Şimdi Ara

Ucuz Bilet Fırsatları (Kişisel Bilet Alım-Satım Ana Konusu)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24.475
Cevap
1.291
Favori
1.469.233
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Forumda veya dışında kimseden bugüne kadar bilet almadım hiçkimseye referans olmuyorum. Ayrıca ben konuyu bilgilendirme için açtım zaman zaman bilet için fiyat teklifi isteyenler oluyor, bilet alma şansım maalesef yok. Konu içinde ilgililere sorabilirsiniz.


    quote:

    Merhaba arkadaşlar ,

    Konu ; bilet alım-satım konusuna dönüştürüldüğünden dolayı "Sıcak Fırsatlar Konu Dışı" forumuna taşınmıştır.Konunun takibinin kolay olması için "00:00-23.59" saatleri arasında sadece 1 adet ilan tipi mesaj atmaya özen gösteriniz.1 adetten fazla atılacak mesajlara içeriğine bakılmaksızın yönetim tarafından müdahale edilebilinecektir.

    Ayrıca konuyu iletişim aracı olarak kullanmak yasaktır.Açıktan teklif verme veya pazarlık yapılması gibi durumlara da müsaade edilmeyecektir.Lütfen iletişiminizi özel mesaj aracılığı ile sağlayınız.

    Konuda mesaj ile referans toplanması da yasaktır.Bunun için referans sistemini kullanabilirsiniz.

    Bilginize,


    Uçak bileti alim-satimi icin forumun bu konusu kullanilmaya basladi ve bircok insan bu konudan faydalanarak ucuza ucak bileti aldi ve millerini satarak para kazandi veya ucuza bilet tedarik eden acente arkadaslar ekmek yedi. Ancak Malesef dolandiricilarda bu konuya musallat oldular, bu yuzden altta bir arkadasin yazisini kopyaliyorum. Lutfen Alim satim isine girmeden once alttaki maddeleri okuyun.

    DOLANDIRILMALARA KARŞI AŞAĞIDAKİ HUSUSLARA DİKKAT EDERSENİZ BAŞINIZ AĞRIMAZ


    Ürün Alıp-Satarken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

    1- Üye ne kadar zamandır forumda?

    2- Kaç referansı var ve bu referansları tabiri caizse 3 kuruşluk şeyleri satarak mı almış, yoksa pahalı ürünler satarak mı almış?

    3- Referanslarını çok kısa bir süre içinde mi yapmış, yoksa geniş bir zaman diliminde ki? (Dolandırıcıların ortak özelliklerinden biri de, kısa sürede çok sayıda referans elde etmeleridir).

    4- Referans aldığı kişilerin üyelik geçmişleri ne? Yeni üye mi? Yoksa mesaj sayısı az olsa bile eski üye mi? Onun referans durumu, arkadaş durumu vs nasıl? Ve satıcı, referans aldığı kişileri sonradan mağdur etmiş mi? (Telefon satışları sonrasında pasaport ve IMEI kayıt sorunu gibi)

    5- Ancak şu da unutulmamalıdır ki, bir üyenin olumlu referansının çok olması ve olumsuz referansının ve sorunlu alışverişinin olmaması, onun bir sonraki alışverişinin, sorunlu alışverişi olan ve/veya olumsuz referansı olan başka bir üyeye kıyasla sorunsuz tamamlanacağı anlamına gelir. Yoksa, referansı çok olan her üye % 100 güvenilirdir ve/veya kimseyi dolandırmaz diye kesin bir hüküm söz konusu değildir.

    6- Profili açık mı? Benim için olmazsa olmaz bir etken mesela. Ürün satarken çok önemli değilse de, alırken çok önemli. Kimden, neyi gizliyoruz?

    7- İlanında açıklayıcı çok bilginin eksik olmasına rağmen ilan açıldıktan çok kısa bir süre içinde kapatılmasından ciddi rahatsızlık duyuyorum. Alan kişiyi de araştırıyorum, fake üye mi diye! "Referans sayısını artırmak için yapılmış bir oyun mu bu?" diye yani...

    8- Profili açıksa kaç arkadaşı var, bunlardan ne kadarı eski ve bilinen üyeler?

    9- Her malın bir ederi vardır. Ürünü değerinin çok altında mı satıyor, yoksa yaklaşık değerinden mi? Kimse iyi malını ucuza vermez (istisnalar hariç)!

    10- Ürünle ve kendisiyle ilgili olarak bilgi istediğinizde bunları size hemen verebiliyor mu, yoksa kem-küm edip geçiştiriyor mu veya size bilgi istediğiniz konuda cevap vermemezlik yapıyor mu?

    11- Ödeme yapacağınız zaman sizden parayı ne şekilde istiyor? Gerçek ismiyle birlikte IBAN no veya hesap numarası mı? Yoksa başka şekillerde mi? Mesela işcep yöntemiyle mi?

    12- Ürünü alacak kişi, forumda satılık ilanları mevcut olduğu halde, ürünü o ilanlardan birinin sahibine başvurarak mı alıyor, yoksa alınık ilanı mı açıyor? (Aradığı ürünün forumda veya başka yerde bulunmadığı durumlar hariç)

    13- Alıcı olsun, satıcı olsun, başkasının ilanını baltalayıcı ve tartışmaya sebep olabilecek mesajlar atan biri mi? Ya da ilanlara "hayırlı satışlar", "iyi fiyat", "güzel ürün" gibisinden yazarak ikinci el mesaj sayısını artırmaya çalışan birisi mi?

    14- Daha önce sorunlu alışverişi olmuş mu?

    15- Alışveriş yapacağınız kişiyi internette arayıp, onun hakkında bilgi edinmeye çalışın. Bulduğunuz bilgilerle, onun size verdiği bilgiler arasında tezatlık olup-olmadığını kontrol edin.

    16- Alışveriş yapılacak kişi, donanımla alakalı bölümlerde başkalarının sorunlarına yardımcı olmaya çalışmış mı?

    17- Alışveriş yapılacak kişi ile alışveriş öncesi mutlaka telefonla görüşülmeli; kimdir, nedir diye anlamaya çalışılmalı, mümkünse nerde çalıştığı öğrenilmeli ve söylediklerinden emin olmadığınız durumda, çalıştığı yerden bu bilgilerin teyidi alınmalıdır.

    18- Ürün alınacak kişi yeni üyeyse, referansları az ise ve/veya size güven vermiyorsa, ikâmetiniz yakınsa ürünü deneyerek elden alabilir veya ödemenizi ürün ücreti+komisyon şeklinde aracılık yapan siteler aracılığıyla yapmak isteyebilirsiniz. Veya önce ürün, sonra para şeklinde de alabilirsiniz.

    19- 16. maddedeki duruma benzer olarak aynı durum, tersi için de geçerlidir. Yani siz yeni bir üyeyseniz, ürün satacağınız zaman deneyerek elden teslim edebilir, satışınızı ücreti+komisyon şeklinde aracılık yapan siteler aracılığıyla yapabilir veya önce ürünü gönderip, ücretini sonra talep edebilirsiniz. Alışverişi hangi yöntemle yapacağınız size kalmış.

    20- Ürün alırken, satıcıdan emin olamıyorsanız ve ondan birden fazla ürün alma durumunuz var ise ve ikâmetiniz yakın olmadığı için deneyerek elden alma imkânınız da yoksa, mümkünse bunları teker teker alın ki riskinizi asgarîye indirgeyin.

    21- Ürün alırken, satıcıyı eğer öncesinden tanımıyorsanız, hele de bu üye referansı biriyse ona alışveriş sonrası vereceğiniz referansınızda "10 numara bir insan", "Dürüst satıcı", "Güvenilir üye" gibi yorumlar yazmayın ve arkadaş listenize eklemeyin. Çünkü onun kişiliğini henüz tanımıyorsunuz. "Sorunsuz alışveriş" veya "Teşekkürler" gibi kısa şeyler yazın. Bunun sebebi ise, dolandırıcıların bir kısmının uyguladığı taktik, başta (dolandırma öncesinde) güvenilir bir profil oluşturmak için güvenilir üyelere ürünsatıp onların olumlu referanslarını alırlar. Sonrasında (dolandıracağı zaman) ise ürün "Bak kardeşim ben kimlere mal satmışım." gibisinden cümlelerle karşısındaki kişiyi ikna etmesi kolaylaşır. Siz farkında bile değilsinizdir ama sizin verdiğiniz refenansı bile dolandırıcılık yaparken kullanır yani. Bu sebeple referans verirken bile dikkatli olmak gerekir.





    Arkadaslar,
    Yurtdisina ucus yapan havayollari ve firsatlari icin Badfan ve Bilgisayars arkadaslarin katkilariyla olusturulmustur. Alttaki listede guncel olmayan sirketler (bazi sirketler kapaniyor bknz. Myair), Guncel olmayan rotalar ( Wizzy ile budapesteye 120TL’ye gidis donus bilet alinabiliyordu ama artik istanbul rotasini kapattilar, tekrar acilabilirde kontrol etmekte fayda var) bulunabilir. Bu calisma bir ani (04.08.2011) gostermektedir ve yine en ucuz bileti alttaki bilgilerden faydalanarak, ve tabi kendi arastirmanizi yaparak bulabilirsiniz.

    Ozellikte tatil ve sure skintisi olmayan arkadaslar cok daha onceden biletlerini ayarlayarak, haftaici ucarak, ragbet gormeyen tarihleri secerek cok uygun fiyatlara yurtdisi tatili yapmaniz mumkun.

    Yazilanlar neticesinde, alttaki listeyi sizler icin derledik.


    Ucak bileti karsilastirma siteleri
    www.travelocity.com u kullanabilirsiniz. ucuz bilet bulmakta bir numara.
    www.skyscanner.net
    www.flylowcostairlines.com
    www.whichbudget.com
    www.sonfiyat.com
    www.trip****or.com.tr
    www.bravofly.com

    Otel bulma sitesi;
    www.booking.com
    www.agoda.com
    www.bookinturkey.com
    www.directrooms.com


    Havayolu siteleri;

    www. easyjet.com => avrupanin bircok ulkesine calisan bir sirket, malesef bu tip sirketler TRye yeni yeni geliyor. Bu sirket sabiha gokcenden Londradaki 2 havaalanina gidiyor. Myair kadar ucuz degil ama THY ile istanbul ankara arasi fiyati gibi bisey. Ayrica Bern- freiburg- milhouse seferi var. İsvicrenin bern kentine gidiyor, bu sehir tam fransayla almanya arasinda ikisinide ulasabilirsiniz yani.

    www.blu-express.com => Fiyatları cok uygun, istanbul – roma ve milanoya ucuyorlar. (Myairin yenisi diyebiliriz) myair in kaldığı yerden başlayan bir italyan firması. milano ve roma çıkışlı istanbul uçuşları var. geçen ay kampanyası vardı istanbul 44 euroydu+5 euro kredi kartı masrafı. gayet ucuz.

    www.ryanair.com => Turkiye cikisli ucuslari mevcut degil, ama yurtdisinda rahatlikla kullanabileceginiz bir sirket. en kral havayolu gözümde budur. yanılmıyorsam 30-35 civarı uçuşum oldu. en büyük dezavantajları bagaj paralı, el bagajı 10 kg a kadar ücretsiz. benim gezilerim ortalama 10-15 günlük kısa geziler olduğu için hiç bagaj satın almadım hep el bagajıyla uçtum. şubat ayında 7 tane bileti herşey dahil sadece 43 euroya aldığımı da ekleyeyim. f/p oranı +sonsuz benim gözümde. en son mayıs ayı için 3 bileti de 30 euroya aldım. şaka gibi. bu ara londra stansted çıkışlı biletleri 3 sterlin.

    www.vuleing.com: (ispanyol Anadolujeti) genelde ispanya çıkışlı batı avrupa uçuşları vardı. haziranda barcelona-istanbul direk uçuşa başlıyorlar. 70 euro civarı galiba.

    www. malev.com = > Macaristan THY’si, ortalama fiyatlara budapesteye gitmek mumkun.

    www.transavia.com => istanbul – Amsterdam ucuyorlar. Fiyatlari bazen cok avantajli pek bilinen bir firma olmasa da candır. geçen ay, haziran ayı için izmir-paris gidiş, paris-antalya dönüş biletlerini herşey dahil 38 euroya aldım şaka gibi. bagaj kısıtlaması da yok.

    www. airbaltic.com => Fiyatlari fena degil, istanbul – Riga ucuyorlar ordan heryere aktarma yapilabilir, cok ucus noktasi var.

    www.flypgs.com => Kampanya yaptiklarinda cok ucuza ucak bileti bulunabiliyor. Avrupanin bircok noktasina ucuyorlar, kasimda 400 TL'ye 2 kisi gidis donus paris bileti aldim.

    http://www.germanwings.com => ortalama fiyatlar sunan bir sirket (almanya) hiç binmedim ama binenlerin de pek memnun olduğunu duymadım. yorum yok.

    http://www.corendon.com/ => ortalama fiyatlar sunan bir sirket. ( belcika hollanda vs. )

    http://www.condor.com/tr/index.jsp => ortalama fiyatlar sunan bir sirket. ( belcika hollanda vs. )

    www.sunexpress.com => ortalama fiyatlar sunan bir sirket. ( Almanya vs. Genelde Antalya ve izmir ucuslari var. )

    http://www.airberlin.com = Kontrolde fayda var

    http://www.tuifly.com/de/index.html# => Kontrolde fayda var


    Badfan Arkadasin calismasi
    “bütün batı avrupa, baltık, iskandinavya, akdeniz havzası ve kuzey afrikayı minimum maliyetle gezmiş biri olarak diyorum ki;

    - ilk problem vizedir bir türk vatandaşı için. şu an geçici olarak fransada oturma iznim olduğu için çok rahat gezebiliyorum.
    - ülkeden ilk çıkış önemli. türkiyeden yurt dışına çıkan low cost firmaları takip etmek gerekiyor.

    sonuç olarak kendinizi avrupaya attıktan sonra iyi bir planlamayla çok ucuza bilet bulabilirsiniz. yurt dışına gitmek için de benim bildiğim en uygun havayolları bunlar. aklıma gelen olursa ekleme yaparım. türkiyeye seferi olanlarıa * koydum bunları yurt dışına çıkmak için, diğerlerini avrupa içinde kullanabilirsiniz. yine bütün yurtdışı uçuşları için travelocity.com u kullanabilirsiniz. ucuz bilet bulmakta bir numara. bir arkadaşım volkan patlamadan önce paris-boston arasını tek yön 175 dolara aldı. izlanda aktarmalı. ucuz biletin nerden geleceği belli olmaz.

    ekleme: asya ve uzakdoğuya gidecek arkadaşlar için duyduğum kadarıyla en ucuz fiyatı turkmenistan havayolları veriyormuş. asyaya düzenli olarak uçan bir arkadaşım vardı daima bu firmayla uçardı ve diğerlerinin yarı fiyatı olduğunu söylerdi. tek dezavantajı aktarma için uzun süre aşkabatta beklemek gerekebiliyormuş. dediğim gibi hiç bilgim yok ancak o tarafa gitmeye niyeti olanlar için araştırmaya değer.”



    Bilgisayars Arkadasin calismasi
    “İrlanda için:
    hangi irlanda olduğu önemli. irlanda cumhuriyeti ise istanbuldan easyjetle londra stansted. ordan ryanairle dublin, cork, shannon nereye gidilcekse. eğer kuzey irlanda ise yine stansted üzerinden easyjet ile belfast.
    Uzakdoğu ve çin:

    qatar airlines ama aktarmali 5-6 saat falan bekliyorsun havalimaninda
    Uzakdoğu için (Hong kong yada Çin) :
    emiratesle dubai yap ordan hongkonga geçiniz
    Uzakdoğu ve asya:
    Türkmenistan havayolları “



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koftemofte -- 28 Temmuz 2018; 18:52:13 >







  • !!!!! DİKKAT !!!!!

    arguncakmak nickli kişi dolandırıcıdır. Yeni nicki FOREVER_1907 dir.
    Dh Profili:https://forum.donanimhaber.com/showProfile.asp?memID=567541

    İndirimli uçak bilet satıp daha sonra biletleri iptal ediyor/iptal ediliyor.
    Forumdaki bazı arkadaşlar kendisinin çalıntı kredi kartıyla da işlem yaptığını söylüyor. Biletler bu nedenle iptal ediliyormuş.

    Farklı üyelikleri olabilir bu nedenle banka hesap bilgisinden ve cep numarasından tanıyın onu bence.
    Kullandığı hesabın iban numarası: Enpara - TR19 0011 1000 0000 0065 1661 24 - Beyzanur Aykut
    Başka birine bu hesaba para attırmış. Akbank - TR 31 0004 6006 9388 8000 1492 32 - Kerim Aykut
    Kullandığı numaralar: 05061493727 , 05531509089 , 05531533736
    Bu hesaba para atmanızı isteyen ve bu numaraları kullanan kişiler dolandırıcıdır.

    Ben kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağım.
    forum üyelerini uyarayim diye riskleri sıraladığım bir yorum yazdım, yorumum forum yönetimi tarafından silindi.



    ben yönetimde bu hırsızlarla ortak olan tiplerden şüpheleniyorum.

    bu konuda gayet ciddiyim.



    birde silinen yorum için sebep sorup şikayet oluşturdum, adamların cevabı,



    " konu ile alakasız yorum silinir diyorlar."



    yani diğer üyelere bilet alma risklerini anlatmak, alakasız konuya giriyormuş.



    sizin anlıyacağınız



    burada tuz da kokmuş.



    benim dediklerimi yalan olduğunu söyleyen yöneticiyede hodri meydan çekerim.

    Konu kaba tabirle patlamış durumda, kötü deneyim yaşayıp başı ağrıyan arkadaşlar kızmasınlar ama işin buraya gelmesine bir sebepte akla izana gelmeyen indirim oranlarını sorgulamadan böyle alışverişlere girişmeleri olmuştur, bedava peynir ancak fare kapanında olur, burada bir kişinin bir bileti normal fiyatının bir miktar altına satmasının sebebi ancak mil/puan kampanyalarından kazandığını paraya çevirmek ya da banka kredi kartının puan avantajlarını küçük bir komisyon karşılığında kullandırarak cüzi bir şeyler kazanmak ya da süresi dolacak mil/puan yanmasın diye uyguna vermek vb. gibi sebeplerle olabilir.


    Zamanında buralarda bir çok kredi kartı bulunan aynı zamanda otobüs, nakliyecilik vs gibi sürekli çok harcama yapıp kartına sürekli yüksek puan kazanabilecek işlerle uğraşan arkadaşlar oldu o zamanlar indirim miktarları da biraz yüksek olabiliyordu, şimdi ne o eski işler ne o eski kampanyalar var, üstelik bankaların bir çoğu farklı soyadına bilet alamama, yıllık belli bir puan miktarının üzerinde harcama yapamama gibi kısıtlamalar getirdi. İşini düzgünce yapan arkadaşları tenzih ederek söylüyorum şimdi buralar böyle tokatçı tiplere kaldı.


    İlan açıyor, acenteyim diyor telefon numarası yabancı şüpheli davranışlar var, ciddi indirimler yapıyor ve siz hala bunlara inanarak işlem yapıyorsanız ben de kimseye bir şey demek istemiyorum, bizim ülkede ki bütün dolandırıcılık olaylarının çok büyük bir kısmı bir ürünü/hizmeti piyasa değerinin çok altına alınıp satılmaya çalışırken yaşanıyor. Bence bu konu kapanması herkes için en hayırlısı olacak.

    @OttomanWizard nickli eleman tarafından 3200 tl dolandırıldım. Hesabına para gönderdiğim kişi Murat Yaşar. Nickin arkasına sığındığından kim olduğu belirsiz bu kişi teknik takiple artık ortaya çıkar. Bu @OttomanWizard 2016 yılında üye olmuş. Profil sayfası dürüstlükten dem vuran giriler ve imzası Hz. Ömer sözü. O Hz. Ömer'in adaleti inşallah seni bulup çarpar da hem bu dünyada hem öbür dünyada hak ettiğini yaşarsın. Bundan sonrası savcılık işi. Benden de foruma duyurması ve forumdaşların bunu yayması kalmış.

    1. forumda işlem yapmadan önce karşı taraftan aldığınız iban bilgisindeki bilgileri
    - "ad soyad" donanımhaber
    - "ad soyad" dolandırıcı
    - "ad soyad iban no"

    şeklinde google'da aratın. çünkü bu işleri yapanlar hep aynı şahıslar.

    2. benimle veya diğer arkadaşlarla işlem yapanlar da mutlaka enpara veya teb hesaplarındaki hızlı işlemlere bu ibanları forum nicki ile kaydetsinler. bir daha teklif aldığınızda mutlaka ad soyad bilgisini kayıtlı işlemlerdeki isimle tutuyor mu kontrol edin. başka isimle verilen ibana no'ya para göndermeyin.

    3. forumda güven kazanmış kişileri küstürmeyin. bugün lazım olmaz ama yarın, daha sonra o adamlar size daha çok lazım olacak. satıcı çok, alıcı yok kafasında kişiler var. tam tersi "güvenilir" satıcı "çok çok az". 15-20dk bilet kontrolü yapıp, uğraşıp mesaj atıyorum. "teşekkür ederim, fiyat fazla geldi" yazmaya bile eriniyor. cevap yok? çakıyorum bloku. bir daha benimle işlem yapmasın, bana mesaj dahi atamasın bu kişi. 2-3 hafta sonra dolandırıldım diye konu açıyor. biz burada meşrebimizce iş yapıyoruz. iki kelime: "pahalı geldi" yazmak zor değil. hayvan değiliz, insanız.
  • uzak doğu için de kampanyalı fiyat veren şirketler var mı acaba (Kore, Japonya ve Avustralya)
  • Ben suanda rotami Avrupaya cevirdim, acikcasi uzakdogu tarafini pek bilmiyorum. Ancak bunlar kadar ucuz olmaasada ( e haliyle mesafe cok uzak) muhakkak ucuz havayolu sirketleri vardir. Bence oncelikle TRye sefer yapan sirketleri bulman, sabiha gokcen yada ataturk havaalani sitesinden o havaalanina inen sirketleri arastirabilirsin. Ben myair ve easyjeti bu yolla buldum. Mesela myairin ortak sirketi ryanair ( ismini tam hatirlamiyorum sitesinden direk linki var) var, o tum avrupa icinde bir suru noktaya ucus var. Yani aslinda ABde yasasak inanilmaz fiyatlara avrupayi gezme sansimiz var.

    quote:

    Orjinalden alıntı: greenflash

    uzak doğu için de kampanyalı fiyat veren şirketler var mı acaba (Kore, Japonya ve Avustralya)
  • konu için çok teşekkürler. çok faydalı olabilecek bir konu olmuş.
    yalnız neden bunlar bu kadar ucuzlar, diğer uçuşlardan farkları nelerdir? gerçi ucuz olsunlar da beni oraya götürmeleri yeter, başka bişey aramam. bir de vergi mergi ile toplamda ne kadara maloluyor bize?
    teşekkürler.
  • Dedigim gibi TRdeki havayolllariyla ayni mantikla isliyor. Mesela Anadolujetle ilk 29 koltuk 29 YTL vergileriyle birlikte 59 YTLye geliyor, ama mesela londraya gitmek istiyorsaniz mesela bir iki gun sonraasina biet alirsaniz 250 euroya geliyor, ancak 1 ay sonraya bilet alirsaniz 45 Euroya araliga alirsaniz 22 euro falan geliyor ama mesela cumartesi gidip geliyim derseniz daha onceden almaniz gerekir en cok talep edilen yerler mesela, demek istedigim butun ulkelerin vergileri farkli ama onceden alirsaniz 100 - 150 Euroya gidis gelis bilet alabilirsiniz rahatlikla e buda zaten TRdeki otobus fiyatlari gibi bisey.

    Bu havayollarinin farki discount indirim havayollari olmalari, Business classlari yok, az kisi calistiriyorlar, ikram olarak fazla bisey yok. Tamamen ucuz olmasi icin yapilan havayolllari. Mesela biletin flexible (tarihi degistirilebilen) olmasi icin, 1den fazla bagaj goturmek icin, speedy boarding icin, PGsdeki gibi online check in icin vb paralar aliyorlar. Yani ben yerimi belirlemem hangi tarihte aldiysam kesin o tarihte giderim. ucaga ilk cagrilip rahat yerlesmek benim icin onemli degil diyorsaniz, coook ucuza ucabilirsiniz. Sonucta bu ozellikler insanin hayatini kolaylarstirici ama olmasada olur denebilecek ozellikler.

    Size bir anektod anlatayim, birkac yil once 20- 21 yaslarindaydim sanirim, 19 yasinda bir hirvat kizla tanistim. Ya naber neden TRye geldin falan diye sohbet ederken, kizin avrupada heryeri gezdigini ve TR ilginc bir ulke oldugu icin birde buraya geldigini ogrendim. Avrupada gecler 20 yasina gelene kadar bircok ulkeyi geziyor. ( Vize derdi yok, zaten trenle bile gidebiliyor tabi) Ama bu tip havayollarida onlara cok yardimci. Antalyada tatil yapacaginiz paraya yurtdisindaki bir ulkeyi gormus oluyorsunuz.

    Biz turkler malesef, belli bir yasa geldikten sonra italyaya Turlarla gidiyoruz. Ama artik bu degismeye basladi diye dusunuyorum.




    quote:

    Orjinalden alıntı: germinall

    konu için çok teşekkürler. çok faydalı olabilecek bir konu olmuş.
    yalnız neden bunlar bu kadar ucuzlar, diğer uçuşlardan farkları nelerdir? gerçi ucuz olsunlar da beni oraya götürmeleri yeter, başka bişey aramam. bir de vergi mergi ile toplamda ne kadara maloluyor bize?
    teşekkürler.




  • ya mesela simdi myaire baktim aralik ayinin 21i icin 4.99 Euroya bileti aliyorsunuz. 24 Euroda vergisi var. 30 Euroya milanoya gidiyorsunuz e insan bundan ucuzunuda isteyemez yani ayiptir. Ha bide neden ucuz, bu havayollari herzaman sehrin en az tercih edilen dolayisiyla en ucuz alan vergisi olan havayollarini kullanirlar. Mesela istanblda hep sabiha gokcenden kalkarlar. Mesela bir milanoda bir londrada 3 tane havaalani vardir sonucta bu ulkeler TR gibi degil, bugun istanbulun 5-6 kati turist geliyor romaya parise. Bu firsatlari kacirmamak lazim.
  • Teşekkür etmeden geçemedim.
  • arkadaşlar bu şekilde daha önce giden birisi var mı?
    mesela milanoya gitsek, ordan havaalanından şehre nasıl gidicez vb. bilgilere sahip kişiler aydınlatırsa çok çok iyi olur. bikaç günlüğüne de olsa gitmek gezmek çok iyi olur. hele bu fiyatlarla. daha önceden hiç gitmediğim için hiç bilgim yok bu konuda.
  • Arkadaşlar çok güzel bir konu olmuş bu konuda bilgilerimi paylaşmak isterim bu yaz ispanyadaydım baya bi yer gezdim Barcelona - Paris 10 euro Paris - Milano 15 euro gibi çok ucuz fiyata uçtum Ryanair sayesinde ..Ryanair neden bu kadar ucuz diye soracak olursanız bizim otobüsler gibi çalışıyor mantık olark uçakta istediğin yere oturuyorsun ayrıca bu firmanın havaalanları şehrin dışında mesela milano yu örnek alacak olursam Milan merkeze 30-45 dk. uzaklıkta bi havaalanı şehrin dışında yaparak uçak biletlerinide ucuza getiriyor şehrin dışındaki havaalanlarından merkeze ise 8 - 11 euro ya otobüsle geliyorsunuz ki size totalde 20 euroya uçak bileti masrafı çıkıyor buda avrupayı gezmek için çok ucuz bi fiyat.Başka sormak istediğiniz bi soru olursa yardımcı olmaya çalışırım.
  • @koftemofte

    beyaz rusya ya en uygun nereden bilet bulabilirim?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mendini

    @koftemofte

    beyaz rusya ya en uygun nereden bilet bulabilirim?



    minsk e türkiyeden sanırım 2 şirket uçuyor. birisi thy ki o 600-700 ytl civarına gidiş dönüş bilet alabilirsin.

    diğeri antalyadan belavia uçuyor. bileti nerde satılır bilmiyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: overlord


    quote:

    Orjinalden alıntı: mendini

    @koftemofte

    beyaz rusya ya en uygun nereden bilet bulabilirim?



    minsk e türkiyeden sanırım 2 şirket uçuyor. birisi thy ki o 600-700 ytl civarına gidiş dönüş bilet alabilirsin.

    diğeri antalyadan belavia uçuyor. bileti nerde satılır bilmiyorum.


    Aktarmalı gitsen?
    Myair (milan) yada airbalticle (riga) bu 2 şehirden birine gidersin ordan ryanairler beyaz rusyaya..ki 100-150 euroya fln mal olur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: minnik


    quote:

    Orjinalden alıntı: overlord


    quote:

    Orjinalden alıntı: mendini

    @koftemofte

    beyaz rusya ya en uygun nereden bilet bulabilirim?



    minsk e türkiyeden sanırım 2 şirket uçuyor. birisi thy ki o 600-700 ytl civarına gidiş dönüş bilet alabilirsin.

    diğeri antalyadan belavia uçuyor. bileti nerde satılır bilmiyorum.


    Aktarmalı gitsen?
    Myair (milan) yada airbalticle (riga) bu 2 şehirden birine gidersin ordan ryanairler beyaz rusyaya..ki 100-150 euroya fln mal olur.



    hiç farketmez olabilir, tarihte önemli değil, şu an rahat hareket edebiliyorum.

    airbaltic ile; riga oradan minsk oluyor. myair ın milan - minsk arası uçusu yok. ryan air ın da istanbul dan uçusu yok, ne rigaya ne de minsk e

    yanlış mı bakıoyrum acaba, kontrol edebilirmisiniz.




  • Oldukça faydalı bir konu olmuş, umarım silinmez.
  • thy miles&smiles'la alınan ödül biletlerde büyük indirim yaptı. 29000 mile japonya, kore ve şikago'ya gidilebiliniyor. ben hep avrupaya gitmiştim. kampanya sayesinde bu sefer değişiklik olsun ve vize istemiyor diye hiç aklımdan bile geçmezken kasım ayında japonya'ya gidicem.

    http://www.thy.com/tr-TR/miles_and_smiles/news_and_special_offers/promotions/big_discount.aspx?utm_source=tr-TR&utm_medium=spot&utm_campaign=discount

    quote:

    Orjinalden alıntı: greenflash

    uzak doğu için de kampanyalı fiyat veren şirketler var mı acaba (Kore, Japonya ve Avustralya)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycanata -- 28 Ekim 2008; 20:47:51 >




  • Amsterdam'a gidiş hakkında bi bilgin var mı hocam ya da başka bir Hollanda kentine?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mendini


    quote:

    Orjinalden alıntı: minnik


    quote:

    Orjinalden alıntı: overlord


    quote:

    Orjinalden alıntı: mendini

    @koftemofte

    beyaz rusya ya en uygun nereden bilet bulabilirim?



    minsk e türkiyeden sanırım 2 şirket uçuyor. birisi thy ki o 600-700 ytl civarına gidiş dönüş bilet alabilirsin.

    diğeri antalyadan belavia uçuyor. bileti nerde satılır bilmiyorum.


    Aktarmalı gitsen?
    Myair (milan) yada airbalticle (riga) bu 2 şehirden birine gidersin ordan ryanairler beyaz rusyaya..ki 100-150 euroya fln mal olur.



    hiç farketmez olabilir, tarihte önemli değil, şu an rahat hareket edebiliyorum.

    airbaltic ile; riga oradan minsk oluyor. myair ın milan - minsk arası uçusu yok. ryan air ın da istanbul dan uçusu yok, ne rigaya ne de minsk e

    yanlış mı bakıoyrum acaba, kontrol edebilirmisiniz.

    Airbaltic ile gitmeni tavsiye ederim. Ryanair Türkiye'ye çalışmıyor.
    www.lot.com ada bakabilirsin ama pek uygunlu değildir.

    @Doruk
    Amsterdama Türkiye'den gitmek istiyorsan aktarmalı gitmeni öneririm önemli olan en yakın bi avrupa şehrine adım atabilmek bu kapsamda baktığımda İstanbuldan Milana Myair ile gidip.Milandan Amsterdama Alitalia sayesinde gidebilirsin ben bu yaz baya bi yer gezdim bu firmalar sayesinde . yada klm.com dan bak direk uçuşlar var. Ama pahalı bu firmalar başka bir güzergahla daha uygun fiyata gidebilirsin ama araştırmak denemek lazım.Ayrıca önemli bir tavsiyem her ülkenin kendi firması oraya daha uygun fiyata götürüyor gerçi bizim thy yi bunun içine alamıyorum :)




  • @ doruk

    Amsterdama direk giden Pegasus var, aslina bakarsan baya bi avantajli soyleki gidis donus 200 Euroya geliyor onceden alirsan, aktarma isi biraz skici olabilir. Sonucta 100 Euroda 3 saatlik bi ucus icin cokta pahali degil, hem yerli mali yurdun mali de mi:)
  • @ aycanata

    ya o kadar mili nasil biriktirdin, bende 8750 mil var, bu kadar millede bir yere gidilmez sanirim. Ama ben hep ankara istanbul arasi ucuyorum Sole bir iki yurtdisi yapsam super olcak ama nerde
  • Ustad valla beyaz rusyaya hangi havayollari gidiyor bilmiyorum ayrica arkadaslar birkac tavsiyede bulunmuslar ama belairle falan gitme hocam, adamlar hala antonov falan kullaniyorlar ( gerci ucaklar efsane, ama adamlar iyi bakim yapmiyor iste ) duser falan hocam, sen yine avrupa cikisli havayollarindan birini kullan.


    quote:

    Orjinalden alıntı: mendini

    @koftemofte

    beyaz rusya ya en uygun nereden bilet bulabilirim?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.