Şimdi Ara

COLT HAKKINDA İZLENİMLERİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Özellik'le Mitsubishi COLT sahibi arkadaşlara merhaba. Bir kaç hafta önce COLT ile ilgili bir konuya yaptığım yoruma istinaden COLT'u yetkili satıcıya gidip inceleyeceğimi söylemiştim. En sonunda dün öğlen gidip inceledim. Bu zaman zarfı içerisinde COLT'u yolda giderken, park halinde yol kenarında dururken de görüp göz ucu ile inceliyordum. Ve arabaya her bakışımda "aslında gayet hoş ve şık bir araba" diyordum. Yani göze hoş ve zevkli geliyor.
    Dün, İçerenköy'de bulunan Mitsubishi satıcısında COLT'u inceledim. İncelediğim araba gri renk ve dizeldi. Üzerinde jant kapakları olan ve aynaları elle ayarlanır versiyonuydu.
    Neyse, dışı küçük ama içi hiç de öyle değil. İçine bindim. Ve ve beni ön cama doğru uzanan geniş bir ön konsol karşıladı. 3 kollu küçük, şık ve sportif direksiyon ise gayet hoşdu. Göstergeler al beniliydi. Klima, radyo/CD çalar paneli yani orta konsol da güzeldi ama onun alt bölümü biraz garipti. Vites kolu küçük ve sportif duruyordu. Ve vites körüğü resmen körük gibiydi ve o tip vites körüğü hoşuma gider.
    Gelelim ön bölümün genişliğine. Evet, önü geniş. Tabi aşırı derecede değil ama dışardan küçük gözüken bu arabaya göre gayet geniş. Uzun boylu birisi kesinlikle sıkışmaz ve benim gibi 1.65 boyunda ki birine büyük geldi araba.
    Gelelim arkaya. İşte burada COLT'u gerçekten tebrik ediyorum. Diz mesafesi süper. Arkaya oturdum ve 3 kişi yan yana oturunca aralarında boşluk bile kalır. Arkası da geniş çünkü. Ve yüksek tavan sayesinde arabanın içinde kayboldum desem yeridir. Arkaya benden daha uzun boylu kişiler ve biraz daha irice kişiler sıkışmadan oturur.
    Koltuklar fonksiyonel. Ön koltuklar da katlanıp yatabiliyor ve en güzeli arka koltuklar kızaklı.
    Geldik bagaja. İşte bagaj biraz küçük. 2 kişilik bir aile için sorun çıkarmaz mesela. Ama bizim gibi 4 kişilik, 3 kardeş ve bir anne'den ibaret aile için bagaj yetersiz. Yazın tatile giderken arabanın bagajı yetmiyor bazen.
    Sonuç; COLT alınabilir bir araba. Donanım paketi gayet güzel. Bazı C sınıfı arabalar da dahi opsiyon olarak sunulan donanımlar COLT'da standart. Belki ben biraz klasik veya geri kafalıyım ya da sabit fikirliyim ki değişmez fikrim. Bir arabaya yandan bakınca önde kaput ve arka da bagaj uzantısını illa'ki göreceğim. Araba denince aklıma bu mantık gelir. Bir arabanın en temel amacı A noktasından B noktasına ulaşımı sağlamaktır. Diğer aksesuar ve unsurlar da beklenti ile orantılı olarak kişinin zevkine ve tercihine kalmıştır. Öyle ya, seçenek bol ve fazla. Herkes aynı arabayı kullansa zevki kalmaz. Eğer hatchback karoser'li arabalara sıcak bakan biri olsaydım (VW Golf ve Audi A3 hariç) COLT'u kesinlikle almak isterdim. Veya tek başıma yaşayan biri olsaydım da almak isteyebilirdim. Ama yok işte illa'ki sedan olacak ve hatta station wagon arabaları dahi severim.
    Ve son söz. Arabaları seven ve arabalara ilgili, meraklı birisi olduğumdan bana göre kötü araba yoktur. Tarzım olmayıp almam o ayrı. Ya da hoşuma gitmez ve beğenmedim derim sadece. Çünkü o beğenmediğim arabanın bir beğeneni ve kullanıcısı vardır mutlaka. Yani kimsenin arabasına hakaret içeren sözler kümes, teneke, vb. gibi laflar söylemem. Veya aman aman kapımın önünde bile görmek istemem gibi cümleler söylemem. Almam veya beğenmem derim ama diğerlerini söylemem. Ama biri kalkıpta kullandığım araba için ortada fol yok yumurta yokken ve o malum konuda SYMBOL denen arabanın S harfi bile geçmemişken bir laf atarsa e o zaman "AT, AVRAT, SİLAH" mantığından yola çıkarak bende o şekilde konu ile ilgili ismi geçen araba hakkında o yorumu da istemeden dahi olsa yaparım.
    Hatırlayın, şarkısı bile var. Cem KARACA çok güzel söylemiş.
    At bizim avrat bizim
    Silah bizim şan bizim
    Namus belasına gardaş
    Verdiğimiz can bizim
    At, avrat, silah kavramında adı geçen at bende ARABADIR. Marka fanatiği değilim. Bu gün buysa yarın başka olur. O an ve günün koşulları hangisi daha cazip ve bana uygunsa onu alırım. Ama izin verin de kullandığım arabanın eksilerini söylediğim gibi artılarını da söyleyip savunayım. Onu çünkü kullanan biri olarak ben bilirim. Hayatında hiç arabası olmamış veya olsa bile kesinlikle kullanmadan atıp tutarak sırf karalamak için yazanlar değil. Bu forumda onlardan çok var çünkü.

    Hepinize sevgiler, saygılar. Başlarken dediğim gibi. Özellikle de COLT sahiplerine sevgiler, saygılar.

    Burak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 3 Kasım 2008; 10:21:37 >







  • bende colt sahibi olmayan fakat inceleyen birisi olarak birkaç şey yazayım..
    colt fiyatına göre çok güzel donanımlar sunuyor.. o fiyata alınabilecek çok güzel bir araç
    fakat içine çok ses alıyor gibi ama rahatsdız edici düzeyde değil.. ayrıca yol tutuşu iyi değil ama frenleri oldukca iyi
    iç hacmi oldukca iyi özellikle arka koltuklarındaki yükseklik yolcular için iyi bir avantaj..
    plastik kalitesi çok iyi değil gibi.. araç 3-4 yaşına gelince bu plastik kalitesi yüzünden araç içinde tıkırtılar falan oluşabilir..
    aracın göstergeleri hoşuma gitti ama görüş açısı nedense az gibi geldi.. görüş açısı araca alışınca problem olmaz bence


    ayrıca yeri gelmişkende söyleyeyim lancerda fiyatına göre çok uygun bir araç tasarımıda çok güzel fakat çokta abartılcak bir araç olarak gözükmedi.. Forumdaki arkadaşlar lancer ı sadece fotolarda gördükleri için çok abarttılar galiba.. rakiplerinide inceleyince lancer ın tek avantajı fiyatı ve tasarımı diğer yönlerden rakiplerine göre geride olabilir




  • Şu son yaptıkları indirim gerçekten çok iyi.. Fiyatı ile aklımı çelmiyor değil hani...
  • Geçtiğimiz Cuma kampanya hakkında bilgi almak ve aracı incelemek için Colt'u görmeye gittik arkadaşımla birlikte..2005 Model Polosunu yaşadığı sıkıntılardan dolayı değiştirmek istiyor hem aracı gösteririz hemde Colt'u inceleriz dedik..Öncelikle şunu söylemeliyim 3 yıldır kullandığım 206'dan sonra içi bana oldukça geniş geldi..Özelliklede aracın arka tarafı..Diz ve baş mesafesi gayet tatminkar..Ancak bagaj için aynı şeyi söylemek mümkün değil..İçi geniş olsun diye bagaj kısıtlanmış gibi geldi bana..Orantısız olmuş sanki..İncelediğimiz model için 24,100 YTL fiyat verdiler (metalik boya)..Plastik kalitesi iyi değil ama kötü de değil bence..Sade ve şık bir dizaynı var ön konsolun..@Eswod'un da dediği gibi torbidodan tıkırtıların gelmesi muhtemel..Sonuç olarak kampanyanın son günüymüş bizim gittiğimiz Cuma günü..Pazartesi ne oLur bilmiyoruz dediler..Ama satış yetkilisi bayanın dediğine göre fiyatlarda bir değişiklik olacağını zannetmiyorlarmış..Arkadaşımın Polosunu ekspertize aldılar verdikleri fiyat anormal komikti doğal olarak anlaşamadan çıktık..Elden iyi bir fiyata satabilirse fiyatlarda da bi oynama yapmazlarsa belki tekrar gidip görüşebiliriz..Bir not daha veriyim aracı incelerken aynı yerde yaşadığım esnaf arkadaşımla karşılaştım..Araba kiralama işi yapıyor..Kampanya fiyatlarını duyunca oda gelmiş bizden iki gün önce ve şans eseri Bayi'nin elinde 2008 model 8,000 km'de ikinci el araca rastlamış ve 20,000 YTL'ye anlaşmışlar..Ruhsat işlemleri için gelmiş orada karşılaştık..Aracın gayet güzel olduğundan bahsediyordu..Tek sıkıntı oLarak yol sesi dedi..Bu da onun yorumu..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Eswod

    bende colt sahibi olmayan fakat inceleyen birisi olarak birkaç şey yazayım..
    colt fiyatına göre çok güzel donanımlar sunuyor.. o fiyata alınabilecek çok güzel bir araç
    fakat içine çok ses alıyor gibi ama rahatsdız edici düzeyde değil.. ayrıca yol tutuşu iyi değil ama frenleri oldukca iyi
    iç hacmi oldukca iyi özellikle arka koltuklarındaki yükseklik yolcular için iyi bir avantaj..
    plastik kalitesi çok iyi değil gibi.. araç 3-4 yaşına gelince bu plastik kalitesi yüzünden araç içinde tıkırtılar falan oluşabilir..
    aracın göstergeleri hoşuma gitti ama görüş açısı nedense az gibi geldi.. görüş açısı araca alışınca problem olmaz bence


    ayrıca yeri gelmişkende söyleyeyim lancerda fiyatına göre çok uygun bir araç tasarımıda çok güzel fakat çokta abartılcak bir araç olarak gözükmedi.. Forumdaki arkadaşlar lancer ı sadece fotolarda gördükleri için çok abarttılar galiba.. rakiplerinide inceleyince lancer ın tek avantajı fiyatı ve tasarımı diğer yönlerden rakiplerine göre geride olabilir

    japonların tipik özelliği ses alması fakat motor sesini alması çok güzel ama lastik sesinden müzdaribim bende özellikle türkiye yollarının mıcır olmasından çok büyük sesi var içerde. gerçi lastiklerim çok iyi olmadığından olabilir (önler nankang, arkalar continental). param olunca yokohamalarla değiştirmeyi planlıyorum belki o zman yol sesi azalır lastik daha yumuşak olduğundan.

    aracı yeni aldım ama 2005 ağustos ayında alınmış 2006 model. plastik aksamından herhangi bir tıkırtı sesi duymuyorum. belki de dikkat etmedim.


    quote:

    Orjinalden alıntı: Bocék

    Geçtiğimiz Cuma kampanya hakkında bilgi almak ve aracı incelemek için Colt'u görmeye gittik arkadaşımla birlikte..2005 Model Polosunu yaşadığı sıkıntılardan dolayı değiştirmek istiyor hem aracı gösteririz hemde Colt'u inceleriz dedik..Öncelikle şunu söylemeliyim 3 yıldır kullandığım 206'dan sonra içi bana oldukça geniş geldi..Özelliklede aracın arka tarafı..Diz ve baş mesafesi gayet tatminkar..Ancak bagaj için aynı şeyi söylemek mümkün değil..İçi geniş olsun diye bagaj kısıtlanmış gibi geldi bana..Orantısız olmuş sanki..İncelediğimiz model için 24,100 YTL fiyat verdiler (metalik boya)..Plastik kalitesi iyi değil ama kötü de değil bence..Sade ve şık bir dizaynı var ön konsolun..@Eswod'un da dediği gibi torbidodan tıkırtıların gelmesi muhtemel..Sonuç olarak kampanyanın son günüymüş bizim gittiğimiz Cuma günü..Pazartesi ne oLur bilmiyoruz dediler..Ama satış yetkilisi bayanın dediğine göre fiyatlarda bir değişiklik olacağını zannetmiyorlarmış..Arkadaşımın Polosunu ekspertize aldılar verdikleri fiyat anormal komikti doğal olarak anlaşamadan çıktık..Elden iyi bir fiyata satabilirse fiyatlarda da bi oynama yapmazlarsa belki tekrar gidip görüşebiliriz..Bir not daha veriyim aracı incelerken aynı yerde yaşadığım esnaf arkadaşımla karşılaştım..Araba kiralama işi yapıyor..Kampanya fiyatlarını duyunca oda gelmiş bizden iki gün önce ve şans eseri Bayi'nin elinde 2008 model 8,000 km'de ikinci el araca rastlamış ve 20,000 YTL'ye anlaşmışlar..Ruhsat işlemleri için gelmiş orada karşılaştık..Aracın gayet güzel olduğundan bahsediyordu..Tek sıkıntı oLarak yol sesi dedi..Bu da onun yorumu..

    bence pahalıya almış mt ise 3000 lira amt ise 4500 lira daha fazla verip sıfırı alınabiliyoken



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 3 Kasım 2008; 13:02:00 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: brkcad34

    Herkese merhaba. Özellik'le Mitsubishi COLT sahibi arkadaşlara merhaba. Bir kaç hafta önce COLT ile ilgili bir konuya yaptığım yoruma istinaden COLT'u yetkili satıcıya gidip inceleyeceğimi söylemiştim. En sonunda dün öğlen gidip inceledim. Bu zaman zarfı içerisinde COLT'u yolda giderken, park halinde yol kenarında dururken de görüp göz ucu ile inceliyordum. Ve arabaya her bakışımda "aslında gayet hoş ve şık bir araba" diyordum. Yani göze hoş ve zevkli geliyor.
    Dün, İçerenköy'de bulunan Mitsubishi satıcısında COLT'u inceledim. İncelediğim araba gri renk ve dizeldi. Üzerinde jant kapakları olan ve aynaları elle ayarlanır versiyonuydu.
    Neyse, dışı küçük ama içi hiç de öyle değil. İçine bindim. Ve ve beni ön cama doğru uzanan geniş bir ön konsol karşıladı. 3 kollu küçük, şık ve sportif direksiyon ise gayet hoşdu. Göstergeler al beniliydi. Klima, radyo/CD çalar paneli yani orta konsol da güzeldi ama onun alt bölümü biraz garipti. Vites kolu küçük ve sportif duruyordu. Ve vites körüğü resmen körük gibiydi ve o tip vites körüğü hoşuma gider.
    Gelelim ön bölümün genişliğine. Evet, önü geniş. Tabi aşırı derecede değil ama dışardan küçük gözüken bu arabaya göre gayet geniş. Uzun boylu birisi kesinlikle sıkışmaz ve benim gibi 1.65 boyunda ki birine büyük geldi araba.
    Gelelim arkaya. İşte burada COLT'u gerçekten tebrik ediyorum. Diz mesafesi süper. Arkaya oturdum ve 3 kişi yan yana oturunca aralarında boşluk bile kalır. Arkası da geniş çünkü. Ve yüksek tavan sayesinde arabanın içinde kayboldum desem yeridir. Arkaya benden daha uzun boylu kişiler ve biraz daha irice kişiler sıkışmadan oturur.
    Koltuklar fonksiyonel. Ön koltuklar da katlanıp yatabiliyor ve en güzeli arka koltuklar kızaklı.
    Geldik bagaja. İşte bagaj biraz küçük. 2 kişilik bir aile için sorun çıkarmaz mesela. Ama bizim gibi 4 kişilik, 3 kardeş ve bir anne'den ibaret aile için bagaj yetersiz. Yazın tatile giderken arabanın bagajı yetmiyor bazen.
    Sonuç; COLT alınabilir bir araba. Donanım paketi gayet güzel. Bazı C sınıfı arabalar da dahi opsiyon olarak sunulan donanımlar COLT'da standart. Belki ben biraz klasik veya geri kafalıyım ya da sabit fikirliyim ki değişmez fikrim. Bir arabaya yandan bakınca önde kaput ve arka da bagaj uzantısını illa'ki göreceğim. Araba denince aklıma bu mantık gelir. Bir arabanın en temel amacı A noktasından B noktasına ulaşımı sağlamaktır. Diğer aksesuar ve unsurlar da beklenti ile orantılı olarak kişinin zevkine ve tercihine kalmıştır. Öyle ya, seçenek bol ve fazla. Herkes aynı arabayı kullansa zevki kalmaz. Eğer hatchback karoser'li arabalara sıcak bakan biri olsaydım (VW Golf ve Audi A3 hariç) COLT'u kesinlikle almak isterdim. Veya tek başıma yaşayan biri olsaydım da almak isteyebilirdim. Ama yok işte illa'ki sedan olacak ve hatta station wagon arabaları dahi severim.
    Ve son söz. Arabaları seven ve arabalara ilgili, meraklı birisi olduğumdan bana göre kötü araba yoktur. Tarzım olmayıp almam o ayrı. Ya da hoşuma gitmez ve beğenmedim derim sadece. Çünkü o beğenmediğim arabanın bir beğeneni ve kullanıcısı vardır mutlaka. Yani kimsenin arabasına hakaret içeren sözler kümes, teneke, vb. gibi laflar söylemem. Veya aman aman kapımın önünde bile görmek istemem gibi cümleler söylemem. Almam veya beğenmem derim ama diğerlerini söylemem. Ama biri kalkıpta kullandığım araba için ortada fol yok yumurta yokken ve o malum konuda SYMBOL denen arabanın S harfi bile geçmemişken bir laf atarsa e o zaman "AT, AVRAT, SİLAH" mantığından yola çıkarak bende o şekilde konu ile ilgili ismi geçen araba hakkında o yorumu da istemeden dahi olsa yaparım.
    Hatırlayın, şarkısı bile var. Cem KARACA çok güzel söylemiş.
    At bizim avrat bizim
    Silah bizim şan bizim
    Namus belasına gardaş
    Verdiğimiz can bizim
    At, avrat, silah kavramında adı geçen at bende ARABADIR. Marka fanatiği değilim. Bu gün buysa yarın başka olur. O an ve günün koşulları hangisi daha cazip ve bana uygunsa onu alırım. Ama izin verin de kullandığım arabanın eksilerini söylediğim gibi artılarını da söyleyip savunayım. Onu çünkü kullanan biri olarak ben bilirim. Hayatında hiç arabası olmamış veya olsa bile kesinlikle kullanmadan atıp tutarak sırf karalamak için yazanlar değil. Bu forumda onlardan çok var çünkü.

    Hepinize sevgiler, saygılar. Başlarken dediğim gibi. Özellikle de COLT sahiplerine sevgiler, saygılar.

    Burak


    ayrintili ve tarafsiz incelemeniz icin tesekkür ederim burak arkadasim. keske test sürüsüde yapsaydiniz. emeginize saglik.hayirli günler




  • tasshelhoff arkadaşım, dediğin gibi keşke test sürüşü de yapsaydım ama dışarı da test arabası göremedim. Bir de bir kişi vardı içeride görevli olarak. Ama bir ara test sürüşü de yaparım. Artık onu da yeni kasa gelince yaparım.
  • bi arkadaşım aldı, en güzelinden (kırmızı) bi tane.

    aracı şöyle bi inceledim , ilk dikkatimi çeken şey, sanki altında karter korucusu yok gibiydi. yani kaputu açınca direk yeri görebiliyordum. onun dışında, tam bir şehir aracı. özellikle fonksiyonel bagaj oldukça güzel. yol sesi içeri alıyor. sanırım aracı avrupa yollarına göre yapmışlar.

    ama herşeye rağmen fiyatına göre gayet güzel.
  • Tip olarak benim gözümde sınıfta kalmış bir araç olsada donanım bakımından herkes tarafından iyice övülen bir araç.

    Bence mitsubishinin Türk şöförlerine sunduğu en güzzel araçlardan biri(parasına göre)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.