Şimdi Ara

Görüntü var ses yok,acemiyiz yapacak bişi yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
54.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Samsung HT-TZ 215 ses sistemden aldık ama işin acemisiyiz maalesef tv'den ses alamıyoruz
    Sony 40L4000 Full HD tv var,hdmi girişten bağladım,dvd izlerken sorunsuz çalışıyor ama uydudan tv izlemek istediğim zaman ses gelmiyor.Ayrıca bir bağlantı mı yapmam lazım acaba?Bu arada ses sisteminde optik ses girişi olmasına rağmen tv'de optik ses çıkışı yok,kırmızı-beyaz kabloyla da denedim ama bir türlü beceremedim,işin içinden çıkmamadıım sizin anlayacağınız,yardımcı olabilirseniz çok makbule geçecek



  • Merhaba;
    Öncelikle hayırlı olsun.Ses sisteminizin giriş ve çıkış seçeneklerini, kullandığınız uydu receiverinizin çıkışlarını bilmiyorum.
    Ancak, cihazların bağlantısında temel prensip nasıl ses ve görüntü çıkışı yapılıyorsa aynı şekilde giriş yapılmalıdır (adaptörlü bağlantılar hariç).
    Yani HDMI çıkıştan HDMI girişe, koaxiel çıkıştan koaxiel girişe, optik çıkıştan optik girişe olmalıdır.Dvd playerınızdan HDMI çıkışını TVye bağladığınızda ses ve görüntü almanız doğru bağlantı şeklidir.Uydu receiverinizi TV ye komponent veya scart bağlantı yapabilirsiniz.Yeni bağlantı şeklini uydu receiver ve TV menüsündende aktif seçmelisiniz.Ayrıca, ses sisteminizden TV nin sesini duymak istiyorsanız ses sisteminizde SAT seçeneğini kullanmalısınız.Kolay gelsin.
  • uydu cihazını ses sistemine bağladınız mı
  • Uydu olarak elimde Goldmaster fta 9400 uydu alıcısı var.Bunda da çıkış olarak sadece scart ve kırmızı-beyaz-sarı üçlüsü var.Ses sisteminde ise optik ses girişi,kırmızı-beyaz-sarı üçlüsü ve Ypbpr çıkışları var.TV'de ise birtakım çıkışlar var ama optik ses girişi için bir yer olmadığından eminim. Kırmızı-beyaz-sarıdan da uyduyu ses sistemine bağladım bugün ama sonuç yine değişmedi,bu arada ses sistemi ile tv arasındaki hdmi bağlantısı hala takılı vaziyette ve daha önce de belirttiğim gibi dvd izlerken sorunsuz çalışıyor.
    Ayrıca yeni bağlantı seçeneğini aktif hale getirmek gibi bir seçenek olmadığı için bunu başaramadım ve ses sisteminde sat diye bir seçenek de yok,ya da ben bulmamadım maalesef.Başlıkta da belirttiğim gibi bu işlerin hakikaten acemisiyim,yardım etmeye çalıştığınız için teşekkür ederim fakat sorun hala devam etmekte,daha ileri derece yardımlarınızı beklemekteyim.




  • Öncelikle hayırlı olsun,

    HDMI kablo ile ses sisteminizden tv'ye görüntü ve ses aktarırsınız. sese gerek yok HDMI için sesi ON/OFF yapmak gibi bir şansınız varsa onu kapatın. açık kalırsa tvnin sesini MUTE yapmanız gerekir dvd izlerken..
    Bu bağlantı ile tv'den ses sistemine ses iletemezsiniz.

    Bunun için TV'deki herhangi bir ses çıkışından ses sistemindeki girişlerden birine bir bağlantı yapmanız gerekir. TV'nizde optik çıkış olmadığını söylemişsiniz, büyük ihtimalle koaksiyel çıkış vardır, DIGITAL AUDIO OUT gibi bişey olabilir (vaktim olsaydı kılavuzundan bakıp söylerdim, yarın bakmaya çalışırım net bilgi için) ses sisteminde de koaksiyel giriş varsa onu kullanabilirsiniz. Böyle yaparsanız tv'ye uydu dışında başka şeyler de bağlarsanız onların sesi de ses sisteminize gider.

    Diğer seçenek ise uydu alıcınızda optik çıkış olsaydı direk ordan ses sisteminizin optik girişine bağlardınız ama goldmaster FTA modellerde optik çıkış yok, CI modellerde var sanırım sadece, o yüzden dijital çıkış alma şansınız yok, dolayısıyla tv üzerinden dijital bağlamanızın da bi anlamı olmaz.

    Yapmanız gereken;
    - Uydu alıcınızdan ses sisteminize kırmızı-beyaz-sarı dediğiniz kablonun sadece kırmızı-beyaz olan kısmı ile (sadece bu ikisinden oluşan kablolar da var, başka yerde kullanmıyorsanız elinizdeki 3lü de olur, aynı şey) ilgili çıkış ve girişlere bağlantı yapmak ve
    - Ses sisteminizde bu girişin adı ne ise (mesela bende LINE) o inputu seçerek dinlemek.

    Kolay gelsin..




  • Atakatas arkadaşım önerileriniz için teşekkürler,dediğiniz gibi bir bağlantıyı dün denemiştim ama maalesef çalışmamıştı.
    Fakat bugün tv'nin arkasındaki kırmızı-beyaz çıkışla ses sisteminin arkadındaki kırmızı-beyaz çıkışı birbirine bağladım,ses sistemini aux2 konumuna aldım ve problemi hallettim,yani artık tv izlerken de ses alabiliyorum
    Yalnız bu sefer de şöyle bir problem yaşıyorum,nasıl anlatıyım ses çok derinden geliyor gibi bir durum var.Bunun için bir ayar mı yapmam gerekir acaba?Televizyonun sesini kapadığımda otomatik olarak ses sisteminin sesi de gidiyor haliyle,iyi kötü ses alabildim ya buna da şükür




  • Analog bağlantıda (yaptığınız bağlantı analog oluyor) ses çok kaliteli gelmiyor.. uydu alıcınızın optik çıkışı olsaydı çok fark oluyor..
    yani bu durumda tv izlerken bu sesle idare edeceksiniz, radyo, cd ve dvd olunca daha iyi ses alacaksınız.

    Yalnız şunu da belirtmek gerekir ki ses ayarlarını doğru şekilde yaparsanız o kadar da kötü bir ses almazsınız, ayarları iyi yaptığınızdan emin olun.

    Bir de değişik ses modları varsa (2 channel stereo, Dolby Prologic II, vs. gibi) tv izlerken kullanacağınız uygun bir mod bulabilirsiniz.

    Son olarak; tv'nin çıkışından bu sesi iletebildiğinize göre aynı kablonun tv tarafındaki uçlarını receiverın çıkışlarına bağlasanız yine aux2'den ses alabilmeniz gerekir, uydu alıcının çıkışında bir arıza yok umarım? Böyle bağlayabilirseniz tv'yi kapatsanız da ses gelir..

    Kolay gelsin..
  • theja
    uydu ile ses sistemini bağlamalısın
    o şekilde ayarlara bak mutlaka ses alırsın
  • Arkadaşlar sorunu hallettim teşekkürler,çok saolun:)
    Daha önce de uyduya bağlamıştım demiştim ama uyduya bağlayınca aux2 ye almadığım için ses alamamışım meğerse,şimdi problem hallolmuş vaziyette,tekrardan hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim
  • Merhaba arkadaşlar. Next 2053 mini uydu alıcısı aldım. Vestel 22PF5045 Tv ye HDMI kablo ile bağladım. Görüntü alıyorum ama ses alamadım. Diğer Tv ye aynı HDMI kablo ile bağladım ses ve görüntü aldım. Vestel tv ye aynı HDMI kablo ile başka bir cihaz ve laptopu bağladım ses ve görüntü aldım. Uydu alıcısını güncelledim olmadı, çözünürlüğü değiştirdim olmadı, Vestel servis ve next servis nedenini bilmiyor. Sorunu nasıl çözebilirim? Yardımlarınız için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görüntü var ses yoksa pre-set kanal listesini silin, uyduları silin, yeniden ekleyin, kör tarama yaptırın, yüksek olasılıkla düzelecek.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.