Şimdi Ara

AEG Konvektörlü Radyatör WKL serisi yada NOBO cam ısıtıcı Sizce Hangisi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
3
Favori
53.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Isınma Konusunda malum maliyet cok onemli. Biz evimizi Klima ile ısıtıyoruz fakat memnun degiliz.maliyeti de yanında cabası ... kat kaloriferli olmayan bir evde tesisatı kurup alt yapısını hazılamak ev kendi eviniz degilse mumkunde degil.bu durumda alternatif seyler arıyorken asagıdaki iki urunu buldum.benim amacım kullananlar varsa goruslerini almak sizce maliyet/ısınma konusunda bu tarz cıhazlar mantıklımı ?

    Bence fiyatlar guncel degil ama sitede bu sekillde yazıyor ....

    AEG -----> NOBO mu ?

    AEG
    Fiyatlar :
    Listeden yaralanarak cihazlarınızı seçebilirsiniz

    gücü.........m2........Fiyat
    500w.........5.........150 YTL
    750w.........8.........155 YTL
    1000w.......10.........160 YTL
    1250w.......13.........170 YTL
    1500w.......15.........175 YTL
    1750w.......18.........190 YTL
    2000w.......20.........195 YTL
    2500w.......25.........225 YTL
    3000w.......30.........245 YTL

    Resim:
    http://img.archiexpo.com/pdf/repository_ae/49338/advanced-product-sheet-convector-heater-england-13727_1b.jpg
    http://www.relax-air.com/images/WKL_pa2.jpg

    Site :
    http://www.aeg-haustechnik.de/fachpartner/produkte/produktkatalog/details/index.php?pid=6877


    NOBO ise benzer bir urun fiyat olarak pahalı ve AEG kadar genis bir kullanıcı kitlesine hitap etmiyor... Ama daha teknolojik ve estetik urunleri var


    Arkadaslar sizden onerilerinizi bekliyorum ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s_akman -- 8 Aralık 2008; 4:16:48 >



  • Ben de baktım bunlara ama fazla kullanan yok sanırım.Bırakın AEG mi NOBO muyu bu tarz ürünler hakkında yorum yapılmamış ve bu tarz sorular hep cevapsız kalmış.Eğer siz almakta kararlıysanız.Kullandığınızda yorumlarsanız bilgilendirme açısından faydalı olur.
  • İlk alan siz olunda dua alın bizde sizden bakarak alırız.
  • İlk alan ben olacagım gibide gorunuyor.. pazartesi alacagım kullandıktan sonra sizede bilgi veririm.Yalıtımın cok iyi olması gerekiyormuş..Fan olmadıgı icin kat kaloriferi gibi bir isitıcıymıs. Bebegimizin odasında kullanacagımız icin klima , ufo , yağlı radyator ve ya buna benzer baska urunlerden daha ön planda duruyorlar.Birde taş isitıcılar var fakat kullananlar memnun degil gerci 450watt lık olanı kullanmıslarda yinede bilemiyorum başkalarını yanıltmayalımda.AEG urunu satan firma aman odana gore al buyuk alırsan sıcaktan bayılırsın dedi.Umarım satıncaya kadar degildir... :)


    Kullanmasanızda sizce ..... ;


    http://www.noboisitma.com/urunler.htm

    http://www.noboisitma.com/cam_isiticilar.htm


    Saygılarımla....
  • Kullandıktan sonra unutmazsın umarımŞaka bir yana yanlış hatırlamıyorsam bir de BEHA diye bir marka vardı.O da Fransız menşeiliydi sanırım.Yanlız hepsi birbirinin kopyası gibi.Tamamen benziyorlar.Alman-isveç ve fransız malı arasında tercih yapacaksınız.İnşallah en dayanıklısı denk gelir.Mucize gibi gösterilen infered ısıtcı tam hayal kırıklığı yarattığı için,elektrikli ısıtıcılara pek güvenim kalmadı.Umarım bunlar işe yarıyordur.Yoksa yakışıklı duruyorlar
  • Kullanım bilgilerinizi merakla bekliyoruz.
  • Uzun yıllar önce fransa'da görmüştüm ve dikkatimi çekmişti çalışma mantığını epey kurcaladıktan sonra olayı çözmüştüm: sıcak soğuk farkından yararlanıyor yağlı radyotörlerden oldukça hızlı ısıtıyordu petek üstündeki boşluklardan resmen fan varmış gibi sıcak hava üfürüyordu dersem belki abartı olur.Şayet arada sırada kullanacaksanız,sabit monte edilmiş olarak kalacaksa düşünebilirsiniz.Anlık ısıtma için ideal değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasap34 -- 13 Aralık 2008; 2:37:46 >
  • Merhaba,
    Konuyu yeni gördüm ,gecen yıl yapı fuarında görmüştük aeg nin ceşitli ürünlerini,ve bizde mutfakta kullanıyoruz (9 m2) ve cok memnunuz,ilk başta aldıgımızda iyi değil dedik,ama satıcının tavsiyesi ile 7 kademeli olan derecesini 4 e getirip 8 saat yaktık gece,boylece daha verimli olurmuş,sanırım bazi bataryalarda oldugu gibi lk başta full doldurup boşaltma gibi.. Nitekim 1 yıl oldu ve gercekten kalorifer gibi,yerden tasaruf duvarda yere cok yakın duruyor,cok kısa sürede ısıtmaya başlıyor,koku yok pislik yok ve enerji tasarufu olarakda iyi.
    Tam olarak ne kadar sormayın lütfen,ama şöyle anlatayım 2000w lıgı sanırım 7.derecede yaksak saatde 2kw enerji harcıyoruz saatde,ve buda 10 saat tüketimde 5 ytl yapıyor günde !!??
    biz ise 4.derecede ve maksimum günde 5-6 saat yakıyoruz.

    2000 w lık olanı almıştık gecen yıl 185 ytl ye (kur 1,70 - 1.75 lerdeydi), euro bazında oldugu icin ve malum euro 2ytl ye yukseldigi icin fiyatlarda arttı,ama urunun kendisi artmadı.


    Bugun şans eseri burayı buldum,yane forumdaki topiği,cunki abimlerede alıcaz inşallah ,salona değil yane 10 m2 lik bir odaya . aldıgımız yeri (İzmirde) aradık ellerinde sadece 1750 ve 3000 w lık kalmiş,talebe göre 2000 W getirlermiş,o da malum talep yoksa gelmicekdir hemen,ama bizede acilen lazım kış kendini hissetirmeye başladı izmirde de.

    9 m2 olan mutfaga biz 2000 w aldık,suanda kadar sadece deneme amaçlı 7.derece ye getirdik ve o gun bugun hep 4 de dir ayarı ve gercekden iyi bir ürün. Sürekli yakmıyoruz ama annem mesela bircok zamanını mutfakda gecirdigi icin hem yemek, hem tv izleme, gunde yine 6-7 saat yakıyoruz.
    Elektriğe zam gelmesi elbette bu yil artiş olcakdır ama yinede ben bu urunu tavsiye ederim,hatta aeg nin sundugu diğer urunleride bence süper,taşdan olan aynadan olan şömine ye benzeyen cok estetik olan ürünlerde var..
    Buarada unutmadan ilk kullandıgınızda garip bir koku oluyor odada ama 1-2 gün sonra bişi kalmıyor..

    Gelelim benim soruma,
    İzmirde 2000w lık urun bulamadım tek br distrübütor varmış (??) istanbulda veya kargo ile izmire alabileceğimiz başka yer varmı??
    Konuyu açan arkadaşa teşekkürler,aklıma hic gelmedi acmak sorry vallah,birde fiyatlar güncel değil onu da sölediniz zaten,siz fiyatları nereden ogrendizi hangi siteden taikip ediyorsunuz Trükiye için?
    aeg nin kendi sitesi cunku almanca,gerci bende almanyadan geliyorum sorun o değilde,fiyat olarak sadece euro olarak ulaşabildim netten,almanyada fiyatlar birbirine yakın : 90 euro ile 150 euro arası..

    9m2 olarak belki daha düşük W lı olanı almak lazımdı ama saticinin tavsiyesi böyledi ve dediğim gibi sorun yok bugune kadar,ve hep 4.kademede kullanıyoruz..
    Abimlere acaba ellerinde olan 1750 W lıgı mı alsak yoksa 3000 W lıgı mı ama 10 m2 lik bir oda..:Yada beklicez onlarada 2000 W lıgını bulana kadar...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: s_akman

    İlk alan ben olacagım gibide gorunuyor.. pazartesi alacagım kullandıktan sonra sizede bilgi veririm.Yalıtımın cok iyi olması gerekiyormuş..Fan olmadıgı icin kat kaloriferi gibi bir isitıcıymıs. Bebegimizin odasında kullanacagımız icin klima , ufo , yağlı radyator ve ya buna benzer baska urunlerden daha ön planda duruyorlar.Birde taş isitıcılar var fakat kullananlar memnun degil gerci 450watt lık olanı kullanmıslarda yinede bilemiyorum başkalarını yanıltmayalımda.AEG urunu satan firma aman odana gore al buyuk alırsan sıcaktan bayılırsın dedi.Umarım satıncaya kadar degildir... :)


    Kullanmasanızda sizce ..... ;


    http://www.noboisitma.com/urunler.htm

    http://www.noboisitma.com/cam_isiticilar.htm


    Saygılarımla....



    Ürünler sankin birbirinin kopyası nobo dakiler ile ,ama aşiri bir fiyat farkı var, 500w lıgı 330 ytl ken, 3000 w lıgı aeg de 290 ytl civarı bugun sordugumda.
    Yapı fuarındada görmüştük ama fiyatı pahalı geldiğinden aeg ye yöneldik..
    Bebeginizin odasında bence kullanabileceğiniz en ideal ürünlerden biridir,cunku kademelerden 4-5 getirdiginiz taktirde oda hep cok güzel bir ısıda kalcakdır,ne cok sıcak nede soguk..
    Tabi urunu bu kadar övdukden sonra sakın ha sanmayın kömür sobası gibi olacak diye.. ama asla üşümiceksiniz,hatta oda sıcakken ben bazen terliyom..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pasha-TR -- 13 Aralık 2008; 15:02:37 >
  • @ Pasha -TR arkadaşım kullanım ve ısıtma konforundan memnunsunuz anlaşılan. Kullandığınız yerin izolasyon durumu nedir ? Bu tip bir ısıtıcı iyi izolasyon olmazsa verim vermez sanırım.
  • Mutfakta pimapen yok,aluminyum dograma kapı/cam eski tiplerden anlıcağın.
    Demin mutfaga girdim,gercekden iceri girdiginde mutfak acaip sıcak,ve 4.kademede şuan yine.
    Biz memnunuz,tabi herkese sıcaklık anlayışı değişir,beklenti bir kömür sobası gibi olmamalı,zaten olamazda onun yeri cok farklı :)
    Ama cok rahat ince kıyafetlerle oturursunuz,hatta atletle vs ve üşümezsiniz..
    Güzel olan sadece kendisini değil odayı ısıtması..
  • arkadaşlar selamun aleyküm

    sizce hangisi ekonomik elektrik harcar

    Ürün Adı : BEHA P8 PANEL ISITICI
    Marka : BEHA
    Ürün Kodu : P-8 800W
    Birim / Fiyat : adet / 310,00 YTL
    Detaylı Bilgi
    P8 Konvektör 9-12 m2 arası uygulanır.Isı izolasyonu tam olan ortamda 24 saatte ortalama 3,8kw harcayabilir.Dış ortam 0'C ve iç ortam sıcaklığı +20'C olarak hesaplanmış değerlerdir.

    Dış ortam ( 0 derece ) ve iç Ortam sıcaklığı ( + 20 derece ) olarak hesaplanmış değerlerdir.
    Bu değerler izolasyona bağlı olarak + 10 ila -10 arası değişebilir.

    http://beha.dode.tc/Urun.aspx?urun=BEHA%20P8%20PANEL%20ISITICI&CID=1846&ID=16412
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serkah

    http://www.ekonomikticaret.com/Product.aspx?_pId=2057847&_catId=2235

    Bu linkteki daha ekonomiktir.Daha önce kullanmıştım ama ortadan çatladı ve ikiye ayrıldı.Gücü düşük oldugundan ısıtmasıda düşüktü.Bir oda 10-15 m2 için 2-3 adet gereklidir.
  • Herkeze selam ...

    AEG için izmirde benim bildigım Yagmur Teknik diye bir yer var. Zaten onlarda distributormus.Yarın gidip soracagım hem sizin icin hem kendim icin :)

    Metrekare hesabında alınan degerler yalıtımın 100% korundugu ortamlarda uygun olabilir ama satıcı 5--10m2 fazlasından hesaplarsan senın icin daha iyi olur dedi.

    Ferroli tas isitıcı kullanan tanıdıklarım var ve onu sadece ortamın sıcaklıgını kırmak icin kullanıyorlar ki 10 metrekare de 2 tane olsa bile ortamı 20 derecenin uzerine cıkaramaz diyorlar.soguk havalarda odayı sadece 18 li derecelere getiriyormus.Sadece bilginiz olsun diye söylüyorum.

    Kullanan kimsenin olaması cihazın yeni olmasını mı,kullanıssız olmasını mı, yoksa maliyetli olmasını mı gosteriyor bilmiyorum ama !!! 2000w x 10saat = 5 ytl oradanda ortalama sadece bu cihaz icin aylık 300 ytl düşündürücü !!!.Tabi Termostat devreye ne sıklıkla girer onu hesaplamadan full çalıştırdık aleti :)

    Yarın keskin bilgilerle belkide almış olarak burada yazıyor olacağım...

    Herkeze cok ucuza , cok ısıtan ısıtıcılar dilerim... (hayal tabii)
  • aynı yerden bahsediyoruz sanırım,bizde ordan aldık ama ellerinde sadece 1750 ve 3000w varmış bilginize..
  • AEG olan orijinal Alman üretimiyse bence güvenilir. Ama fasonsa bilemem.
  • Herkese merhaba,

    NOBO fiyatları 310 YTl ile 420 YTL ( 2000 Watt ) arasında Liste fiyatına 12 taksit olarak değişir.

    Norveç'te üretilmiştir.

    Dünyada ilk duvara monte edilen konvektör panel olup benzerlerinin ilham kaynağıdır.

    KOntrol seçenekleri çok fazladır.

    AEG gibi mekanik termostatlı değildir. Elektronik Termostatlıdır. Her 52 sn.de bir ortam sıcaklığını ölçerek çalışır veya durur. Mekanik termostatlar 8-10 dk gibi sürelerde ortam sıcaklığını ölçer. AEG gibi MAde in PRC ( Yani Çin Malı ) olmayıp. NORVEÇ malıdır.

    Mekanik termostatla Ayda 90 YTL gibi bir paraya ısıttığınız 20 m2 odayı Elektronik Termostatlı bir ürün ile 60 YTL gibi bir bedel ile daha konforlu ısıtırsınız.

    Voltaj 180'e kadar düşse dahi NOBO ortamı ısıtmaya devam eder.

    Isıyı Kademe ayarı ile değil Derece ayarı ile ayarlarsınız 4-5 gibi rakamalr değilde 22 derece veya 21 derece gibi ayar yapabilrisiniz. NOBOI'da değiştirilebilir termosta var. Size esneklik kazandırır.

    Sonuçta NOBO farklı AEG farklı Teknolojilerinden tutun imalat yapıldığı ülkeye kadar. AEG kullanan arkadaşlar ürün üstündeki eteiketlere bakarlarsa Üretim yerini daha iyi görürler.

    www.noboisitma.com sitesinde neden nobo yazılı bir bölüm var ayrıca NOBO tanıtım filmini izlerseniz. Gerçek bilgliere ulaşırsunuz. Ayrıca NOBO'nun distribütörü İzmir'de ve 500 watt ile 2000 watt arası tüm seçenekleri stoklarda mevcut.
  • Arkadaşlar konvektörlere göre daha avantajlı olduğuna inandığım bir ürün var. Evlerimizde kaloriferlerde kullanılan panel radyatörlerin birebir aynısı. Bu radyatör görsel olarak çok şık ve çok verimli. Örnek tüketim tablosuda örnekte verilmektedir.

    www.elektrikli-radyator.com
  • niyazi kardeş sizce hangisi ekonomik ısıtma yapar
    beha mı nobo mı AEG mi inverterli klimamı elektrikli kombi mi
    objektif görüşleriniz nedir
    hayırlı günler

     AEG Konvektörlü Radyatör WKL serisi yada NOBO cam ısıtıcı Sizce Hangisi...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.