Şimdi Ara

Blackberry Mail alma Bis'e GPRS le alternatif

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • yaklasık 1 ay once Blackberry curve 8320 aldım. cihazla ilgili pek cok bıgiyi, dıger smartphone cıhazlarla karsılastırmalarını ve artı - eksılerını bir cok forumda tartısılırken gorebılrısınız.

    arastırabıldıgım kadarı ıle Synbian ve Windows Mobile (WM) cihazlarsan farklı olarak , Blackberry nın ozellıklerını aktıf olarak kullanabılmek ıcın operatorden BIS (Blackberry Internet Sevices) hizmeti almak gerekıyormus.

    Turkcell de Standart Bis 49 YTL / Ay Sınırsız | 29 YTL / ay - 2Mb kotalı (!)
    12 ay taahhut verılırse : 35 YTL / Ay Sınırsız | 15 YTL / Ay - 2Mb kotalı

    avea da bu rakam : 18 YTL / Ay 2 Mb kotalı | 38 YTL /ay sınırsız seklınde.

    Turkcell ın cagrı merkezını aradım.
    Bis servıslerınde ;
    - wap kullanımı ayrıca ucretlendırılıyor
    - Opera Mini gıbı mobıl tarayıcılardan ınternete cıkıslar ayrıca ucretlendırılıyor,
    - Cihazı modem gibi kullanarak bılgısayardan ınternete cıkıslar ayrıca ucretlendırılıyor.
    - maksimum 10 adet posta hesabını turkcell blackberry serverıne tanımalatabılıyorsunuz (push e-maıller ıcın)

    2mb gercekten cok komık bır kota tanımı, bır cok blogda bu 2mb paketcik ıle hızmet alıp, kabaran faturalar nedenıyle sınırsız tafıreye gecmek zorunda kalmıs.

    Ancak bu hızmet olmadan da , blackberry cıhazınız güzel gorunumlu bır cep telefonundan maalesef oteye gıdemıyor. Ayrıca Nokia E-71 ve benzeri synbianlı cıhazlarla Windows Mobile Kullanan bir cok cıhaz ıcın sadece GPRS kullanımı ıle e-postaları ucretsız push e-maıl destegı veren servisten yararlanmak mümkün. Sadece kurumsal ve parası olan kullanıcıları , bu cıhazın potansıyel kullanıcısı olarka görmek bence büyük bır eksıklık.

    8320 cıhazımda Bis servisi olmadan sadece Gprs ile maılleri anlık kontrol etme (ben buna pusht mail dıyorum :) )ve msn kullanma yöntemimi sizlerle paylasacagım.

    - öncelıkle turkcell ın aylık ınternet paketlerınden bırını almak mantıklı olacaktır. ( Ben 100mb/ay paketını 9YTL + öiv ile abone oldum.)

    - Blackberry nizden http://m.google.com/mail adresine girerek Gmail uygulamasını indirin. ( Program Gmailinizi kontrol edecegı ıcın Gmail hesabınız yoksa acmanız gerekmektedir) (program kullanımı ıle ılgılı detay :http://blackberrym.wordpress.com/2008/04/25/blackberryde-gmail-kullanimi/ )
    - bundan sonrası aslında Gmail'in ozellıgı. Gmail de ayarlar bolumunden Pop ozellıgını aktıf hale getırın.
     Blackberry Mail alma Bis'e GPRS le alternatif


    - Sonrasında Gmaile yonlendırmek ıstedıgınız pop mail hesaplarınızı yine Ayarlar / Hesaplar bolumunden ekleyebılırsınız. (Gmail en fazla 6 adet etıket hesap eklemesine ızın verıyor). ** gmaılın maıl sunucunuzdan maılın bır kopyasını cekmesi icin resimdekı gıbı " Alınan iletinin bir kopyasını sunucuda bırakın" seceneğini mutlaka secın. Aksı takdırde sunucudakı mail gmaile yonlenecegınden, outlook ve benzeri programlardan maillerinizi cekemezsiniz.

    Push mailin esprısı sunucuya gelen mail blackberry serverı tarafından push edılerek blackberry cıhazına yonlendırılmesını sağlar. boylece sız outlook dan ısyerınızde maıllerınızı send / receive yaptıgınızda bılgısayarınıza ındırebılırsınız.

    Gmail de, etıket hesap olarak tanımladıgınız mail.sunucunuz.com dan ıletının kopyasını cektıgı ıcın , sız mobıl cıhazınızdan gmaıl programını calıstırdıgınızda sırket maılınızı alabıleceksınız ve aynı anda outlook dan da ısyerınızde maılınıze ulasabılırsınız. tam olarak push maıl olmasada , pusht mail oluyor bence :)

     Blackberry Mail alma Bis'e GPRS le alternatif


     Blackberry Mail alma Bis'e GPRS le alternatif


    Avantajları:
    - Gmaılın 7gb den fazla depolama alanı sayesınde gelen mailler ve buyuk attachmentler sızı korkutmaz.
    - Siz gmail mobıl uygulaması ıle gmaıle baglandıgınız ıcın, maıller ve ekındekı dosyalar telefona gonderılmez, postalarınızı mail.google.com uzerınde yonetmıs olursunuz.
    - gmaıl mobıl programının blackberry cıhazının profıllerı menusunden ayarlarını yaparak , yenı mail geldıgınde ses , titresim veya ses + titresım ıle sızı uyarmasını sağlayabılırsınız.
    - Uygulama arkaplanda sureklı calısacagından yenı maıl kontrolu yapılacak ve hesaplarınızdan bırıne mail geldıgınde sızı bılgılendırecek. (gmail kendı maıllerını ortalama 5dk bır kontrol edıyor, bağlı pop hesapları kontrol etme sıklıgını henuz ogrenemedım bulursam paylasacagım.)

    Dikkat edilmesi gerekenler ;
    - Cihazınızdaki gmail uygulaması gprs baglantısını kullanacagından , paketli bır abonelık sızın ıcın avantaklı olacaktır.
    - Programı bır kere baslatınca , cıhaz kapanana kadar arka planda calısmaya devam edecegı ıcın , maıl gonder /al yapmalarında gprs baglantısını kullanacagını unutmayın. kullanmadıgınız durumda , program menusunden cıkıs yaparak programı kapatmanız gerekmekte (back tusu arka planda calısmasını saglıyor)
    - ınternet paket abonesı ısenız turkcell de KALAN MB yazıp 2260 a gondererek kalan kotanızı ogrenebılırsınız.

    biraz uzun bır yazı oldu ama benım gıbı Bis e ayda yaklasık 50 YTL vermek ıstemeyıp cıhazından maıllerıne her yerden ulasmak ısteyenler ıcın alternatıf cozum olabılır.

    Bis e gerek olmadan gprs uzerınden mns uygulaması ıcın de vasat dan oteye gıtmese de mig33 adında bır program kullanmaya basladım. baska bir topic de onunla ılgılı detayları yazacağım.

    bu arada uzman kullanıcılar beni mazur gorsun, blackberry cıhazını alalı 2 hafta oldu, bis gıbı malıyetlı bır uygulama yerıne bu sekılde bır cozum buldum. basit ama kullanıslı. Ayrıca ornegın sirket maılınızı gmaıle yonlendırıp , telefonunuzdan ıletı aldıgınız dıyelım. mobil cıhazdan reply yaparsanız, cevap e-mailiniz sirket e-mail adresınden gidecektir. Bilgilerinize..







  • Alternatif bi durum olmus.Ama yeni cihaz alacaklar icin bis abonelikli kampanya cok daha makul.Bu durumu ve avantajlarını gözardı etmemek gerek...
  • aslında oldukça mantıklı bir yan yol ancak gunde 2 3 den fazla mail alıyorsan ve bunların eklentileri varsa yada bir çoğuna cevap yazmak durumundaysan buradaki ucret yine kabaracaktır. ayrıca bis sadece pust mail ozelliği ile sınırlandırılmamalı cunku blackberry diğer push serviceler internet browsing rss feeder gps haritalar gibi internet bağlantısı gerektiren bir çok özelliğe ulaşmanı sağlıyor inana tum bunlara değecek bi üçret o 35 ytl
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Rdegerli

    Alternatif bi durum olmus.Ama yeni cihaz alacaklar icin bis abonelikli kampanya cok daha makul.Bu durumu ve avantajlarını gözardı etmemek gerek...


    evet haklısınız, cıhazlı sınırsız bis iceren kampanyalar , sadece bis hızmetını almaktansa gayet makul gorunuyor. ama benım gıbı düsese getırıp sadece cıhaz sahıbı olanlar ıcın , hele de gps harıtaları ve benzer hızmetlerı sık kullanmayacak bırı ıcın alternatıf yol daha ekonomık gorunuyor.

    tabı kesın ekonomık mı? 1 ay sonunda belırlı olacak. 100mb lık ınternet paketını 11 kasımda aktıve ettım, gmaıle duzen ve mobıl cıhaza gunde ortalama 25-30 maıl gelıyor. en az bunların yarısını mobıl olarak reply yapıyorum. gunde attacmentli gelen maıllerın 3-4 tanesının ekını mobıl cıhaza ındırıyorum ( .pdf ve .doc formatlı 50-100 sayfalık makale tarzında dokumanlar) , sabahları da yolda 5-10 dk gazetelerı okuyorum.

    bugun kotamı kontrol ettım, 91MB kaalan gorunuyordu . 11 aralık da kullanım performansı ve kalan kota durumu ıle ılgılı bılgıyı buradan yazacagım




  • senin adına iyi haberler bekliyoruz ozaman
  • Bu konu da çok güzel olarak şunu gösteriyor ki. Türkiye'ye bırakın 3g'yi 333g gelse bile gsm operatörleri müşterilerini keriz sanarcasına saçma sapan uygulamalarla kaz gibi yolmaktan vazgeçmeyecekler. Yani trilyoner olsam bile 3 kuruşluk maliyeti olan bir iş için 3 lira vermek insanı keriz gibi hissettirir. Ya da kandırırcasına cümle arasına sokulmuş kurallarla 3 kuruş ama 3 lira ödemeyi kabul ediyorum anlamına gelen cümleler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.