çekebilmek hoşuma gitti.

    HC9 mu HV30 mu diye günlerdir okumadık yorum yazı,seyretmedik video bırakmadım.Ama neticede tercihimizi yaptık artık.Biraz da aceleye geldi.Aslında şu safhada kamera almaya niyetim bile yoktu.Eski kamera su koyverince mecbur kaldım.Kaydedilecek anlar geri gelmiyor.

    SONY, sorar sormaz bir gün içinde elime ulaştı.Canonda bırak ürünü bulmayı daha fiyatı bile öğrenemedik.Adım başı sony bayisi,yedek parçası,servisi..Japon kalitesi.Sony "gel beni al gel beni al" diye bağırdı,diğeri nazlı güzel pencereden yüzünü bile göremedik...

    En önemlisi de 2200-2500 YTL arasında olan bir ürünü 1500 liraya bulmak oldu.Canon bile 2100 ytl civarında.Aradaki farkın 600 ytl fazladan vermeye değmeyeceği düşündüm.(Bilmem belki de yanıldım.)

    Panasonica nikli bir arkadaşımız bir yerlerde HV20 nin kaset mekanizması çin malı falan demiş.Valla biraz teselli oldu biraz benim için.Sony nin kalitesine itimat ettik artık.Umarız yarı yolda bırakmaz.

    Adobe Premiere ProCS3 ile HDV capture yapamadım bir türlü.Daha doğrusu yaptım ama öylesine kontrolsüz bir capture oldu.Eski SD kamera ile premiere üzerinden sorunsuzca yapardım oysa.Bu HDV olayı bambaşka bir şeymiş meğer.Ama sony picture motion browser ile sorunsuz aktarılıyor.Hatta HDVsplit çok hoşuma gitti.Sony'nin kendi yazılımına bile gerek yokmuş..Capture edilen m2ts leri premierede işleyebiliyorum.Adobe premiere alışkınım.Vegası denemedim daha.Belki ileride kurcalarım.

    İşçilikteki kalite,sağlamlık kendini belli ediyor.
    Beyaz dengesi ayarı hoşuma gitti.kullanıldığında çok etkili oluyor.Otomatik çekimde oda içinde,floresan ışıkta falan ışık şartlarına bağlı renk bozulması var.Ama beyaz kapıya,kağıda vs. tutup ayarlayınca acayip bir şekilde renkler düzeliyor.Çok güzel.
    Aydınlık bir ortamda bu renk düzeltmesi gerekmiyor.

    Kapalı ve loş ortamda otomatik focus biraz yavaş.Zoom yapınca görüntü bir iki saniye toparlayamıyor.aklıma hemen vimeodaki hv20-hc9 videosu geliyor.Hakikaten öyle yani.Mauelde sorun yok.Ah be sony hadi 24p yi geçtik bir de diyafram ayarı koysaydın şu makineye eline mi yapışırdı yani.

    Eski SD kameramla çektiğim görüntü CRT-TV de hoşuma giderken LCD monitorda tatmin etmezdi.Şimdi bu kamera LCD monitorda harika resim veriyor ama TV de eski kameradan hiç fark yok :) .Yani bunun böyle olacağını da gayet iyi biliyordum zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 22 Aralık 2008; 16:52:55 >




  • :) Yok için rahat etsin! İyi makine bu bizim HC9!

    Yani HV30'la mukayese edince, hiç bir zaman biri "yıldızlı on" diğeri ise "otur yerine sıfır" değil! Belki biri yüz üzerinden 86 diğeri 88!!!
    Dediğim gibi ikisinin de kullanma zamanı ve yeri var, ayrı ayrı!

    Zaten Panasonica'nın yazdıkları aklımda! Onun dediği bu HV serisinin esas baba olanı HV20.
    HV30, HV20 kadar iyi değil.
    Ayrıca HC9 la HV20 yi karşılaştırmıştı bir yerde de nihai sonuçta HC9 ağır basmıştı!

    Diyafram ayarını ben şöyle hallediyorum : deklanşör hızını, o andakı ışığın müsaade ettiği en hızlısına, 1/1000, 1/2000 her neyse, oraya getiriyorum.
    O zaman tabi diyafram da en açık haliyle çalışmak zorunda kalıyor!

    Benim capture işi Vegas 8 ile!
    Bunu yaparken doğrudan notebook'a kaydetmeyi keşfetmek (kasete kaydetmeye gerek kalmadan) baya hoş bir duyguydu!

    Bizimkinde cinemode diye bir effect var. Bu 24p nin muadili olabilir mi acaba!
    Bir de deklanşör hızı bizde hem 50 i var hem de 60 i.
    Herşeyi 50i'ye getirip de çekersen bu zaten 25p demek!




  • Sağolasın MIND GAMES.

    Denklanşör hızı ayarını öğrenmem iyi oldu.Evet dediğin gibi uygulayacağım ben de.Nihayetinde sonyde F değerleri 1.8-2.9 canonda f 1.8-3.0 arasında.Yani arada pek fark yok.Sensor sonyde 1/2.9 canonda 1/2.7 inç Birinin verdiği alan derinliğini diğeri de verir diye tahmin ediyorum.Marifet bunu kullanmasını bilmekte.Değin ayarların mantığını anladım.Sony de oldukça geniş hatta canondan daha geniş denklanşör seçenekleri var.

    Cinemode denen ayarı gördüm.Bu daha ziyade renk tonu ve görüntü açısından sinematik bir hava vermeye yarıyan bir görüntü efekti sanırım.Henüz denemedim.Eğer dediğin gibi bir şeyse süper olurdu.Ama hiç bir yerde bu konuda bir şey okumadım.

    Valla şu puslu havada balkondan ağaçları yaprakları çektim.Capcanlı rekler,detaylar nefis.Bir öndeki dala odakliyorum bir arkadakine.Bilgisayara aktardım.Fona da bir müzik.Oldu mu sana sinema sahnesi.Daha ne yahu.Güzel bu alet güzel.Kullanabildikten sonra...

    Hiç tahmin etmezdim aklımın canonda bu kadar kalacağını.Canon fotoğraf makinem vardı bir zamanlar.şipşak denilen tiplerden.Ama otofokusu falan va ,mercekler çok kaliteli.Hakikaten güzel fotoğraf çekiyor.Fotoğrafçı bile sorardı makineniz ne diye.Ama bu güzel makine saçma sapan sebepten pil kapağının kopmasından dolayı devre dışı kaldı.Dandik bir kapaktı.bantlarla,yapışakanlarla bir süre kullanıp sonra veda ettim canona.Yıllar önce ilk kameramı aldığımda bir arkadaşım da canon almıştı.Naaptın sen ya dedim.Niye sony almadın dedim.o da saydı döktü aletin maharetlerini.O zamanlar bu kadar ilgili olmadığım için önemsememiştim.Arkadaşın canonu 2-3 ay sonra bozuluverdi.Keşke sony alsaydın sende diye akıl vermiştim.Şimdi gün oldu devran döndü.Biri bana canon almayı ciddi ciddi düşüneceksin dese inanmazdım.Uzun zamandır sonyciyim.

    Bilgi ve destek için tekrar teşekkürler.




  • Canon konusunda seni çok iyi anlıyorum! Çünkü ben de Canon'cuyum aslında! 1988'de ilk Canon'umu almıştım. T90. Uzun yıllar bana arkadaşlık etti. Hala da canavar gibi sağlam! İlk digital makinem de Canon S1 IS. Yılbaşından sonra da bahara doğru hedefim Canon SX1.

    Umarım bir gün bir HV30'una ya da belki HV40'a falan kavuşursun.

    Zebra işini söktün mü?
    Burada iki link var. Hemen hemen herşeyi anlatıyor zebra ve doğru exposure konusunda.
    http://www.sonycreativesoftware.com/forums/ShowMessage.asp?MessageID=629974&Replies=17
    http://www.sonycreativesoftware.com/forums/ShowMessage.asp?ForumID=4&MessageID=626656




  • Zebra hakkında bilgilendirme için teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 26 Aralık 2008; 0:44:29 >
  • Ben de geçen sene HC7 ile HV20 arasında kalmıştım. Sony kasa olarak daha kaliteli hissi veriyor. Ama Canon'un da herhangi bir yamuğunu görmedim. Ben Canon HV20 aldım. Son bir yıl boyunca değişik ortamlarda kullanma fırsatına sahip oldum. Özellikle ışıklı ortamlarda seyrine doyum olmuyor. Özellikle 42" plazmaya görüntüyü HDMI'dan aktardığımda çıkan sonuç mükemmel. Ancak gece performansı beklentilerimi tam karşılamadı açıkçası. Belki manuel ayarlarını kullanmadığımdandır. Manuel ayarlarla çok daha güzel görüntü alacağımdan eminim.
  • Zaten canon ve sony nin bahsettiğimiz bu modelleri başabaş giden birbirinin dengi kameralar.geçen yıl hv20ler hc7 lerle bu yıl hv30lar hc9 larla bol bol karşılaştırılmış heryerde.Ama neticede canon burun farkı ile önde gitse de aslında başabaş aletler.Canon bu ürünle haklı bir üne sahip olmuş.Işıklı ortamda çekimler gerçekten güzel oluyor.HC9'da da öyle.Canon hv20-30 da da öyle.Canonun kağıt üzerindeki 0.2 lux tanımlaması insanı meraklandırıyor.Ben bundan canonun çok daha loş ortamda sonyden daha iyi sonuç çıkaracağını bekliyordum.Ama demek ki değilmiş.İşte bu yüzden canon kullanan sizin gibi bir arkadaşın bu gözlemi benim için önemli.Belki çok özel şartlar altında,bu aletleri çok ustaca kullanabilenlerin elinde bazı farklar oluşabilir ama genel kullanımdaki otomatik ayarlarda hemen hemen aynı sonucu alacağız.Farkı yaratan manuel ayarlar.Ama şunu söylemeliyim canonlar işi bilenlerin elinde gerçekten harika işler çıkarıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 29 Aralık 2008; 16:48:56 >




  • Merhaba,
    Ben şunu merak ediyorum.HV30 düşünüp çeşitli nedenlerle HC9 alan arkadaşlar seçimlerinizden memnun kaldınızmı en başa dönseniz yine aynı tercihi yaparmıydınız.
  • merhaba iko86,
    Burada hv30 düşünüp de hc9 alan bir ben varım bir de MIND GAMES var sanırım.Daha önce çok araştırdım ama pek HC9 kullanan göremedim.Genelde bu segmentte HV20 ya da 30 lar tercih edilmiş.

    Yaklaşık 10 gündür HC9umu kullanıyorum.Gerçi kış mevsimi ve kapalı havalar nedeniyle boş zamanımda güneşli hava bulup da bol çekim yapamadım.Genelde hep ev içi, loş ortam çekim denemeleri yaptım.

    Şunu kesinlikle söyleyebilirim.SONY oldukça kaliteli bir ürün ve çok iyi görüntü çekiyor.Amacınız HD görüntü ise şu anda bunu size yeteri kadar sağlayan bir kamera.Kasetli olması benim özel tercihim.(video edit işleri)Ancak çok daha pahalı seriden olan harddiskli sr11 ve sr12 lerde de bundan farklı bir çekim yok.1440*1080 çekim yapıyor kasetli kameralar.Ancak premire pro ya da canopusta görüntüleri işleyip 1920*1080 haline de getirebiliyorum(interpolarizasyon).LCD monitorde gözle fark göremiyorum ama belki fullHD LCD TV de fark oluyordur.1440*1080 çekim SONY de böyle Canon HV30 da böyle..AVCHD olan kameralarda(HDD.,DVD,Kart...)1920*1080 ama daha fazla sıkıştırılmış kalitede çekim varmış.Herneyse AVCHD leri karıştırıp konuyu dağıtmayayım.

    Gelelim sorunuza:
    HC-9 seçimimden dolayı pişman olmadım.Pişman olunacak bir kamera değil.Zaten ortalama bir kullanıcının beklentisinin üzerinde bir cihaz.Manuel ayarlarla birazcık oynamayı sevenlerin kameraları bunlar.(profesyonel değil ama.)Malzeme,işçilik oldukça kaliteli.SONY farkını belli ediyor.Günümüz teknolojisinin amatör bir kullanıcı seviyesinde,consumer sınıftan high definition bir el kamerasından elde edilebilecek en güzel görüntüyü verebilen bir kamera bence.Benim gibi eski bir sonyci için menüleri ve kullanımı da oldukça rahat.

    Ancaak!
    İşin bir de aması var.Öbür yanda Canon HV30 da tüm populerliği ile ben buradayım diyor.İnternette her nereye bakarsanız karşınıza HV30 çıkıyor.Ve bu HV30 gerçekten bir efsane olmuş durumda.Bir kere manuel ayarlar bakımından HC9 a üstünlükleri var.Cinema modu ve 25p progresif çekim özellikleri,yüksek görüntü kalitesi ile öne çıkan ve liderliğe oturan bir kamera.Otomatik ayarlarda kullanıldığında hiç de farkedilmeyecek incelikler iş manule ayarlara gelince kendini belli etmeye başlıyor.Bir de sık sözü edlien ama somut olarak esasen benim test videolrında bir fark göremediğim düşük ışık performansı olayı var ki kağıt üzerindeki değerlere bakarsanız canon bu konuda oldukça önde ama pratikte durum nedir işte bunu ben de gerçekten çok ama çok merak ediyorum.Gerçekten mum ışında çekim yapabilen bir kamera mıdır HV30?

    HV30 için kısa film çekmek isteyenlerin ekonomik amatör kamera anlamında ilk tercihi olmalı deniliyor.

    Üzerindeki o minik ışık bile eminim çok zaman işe yarıyordur.Hatta sonynin night shotundan bile çok işe yarayabilir.Ama yeri gelir zifiri karanlıkta nigth shot özelliği de gerekebilir.Tamamen kişisel ihtiyaca bağlı bir şey.(ben 5 senedir aktif olarak kamera kullanıyorum.Hiç işim olmadı mesela)

    Diğer yandan elime alıp incelemek hiç nasip olmadı ama malzeme kalitesi ve yapısı itibariyle canon maalesef sonynin gerisinde kalıyor gibime geldi.(Yanılıyor olabilirim.Bu bir gözlem değil sadece kanaatimdir.)Sonynin dizaynı ve tasarımı daha şık.

    İşte böyle her yönüyle ele alacak olursak birinin diğerine mutlak üstünlüğü yok.Birbirlerinden ayrıldıkları yerler var.Amacı sadece video çekip seyretmek olan için çok fazla düşünecek bir şey yok.Güvenilen kalite ve uygun fiyet birleşince tek tercih sony hc-9 oluyor.Ancak bu tarz bir kamera alan bir kişinin amacı da sadece bas çek ötesinde bir şeyler oluyor.İşte olayın kırılma noktası da tam burada başlıyor.Ayrıca fiyatlar piyasada çok değişken,çok farklı.Aslına bakarsanız bu sınıf kameralar kesinlikle 2000 ytl üzeri paraları haketmiyor.İster sony ister canon...

    Anlattıklarım çerçevesinde uygun fiyata bir sony bulabilirseniz hiç pişman olmazsınız.(teknosadan 1500 ytlye aldım.)Diğer yandan,Sony HC9lar Canon HV30dan daha fazla parayı haketmiyor.(yani 2500 e sony alacağınıza 2300 e canon alın daha iyi.)Birinin kalitesi diğerinin özellikleri birbirini dengeliyor.

    Bütün bunlara rağmen bendeniz naçizane bir video kamera manyağı olaraktan HC9 almama rağmen halen daha kafamdaki HV30 merakını da atamadım.Böyle devam ederse çok yakında bir tane de Hv30 alacağım.HDV çekim yapan bu kameraların ikisini birden almak bu kriz zamanında ne kadar akıllıca olur onu da halen kendime cevaplayabilmiş değilim.Yanlız şundan eminim eğer canon almış olsaydım aklım bu kez de sonyde kalacaktı.Kısacası HC9 almış olmaktan dolayı pişmanlığım yok.Aynı şartlar altında ilk terchim mutlaka yine HC9 olurdu.

    Eğer olur da yakın zamanda bir de HV30 alırsam burada çok ayrıntlı bir şekilde standart ve tarafsız bir kullanıcı gözüyle izlenimlerimi yazacağım.Neyin ne olduğunu detaylıca anlatacağım.Sağlıcakla kalın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 3 Ocak 2009; 14:27:11 >




  • HC9 almış olmaktan kesinlikle memnunum. Yeniden alsam gene HC9 alırdım. Neden? Adeta bütünleştim makinayla. Elimin, zihnimin bir parçası gibi oldu. Herşey sanki otomatik pilota bağlandı. Ne yapmalıyım diye düşünmüyorum artık bakıyorum zaten istediğim ayarları yapmışım bile.

    Evet, itiraf ediyorum, o zaman daha HV30 çıkmamıştı piyasaya. Eğer onu almış olsaydım onu da çok sevecektim muhtemelen.
    Aslında bu olayı bir yerde şans olarak görüyorum, HV30 bulamayıp da HC9 almayı. Zira bu linkte
    http://forum.donanimhaber.com/m_23823064/mpage_1/key_//tm.htm#24849687
    21 Temmuz tarihli yazısında, Panasonica'nın sıralaması şu :
    ".. sırlama şu, hc9-hv30-hv20."
    demiş.
    Herkesin bir önceliği var şüphesiz! Netlik ayarı, doğru ışıklandırma, kompozisyon etc...
    Benim önceliğim "doğru ışıklandırma"yı elde etmek. Bu konudaki en büyük yardımcım da "zebra" özelliği. Bu özellik olmasaymış ne yaparmışım bilmem!!




  • Cevaplar için teşekkür ederim.
    Apple Final Cut Pro kullanıcı gruplarında HV30 kameranın önerildiğini biliyorum.
    Aslında gönül isterki bunların ağbeyleri olan Canon XH A1 den bir tane edinelim.
    Canon HV30'un yurt dışı fiyatı 500$ dolar dolayısıyla ülkemizde gereksiz bir pahalılık söz konusu.
    HV30'a 2200 tl vermeyi düşünmüyorum açıkçası. Yurt dışında getirtmeye çalışacağım.
    Olmazsa yurt dışı fiyatlara yakın satılan HC9 en iyi seçim olur. Bazı testlerde HV30 dan daha iyi sonuçlar almış.
  • selam arkadaşlar
    ben bir epeydir sizin sony ve canon kameralar hakkındaki yazılarınızı zevkle ve merakla izliyordum
    bende fırsat buldukça çok amatör olarak ailem için çekim yapmaya çalışıyorum .
    bir epeydir bende kendime bir yeni kamera almayı düşünüyordum ve HC-9 la CANON HV 30 un arasında kaldım sizin gibi .
    sizler sony i aldınız ve bende yazılarınızı takip ediyorum

    biseyi merak ettim , dedigim gibi ben oldukça acemiyim ama merak edip kendimi geliştirmeye çalışıyorum

    sorum şu

    BH photoda HV 30 ' un çekim formatı içi

    Full 1920 x 1080 HD
    Record in full 1920 x 1080 HD to MiniDV cassettes. When playing back video on your HD widescreen TV the 16:9 format fits your screen perfectly, now and in the future.

    diyor ama sony için boyle bir nota rastlamadım .

    yani full hd 102 cm bir lcd televizyonda canon un video gorüntüsü sony den daha üstünmüdür yoksa aynı midir .
    siz sizin sonylerle bir full lcd televizyonda gorüntülerinizi izleme şansı buldunuzmu ?

    hatta bir dergide mini kasetlere çekilengörüntülerin 1440 x 980 piksel de kaydettigini okudum
    oysa ben bu her iki kameradanda 1920x1080 gorüntüsü bekliyordum
    acaba benim atladığım bi yermi var
    beni aydınlatırsanız çok sevinirim
    herkese teşekkürler ederim




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.