Şimdi Ara

Büyük Ayı ve Küçük Ayı'nın hikayesi..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
22.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Büyük Ayı ve Küçük Ayı'nın hikayesi..


    Uzun zaman önce Kallisto adında bir kadın ve onun oğlu olan Arkas yaşardı. Kallisto, herkes tarafından çok sevilen güzel bir kadındı. Ormanları, çiçekleri, şırıl şırıl akan şelaleleri kısacası doğayı çok severdi. Tanrıların tanrısı Zeus da onun güzelliğine hayrandı ve ona aşıktı. Bu ise Hera’da(Zeus'un eşi, Tanrıçaların lideri) Kallisto’ya karşı bir öfke yaratıyordu. Bir gün Kallisto yine doğaseverliğiyle ormanda neşe içinde avlanırken; Hera onu görmüştü ve birden öfkelendi ve ona büyü yaparak güzel ve genç bir kadın olan Kallisto’yu vahşi bir ayıya çevirmişti.

    Kallisto kendisini ayı halinde görünce çok korkmuştu. Kaçıyordu her şeyden; ağaçların çalıların arasına saklanıyordu. Zavallı ayı on beş yıl boyunca bu şekilde yaşadı. Artık güneşin ışığı, şelaler, ağaçlar, çiçekler ona güzel gelmiyordu. Yitirmişti doğaya karşı olan sevgisini artık.

    Birgün, arkadaşlarını ormanda avlanırken gördü Kallisto ve görmesinler diye saklandı. Aradan belli bir zaman geçtikten sonra oğlu Arkas’ı da görmüştü. Büyümüştü, uzun boylu, yakışıklı bir adam olmuştu biricik Kallisto'su. Annesi onu hemen tanıdı, Arkas ise annesi olan büyük ayıyı görünce korkmuştu ve okunu çıkardı onu vurmak için. Tam o sırada Tanrıların Tanrısı Zeus geldi. Oku ve yayı Arkas’ın elinden aldı. Çünkü Zeus Kallisto’yu hala çok seviyordu ve Hera’nın yaptığı bu zalimliği de bir yandan affettirmek istiyordu.

    Zeus oku ve yayı Arkas’ın elinden aldıktan sonra anne ve oğlunu gökyüzünde iki yıldıza çevirdi, Büyük Ayı ve Küçük Ayı.Onları yıldızların olduğu bir gecede görebiliriz. Büyük Ayı ve Küçük Ayı’yı gökyüzünde sayısızca yıldızın arasından ayırt edebiliriz...

    Hera onları gökyüzünde görünce çok sinirlenmişti. Hera Kallisto’yu insandan daha aşağılık bir varlığa çevirmişti. Ancak Zeus Kallisto’yu ve oğlunu insandan daha üstün bir varlığa çevirmişti.

    Hera deniz tanrısı Poseidon’a giderek ondan Kallisto ve oğlu Arkas’ı Okyanus Sarayı’na hiçbir zaman alınmamasını istedi. Poseidon da kabul etmişti

    İşte bu yüzden gökyüzüne baktığımızda Büyük Ayı ve Küçük Ayı’nın gecenin ilerleyen saatlerinde yavaş yavaş aşağıya doğru indiğini ve en sonunda okyanusların, denizlerin seviyesine geldiğinde birden kaybolduğunu görürüz.



  • Vay be...
    Çocukluğumdan beri cezve yıldızı dediğim grup meğer küçük ayıymış:)
    Güzel hikaye saol...
  • vay be teşekkürler
  • Ayıları yıldızların üstüne koymaları hem daha dikkat çekici hem de daha kolay bir anlatım sağlamış.

    Teşekkürler.
  • Bu takım yıldızlarına neden "büyük ayı ve küçük ayı" dendiğini merak ederdim. Teşekkürler paylaşım için
  • Teşekkürler. Güzel paylaşım.

    Ama ne hayal gücü varmış yahu her 3-5 yıldıza bu şuna benziyor bu buna benziyor. Ben hiçbirşeye benzetemiyorum yıldızları
  • Teşekkürler bilgiler ve hikaye için.Gözümde canlandırdım bir an..
  • Rica ederim arkadalar
  • sanırım o zamanki insanların hayal güçlerinin gelişmişliğinin sebebi "dayatma" yerine "yorumlama ve sorgulama"nın öznedirilmesiydi.




    quote:

    Orjinalden alıntı: Yeni Türkü

    Teşekkürler. Güzel paylaşım.

    Ama ne hayal gücü varmış yahu her 3-5 yıldıza bu şuna benziyor bu buna benziyor. Ben hiçbirşeye benzetemiyorum yıldızları
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.