Şimdi Ara

SİSTEM KONUSUNDA ACİL YARDIM LAZIM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar evde 5.1 ses sistemim var fakat evde aile rahatsızlığı sebebi ile müzik dinleyemiyorum. Evdeki sistemimi satıp arabama hoparlör almaya karar verdim.

    Hoparlörlere wooferlara yabancı biri değilim. Fakat bilmeden kazıklanmak istemiyorum. Samsun da istanbul fiyatlarına göre elektronik daha pahalı. Bir tane woofer sordum JBL-GT4. Daha önceden arkadaşımın arabasında dinlemiştim hoşuma gitti. Hangisi iyi hangisi kötü az çok bilgim var.

    Burda sonuçta herkes bi ses sistemi kullanıyor. Kullananlardan yardım almak çok daha mantıklı. Özellikle anfi konusunda hiç bir bilgim yok.

    Woofer olarak JBL-GT4 30 cm almak istiyorum. Fiyat olarak samsunda kabinsiz 140 lira dediler. Anfi olarak Kajiva marka bi anfi önerdi satıcı. Onun fiyatıda 175 liraymış. Woofer olarak ne alacağım belli fakat anfi olarak hem ucuz hemde wooferı yeterince besleyecek güzel dolgun baslar verecek bi anfi olsun istiyorum.

    Asıl önemli nokta, buraya konu açmamın sebebi tamamen f/p sistemi kurmak istememden kaynaklanıyor. Fiyatı ucuz olsun ama benide bas olarak doyursun. Toplam fiyatın 300 lirayı geçmemesini istiyorum ama 3 aşağı beş yukarı olabilir.

    Bu arada JBL'NİN yan sanayisi olan Kajiva wooferlarıda satıcı çok önerdi. Aynı fabrika çıkışıdır sadece ismi değişik dedi. Kajiva 30 cm wooferın fiyatıda kabinsiz 125 liraymış. Bu söylediğim konular hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim.

    Tavsiyelerinizi esrigemeyin maaşı alınca yazdığm gibi bi sistem almayı düşünüyorum. Saygılar herkese iyi forumlar.


    http://www.hepsiburada.com/jbl-cs-1204-30cm-subwoofer-/productDetails.aspx?categoryid=26090&productid=otmurcs1204



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piramit17 -- 12 Kasım 2008; 21:06:33 >







  • amfi olarak sound magus A90 2x90 wat rms amfiyi mono da 180 rms olarak kullanabilirsin 175 lirayı kajiva denen ne olduğu belirsiz şeye vereceğine SM al.

    sun olarak da GT4 yumuşak bas verir ortalıgı biraz daha yıksın istiyorsan GT5 al derim daha sağlam ve gt4 ten biraz daha güçlüdür fiyatı da birbirine çok yakındır.
  • Hım cvp için tşk ederim fakat. Bi arkadaş konu açmış jbl gt 5 ler niçin Türkiye'ye gelmiyor demiş. Türkiyede gt 5 varsa tabiki gt5 alırım. Bunun yanında dediğiniz gibi ne olduğu belirsiz bi anfi almak istemiyorum. Ama çokta ucuz olan bişey olmasın. Arkadaşımda jameson anfi vardı. Sonuçta bişey alırken bir defa alıyoruz fakat bilmediğim için kazıklanırım gibime geliyor. Buralarda daha bilindik markalar satılıyor marka olarak. Bilindik markalardan ve fiyat performans anfisi önerebilirmisiniz.

    Birde hoparlörde bulunan çift bobin tek bobin olayı nedir acaba. Hangisini alsam daha iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piramit17 -- 12 Kasım 2008; 21:33:52 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: piramit17

    Hım cvp için tşk ederim fakat. Bi arkadaş konu açmış jbl gt 5 ler niçin Türkiye'ye gelmiyor demiş. Türkiyede gt 5 varsa tabiki gt5 alırım. Bunun yanında dediğiniz gibi ne olduğu belirsiz bi anfi almak istemiyorum. Ama çokta ucuz olan bişey olmasın. Arkadaşımda jameson anfi vardı. Sonuçta bişey alırken bir defa alıyoruz fakat bilmediğim için kazıklanırım gibime geliyor. Buralarda daha bilindik markalar satılıyor marka olarak. Bilindik markalardan ve fiyat performans anfisi önerebilirmisiniz.

    Birde hoparlörde bulunan çift bobin tek bobin olayı nedir acaba. Hangisini alsam daha iyi olur.


    o arkadaş GT5 15 ten yani 15" olan 38 cm olanından bahsediyor, Türkiye de 30 cm olan modeli GT5 12 mevcut ben de bunu önermiştim.

    gt5 tek bobindir yani içinde bir adet bakır sargı bulnur çift bobin olanlarda 2 adet vardır çift bobin olursa subwooferi daha düşük ohmajlarda daha yüksek güçlerde kullanabiliriz




  • Sonuç olarak woofer olarak jbl-gt-5 30 cm'lik woofer önerdiniz. Anfi olarak o dediğiniz anfinin dışında daha bilindik bi marka önerebilirmisiniz. Arkadaşımda gt-4 ve jameson marka anfi vardı çok güzel ses veriyodu. Jameson anfide öyle büyük bişey değildi fakat woofer'ı konuşuturuyodu. O arkadaşıda bulursam onada sorarım fakat onun bilgisi sizin kadar yoktur.

    Anfi olarakta özellikle jameson marka olarak bi kaç seçenek sunabilirseniz çok iyi olur. Zaman ayırıp cvpladığınız için tekrar tşk ederim. iyi forumlar.
  • Arkadaşlar yazdıklarımı bilen kullanan mutlaka vardır. Yardıma ihtiyacım olmasa buraya konu açacak biri değilim. Tavsiyeleri bekliyorm özellikle anfi konusunda yardım bekliyorum.
  • jamesona verecegin paraya biraz daha ekle doğru düzgün bişey al, madem jbl in subını alıyorsun bilindik istiyorsun JBl in bass anfisini almaya bak.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: askvesen

    jamesona verecegin paraya biraz daha ekle doğru düzgün bişey al, madem jbl in subını alıyorsun bilindik istiyorsun JBl in bass anfisini almaya bak.


    +1

    jbl gto 301.1 olabilir mesela

    eğer bütçen yeterse sound magus X402 almaya çalış çok iyi performasn alırsın hatta basını zorliyacaktır soroun olmaz gainleri kısarsın.hem bu amfiyi alırsan ileriye yönelik bir sistem olmuş olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.