Şimdi Ara

Siyah ekran ve reset atma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar benim sorunum bir aile dostumuzun bilgisayarıyla ilgili önemi olabilir diye söylüyorum. Makine P4 3Gz 2 tane 256 1tane de 500 mb lik ram içeriyor modelini hatırlayamıyorum ama gigabyte anakartı var ekran kartıda dandik birşey Probleme gelince bana makinenin zırt pırt kapandığından bahsettiler Bende sorunun güç kaynağından olabileceğini söyledim. 1 hafta sonra baktım değiştirmişler (Vestel 300 wattlık bir güç kaynağı takmışlar) Şimdi nasıl dedim. Eskisi kadar değil ama genede kapanıyor dediler. Bende birde ben bakayım şuna diyerek makineyi eve götürdüm. Parçaları söküp tekrar taktım ve yeniden sistem kurdum tam iş bitti derken siyah ekran çıktı sistem uçtu o moralle tekrar kasayı açtım bağlantıları kontrol edip sata kablosunu değiştirdim. Tekrar sistem kurdum bilgisayarı aldığım yere geri götürüp taktığımızda tekrar siyah ekran çıkmasın! aklıma geldi güç kablosunu söküp tekrar taktım düzeldi dedim ki bu elektrik prizinden kaynaklanıyor olabilir bu prizi kullanmayın dedim. Aradan iki gün geçmeden makine başka prizden güç almasına karşın gene siyah ekran olayına geri dönmüş sizce sorunun kaynağı tam olarak ne olabilir?







  • Bu siyah ekran tanımınız bilgisayarın kapandığı anlamına geliyor sanırım ve anladığım kadarıyla bilgisayarın ön panelinde bulunan start ve reset tuşlarına basmanız sorunu çözmüyor yani makina açılmıyor. Bu konumda makinanın 220VAC besleme fişini söküp takmanızla durum düzeliyor. Yukarıda anlattıklarınızdan bunu anladım, doğru anlamışsam durum bu şekilde ise;
    PSU (güç kaynağı) kısa devre koruma yada aşırı akım korumaya geçiyor demektir. Makinanın 220VAC besleme fişini söküp taktığınızda, bu durum resetlenmiyor ve bilgisayar çalışıyor. Bunun nedeni PSU'nun zayıf veya bozuk olmasının yanında aşırı akım çeken bir bilgisayar bileşeni veya bir kısa devre (elektrik kaçağı) bu soruna neden olabilir. Bu gibi durumlarda ilk önce anakarttaki kondansatörlerin kontrol edilmeside daha uygun olur, bu tür sızıntı ve kaçaklara arızalı veya patlak elektrolitik kondansatörler neden olur.

    RESET, KONDANSATÖR...
    konusunu inceleyin.




  • Tesekkür ederim ama sanırım problem o değil makine kapanmıyor sadece ekranın sol üst köşesinde imleç yanıp sönüyor fakat hiçbir tepki vermiyor.
    Not : İlgin için teşekkür ederim Kurban bayramın mübarek olsun Nihat
  • madem psu değişmiş

    aklıma gelenler

    2 tane 256 lık ramleri çıkarıp sadece 512 ile çalıştır.
    imkan varsa sağlam bir ekran kartı dene..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alehandro

    madem psu değişmiş

    aklıma gelenler

    2 tane 256 lık ramleri çıkarıp sadece 512 ile çalıştır.
    imkan varsa sağlam bir ekran kartı dene..
    Helal olsun sana benim aklıma hiç ekran kartı gelmemişti

    Ben ramlerden yada topraklı priz olmamasindan kaynaklanıyor diye düşünüyordum. Fakat bizimkiler bir bilgisayarcıya götürmüşler oda ekran kartı çok ısınıyor ondan sebep diyerek ekran kartını değişmiş şimdi çocukta sorun kalmadi diyor. Hayırlısı artik bakalim görücez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tvcal -- 21 Aralık 2008; 0:23:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.