Şimdi Ara

ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar

    Arkadaşlar bir süredir eve komple bir sistem kurma derdindeyim bir yandan forumdan bilgi sahibi olup araştırma yapmaya çalışırken öte yandan harıl harıl paraları denkleştirmeye çalışıyorum :) Şu an elimde maalesef hiçbir cihaz mevcut olmamakla beraber araştırdığım cihazları aşağıda belirttim. Büyük ihtimalle Lcd panel hariç kalan tüm cihazları Usa'dan getirme şansına sahibim ancak makul fiyat farkıyla buradan da taksitle alabileceksem Türkiye'den almak daha cazip geliyor. Görüş öneri ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    1-Lcd Panel : Tv için derinlemesine araştırma fırsatı henüz bulamadım ancak bir arkadaşımın tavsiyesiyle 42'' Philips 5603 modelini düşünüyorum bunda en önemli etken tavsiye eden arkadaşımın yardımıyla peşin 1600 ytl gibi bir rakama alabilecek olmam (Sanırım piyasada 2200 ytl civarı) Diğer etkenler ise full hd ve usb girişine sahip olması ayrıca tasarımıda bence oldukça hoş olmuş ancak sizlerinde diğer markalarda muadili olabilecek önderilerinizi bekliyorum.

    2-AV Receiver : Kafam en çok bu noktada karışıyor. Onkyo 606 ve Yamaha rxv663 arasında kalmıştım ve sonunda yamaha için karar vermiştim ancak geçen hafta mediamarkt'da sony str-dg820 diye bir model inceledim 7 kanala sahip, 4 adet hdmi girişi var ve true hd gibi yeni nesil ses codeclerini destekliyormuş ayrıca mediamarkt'daki fiyatlarla yamaha ile arasında 600 ytl fark var (sony 899 ytl yamaha ise 1499 ytl idi) Usa fiyatları ise sony 299-399 usd arası yamaha ise 400-500 usd arasında değişiyor. Aradaki bu farkları vermeye değermi sizce? Yine farklı markalar için önerilerinize açığım

    3-Dvd Player : Bu konuda benim için receiverle bağlantılı uyum olması açısından aynı marka ve aynı renk almayı düşünüyorum. Yamaha için s661 modelini Onkyo içinse DV-SP406 modelini düşünmüştüm. Usb girişi, 1080p upscaling özelliği ve divx desteği mutlaka olmalı. Sony'nin bu özelliklerde dvd player'ı varmı açıkçası bilmiyorum. Hatta saydığım özelliklerin olması halinde usa fiyatlarının uygun olması durumunda hdd recordarda almak bana mantıklı geliyor ancak upscaling ve divx desteği olan sony dvd recorder modeli varmı onuda bilemiyorum.

    4-Ayrıca sisteme bağlıyacağım bir ps3 mevcut olacak

    5-Bunların yanında yine forumda sıkça bahsedilen wd hd box olayı mevcut fiyatıda uygun gibi ancak Amerika dahil hiçbir yerde stoklarda bulunmuyor sanırım hadi şansa bulduk getirdik diyelim yüksek kalitede film izlemek kulağa hoş geliyor ancak ps3'ün yanında uzun vadede kullanışlı bir cihaz olurmu acaba?

    6-Sub ve Kolonlar : Bu konuda niyeyse hiç kafa yormadım desem yalan olmaz çünkü oldukça uzak sayılırım. Niyetim yukardaki aletleri toplayıp son aşamada satın almak. Benim için müzik pek önemli değil açıkcası önceliğim film ve oyunlardan yana bu nedenle ucuz yollu bişey almayı planlıyorum

    Usa fiyatlarını baz alırsak 300-400 usd receiver, 400 usd ps3 ve yaklaşık 200 usd dvd player desek toplamda 1000 usd gibi bir rakam ortaya çıkıyor (Bestbuy, Jr gibi sitelerin fiyatlarını baz alıyorum) ki bu 3 parça cihaza ayıracağım max. zorlama bütçem bu. Kaldı ki maalesef bu fiyat ülkemizden alınacak bir receiver fiyatına nerdeyse denk.

    Saygılar



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.