Şimdi Ara

ARAÇ Alım satım fiyatı?Devir işlemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
26.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar 92 model bir şahin almak istiyorum 3000 ytl isteniyor araca,bu aracın alım satım fiyatı yani devir işlemleri acaba ne kadar tutar yardımcı olurmusunuz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunsx -- 15 Aralık 2008; 19:10:37 >



  • selam benımde araç alım satım hakkında bır sorum olucak

    öğrendiğime göre yılbasından sonra arac alım satım ıslemlerı noter yerine emniyetten yapılacakmıs ve notere para vermeden 20 - 30 ytk gıbı bı rakama arac alım satımı gerceklestırılebılecekmıs

    bu konu hakkında detatlı bılgı verebılırmısınız acaba gercekten 30 ytl gıbı bı rakama arac-alım satımı yapabılecekmıyız yoksa bu bır hurafemi
  • öle bişi bi ara çıktı ama malum parası olanın borusu öttüğü için noterler bunu geri aldırdı, anlicağınız iş para basan noterlerde kaldı, sanki başka para kazandıkları kalem yokmuş gibi
    ama haklı noter ler be kardeşim, eğer böle bi uygulama olursa son model Mercedes S 600 alamayacak adamcağız, mecbur S 320CDI e mahkum kalacak, hep bizim ucuz devir merakımızdan bas notere parayı bi daha mı gelicez notere? gelicez tıpış tıpış gelicezzz
  • araç devir işlemi için notere verilen para 350 ytl, aracın değeriyle alakası yok, her araç içi aynı.

    benim bildiğim kadarıyla, geçen ağustos ayında tescil işleri noter yerine trafik şubelerden yapılmaya başlanmasına ilişkin kanun tbmm den geçti ama daha sonra trafik şube sayı ve kapasitesi yetersiz olduğu için 2009 başına kadar uygulamaya sokulmamasına karar verildi,

    1-1-2009 itibari ile trafik şubeden yapılmaya başlanacak, ama 350 ytl yerine 20-30 ytl olacak diye düşünürseniz daha çok beklersiniz, çünkü notere verilen paranın sadece 50-60 ytl gibi bir kısmı noterlik ücreti geri kalanı kıymetli evrak-harç pul vs yani devletin kasasına giren para, devlet o parayı ya noter ya polis vasıtasıyla bir şekilde alır, noterlik ücreti yerine de trafik vakfına bağış makbuzu keserler aynı hesaba gelir.
  • ama fiyat geçen seneye göre düşmüştü galiba...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 19can84

    araç devir işlemi için notere verilen para 350 ytl, aracın değeriyle alakası yok, her araç içi aynı.

    benim bildiğim kadarıyla, geçen ağustos ayında tescil işleri noter yerine trafik şubelerden yapılmaya başlanmasına ilişkin kanun tbmm den geçti ama daha sonra trafik şube sayı ve kapasitesi yetersiz olduğu için 2009 başına kadar uygulamaya sokulmamasına karar verildi,

    1-1-2009 itibari ile trafik şubeden yapılmaya başlanacak, ama 350 ytl yerine 20-30 ytl olacak diye düşünürseniz daha çok beklersiniz, çünkü notere verilen paranın sadece 50-60 ytl gibi bir kısmı noterlik ücreti geri kalanı kıymetli evrak-harç pul vs yani devletin kasasına giren para, devlet o parayı ya noter ya polis vasıtasıyla bir şekilde alır, noterlik ücreti yerine de trafik vakfına bağış makbuzu keserler aynı hesaba gelir.



    Noterlerin aldığı paranın iki üç katı vergidir. Peki neyin vergisi? Düzenledikleri alım satım sözleşmesinin vergileri. Sözleşme olmayınca verginin müstenidatı da olmayacak! Dolayısıyla arkadaşın beklediği gibi 50-60 YTL masraf'tan fazlasının olmaması lazım. Ancak zorunlu (!) bağış olayı olabilir ki bunu da AB'den korktukları için kolay kolay yapamazlar diye düşünüyorum. Şurada birkaç gün kaldı 2 Ocaktan itibaren devir yapanlar izlenimlerini yazsa da rahatlasak yahu.
  • eski sistem devam ediyor.değişen bir şey olmadı.kanun ertelendi.bu arada her aracın noter satışı 350 dir .diyen arkadaş neye dayanarak demiş .bir açıklama olsa iyiolur.
  • trafik sigortasını güneş sigortadan 150 liraya yaptırdım, noter satışı vekilden 250 lira tuttu, 20 lira takipçi dosya parası aldı, 30 lira da ruhsat (trafik tescil belgesi), bütün bunları 02.03.2009 tarihinde yaptırdım, bilginize... (citroéen saxo 1.5D 2000 model)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tyler_014

    trafik sigortasını güneş sigortadan 150 liraya yaptırdım, noter satışı vekilden 250 lira tuttu, 20 lira takipçi dosya parası aldı, 30 lira da ruhsat (trafik tescil belgesi), bütün bunları 02.03.2009 tarihinde yaptırdım, bilginize... (citroéen saxo 1.5D 2000 model)

    Hayırlı olsun. Öyleyse alım satım işlemleri eskiden olduğu gibi noterden yapılıyor.

    Alım satım işlemleri trafik şubelerinden yapılmaya ne zaman başlanacak?
  • yılbaşından sonra.
  • merhaba ben bir hafta önce araba satın aldım aracın muayenesini satın aldığım kişi 15 gün önce yaptırmış emniyete müracat ettim plaka değişikliği için yapılan muayenede EK-1 BELGESİ satın aldığım kişi adına düzenlenmiş emniyet bu EK-1 belgesini benim adıma olmasını söylüyor muayaene istasyonuna gitim bilgi almak için buna gerek yok diyor ama emniyet benim adıma olmadan işlem yapmıyor muyenesi yeni yapılmış araca tekrar muyene yaptırmam ve aynı masrafları ödersem verceklerini söylediler bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
  • Oto alım satımında yeni dönem

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 1 Mayıs itibariyle yürürlüğe girecek uygulamayla mevcut tescilli araçlar plaka numaraları ile ilk defa tescil edilecek araçlara verilecek plaka numaraları, bazı haller dışında hurdaya ayrılıncaya kadar değiştirilemeyecek.
    Tescil plaka numaralar, sadece can ve mal güvenliğinin gerekli kıldığı hallerde ve araç sahibinin yazılı müracaatına bağlı olarak, ikamet ettiği yerin mülki amirinin talebi ve İçişleri Bakanlığının onayı ile değiştirilebilecek.

    SATIŞ VE DEVİR İŞLEMİNİ NOTERLER YAPACAK

    Genelgeye göre yeni dönemde, satış veya devir işlemleri noterlerce yapılacak.
    Satış veya devir işlemi yevmiye tarihi ve numarası ile birlikte, siciline işlenmek üzere noter tarafından elektronik sistemle Emniyet Genel Müdürlüğü bilgi sistemine iletilecek.
    Elektronik sistemle temin edilen satış veya devir işlemleri ile birlikte araç tescil bilgileri de Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından elektronik sistem üzerinden Maliye Bakanlığı’na iletilecek.
    Bildirimlerin elektronik sistemle gönderilmesine ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı arasındaki sistem oluşturuluncaya kadar, noter tarafından üç iş günü içerisinde Maliye Bakanlığına veya ilgili vergi dairesine bildirimde bulunulacak.
    Yapılan satış veya devir işlemi üzerine ilgili noter tarafından, yeni malik adına bir ay süreyle geçerli “Tescile İlişkin Geçici Belge” adıyla iki suret olarak düzenlenecek, belgeler noterce onaylandıktan sonra, bir sureti araç sahibine verilecek, bir sureti ise satış sözleşmesi ve diğer belgelerle birlikte noterde muhafaza edilecek.
    Aracın alıcısı adına düzenlenecek olan araç tescil belgesi ile gerekmesi halinde motorlu araç trafik belgesi ücreti, satış veya devir esnasında noter tarafından tahsil edilecek ve tahsil bilgisi elektronik sistemle Emniyet Genel Müdürlüğü’ne iletilecek.
    Noterde işlemleri tamamlananların tescil belgeleri vatandaşların istemesi durumunda 15 gün içerisinde trafik tescil büroları tarafından elden teslim edilecek.
    Bu süre içerisinde elden teslim alınmayan araç tescil belgeleri, 16. gün gönderi ücreti teslimat sırasında araç sahibince ödenmek üzere, araç sahibinin ikamet adresine postayla gönderilecek.

    BELGELER KAYBOLURSA DURUM TRAFİK TESCİL BÜROLARINA BİLDİRİLECEK

    Tescilli araçların her çeşit satış ve devirleri, araç sahibi adına düzenlenmiş araç tescil belgesi veya geçerlilik süresi bitmemiş olması şartıyla tescile ilişkin geçici belge, bu belgelerin zayi olduğunun anlaşılması halinde ise trafik tescil bilgisayar kayıtları esas alınarak yapılacak.
    Satış sırasında araç sahibi adına düzenlenmiş araç tescil belgesinin zayi olduğunun beyan edilmesi ve zayi bilgisinin trafik tescil bilgisayar kayıtlarında görülmemesi halinde, araç sahibi trafik tescil kuruluşlarına yönlendirilecek, zayi bilgisi tescil kuruluşunca bilgisayar kayıtlarına eklendikten sonra aracın satış veya devir işlemi noter tarafından yapılacak.
    Genelgeye göre, satış veya devri yapılacak araçtan dolayı motorlu taşıtlar vergisi, gecikme faizi, gecikme zammı, vergi cezası ve trafik idari para cezası borcu bulunup bulunmadığı ile araç üzerinde satış veya devri kısıtlayıcı herhangi bir tedbir veya kayıt bulunup bulunmadığı Emniyet Genel Müdürlüğü bilgisayar sistemi aracılığıyla Gelir İdaresi Başkanlığı bilgi sisteminden kontrol edilecek, borç veya kısıtlayıcı şerh bulunmadığının anlaşılması halinde aracın satış veya devir işlemi yapılabilecek.


    29.04.2010 - Kaynak Millyet Gazetesi

    Yani artık muameleci parası, Trafik Şube'deki kuyruklar, 10 TL para vererek aldığımız EK-1 formları fln bitti
    Zaten noter masrafı 20 TL civarı tutuyor. (Ocak ayında benım 25 TL civarı tutmuştu.)
    Noter Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden artık aracın borcunu harcını da görebileceği için temiz kağıdı derdi de yok.

    Süper olmuş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.