Şimdi Ara

Numara Taşınabilirliğinde SIk Sorulan Sorular ve Merak Ettikleriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
703
Cevap
4
Favori
339.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'de cep telefonu kullanımında bugünden itibaren aboneler numaralarını sabit tutarak GSM operatörlerini değiştirebilecek.

    Mobil numara taşınabilirliği uygulamasıyla, numarasını başka bir operatöre taşımak isteyen abonenin, kimlik fotokopisi ile bir alıcı şebekeye şahsen başvurması gerekiyor.
    AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, numara taşınabilirliği, 6 aşamalı bir süreçten oluşuyor.

    İlk aşamada abone, kimlik fotokopisi ile bir alıcı şebekeye şahsen başvuruyor ve başvuru esnasında taşıma talep formu, abonelik sözleşmesi doldurularak, müşteri tarafından imzalanıyor.

    İkinci aşamada abone yeni SIM kartını alırken, alıcı şebeke, talebi Merkezi Referans Veri Tabanına iletiyor. Verici şebekenin abone bilgilerini kontrol ettiği üçüncü aşamada, Merkezi Referans Veri tabanı, talebi diğer operatöre gönderiyor. Diğer operatör gelen bilgilerle, kendi sistemindeki bilgileri kontrol ederek, "onay" veya "ret" veriyor.

    Sürecin dördüncü aşamasında, aboneye transfer saati ve mesajı ile ilgili bir mesaj gönderiliyor. Onay verilmesi durumunda, alıcı şebeke sistemine bilgi ulaşıyor ve müşterinin mevcut numarasına SMS ile taşıma tarih ve saat bilgileri iletiliyor.

    Beşinci aşamada, yeni SIM kart telefona takılıyor. Geçiş sürecinde iletişimin kısa bir süre kesilebileceği uyarısında bulunuluyor.

    Sürecin son aşamasında abone, alıcı şebekeden hizmet almaya başlıyor. Taşıma sonrasında müşteriye gelen aşamalarda arayan kişi, farklı bir ton duyuyor ve böylece taşıma yapıldığını anlıyor.

    KURUMSAL ABONELER İÇİN SÜREÇ

    Numaralarını taşımaya karar veren kurum, operatörün müşteri hizmetlerini, kurumsal kanal bayisini veya kurumsal satış yöneticisini arayarak, şirket numaralarını taşımak istediğini belirtiyor.

    Söz konusu yönetici, kurum yetkilileri ile randevulaşarak, bu kişiler tarafından doldurulan talep formunu ve abonelik evraklarını teslim alıyor ve şirket numaralarının taşınma talebi, diğer operatöre iletiliyor.

    Diğer operatörün, şirket bilgilerini kontrol edip geçiş onayını vermesinin ardından şirkete, numarasını taşıdığı operatörden hizmet almaya başlayacağı zaman bildiriliyor.

    Şirket elemanları, belirtilen tarih ve saatte yeni SIM kartlarını cep telefonlarına takarak, hizmet almaya başlıyorlar.

    Ayrıca, aynı anda birden fazla sayıda hat için veya kurumsal hatlar için toplu başvuru yapılabiliyor.


    Numara taşımanın püf noktaları ücret Alınmayacak

    Telekomünikasyon Kurumu (TK), numara taşıma bedelinin ne olacağı yönündeki tartışmalara son noktayı koydu. Kurum, numarasını taşıyan aboneden en fazla 2 YTL ücret alınabileceğini karara bağladı.

    Ancak, cep telefonu operatörleri Turkcell, Avea ve Vodafone, aboneden taşıma ücreti almayacaklarını açıkladığı için, vatandaşlar taşıma işlemi karşılığında 2 YTL'yi de ödemeyecek. Telekomünikasyon Kurumu, 2 YTL'lik taşıma bedelini yapılan teknik hesaplamalar sonucunda belirledi. Hesaplamalara göre, numara taşımanın operatöre masrafının azami 2 YTL olduğu tespit edildi. Taşıma masrafının da bu bedel üzerinden yapılmasında karar kılındı. Kurul üyeleri arasında, numara taşınması karşılığında 6 ve 10 YTL bedel alınması da gündeme geldi. Operatörlerin, vatandaştan ücret almayacaklarını açıklamaları kurul üzerinde etkili oldu ve bedel 2 YTL olarak belirlendi. Numarasının hiçbir rakamını değiştirmeden hizmet aldığı cep telefonu operatörünü değiştirmeye imkan veren numara taşıma 9 Kasım'da başlayacak.

    Numarasını taşımak isteyen vatandaşların yapacakları işlemler şöyle:

    * Operatörünü değiştirmek isteyen abone, geçmek istediği yeni operatörün abone merkezine başvuracak.
    * Abone, başvuru sırasında numaranın kendisine ait olduğunu gösteren belgeleri verecek, numara taşıma formunu dolduracak. Abone merkezinde yeni operatörü ile hizmet almaya başlayacağı tarihten geçerli olacak biçimde abonelik sözleşmesi imzalayacak ve yeni bir SİM kart alacak.

    Arayana uyarı

    * Abone merkezi, aboneden aldığı bilgi ve belgeleri elektronik ortama aktardıktan sonra en geç 2 gün içinde Telekomünikasyon Kurumu bünyesindeki referans veri tabanına aktaracak. Kurum, bu talebi abonenin ayrılmak istediği operatöre iletecek. Operatör kimlik bilgisi ve belgeleri denetleyecek. En geç 2 gün içinde numara taşımaya onay verecek.

    * 6 gün içinde numarasını taşımak isteyen abonenin, belirleyeceği saat diliminde numara 20 dakika kapatılacak ve vatandaş yeni operatöründen hizmet almaya başlayacak.

    * Numarasını başka bir operatöre taşıyan vatandaşı arayanlara, 1.6 saniye süren ton sesi ile 'aranan kişinin operatörünü değiştirdiği' uyarısı yapılacak

    Kendi numaranızla aynı alan koduna sahip başka oparatörlerdeki aboneleri aradığınızda özel bir uyarı tonu duyacaksınız.

    örneğin: turkcell hattınızı vodafone taşıdınız.turkcel numaralı vodafone oparatörünüz oldu. turkcellli bir tanıdığınız sizi aradığında bu sinyal sesini duyabilecek ama avea,vodafonedan arayan kişi bu tonu duyamayacak aynı işlemler diğer oparatörlerden geçiş yapanlar içinde geçerli.bu sistemin eksik yönü ise türkiyede 3 oparaör olduğu için aradığınız kişinin oparatöünün değiştirdiğini anlıyorsunuz. ama vodafonamı,aveayamı geçtiğini anlayamıyorsunuz.

    not:yukarıda verdiğim gsm oparatörleri ile ilgili bilgi tamamiyle bilgilendirme amaçlı bir örnektir.


    Başvuru Reddedilebilir

    Telekominikasyon Kurumu uzmanlarından Aysel Kandemir,abonenin mevcut oparatörünün numara taşıma talebini reddedebileceğini belirtti Kandemir,reddetme koşullarını söyle sıraladı

    *Numaranın başka aboneye ait olması.
    *Abonenin mevcut işletmecisinde numarasının değiştirilmesi talebinin bulunması.
    *Abonenin kimlik bilgilerinin yanlış veya eksik olması.
    *Taşınması istenen numaraya ait daha önceden başlatılmış taşıma işleminin bulunması.
    *Aboneler taşıma zamanı duyurusunun kendilerine bildirilmesinden hemen önce geçmek istedikleri. oparatöre başvurarak numara taşıma işleminden vazgeçebilecek.
    *Başkasına ait numara için taşıma başvurusu yapılamayacak.
    *Başvuru bizzat veya noter onaylı vekalet verdiği kişi tarafından yapılabilecek.

    işlem 6 günde Bitecek

    Numata Taşıma başvuruların süreci en fazla 6 gün içinde tamamlanacak


    quote:

    Orjinalden alıntı: bungee20


    TELEKOMÜNİKASYON KURUMU BÜNYESİNDE KURULU BULUNAN NUMARA TAŞINABİLİRLİĞİ SİSTEMİ (NTS) 9 KASIM 2008 TARİHİNDE SAAT 00:01 İTİBARİYLE KULLANIMA AÇILMIŞTIR.

    NUMARA TAŞIMA TALEPLERİ GSM İŞLETMECİLERİ TARAFINDAN NTS'YE İLETİLMEKTE VE MEVZUAT ÇERÇEVESİNDE GEREKLİ İŞLEMLER YAPILMAKTADIR.

    http://www.numaranitasi.gov.tr/PublicWebGUI/

    Linkinden taşınmış numaralara ve bir numaranın şu anda hangi operatörden hizmet aldığı bilgisine ulaşabilirsiniz.

    quote:

    Orjinalden alıntı: piri.reis


    operatör sorgulama programı (güzel çalışıyor)

    bilgisayarınıza indirmek için TIKLA

    quote:

    Orjinalden alıntı: SKELETER


    Güzel programmış. Arşivde bulunması faydalı.

    Basit ve kullanımı çok kolay bir program. Telefon numarasını yazıyorsunuz, abonenin hangi gsm operatöründen hizmet aldığını gösteriyor. Taşınmış numaraları öğrenmek açısından herkesin işine birgün yarayacak türden program. Nasıl yaracak derseniz, önemli bir görüşme yapacaksınızdır hattınızdaki kontör azdır ve karşıdaki abonenin operatörü önem arzedebilir(herkesin başına gelebilir) yada sizi sürekli arayan ama hangi gsm i kullandığını sormaya çekindiğiniz biri olabilir.

    quote:

    Orjinalden alıntı: omegama


    avea aboneleri ücretsiz olarak aşağıdaki linkten de aranan numaranın şebeke içi olup olmadığını öğrenebilir:

    http://www.avea.com.tr/mps/portal?cmd=isAveaNumber

    turkcel aboneleri ise:

    *711*5?????????#

    tuşlayarak istedikleri numaranın şebeke içi olup olmadığını öğrenebilir. her iki operatör için başka yollar var ama onlar ücretli...

    Ön başvuru yapanlar dikkat!!!

    Numaranız ön başvuru yaptığınız için 4 gün içinde taşınabilir. Bu yüzden kalan kontörlerinizi muhakkak kullanmanızı öneriyorum

    bütün oparatörlerin numara taşıma ile ilgili bilgileri

    http://www.vodafone.com.tr/numara-tasima/index.php
    http://www.avea.com.tr/mobilnumaratasinabilirligi/index.html
    http://www.turkcell.com.tr/bireysel/turkcellliolmak/TurkcellliOlmakistiyorum/turkcellegecmekistiyorum#tt0

    numara taşıma işlemi sırasında değiştirdiğiniz oparatör sizi arayıp ikna etmeye yetkisi yok

    İşletmeciler, numara taşınabilirliği işlemleri sırasında elde ettiği abonelere ait kişisel bilgilerin gizliliği konusunda ilgili mevzuata uygun olarak hareket eder. Numara taşınabilirliği kapsamında abonelere ait bilgiler, işletmeciler tarafından münhasıran ilgili numaranın taşınması amaçlarına uygun biçimde kullanılır. İşletmeciler, numara taşıma işlemi sırasında elde ettikleri bilgileri, ilgili abonenin numara taşıma konusundaki talebini geri alması ya da bu talebi ertelemesi amacıyla kullanamaz.


    İşletmecilerin numara taşıma işlemi sırasında elde ettikleri bilgileri, ilgili abonenin numara taşıma konusundaki talebini geri alması ya da ertelemesi amacıyla kullanması halinde bir önceki takvim yılındaki cirosunun % 1 (yüzdebir)’ine kadar idari para cezası uygulanır.

    Hükümlerine göre verici işletme aboneyi taşıma talebinden vazgeçmesi yönünde telkinde bulunamaz.



    not: bu konu bilgilendirme amaçlı açılmış bir konudur servislerle yada oparatörünüzle yaşadığınız sorunları bağlı bulunduğunuz oparatörün müşteri hizmetleri ile görüşmeniz gerekli.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Sürecin dördüncü aşamasında, aboneye transfer saati ve mesajı ile ilgili bir mesaj gönderiliyor. Onay verilmesi durumunda, alıcı şebeke sistemine bilgi ulaşıyor ve müşterinin mevcut numarasına SMS ile taşıma tarih ve saat bilgileri iletiliyor.

    SORUM ŞU :
    Ben avea hattımı TURKCELL'e taşımak için müracat ettim TURKCELL bana yeni kartımı verdi ama taşınacak olan avea hattımın eski sim kartı telefona takılı değil ne olacak .?
    ONAY vermezsem işlem tamamlanamaz mı.?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERALCELL -- 9 Kasım 2008; 11:48:37 >
  • Teşekkürler..
    Bungee20 hiç yoktan hergün 1 kere eski sim kartı takıp çıkartıyorum yinede..

    Yardımın için teşekkürler kardeşim.
  • Ben taşımak istesem bile taşıyamıyorum çünkü hattımı açık aldım. Hattım başka birinin üstüne kayıtlı

    Herkese hayırlı olsun , hak eden kazansın
  • Saolasın faruk aydınlatıcı bir topic olmuş
  • Teşekkürler dostum.
  • Turkcell kullanıyorum Fakat numaramı taşımak istiyorum..
    Turkcell hattımda bulunan kontörlerim ne olacak..Kontörlerde taşınacakmı?
  • assasina,Nike rica ederim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: farukkk

    Ön başvuru yapanlar dikkat!!!

    Numaranız ön başvuru yaptığınız için 4 gün içinde taşınabilir. Bu yüzden kalan kontörlerinizi muhakkak kullanınız


    İki adet avea numaramın vodafone a taşınması için dün başvurdum. İkisinin içindede 150 nin üzerinde kontur var şu anda. Siz taşınınca kontur ölüyormu diyorsunuz yani.
    Kesin bilgimi bu, doğrumu yani, eğerki gerçekten konturlarım gidecekse konuşuyum bitireyim bariii.
  • en çok merak ettiğim konu.

    Bende çift hat var,avea ve turkcell.çünkü avea dan avea ya,turkcelldende turkcelle konuşmak hesaplı

    peki ben aveadaki bi başka arkadaşımı avealı diye aradığımda ya karşı taraf turkcell e geçmişse?

    yani sonuç olarak,hesaplı olsun diye turkcell yada avealıyı aradığınızda kontorlerimizin deli gibi bitmesi mümkün ? gerçi aradığımızda bant kaydı söylencekmiş,şu kişi şu operatore geçmiştir diye ama bu gidişle sanırım telefon rehberinde,isimlerin sonuna bide hangi operatorde olduğunuda yazmamız gerekecekki kim hangi gsm de bilelim .
  • ton sesi tüm operatörlerde aynı demek ki
  • quote:

    Orjinalden alıntı: piri.reis


    quote:

    Orjinalden alıntı: asavas

    quote:

    Orjinalden alıntı: farukkk

    Ön başvuru yapanlar dikkat!!!

    Numaranız ön başvuru yaptığınız için 4 gün içinde taşınabilir. Bu yüzden kalan kontörlerinizi muhakkak kullanınız


    İki adet avea numaramın vodafone a taşınması için dün başvurdum. İkisinin içindede 150 nin üzerinde kontur var şu anda. Siz taşınınca kontur ölüyormu diyorsunuz yani.
    Kesin bilgimi bu, doğrumu yani, eğerki gerçekten konturlarım gidecekse konuşuyum bitireyim bariii.


    sen bana avea kontör transfer et. turkcell hattın varsa ben sana turkcell transfer edeyim.

    (şimdi sen kimsin. ben sana niye güvenecekmişim diyebilirsin. o ayrı konu sadece yardımcı olmak istedim)





    Fikir verdiğin için sağol. Biraz önce iş arkadaşımla kontor tranferi yaparak hallettik. Teşekkürlerrr




  • bana verilen hatta değilde bende olan hatta msj gelicek değilmi
    birde hiç numarası taşınan warmı buraya yazsa
  • mevcut hattınıza sms geliyor.
    taşıma talebiniz onaylanmıştır. 543464.... nolu hattınızın taşıma işlemi 12.11.2008 saat 5:29 saatinde gerçekleşecektir.
  • ben sunu merak edıyorum avea ogrencı hattı olan turkcele numarasını tasırsa kampussellı tarıfeye gecebılıyormu yas sınırı yok cunku aveada turkcell yas sınırı gene koyarmı
  • simkarta para bayılıyor muyuz peki? yeni simkartımıza, yoksa operatörler karşılıyor mu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zurrani

    simkarta para bayılıyor muyuz peki? yeni simkartımıza, yoksa operatörler karşılıyor mu?

    bu işlemler için hiç bir ücret talep edilmiyor
  • turkcell kontörlü hattımı avea mobil öğrenciye taşımak istiyorum. mümkünmüdür acab
  • quote:

    Orjinalden alıntı: muzo86

    turkcell kontörlü hattımı avea mobil öğrenciye taşımak istiyorum. mümkünmüdür acab

    evet mümkündür
  • arkadaslar ben sunu merak edıyorum avea ogrencı hattı olan turkcele numarasını tasırsa kampussellı tarıfeye gecebılıyormu yas sınırı yok cunku aveada turkcell yas sınırı gene koyarmı
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.