Şimdi Ara

325. DÖNEM MARDIN - 70'İNCİ MEKANIZE PIYADE TUGAY K.LIĞI / MARDİN !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
37.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar Mardin yolcusu kalmasın kalkıyoooorrr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainbowx35 -- 11 Aralık 2008; 17:44:28 >



  • ben varım devre...
  • Valla bizden başka giden yok herhalde mardin'e devre
  • dede demi yok yaa...bize bilgi aktarsın..yalanda olsa içimizi rahatlatsın devre....
  • Arkadaşlar varmı Mardin 70. Mekanize 'ye gidecekler, haberleşelim.
    Ayrıca bir arkadaşımızın atmış oldugu mesaji paylaşayım ona çok teşekkürler :)

    Kimden: arrival41
    Tarih: 10 Aralık 2008; 17:21:22
    Başlık: mardin


    Merhaba arkadaşım,
    Bulunduğu ili bilmediğim için uçak konusunda birşey diyemeyeceğim ama 319 döneminde onurair ve thy mardine uçuş yapıyordu. eğer bakmadıysan onurair'e bir bak derim.
    mardin hakkında bildiğim kadarıyla bilgi veririm ama ben il jandarmada askerliğimi yaptığım için 70. mekanize hakkında bilgim yok.
    mardin dağ tepesine kurulmuş bir şehir. kızıltepe ve benzeri bazı noktalarda askeri pek sevmedikleri söylenirdi benim dönemimde. piyade olman bence avantaj çünkü jandarmalar daha ağır askerlik yaparlar piyadelere göre. tahminim havaalanına yakın bir mesafede olan Sayın Kışlası senin acemi birliğindeki yerin olacak. kısa dönemlerin yemin töreni orada olmuştu ve piyadeler biz jandarmalara sayıca o kadar çok ve o kadar rahattılar ki küçük bir örnek vereyim; jandarmalar komando taburunda yaparlar acemi birliklerini ve bize komutan ne derse hemen yapmaya çalışırdık ve ne denirse dinlerdik, 111 kişiydik. piyadelerse ise yemin töreni provasında komutan askere sıradaki yerinizi beğenmediyseniz değiştireyim diyecek kadar rahatlar yani rahat olacaksın :) 400 civarıydı piyadelerin sayısı sanırım.
    kuru soğuk bir havası vardır, oldukça kalın kıyafetler, içlik, çift kat eldiven denen kalın sıkı eldivenlerden, ellerindeki çatlamalara karşı krem gibi şeyleri almanı tavsiye edebilirim. gerçi ihtiyaçlarının büyük bir kısmını oradan temin etmen mümkün ama tercih sana kalmış tabi.
    aklıma gelenler bunlar, sormak istediğin birşey olursa sorabilirsin.
    hayırlı tezkereler.

    geç gidersen bir olumsuzlukla karşılaşacağını hiç sanmıyorum ve senin gibi geç gidecek çok kişi olabileceğini düşünüyorum çünkü bayram sonrası olması sizin için bir dezavantaj oldu. yine jandarmaya göre konuşayım bir gün geç teslim olman birşeyi değiştirmez. en kötü ihtimalle bir gün geç bitirirsin askerliği o kadar. bir de komutanlardan soran eden olursa yer olmadığını bayram yoğunluğunu olduğunu vb. sebepleri söylersen birşey demezler.
    işleyiş benim zamanımdaki gibiyse rahat, geçtiğimiz ağustosta komutanlar değiştiği için net birşey söyleyemiyorum. piyadelerde 2 bayan komutan bile vardı, arazisi de oldukça genişti, kantininde tost simit poğaça gibi imkânlar vardı hatırladığım kadarıyla. senin dikkat etmen gereken şey soğuk hava olacaktır. acemi birliğindeyken komutanlar bölüm, iş deneyimi vb. şeyler sormaya geldiğinde eğer alacakları yer iyi ise (ki bunu oradaki eski kısa dönemlerden ve uzun dönemlerden öğrenebilirsin) kendini göstermeye bakarsın. tanıdığın bildiğin şirket sahibi sana referans verebilecek insanları belirtir biraz da gerekirse sallarsın :) usta birliğinde piyadelerin nerelere düştüğü hakkında pek bir bilgim yok.
    ben istanbul'da yaşıyorum ve mardine gittiğimde 20 yıl kadar geriye gittiğimi hissettim. su sorunu var sanırım orada toz, taş ağırlıklı ortalık. zaten tarihi kale vb. yerleri de bulunmakta. ailen yemin törenine gelirse evci iznine çıkarsan polis tanıdığın varsa çevrende polis evi'ne gitmenizi öneririm, gerçi bunun için biraz erken ama aklıma gelmişken belirtiyim dedim.
    özellikle ilk gittiğinde taksicilere, satıcılara, çevrendeki insanlara dikkat et. başıma gelmedi ama duyduğum kadarıyla taksiciler çok kısa bir mesafe için bile 20 ytl fiyat çekmişler dönemimdeki bizi eğiten asteğmene :) ki havaalanı ile taburumuz karşılıklı 5 dakka ya sürer ya sürmez :)
    fırsat buldukça buralardayım istediğini sorarsın bilgim dahilinde cevaplarım.



    başka bir mekanizeye düşen arkadaşa yazdıklarımı aynen sana aktardım, umarım işine yarar. hayırlı tezkereler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainbowx35 -- 10 Aralık 2008; 17:28:13 >




  • Arkadaşlar c.tesi sabahı THY ile mardine gidiyorum başka bilet ayarlayanlar oldumu

    Onur Airdede yer vardı sabah Diyarbakır için
  • sormak istediğiniz birşey olursa bana sorabilirsiniz mardınde alaydayım bızım alayda o tugaya bağlı sürekli tugaydayım yani 323 lerin eğitim içinde oradaydım 1 hafta belki karşılaşırız sizinle orada yine ..
  • ben 15 inde yani Pazartesi 12:45 de hayırlısıyla mardindeyim arkadaşlar.Bilet bulmak acayip zor.Ben izmirden anca bulabildim, ne izmirmiş arkadaş bi bulamadım ama napayım anca....Umarım komutanlar anlayışla karşılarlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainbowx35 -- 10 Aralık 2008; 18:31:35 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: xuadrox

    sormak istediğiniz birşey olursa bana sorabilirsiniz mardınde alaydayım bızım alayda o tugaya bağlı sürekli tugaydayım yani 323 lerin eğitim içinde oradaydım 1 hafta belki karşılaşırız sizinle orada yine ..


    selamlar

    Bu tugay nerede hava alanından nasıl geçicez oraya internette hiç bişey bulamadık biraz genel bilgi verirsen sevinirim

    Yardımların için şimdiden teşekkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gisci


    quote:

    Orjinalden alıntı: xuadrox

    sormak istediğiniz birşey olursa bana sorabilirsiniz mardınde alaydayım bızım alayda o tugaya bağlı sürekli tugaydayım yani 323 lerin eğitim içinde oradaydım 1 hafta belki karşılaşırız sizinle orada yine ..


    selamlar

    Bu tugay nerede hava alanından nasıl geçicez oraya internette hiç bişey bulamadık biraz genel bilgi verirsen sevinirim

    Yardımların için şimdiden teşekkürler



    Tugay arkadaşlardan aldığım bilgilere göre hemen havaalanına yakın biryerde imiş.çok mesafe yok yani
  • T.C. MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI
    70 NCİ MEKANİZE PİYADE TUGAY KOMUTANLIĞI
    MARDİN
    482 T: 215 1955 F: 215 2832



    İnternette biryerlerde buldum

    Belki lazım olabailir not alın yinede bence..


    Bu arada Genelkurmay geç tehris için ceza yok açıklaması yapmış 1-2 gün için haberlerde izledim
  • Az önce aradım komutanlığı. Merkez sayın kışlasıymış. Havaalanına yakın biryermiş.

    Bu arada inzibatlarla temasa geç veya ticari taksiye bin dedi başak hiçbir araca binme dedi. Güvenlik nedeniyle:((
  • Evet arkadaşlar o konuda hassas olmak lazım, artık mardine indigimizde sanıyorumki Inzibatlar olur orada gelecekleri karşılamak için arayıp buluruz artık yada polislere
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Rainbowx35

    Evet arkadaşlar o konuda hassas olmak lazım, artık mardine indigimizde sanıyorumki Inzibatlar olur orada gelecekleri karşılamak için arayıp buluruz artık yada polislere




    Hava alanında inzibatlar varmış onlar getirir siz dediler
  • sen nereden geleceksin Gisci ? ve kaçında orada olacaksın ? ben 15 inde bulabildim bilet...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Rainbowx35

    sen nereden geleceksin Gisci ? ve kaçında orada olacaksın ? ben 15 inde bulabildim bilet...


    C.tesi saat 7.30 THY ile mardine gidicem sabah 11 de en pahalı biletten ayırttım

    İsatnbuldan gidicem
  • Hayırlısı olsun devre.Simdiden hayırlı yolculuklar orada birbirimizi bulabilsek bari
    Bende THY nin alt firması Anadolu Jetten buldum onla gelicem ankaradan..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainbowx35 -- 10 Aralık 2008; 19:38:20 >
  • Merak etme ilk 1 ayımız beraber geçicek yat kalk sürün :)))
  • Beyler hepinize hayırlı olsun. Mardin çok güzel bir yer, doğunun parisi demek yanlış olmaz. Yanlış hatırlamıyorsam venedikle aynı statüye sahipti tarihi eserler bakımından. Bunları yazıyorum çünkü turistleri heryerde görebilirsiniz, aynı istanbul gibi. Telkari denen gümüş işçilikleri herkesi hayran bıraktırır. Her neyse, tugay havaalanına tam 10 dakika, her gün uçaklara bakıp iç geçireceksiniz çünkü biz aynen öyle yapmıştık. Önünden anayol geçiyor, otobüsle gidenler tam önünde inebilir. SAdece muavine sayın kışlası deyin, yeter. Geçen sene çok aşırı soğuk görmedik, iki kez kar yağdı ama hiç tutmadı. Yine de sıkı giyinmelisiniz çünkü askerde hasta olmamak bence birinci kuraldır. Komutanlar çok iyiydi, bize çok iyi davrandılar. Acemilikte paso yürüyecek; selam vermek, dönüşler vs. gibi şeyleri öğrenip atış yapacaksınız. 1 ay sonra da yemin töreniyle tugayın bağlı bulunduğu yerlere dağılacaksınız. Gideceğiniz yerin süper olanakları yol ama sonuçta askere gidiyorsunuz ve 5 ay kalacaksınız sadece, o yüzden hiç beklentiniz olmadan gidin, dönünce lost'un tamamını 1 günde izleyeceğinizi düşünün, sanırım şampiyonlar ligi finaline de yetişiyosunuz... Bu tarz şeyleri düşünün ki zaman geçip gitsin. Varsa sonunz yanıtlarım, hepinize hayırlı teskereler...




  • up..
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.