Şimdi Ara

Turkcell neden Mustafa filmine sponsor olamadı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu yıl, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 70’inci ölüm yıldönümü. Bugüne kadar Atatürk ile ilgili yapılmış film ya da belgesellerde, hep kahraman bir lider gösterildi. Atatürk yüceleştirilirken, insan yönünü toplum olarak atladık. Türk şairi, edebiyatçısı, romancısı da atladı.

    Can Dündar’ın ‘Mustafa’ filmi işte böyle bir boşluktan çıktı. O yüzden de adı Atatürk değil, Mustafa oldu.

    Dündar, “Mustafa” projesine start verdiğinde filmine sponsor arayışına girdi.

    Turkcell, sponsorluk teklifine olumlu yanıt verdi. Can Dündar ile Turkcell yetkilileri arasında toplantılar yapıldı ve el sıkışıldı. Edindiğim bilgilere göre Turkcell bu projeye yaklaşık 350 bin euroluk bir destek vermeyi kabul etti.

    Ancak film bittikten sonra ilginç bir gelişme yaşandı.

    Turkcell’in CEO’su Süreyya Ciliv, filmin bir kopyasını istedi.

    “Sponsoru olduğumuz filmi izlemek istiyoruz. Bu konuda yönetimdeki diğer arkadaşlarımızın da görüşünü almak istiyorum” dedi.

    Filmin bir kopyası Turkcell’e gönderildi. Turkcell üst yönetimi filmi izledi.

    Filmi izlendikten sonra ani bir kararla Turkcell filme sponsor olmaktan vazgeçti.

    Can Dündar’a sponsorluktan çekilme nedenine dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

    Ancak Turkcell yönetiminde filmi izledikten sonra ortaya çıkan ve sponsorluktan da geri adım atılmasına neden olan görüş şuydu: “Bizim Turkcell olarak toplumun her kesiminden müşterimiz var. Böyle bir filme sponsor olarak müşterilerimizin bir kısmını karşımıza alma riskini üstlenemeyiz.”

    İnsanın inanası gelmiyor ama ne yazık ki Turkcell ve Mustafa filminin yöneticileri arasında iplerin kopmasına, Turkcell yönetiminde ortaya çıkan bu görüş neden oldu.

    Filmin senaristi ve yönetmeni de olan Can Dündar, Turkcell’in son saniye golü ile zor duruma düşmüştü. Neyse ki devreye Sabancı Holding girdi. Can Dündar ile görüşen Güler Sabancı, Mustafa filmine, Holding olarak sponsor olmayı kabul etti. Yine edindiğim bilgilere göre Sabancı Holding’in filme sponsorluk katkısı yaklaşık 300 bin euro civarında olacak.

    Yarın vizyona girecek Mustafa filmini görmek için, umuyorum ki milyonlarca Türk izleyici sinema salonlarına koşacak ve yine umuyorum ki Mustafa filmi, Sabancı Hloding’in katkıları ile bir Recep İvedik’ten daha fazla seyirci toplayacak.


    Haberin linki:http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Turkcell_neden_Mustafa_filmine_sponsor_olamadi_205831_4&tarih=28.10.2008&Newsid=205831&Categoryid=4







  • Aydın doğan amacına ulaştı..

  • Turkcell'in açıklamasındaki saçmalığa bak, bu olay haber olunca karşına alacağın kesimi hiç düşündün mü? Reklam filmlerinde Recep İvedik gibi bir Dağ Ayısını oynat ama Mustafa'ya sponsor olmaktan vazgeç, aferin...
  • Can Dündarım gözümden düştüğü andır.Çok sevdiğini iddia ettiği atatürk'le alakalı çektiği bir filme destek vermedi diye bir şirketi afişe etmesi kusura bakmasın ama ahlaksızlıktır.

    Forumdaki bebeler gibi Atatürkle alakalı bir filmi seyretmeyi,desteklemeyi 'askerlik gibi kutsal bir görev'gibi görmesi açgözlülüğünün resmidir.para için yapmıştır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: inek_avcısı

    Can Dündarım gözümden düştüğü andır.Çok sevdiğini iddia ettiği atatürk'le alakalı çektiği bir filme destek vermedi diye bir şirketi afişe etmesi kusura bakmasın ama ahlaksızlıktır.

    Forumdaki bebeler gibi Atatürkle alakalı bir filmi seyretmeyi,desteklemeyi 'askerlik gibi kutsal bir görev'gibi görmesi açgözlülüğünün resmidir.para için yapmıştır.


    Olaya yanlış açıdan bakmaktasın. Dehşet verici olan turkcell in yaptığı açıklamadır. Bunu nasıl kıvıracaklar bilmiyorum. Kıvırabileceklerini de pek zannetmiyorum. Bir kısım müşteri bakalım nasıl oluyormuş! Haysiyetsiz kan emiciler.
  • yanlış açıdan bakmıyorum.Sadece senin baktığın açıdan bakmıyorum.Sen türkselle ilgilenmişsin ben can dündarla hepsi bu.
  • eğer bu haber gerçek çıkarsa mustafa filmini izledikten sonra filmin konusuna göre türkceli haksız bulursam ben dahil 10 kişinin hattını kapattıracağım.Atatürkü desteklemek yerine şeriatçılara şirin gözükecekse ve bunu bizleri kaybetmekten korkmadan yapıyorsa bizlerde böylesi yüksek karakterli insanlara karşı tepkimizi koymalıyız.KOYMAZSAK EĞER KARAKTERİMİZİN ONLARDAN HİÇBİR FARKININ OLMADIĞINI GÖSTERMİŞ OLURUZ.
  • Arkadaşlar okuduğunuz habere hemen inamayın yahu . Turkcell böyle bir karar alsa cıkar direk söyler mi hiç ? ''Adamlara bak recep ivediği oynatıyorlar reklamlarda ama Mustafa filmine sponsor olmuyorlar ne kadar ayıp '' bu gibi düşünceler Turkcell in yöneticilerinin aklına gelmemiş midir sizce ? Benim kanaatimce olay şu . Turkcell kimin Çukurova grubu ShowTv kimin oda Çukurova Aydın Doğan ın en yakın rakibi kim Çukurova grubu . Bu haber Çukurova grubunun yıpratmak için yapılmış bir haber bence . He bana sorarsanız ikisinide sevmem. : )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thecurse -- 28 Ekim 2008; 23:01:11 >
  • Günümüz zamanında Atamızın filmini çekmeye kalkarlarsa, bu tür haberlerde olur tabiki. Bu filmin gözden düşürülmesi için daha neler yapılıcak hadi hayırlısı bakalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cradlania -- 28 Ekim 2008; 23:23:55 >
  • Sanırım filmi biraz siyasi buldular. Ne olursa olsun, ticari bir kurum eğer bunun siyasi bir şey olduğunu düşünüyorsa tabiki destek vermez. Bu normal bir şey. Ha gerçekte siyasi olmayabilir o ayrı.
  • Vatan meselesi yapmışsınız resmen bu işi.Turkcell de kendi çıkarlarını düşünmek durumunda. Emin olsun sizden daha iyi biliyorlardır bu işleri. Bir bildikleri vardır sponsor olmadıkları için.

    Bu arada bir film için çok büyük eleştiriler yapıyorsunuz bazı kişilere. Birisi çıkıp bence kötü film dese adamı hemen vatan haini ilan ediyorsunuz. Herkesin fikri kendine.
  • abonelerini kaybedince akıllanır turkcell....
  • Buradaki destek Atatürk'e değil Can Dündar'a oluyor sanırım. Yanlış anlayanlar için.

    Hem film yapılmış, bitmiş CDsi hazır, Demek ki bir bütçe varmış. Buradan sonra gelecek olanlar KAR olacak herhalde.
    Gösterime de girmiş, oradan da KAR gelecek.

    Şimdi yapılan REKLAM gibi sanki.
    Benim bu filmden haberim yoktu. Bu REKLAM sayesinde haberim oldu.
  • Ben Turkcell resmi bi açıklama yapmadan ve filmi izlemeden yorum yapmıcam. Daha önce çok gördük böyle haber 1 i 1000 çok kolay yapıyorlar. İşin aslını bi öğrenelim. Ona göre davranalım derim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ArkandayIM

    Vatan meselesi yapmışsınız resmen bu işi.Turkcell de kendi çıkarlarını düşünmek durumunda. Emin olsun sizden daha iyi biliyorlardır bu işleri. Bir bildikleri vardır sponsor olmadıkları için.

    Bu arada bir film için çok büyük eleştiriler yapıyorsunuz bazı kişilere. Birisi çıkıp bence kötü film dese adamı hemen vatan haini ilan ediyorsunuz. Herkesin fikri kendine.

    +1 Neyin ne olduğundan tam olarak haberleri yok burda ahkam kesiyorlar sözde vatanseverler
    koca Türkcell bilmiyor bu işi ama siz ön yargılı davranarak her şeyi biliyorsunuz
  • arkadaşlar bu filmi seyretmeyen vatan haini mi olucak ki can dündar ve bazı insanlar ortalığa çıkıp bir şeyler söylüyorlar.Ben bu filmi seyretmiycem 21.kez söylüyorumbunun nedeni akp'ci olduğumdan falan değil hatta günahım kadar sevmem o partiyi yada Atatürk'çü olmadığım gibi bir şey söz konusu dahi olamaz.

    Benim merak ettiğim şey bu filmin reklamının vatan millet sakarya modunda yapılması sizcede yanlış değilmi sonuçta burada bu film izlenirse tüm kazanç yapımcıya gidicek hemde bu milletin üstünden bu milletinin duyguları üstünden bu milletin lideri Atatürk'ün üzerinden yapılan reklamlarla olucak bu iş.

    Eğer bu film böyle vatani bir görevmiş gibi sunulmasaydı izleyici sayısı eminin daha çok olurdu

    Turkcell olayında gelirsek bence saçmalamış toplumun kesimi dediği insanlar ne? bu toplum bir bütündür ;) ayrıca turkcellin bu terbiyesizliği aşağılıkça reklam malzemesi edilmiş ;)




  • arkadaşlar millet filmi yapsın parayı indirsin biz burda tartışalım . can dündar götürsün parayı . bu devirde her şey para arkadaşlar kimseye güvenmeyin derim.
  • bu konuda ben avea ceosu olsam anlaşmayı devreye sokardım.sponsoru olurdum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mustang

    bu konuda ben avea ceosu olsam anlaşmayı devreye sokardım.sponsoru olurdum



    ve işten kovulurdun :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mustang

    bu konuda ben avea ceosu olsam anlaşmayı devreye sokardım.sponsoru olurdum



    her insanın aklı bir değil.. düşünememiş ceo..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.