Şimdi Ara

TŞOF: LPG fiyatları acilen aşağı çekilmeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, ticari taksilerin ve özel otomobillerin Avrupa ülkelerinde LPG gazı kullanılması ve çevrenin kirletilmemesi için teşvik edildiğini, Türkiye’de ise sürekli yapılan zamlarla LPG kullanımının önüne engeller konulduğunu söyledi.

    Apaydın, “Son yapılan zamlar ile taksici esnafımız bu kriz ortamında çok zor şartlarda çalışıyor. Acilen LPG fiyatları aşağı çekilmeli” dedi.

    TŞOF Başkanı Apaydın yaptığı açıklamada, İtalya, Fransa, İspanya, Avustralya, ABD ve Hollanda gibi ülkelerin çevrenin korunması amacıyla LPG kullanımını teşvik ettiğini belirterek, “Avustralya'da litresi 0,18, ABD'de 0,26, Hollanda'da 0,29 dolar olan LPG'nin Türkiye'de 1.27 dolar. Dünyada LPG'yi en fazla kullanan ülkeler gelişmiş ülkeler. Fiyatı en yüksek olan ülke ise Türkiye. Bu nedenle Türkiye'de LPG fiyatlarının gelişmiş ülkeler seviyesine çekilmesi artık kaçınılmaz” dedi.

    Türkiye'de ilgi görmesine rağmen LPG'li araç üretiminin sadece bir firma tarafından gerçekleştirildiğini de anlatan Apaydın, “Türkiye’de 2 milyon 300 binin üzerinde otomobil LPG’li. Yaklaşık 3 ay önce 147 dolar olan petrolün varili 60 dolara kadar geriledi. Ancak LPG fiyatlarında herhangi bir indirime gidilmiyor. Ülke genelinde bulunan 120 bin taksinin yüzde 70’i LPG’li. LPG fiyatlarında indirime gidilmediği için ticari taksi sahipleri olumsuz etkilenmektedir. Bu konuda Maliye Bakanlığının LPG’deki KDV ve ÖTV oranlarında indirime gitmelidir” dedi.

    orjinalini görmek için link yazısına tıklayın : link







  • bu tepki için geç bile kalınmış... niye şu zamana kadar beklediler, merak ediyorum?
    ayrıca daha önce olduğu gibi taksici esnaf eylem yapıp sesimizi duyursa , yararlı olur diye düşünüyorum..
  • bu günkü gazetelerde vardı isyan ama unakıtan ne der ben solim vatandaş maaşının hepsiyle lpg mi alacak
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DEMALİZMİT

    bu günkü gazetelerde vardı isyan ama unakıtan ne der ben solim vatandaş maaşının hepsiyle lpg mi alacak

    unakıtan bunu söylerse hiçte şaşırtıcı olmaz ve bu adam bunu gayette ciddi söylüyor bu kadar ğişkinlik pes yani...
  • selam
    BİZİM DÜNYADA TEK 1. OLDUĞUMUZ KONU BU SATEN
    DÜNYANIN EN PAHALI BENZİNİNİ KULLANMAK
    DÜNYANIN EN PAHALI LPG SİNİ KULLANMAK
    BİZİ BU KONUDA GEÇEBİLECEK BAŞKA BİR ÜLKE DE YOK EKONOMİMİZ HER GEÇEN GÜN İYİ YE GİDİYOR. BENİM EKONOMİ HİÇ BİR ZAMAN İYİYE GİTMEDİ Bİ TERSLİK VAR AMA NE
  • Bence mesele kdv - ötv'de değil. Akaryakıt firmaları çok ciddi kar ediyorlar. Bu rant'a birisi (devlet) dur demeli.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: catalyst

    Bence mesele kdv - ötv'de değil. Akaryakıt firmaları çok ciddi kar ediyorlar. Bu rant'a birisi (devlet) dur demeli.


    kesinlikle katılıyorum arkadasım bizim orda bi firma hala 1.39dan satıyo kampanya düşün halada kar ediyo varın siz anlayın ben tepki olarak binmiyorum artık LPG ile benzin forever
  • quote:

    Orjinalden alıntı: toggy06
    TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, ticari taksilerin ve özel otomobillerin Avrupa ülkelerinde LPG gazı kullanılması ve çevrenin kirletilmemesi için teşvik edildiğini, Türkiye�de ise sürekli yapılan zamlarla LPG kullanımının önüne engeller konulduğunu söyledi.


    Gayet normal.. Hükümetin amacı zaten vatandaşı soymak..İnsanları kaçtıkları her delikte yakalayıp gasp etmek..Millet benzinden kaçıp LPG'ye sığınınca, hemen tepemize binmediler mi?

    Dünya çapındaki petrol fiyatları gözönüne alındığında LPG'ye gelen zammın hiçbir açıklaması yoktur, olamaz. Geçtim petrol ürünlerini, bugün gazozla çalışan bir yakıt sistemi yapılsa, eminim ertesi gece saat 02.00'de gazozun litre fiyatı 3 YTL'yi bulurdu.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.