Şimdi Ara

Sorun çözüldü. Problem Anakartmış :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Başka bir anakart takınca hiçbir sorun yaşamadım...

    Anakartı garantiye gönderdim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feyt180 -- 23 Aralık 2008; 8:28:10 >



  • galiba kart bozuk bendede ilk önce böyle oluyordu oyuna girer girmez resetliyordu servise gönderdim kart değişti yenisi geldi şimdi hiçbir sorun yok psu değişti diyon ama 650 yetiyoki sana hayli hayli yeter bence karttta bi sorun var
  • Hocam başka sistemde dene istersen birde..Çok can sıkıcı bir durum olsa gerek.Sırayla geçmiş driverlarıda denemenı tavsıye ederım.Kartta da sorun olabilir..
  • arkadaşım benzer sorunu yaşıyorum ama allahtan sadece 2 oyunda(pes 2009 da menü de aşşağı inerken, nba 2k9 da anamenüyü göremeden oluyor) eğer nba de anamenü açılırsa oyun çok güzel hiçbir sorun olmadan saatlerce oynayabiliyorm. pes te de ise menü de aşşağılara inmeyim istediğim mod u seçersem hemen oynatıyor.

    bak bu da benim konum mavi ekran ı fln bende görüyorum bazen görmeden sadece ekran kararıp/çizgiler oluşup/en son bordo oldu bunlar oluyor resetlemek zorunda kalıyorum.

    http://forum.donanimhaber.com/m_27967026/tm.htm

    ekran kartı ram lerinde bir problem olası bakalım biraz daha devam edicem. şuan ccc de overdrive ı kapattım rivatuner dan ayarlardım fan hızını 1 kere denedim sorun olmadı.
  • dostum ram voltajın şu an kaçta ?
  • dostum hiç uğraşma direk servise ver kartı


    4870 x2 alıpta soreun yaşamayan varmı ? ?? ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: K0rkunc

    dostum hiç uğraşma direk servise ver kartı


    4870 x2 alıpta soreun yaşamayan varmı ? ?? ?


    Yaklasik 3 aydir HIS 4870x2 kullaniyorum Vista Home Premium x64 ve 8.10 surucusu ile.

    En ufak bir problem bile yasamadim.

    Saygilarimla
  • Bu kartların stabilite sorunu var dediğimde baya kişi bana yüklenmişti...

    Öngörülerimde haklı olduğum için bir kez daha seviniyorum ama böyle sorun yaşayan kişileri gördükçede üzülüyorum...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: X Files

    Bu kartların stabilite sorunu var dediğimde baya kişi bana yüklenmişti...

    Öngörülerimde haklı olduğum için bir kez daha seviniyorum ama böyle sorun yaşayan kişileri gördükçede üzülüyorum...


    Stabilite sorununu sadece ekran kartina yuklemek yanlis olur. Bilgisayarda ki diger bilesenler de onemlidir. Anakart, ram yada sistemdeki oc bu gibi durumlara sebep veriyor olabilir.

    Bir onceki mesajimda dedigim gibi 3 aydir en ufak bir sorunla karsilasmadim.

    Saygilarimla
  • Ben de bu gibi bir sorunla karşılaştım. Anakart ve ramler arızalı çıktı.
    Ramleri değiştirip tekrar dene, hata ekran kartından olmayabilir.
  • Aynı sorun benim palit 4850 de var malesef bu sorunun bir çözümü yok ben değişik bioslar falan denedim fakat bir işe yaramadı kartı servise gönderdim sağlam diye geri geldi makinayı komple servise gönderip bu şekilde deniyeceğim şansımı yapsınlarda göreyim ama sorun bence ram uyuşmazlığı ben ramleri değiştiremediğim için deneyemedim ama imkanınız varsa başka modüller deneyin.
  • abi bence fazla kurcalama gönder servise çıksın neyse sorunu 1,5 2 haftada gelir ben öyle yaptım 2 hafta yapmaya uğraştım olmadı araya bayram girdi göderemedim şimdi rahatım canavar gibi çalışıyo
  • Bende de gecube 4870x2 var. ilginç bir durum başıma gelmişti, alakalı olabilir. gecube almadan önce bir arkadaşın sapphire x2 si ile bir sürü oyun test etmiştim, far cry 2 dahil. sonra kendi gecube x2 yi taktım, far cry'ı açtım, 2-3 dakika sonra ekranda artifact'lar başladı, kısa süre sonra da mavi ekrana düştü sistem. bir kaç driver denemesinden sonra düzelme olmayınca da doğal olarak kart dan şüphelendim ve garantiye göndermek için çıkarıp kenara koydum. daha sonra meraktan teknik servis olarak kullandığım bir diğer sisteme taktım (açık montaj), baktım sorunsuz çalışıyor, hatta o sistemde denemeler yaparken başka bir şeyi daha farkettim, diğer sistemde idle'da 80 lerde gezen 2.gpu sıcaklığı 60 lara düşmüştü, o ara power dan da şüphe tmeye başladım falan filan. sonuçta sorun şuymuş : işletim sistemi. kartı takmadan bir kaç gün önce raid'e kurulu sistemin bir kaç raid hatası vermişti. sorunlu sandığım sisteme sıfırdan sistem yükledim ve kartı taktım sorun çözüldü.. sıcaklık meselesine gelince biraz araştırdıktan sonra gördümki, bazı 4870x2'ler pc yi açınca gpu'ları 2d yerine 3d modunda kullanıyor, yani gpu hızını 507mhz ye düşürmeyerek 750'de çalıştırmaya devam ediyor ve daha hiç bir şey yapmadan sıcaklık 80'leri geçiyor. bir oyuna girip çıkınca, daha da kolayı tam ekran 3 boyutlu bir program çaılştırıp, programdan çıkınca (bir kaç saniye bile), gpu kendini 507'ye düşürüyor, sıcaklık da 60 lara düşüyor.
    yani sorun her zaman donanımsal değil, bazen de yazılımsal olabiliiyor, örnekte görüldüğü üzere, kolay gelsin :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bethrezen


    quote:

    Orjinalden alıntı: X Files

    Bu kartların stabilite sorunu var dediğimde baya kişi bana yüklenmişti...

    Öngörülerimde haklı olduğum için bir kez daha seviniyorum ama böyle sorun yaşayan kişileri gördükçede üzülüyorum...


    Stabilite sorununu sadece ekran kartina yuklemek yanlis olur. Bilgisayarda ki diger bilesenler de onemlidir. Anakart, ram yada sistemdeki oc bu gibi durumlara sebep veriyor olabilir.

    Bir onceki mesajimda dedigim gibi 3 aydir en ufak bir sorunla karsilasmadim.

    Saygilarimla


    Stabilite demek istediğim şu idi. Bazen yeteri kadar test etmeden bir şeyi piyasaya sürmek demek istedim.

    Bunları uzun uzadıya yazdım çizdim. Hatta birkaç yabancı forumda dilim döndüğü kadar anlatmaya çalıştım.

    Genelde forumlara baktığınızda insanların çoğu; teknik verileri alıp koyarlar kişinin önüne. Bu teknik veriler ya kendileri denemişlerdir yada biryerlerden almışlardır.

    Ama eldeki verileri bir araya getirip yorumlayabilecek çok az kişi var bu forumda. Bu biraz da tecrübe ile alakalı ama genelde öngörü ve ileri görüşlülük te gerektiren bir konu.

    Michelin dünyanın en iyi lastiklerini yapar. Hatta Bridgestone ile F1 de bir ara kapıştılar ve yumşak lastiklerde bariz üstünlükleri vardı Brdgestone a göre. Daha sonra bundan 3 - 5 sene evveline kadar lastikçilere sorduğunuzda hangi lastik ? Hemen lassa falan diyorlardı yada Bridgestone. Michelin öneren yoktu.

    Nedeni basitti. Yollarımız. Avrupa standartlarında lastik alabiliyorduk araçlarımıza ama Avrupa standartlarımızda yollarımız yoktu. Hala var desek de çok doğru olmaz. Bridgestone Sabancı ile ortaklık yapıp BriSA da kaldı ki Kocaelindeki fabrika dünyanın bir numaralı kord bezi üreticilerindendir ve lastik için çok önemlidir, Türkiye şartlarına göre üretim yapınca çok sattı yani çok tutuldu...

    Şimdi 4800 serisi de buna benzer şeyler yaşanıyor.

    Şöyle bir tablo olsa yüreğim yanmayacak.

    X otobüs firmasının günde 750 seferi var ve yılda 15 tane kazası var. bu yıllık bir sürü sefer demek. Yüzde ile bakınca oran yüzlerle değil binlerle ifade edilebilecek kadar az. Birde Senede 750 seferi olan bir firma var. bunlarda 1 senede 9 kaza yapmışlar.

    İstatistiki olarak her ne kadar fazla kaza yapan firma X firması olsa da yaptığı sefer sayısına göre değerlendirdiğinizde arada çok büyük uçurumlar olduğu kesin.

    Şimdi 8 bin serisi kartları ile kıyaslandığında Nvidia nın, muhtemel 4800 serisi arızaları 8xxx serisi arızalarından daha fazladır. Heleki standart yani referans üretimi Sapphire in 4870 ve X2 kartlarında çok büyük sorunlar var.

    Şöyle bir şey düşünelim.

    Genelde millet olarak her şeyi kendimiz çok iyi biliyoruz ve kendimiz yaparız ya. anlayış şudur, Türk Erkeği he bir moku bilir. İyi araba kullanmak zorunda, ev ve tamirat işlerinden anlamak zorunda, işte mutlaka bir futbol takımını tutmak zorunda, mutlak hovardalık yapmak zorunda falan ya. Aman musluk bozuldu erkekliğe laf ettirmeyecek yada muslukçuya para vermeyecek ya, küçüklüğünde anne-babasının evinde gördüğü prinçten yapılma ( sarımtırak musluklar vardı hala da vardır ) musluk bozulunca bırak anahtarı pense ile söküp contayı değiştirdin mi tamamdı ya, Güzelim ECA armatürü de aynı zannedip dalıp daha da bozduğunda "birde bunlar yapmayı bilmiyorlar" olur.

    Hal böyle olunca, elin japonu 4800 karta bios güncelleme deyince belki aman ne olcak deyip yapıyorda, bizim insanlarımızın hepsi yapamıyor???

    Ekran kartı neredeyse plug' n Play dir. Yani tak ve kullan.

    4870 ve x2 lerdeki bios sorunları ve vpu recover hataları, donanımlarla uyumsuzluklar, bozulmalar kararmalar...

    Bunların birçoğu bana bir araya geldiğinde bu kartların yeterince test edilmeden piyasaya sürüldüğünü aklıma getiriyor. Evet teknolojik olarak süperler. Ama süper olmanın yanında nazik birer çin vazoları gibiler. Dokunduğun elinde kalıyor...

    Anlatmak istediğim sorunlar bunlardı. Stabiliteden bunları kastediyordum.

    Eskiden gider "macır pazarı" yada "rus pazarlar" larından radyo falan alırdık. Bazıları çok sağlam çıkardı bazıları bir günde bozulurdu. Şimdi 500 YTL veya 1.000 YTL verdiğin cihazında böyle bir durumla karşı karşıya kalmak istermisin ? Şahsen ben istemem. 370 YTL ye 2. Elde kaç gündür 4870 duruyor satılık. Bakanlar o kadar çok ama alan yok ???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X Files -- 24 Kasım 2008; 21:20:31 >
  • bende oyun da mavi ekran sorunu olmuştu.ancak ram ile ilgiliymiş.ramleri bir kontrol et en güzeli başka bir sistemde dene.
  • Varsa sorun topraklamadandır herhalde.
  • su borularınız demirden ise toprak hattını su borusuna bağlayabilirsiniz.Kgk topraklama sorununu çözmez.
  • Yeni bir eve taşın Bizim evdede topraklama yok yarın öbür gün iyi bir ekran kartı alsam aynı sorun bendede mi olcak yani?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulutashus -- 26 Kasım 2008; 12:59:28 >
  • Topraktan nasıl olur o güç kaynağı ne işe yarıyor? Bende 1000w silverstone strider var ve toprak hattı yok evde problem de yok. Acaba diyorum sizin subwoofer abartılı bişey mıknatısı bayağı güçlü, kasaya yakın koyuyorsanız o etkiliyor olabilir.......
  • quote:

    Orjinalden alıntı: feyt180
    quote:

    Orjinalden alıntı: ulutashus

    Yeni bir eve taşın Bizim evdede topraklama yok yarın öbür gün iyi bir ekran kartı alsam aynı sorun bendede mi olcak yani?


    121YTL'ye Göztepe'de kiralık ev bul hemen taşınayım


    Kiralık ev ve öyle bir sistem hımm.

    @skylineGTR_34

    Topraklamanın ne işe yaradığını bılmedığın ortada.PSU, olmayan topraklamayı nasıl düzeltecek?

    Ayrıca topraklama işe yaramaz bişeyse madem neden bilgisayar kablolarının hepsinde var ?

    %100 sorun olcak diye bişey yok ama yeri gelir senın o 1k psu n bilgisayarını kurtarmaz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.